keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Kansanedustajien arvovalintoja?

17.9.2008 14.25 | hakki47 | Koti, Kasvatus, Ihminen, Kansankulttuuri

Aihe on vaikea, kun tapahtumien yksityiskohdat on ilmeisesti julistettu salaisiksi. Tilanteita, tukkapöllyjä ja luunappeja kun on niin monenlaisia. Laki yksiselitteisesti kieltää ruumiillisen kurituksen Suomessa. Ja varmaan laki ja oikeus nyt sitten voittivat?

Mutta se ainakin on varma, että Joensuun kihlakunnanoikeudessa  vanhemmat ja tämän raa´an rikoksen kohteena olleet lapset hävisivät. Jatkossa vanhempien arvovalta (if any) on viimeistään nyt mennyt. Samoin heiltä on viimeistään nyt mennyt mahdollisuus kasvattaa lapsiaan. Viime vuonna 4,-, 10- ja 12-vuotiaille pojille saatiin ehkä näin turvattua onnellinen nuoruus?

Virkamies ottaa varmaan lapset huostaansa näiltä brutaaleilta rikollisilta. Ehkäpä kaikki kolme vielä sijoitetaan eri laitoksiin tai perheisiin. Vanhemmille langetetaan tapaamiskielto. Varmaankin julmaa isää uhkaa syyte sukupuolisesta häirinnästä? Psykolgian ja sosiologian opiskelijat tarkailevat heidän kehittymistään aikuisuuteen asti. Ehkäpä jopa vanhuuteen?

Ehkä tässä todella oli niin kaameasta kidutuksesta kyse? Mutta kun lukee juttuja koulukiusaamisista, oppimisvaikeuksista, ADHD-lapsista, koulujen järjestyshäiriöistä ja oppituntien rauhattomuuksista, lasten juopottelusta ja väkivallanteoista niin jää ihmettelemään. Jossain vaiheessa he kohtaavat rajansa. Pitääkö sen olla oikeussali?

Tätäkö me lainsäädännöltä odotamme? Tämä varmasti oli lastensuojelullisesti paras ratkaisu?

PS.

Kummankin puolison sakkomäärä on 90 euroa. Oikeus velvoitti vanhemmat korvaamaan kullekin kolmelle pojalleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 120 euroa.

PPS.

Taisinpa asiasta kirjoittaa aiemminkin. http://hakki47.blogit.kauppale…s-uusiksi/

Pysyvä linkki | Kommentoi »

Ei kommentteja: