lauantai 7. marraskuuta 2015

Kansa - kapinaan perkele! Näytetään niille.Mielenkiintoinen tapa ratkoa Suomen viennin kilpailukykyongelmia tällä Sipilällä. Kun aiemmin keskeisimpänä kustannuksia kasvattavana tekijänä ja kilpailukykyämme heikentäjänä ovat julkisen sektorin ylisuuruus, hän kunnon projektijohtajana korjaa ongelman pöhottämällä ennestään jo aivan liian suurta hallinto-organisaatiota. Rahat eivät moiseen ole viime vuosina edes riittäneet, vaan vuosittain on jouduttu ottamaan noin 7 - 10 miljardia syömävelkaa, jotta kaikille palkkaan oikeutetuille julkisen sektorin työntekijöille on voitu palkat maksaa.

Aiemman 317 kunnan lisäksi, joita yhteiskunnan yleisten ja yhteisten asioiden hyvin ja tehokkaasti hoitamiseksi tarvittaisi ehkä tuo maaginen 18 maakuntaa, mutta ilman noita kuntia, hän valitsee vaihtoehdoista mallin, joka lisää niihin 18 itsehallinnollista paikallishallintoyksikköä. Näistä 15 on rooli sote-hallinnossa, kolmella ei. Noilla 317 kunnalla säilyy verotusoikeus, mutta niin tulee sote-paikallishallintoyksiköllekin omansa. Paitsi luonnollisesti noille 3 paikallisyksikölle, jolla ei ole roolia sote-hallinnossa. Vai tasapuolisuuden nimissä, varmaan niillekin tulee verotusoikeus?

Meidän kansalaisten näkövinkkelistä vaikutusmahdollisuus yhteiskunnan päätöksiin ei todalla kasva sillä, että luodaan uusi himmeli kahden vanhan himmelin väliin. Meidän rooliksemme Sipilä, Stbb ja Soini ovat sopineet valtapoliittisen sormiharjoituksensa maksajan, Palvelumme ei moisella parane, ennemminkin se saattaa entuudestaan vain heiketä. Omaa ja puolueensa etua ajavan politrukkimäärän kasvu sekä sote- että muussa hallinnossa voi aikaansaada vain lisätarpeen leikata palveluita, ellei sitten huononneta laatua.

Jos tämä Sipillän aikaansaannos perustuu Oulun yliopiston dippi-inssi koulun projektinjohto-opeille, on moinen oppilaitos välittömästi lakkautettava. Sillä säästettäisi edes muutama ropo.

Ei kansalaisyhteikunnan yksinomaisena lähtökohta ole elättää poliittista ihrakerrosta. Kai kansalaisilla on muukin merkitys kuin elättää kyltymätön rälssi?

36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä hulluja yllytä. Kapinaan yllyttäminen on vihapuhetta raskauttavampaa. No, tuskin sentään, Sinähän saat tuomareilta ikäalennusta.

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista.

Olen jo vuosia yllyttänyt meitä taviksia kapinaan. Kun en sellaisesta perinteisestä kapinasta edes kansalle tyylipisteitä jakele, olen jo vvuosia puhunut tyylikkäästä, laillisesta ja siististä kapinasta; kirjoitetaan vaalilippuun mitä muuta tahansa, kuin numeroita. Minä olen jo vuosia kirjoittanut JOKU MUU. Puolueita ei kansan asioita enää saa ajamaan muu kuin pelko, pelko äänien menettämisestä. Mutta jos äänet siirtyvät vain puolueelta toiselle mikään ei muutu.

Siksi puolueiden olemassa olemisen oikeutus on asetettava kyseenalaiseksi ja uhatuksi. Se voi tehokkaasti tapahtua vain siten, että äänestäjät vetävät maton pois puolueiden alta. Äänestävät, mutta eivät puolueita, siis puolueiden asettamia ehdokkaita. Näitä, joilla raasuilla ei ole edes oikeutta äänestää vapaasti vakaumuksensa mukaan kaikkien esillä olevien asioiden mukaan eduskunnassa.

Ikäalennusta ei Suomen oikeus käsitykseni mukaan tunne? Ikärasismia varmaan?

Anonyymi kirjoitti...

Sipilällä olisi pitänyt olla rohkeutta siirtää julkishallinto nykyisillä tuntipalkoilla kahteen 6 h työvuoroon. Palveluajat olisivat pidentyneet 12 tuntisiksi ja kiinteistöinvestoinnit olisivat puolittuneet.
Eläkekulut olisivat vuosien mittaan pienentyneet, joten eläkeiän korotus olisi voitu jättää toteuttamatta.
Näitten työaikamuutosten jälkeen olisi ollut hyvä toteuttaa SoTe kun julkisen hallinnon henkilökustannustaso olisi ollut siedettävä.

Tätä kevennettyä työaikamallia olisi voitu avittaa vielä haittatyökorvauspankilla, jolla kyseiset korvaukset olisi maksettu rahan sijasta vapaa-aikakorvauksella.

