perjantai 8. maaliskuuta 2019

Hallitus erosi, SoTe ei tämän hallituksen resepteillä valmistu. Jo oli korkea aikakin näin voida todeta.

Taas poliitikot ovat maksattaneet meillä veronmaksajilla neljä vuotta leikeistään asioissa, joiden ratkaisemisen olemme jättäneet heidän vastuulleen. Palkkoina kansanedustajille, heidän avustajilleen maksettu ja puolue- ja muina tukina erilisille intressenttiryhmille kulkeutuneet verorahat ovat kuitenkin pientä sen rinnalla, että toista kymmentä vuotta valmisteltua hallintoremonttia ja sosiaali- ja terveysuudistusta ei taaskaan saada aikaan. Huolestuneena katse kääntyy epäilykseen koko tasavaltaisen, demokraattisen toimintamallin kykyyn tehdä merkittäviä, kehittäviä ja uudistavia ratkaisuja.

Toivoa sopii, että haastatteluissa tänään esitetyt mielipiteet siitä, että tähän mennessä tehdyistä SoTe-valmistelluista suuri osa - ellei peräti suurin osa - voidaan tarvittaessa käyttää hyväksi edessä joka tapauksessa olevan työn pohjana. Se taas on kiinni vaalien tuloksesta ja sitä seuraavasta poliittisesta tahdosta. Ja niiden jälkeen; mikään ei muutu. Puolueiden vahva asema lainsäädännössä takaa, että ideologinen vastakkainasettelu ja kansalaisten todellisten asioiden pyörittely jatkuu.

Kuitenkin, Suomi tarvitsee välttämättä poliittisen järjestelmän rukkaamisen, SoTensa, maakuntahallintonsa ja pari muutakin kehitysaskelta.  Niistä kirjoitin viimeksi noin kuukausi sitten.

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2019/02/hyvinvointivaltion-madonluvut.html

Tärkeintä olisi kuitenkin äänestäjäkunnan valveutua. Toimimalla samalla taavalla kuin tähänkin asti, mikään ei politiikassa muutu. Ei edes puoluetta vaihtamalla. Sama meno jatkuu vaalikaudesta toiseen. On äänestettävä tavalla, joka osoittaa puolueille, siis puolue-eliitille ja kansanedustajille, että heiltä vaaditaan tuloksia. Heidät on saatava pelkäämään kansalaisten kapinaa. Siihenkin on olemassa yksinkertainen keino. Se on JOKU MUU. (Linkki perustuu kuntavaalien kokemuksiin, mutta käsittelee ainoaa rauhanomaista , äänestäjälle mahdollista laillista keinoa nopeasti vaikuttaa poliittisen järjestelmämme kehittämiseen.) Lisäperusteluna vaikkapa

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2010/05/nukkuvien-puolueen-hypetysta.html


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Tärkeintä olisi kuitenkin äänestäjäkunnan valveutua. Toimimalla samalla tavalla kuin tähänkin asti, mikään ei politiikassa muutu. Ei edes puoluetta vaihtamalla. Sama meno jatkuu vaalikaudesta toiseen. +++

Tässä se on tämän villakoiran ydin: Suomella on tyhmä ja ymmärtämätön äänestäjäkinta joka äänestyskäyttäytymisen suhteen on jäänyt menneisyyden juoksuhautoihin. Viimeksi eduskuntavaaleissa äänestin tyhjää, mutta nyt olen kyllä päättänyt antaa ääneni Perussuomalaisille, etenkin kun vaalipiirissäni on heillä yksi tohtoristason lakimies ehdokkaana. Perussuomalaisten ehdokkaiden ongelmana vain on, että ehdokkaina eivät ole ne penaalin terävimmät kynät, vaan on liiaksi sellaisia kallekonstaapeleita ja anna-apuhoitajia, sinänsä järkeviä ja reippaita ihmisiä ehkä, mutta suurien asiakokonaisuuksien analyyttinen käsityskyky puuttuu. Olen ennenkin peräänkuuluttanut jonkinlaisten kansanedustajan pätevyysvaatimusten tärkeyttä; ainakin akateeminen loppututkinto tulisi olla.

tutkija Pohjanmaalta

Anonyymi kirjoitti...

Hallitus hajosi, käytiin vaalit ja uusi hallitus aloitti. Ja ootas kun eu-puheenjohtajuuskausi on ohi, hallitus hajoaa kenties taas ja saadaan uudet vaalit.

Oletko ehkä jo tämän blogin kanssa heittänyt pyyhkeen kehään? Toisaalta en yhtään ihmettelisi, sillä näiden ajankohtaisen asioiden pohtimen on aika masentavaa, kaikki näyttää menevän kohti per*että.

tutkija Pohjanmaalta