perjantai 5. kesäkuuta 2020

Vallankaappaus Washingtonissa

Ei voi kuin ihailla. Hyvin on Trump omaksunut Stalinin, Hitlerin, Erdoganin,  Putinin ja jokaisen kunnon diktaattorin tavat ja toiminnan. Kolmessa vuodessa maailman rikkain suurvalta on saatu polvilleen.  Menossa on Yhdysvaltojen lopun alku.

Menossa on vallankaappaus. Tunnuksettomat Vihreät Miehet ovat jo kaduilla kuten aikoinaan Krimillä. Hiljaisina, kuten heidän pitääkin olla. Nämä lain ja järjestyksen presidentin puolustajat on kuljetettu joka puolelta Yhdysvaltoja Washingtoniin, puolustamaan vallananastajan linnoitusta. Muuri sen ympärille on jo rakennettu. Taas yksi vaalilupaus toteutettu, vaikkei maksajana olekaan Meksiko.

Ilmeistä on jo nyt, että toiminta on yksityiskohtaisen tarkasti suunniteltu ja tehokkaasti johdettu. Tällaista sirkusta ei helpolla saada nopeasti aikaan. Ei edes jenkkilässä.

Taitavat entiset presidentit ja kenraalit liian myöhään herätä havaitsemaan kuinka vaarallisesta pellestä Trumpissa on kyse. Niinhän siinä onnistuessaan aina on käynyt.
6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

olen jo vuosia ollut sitä mieltä, että USA'ta ei uhkaa ulkoa päin mikään, sensijaan se lahoaa sisältä päin. Infrastruktuuri on (oli jo 25 vuotta sitten kun sitä omilla silmilläni havainnoin) katastrofaalisessa tilassa, sosiaalisia turvajärjestelmiä ei ole, terveydenhoito on vain niille, jotka sen pystyvät maksamaan. Kansakunta on kahtiajakautunutta, suurtakin isompi köyhyys on näkyvillä kaikkialla. Me täällä Euroopassa emme tajua, minkälainen on sellaisten kaupunkien kuin Detroit, Buffalo tai Syracusa sosioekonominen rakenne. Slummmia ja kurjuutta. Tai mikä on ns. companytownien asema kun se ainoa työnantaja on lähtenyt pois ja asunnon arvo on mennyt nollille. Tänhän tilanteeseen Trumppi lupasi katteetonta helpotusta, Trump oli köyhän ja ahdistuneen ainoa toivo. Nyt uhkaa USA:n presidentinvaaleista tulla täydellinen mediasirkus ja jopa niin, että Trumppi hävitessään ei myönnä häviötään ja armeija joutuu hakemaan hänet ulos Valkoisesta talosta.

USA saattaa olla sisällissodan partailla. Jo vuosia on esitetty arvio ns. FEMA campseista, johin vangittuja kansalaisia kerättäisiin keskitysleirimäisiin olosuhteisiin https://en.wikipedia.org/wiki/FEMA_camps_conspiracy_theory . Muutoksen suuntaa on vaikea kääntää, koska nykytila on syvällä amerikkalaisessa ajattelussa. Kuten esim. vaimoni amerikkalainen serkku - sinänsä ihan kelpo mies, USA:ssa syntynyt ja kasvanut - minulle kerran totesi, että "miksi minun tarvitsee verojeni kautta maksaa jonkun toisen sairauskustannuksia". USA on tuhon tiellä, ja näyttävimmin tämä Oswald Spenglerin kuvaama Länsimaiden perikato tullee alkamaan sieltä.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Valitan tämän kommentin viivästymistä.

Itsekin USAssa riittävän laajalti ja monipuolisesti aikoinaan matkustelleena sekä isäni ja sikäläisten sisarpuolieni kanssa edelleen yhteyttä pitäneenä en voi kuin vahvistaa näkemyksesi. USA on tuhon tiellä ja saattaa olla - todennäköisemmin on - jopa sisällissodan partaalla. Syy ei todellakaan ole edes lähtökohtaisesti Trumpin, mutta hänelle tyypillisellä tavalla hän on kieltämättä tehnyt kaikkensa sen eteeen. Minkäs sitä ihminen itselleen voi.

Luin tässä muutama päivä sitten alla olevan artikkelin, joka pani ajattelemaan syitä ja seurauksia tässä asiassa. Juttu on pitkä mutta perusteellinen ja panee miettimään laajemminkin tuota Oswald Spenglerin kirjan teeman geopoliittista ajankohtaisuutta. Varsinkin sitä mitä sen toteutumisen jälkeen.

History Will Judge the Complicit
Why have Republican leaders abandoned their principles in support of an immoral and dangerous president?

Story by Anne Applebaum

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2020/07/trumps-collaborators/612250/

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

satuitko tänään 16.8.2020 katsomaan ohjelmaa 22.45 Ulkolinja: Köyhänä Amerikassa . Ranskalaisten tekemä hyvä dokumenntti. Jos et kasonut niin yritä onkoa Areenan kautta. Vahvisti edelleen käsitystäni, että USA on lahoamssa sisältä päin, joku iso mullistus on tapahtumassa lähiaikoina. Ei länsimainen demokratia voi olla tuossa jamassa. Uskon entistä enemmän siellä sisällissodan mahdollisuuteen.

Ongelmana on hyvinin, että ns. hyvinvointivaltio on kommunismia, josa ei enää ole olemassa muualla kuin peruskonservatiivisen amerikkalaisen ajattelutavassa. Sairas yhteiskunta. Amerikkalainen kapitaali sahaa sitä oksaa jolla itse istuu. Ja samalla tuhoaa oman tulevaisuutensa, mahdollisuutensa.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Enpä katsonut kuin ihan jonkun pätkän. Aloin voida pahoin enkä jaksanut katsoa. Kuten ehkä muistat isäni asui ja kaksi sisarpuoltani asuu edelleen ja ovat kansalaisia.

Olen analyysistäsi täysin samaa mieltä. Kaikilla yhteiskunnilla on nousunsa, kukoistuksensa ja loppunsa. On aina ollut ja on aina oleva. On selvä, että USA on kuolemansa kourissa. Se on varmaa, epävarmempaa enää milloin ja miten. Vielä epävarmempaa on mitä siitä meille muille seuraa.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki, toivotan sinulle Hyvää Joulua. Tämä Vallankaappaus -episodi USA:ssa odottaa yhtä toteutumistaan? Trumppi ei kenties luovu vallastaan ja mitä kaikkea tähän tulee liittymään? Kärjistyykö asia levottomuuksien tasolle, sillä osa kansakuntaa on täysin pihalla siitä, että Biden todella voitti vaalit ja Trummppi hävisi. Jään odottamaan jymyuutisia 20.1. tapahtuvasta vallanvaihdosta.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Joulu on ollut ja mennyt, ainakin vuoden 2020 osalta. Hyvää ja varsinkin edellistä parempaa toivotan myös Sinulle.

Kapina uuden ajan demokratian kehdossa lienee aika selvä osoitus siitä miten perusteellisen sekaisin kansakunta on. Eikä tilanne vieläkään ohi ole. Ei edes 20. 1. 2021.

Törmäsin mielestäni oivaltavaan, uusia näkökulmia nykytilanteeseen avaavaan Michael Moore´in podcastiin

https://www.youtube.com/watch?v=tQCsVVVknzQ

Se avaa näkökulmia, joiden perusteella itsessänikin alkaa herätä salaiittoteorioiden todellisuus.

Saas nährä kuis heitin käy. Loppupeleissä.