Jos vielä eläkeläisiltä olisi evätty palkkatyö eläkkeen menettämisen uhalla olisi yhteiskunnassa tehty rakenneuudistus, joka olisi ollut ensialkuun aivan riittävä.
Sisäinen devalvaatio olisi alkanut julkishallinnosta ja sitä olisi myöhemmin jatkaa työttömyystilanteen mukaan myös yksityiselle puolelle.

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Ei hassumpi ajatus. Mutta se ei ainakaan poliittisiin realiteetteihin taida istua. Sisäisen revalvaation pitäisi alkaa juuri julkishallinnosta. Maakuntien Suomessa se ei ole mahdollista. Sekin muuten täysin yhteiskunnan jakautumista edistävä contraproduktiivinen sormiharjoitus.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kapinahenki vaikuttaa helpolta ratkaisulta ongelmiin, mutta mites kävi Ukrainassa ja arabimaissa?

Nuo ovat vain tuoreita esimerkkejä ja samaa hommaa on munkin elinaikana harrastettu paljon. Iranilaisien demokratiahankkeen muistan ihan hämärästi ja perseelleen meni sekin.

Itä-Euroopassa kyllä on opittu viime vuosisadan alun virheistä, koska siellä ei saatukaan kommunismin tilalle jotain vieläkin kamalampaa, mutta muita myönteisiä esimerkkejä ei oikein tule mieleen.

Silloinkin kun Venezuelan demokratia pelastui kun Chavez pääsi vallankaappaajilta karkuun, jotenkin aavistin, että olisi ollut parempi jos ei olisi päässyt, ja nythän siellä on talous osapuilleen jo mennyt kokonaan vessasta alas.

Mä en osaa luottaa ollenkaan kansan syviä rivejä edustaviin johtajiin, koska niillä menee aina hommat reisille.

Jos johtaja on semmoinen, joka tajuaa jotain ja hakkaa nyrkkiä pöytään, niin sitten voi käydä hyvinkin, mutta mitään takeita siitäkään ei ole.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Kapina ei varmasti ole helppo vaihtoehto, helpoimmasta nyt puhumattakaan yhtään mihinkään tilanteeseen, eikä kenellekään. Vai olisiko sittenkin niin, että kun Ajax-mainoksen mukaan "se räjäyttää lian pois" se sittenkin on pienimmän riesan tie? Sillä yhteisön historian luoma rakenne ei taatusti muutu, ellei joku tee jotain, joka vahvasti rikkoo nykyistä.

Sanot "Mä en osaa luottaa ollenkaan kansan syviä rivejä edustaviin johtajiin, koska niillä menee aina hommat reisille." Siinäpä se.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Ongelma tässä on se, että joku keksii jotain mikä muistuttaa Nigerian kirjettä ja porukka innostuu siitä.

Niin kuin nyt vaikka ruotsalaisien maahanmuuttopolitiikka, johon päätettiin juuri upottaa kymmenenmiljardia kruunua ekstraa.

Bisnes on ollut maahanmuuttajien määrän takia vahvasti tappiollista jo kauan ja joskus muinoin rahaa takoneet Saabin tehtaatkin on suljettu, mutta usko niillä on luja.

Tämän vuoden saldoksi arvellaan 190 000 pakolaista lisää ja ne on pakko saada, vaikka majoittaminen alkaa olla ongelma.

Sitten on vielä se, että ne ovat laskeskelleet, että nyt voi ottaa isoja lainoja ilman että niitä pystyy maksamaan takaisin, koska pakolaisien luoma talouskasvu luo inflaatiota, joka syö ne pois.

Ne ovat vain seonneet ja hulluus on leviämässä Suomeenkin, vaikka onneksi ruotsalaisien bisnekset menevät vääjäämättä poskelleen kauan ennen kuin meillä päästään samoihin lukemiin.

Ihan sama oli Arabikevään ja Euromaidaninkin kanssa. Porukka alkoi innostua niistä ja meillä kävi onni kun homma meni poskelleen niin nopeasti, ettei meillä ehditty mennä siihen mukaan.

Tämmöistä voi kutsua vaikka reaalidemokratiaksi ja hyvä puolueohjelma on aivan samanlaista tuubaa, mutta sen verran hillityssä muodossa, ettei kansa lähde rynnimään mihinkään suuntaan.

Or velli kirjoitti...

Käsittämätöntähän tämä elämä on ollut jo pitkää Suomessa, Ruotsissa ja koko EU:n alueella. Minusta järjellä tai realismilla ei ole minkäänlaista sijaa. Hirveintä on, että meillä on tämä YLE, joka suoltaa joka päivä niin mahdotonta soopaa, etteivät kansalaiset enää ymmärrä mistä kaikesta oikeasti on kysymys. Tuntuu jotenkin siltä, että maamme yhteiskuntapolitiikkaan on päässyt soluttautumaan joku sellainen tekijä, jonka tarkoitus on ajaa maa kaaokseen ja kiihtyvällä vauhdilla. Kenen etu tällainen toiminta voisi olla? Mieleen ei tule muu kuin ulkopuolinen ja vihamielinen taho. EU:n järjestelmässä on sisällä itsetuhoinen elementti.
Tehdään EU:ssa mitä tahansa tai jätetään vaikka tekemättä niin virta vie vääjäämättä päin helvettiä. Tätä kehitystä ei pystytä enää pysäyttämään.
Taloustieteilijätkään eivät voi enää sanoa mitä tästä seuraa, sillä se olisi lopullinen niitti talouden luhistumiselle. Kansalaiset joutuisivat panikkiin. Pyörät pysähtyisvät ja kaikki pidättäisivät hengitystään odotaen selvää merkkiä mihin suuntaan pitää rynnätä, jotta selviytyisi.

fun kirjoitti...

Kyllähän se kapina sieltä hiljalleen tulee, hakki. Ranskalaisilla taitaa olla mitta täysi, ruotsalaiset katuvat auvoisuuttaan ja Saksallakin on jo riittävät työvoimareservit, mutta kukaan ei tunnu pystyvän pysäyttämään kansanvaelluksia.
Nämä Isisit ja muut kapinaliikkeet ovat aivan avuttomia omilla toiminta-alueillaan, joten soluttautumalla "vihollisten" sisään syntyy puolikuuliikkeelle hirmuinen tuhovoima.
Orewll ortoben tavoin käyttää sanan säiläänsä miesmäisesti,-niin sitä pitää jos on pitääkseen. Minusta sanonta "päin helvettiä" osuu Ranskassa oikeaan, ellei sitten päin taivasta.

Eilisen A-studion keskustelu oli mainio alustus Pariisin yölliseen terrori-iskuun. Kyllähän nämä hippitytät, Eva, Astrid, hakki ja yleensäkin ruåtsalaiset saavat juoda vielä karvaan kalkin tässä maahanmuuttoasiassa.

Jos kansa kapinaan ryhtyisi niin ketä vastaan. Eivät kaikki puolueet ole Suomi-laivaa upottamassa. Etupäässä ehkä kuitenkin viheriät ja ruåttalaiset. Vassuilla ja demareilla on vähän samaa laivamadon vikaa, mutta kapinanhan pitäisi kohdistua sitten heihin. Tuskin se Sinullekaan sopisi. Sinähän haluaisit tuhota persut (tuhoutuvat ilman Sinuakin) ja ehkä Itsenäisyydenpuolueen. Eihän Suomesta ja suomalaisuudesta, puhumattakaan isänmaallisuudesta olla eri puolueissa samaa mieltä.

Hakki kirjoitti...

Or velli, kiitti kommentista

"Tehdään EU:ssa mitä tahansa tai jätetään vaikka tekemättä niin virta vie vääjäämättä päin helvettiä. Tätä kehitystä ei pystytä enää pysäyttämään. Taloustieteilijätkään eivät voi enää sanoa mitä tästä seuraa, sillä se olisi lopullinen niitti talouden luhistumiselle." Näinhän se on ja tältä on näyttänyt jo vuosia.

Kun yhteiskunnissa sen paremmin sisäisesti kuin niissä yhteisesti ei löydy ratkaisuja merkittäviin yhteiskuntien poliittisiin, taloudellisiin tai vaikkapa henkisiin kriiseihin, asiat vain pitkittyvät ja mutkistuvat. Ne eivät ratkea. Eivätkä voikaan, kun perussyihin ei puututa, kun ei varmaan - ainakaan helposti - voidakaan. Ongelmat Lähi-Idässä, Eurooppa Afrikan ja Arabimaiden Eldoradona, toivottomuuden ja epävarmuuden kasvu Euroopassa ja Putlerin elvistely kaikelle maailmalle eivät ole kenenkään hanskassa.

Joten, eiköhän nyt vaan pidätellä hengitystä ja odotellaan rauhassa kuis tässä käy, mikä räjäyttää lian pois.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Ei kansan kannata ketään vastaan kapinoida. Pitäisi kapinoida kansanvallan palauttamisen puolesta. Nyt siitä on etäännytty jo hyvin kauaksi.

PS.

En minä persuja tuhota halua, en edes kepua.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kansan vihollinen näkyy nyt olevan ISIS.

Mahdollisesta valkoisen fosforin käytöstä ei ole ollut nähdäkseni uutisissa mitään, koska se sattui somasti samoihin aikoihin Pariisin terrori-iskujen kanssa.

https://www.youtube.com/watch?v=qGfSbxNsk3U

Kohta varmaan alkaa syntyä paineita lähteä Lähi-itään tappelemaan ja omat ongelmat joutavat jäädä muhimaan.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Syyrian tilanne alkaa mennä kiintoisaksi. Ihan kuin jenkit suojelisivat ISIS:n saattuetta.

http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940824000479

Hakki kirjoitti...

Euroopan tilanne tässä kiintoisaksi menee. Toisaalta, se on ollut keskeinen ja kiintoisa maailmankin tasolla jo satoja vuosia. Eikä aina suinkaan positiivisessa mielessä. Tuskin yleensäkään.

Miten tästä nyt tällä kertaa selvitään, sen näyttää aika. Harjoiteltu kyllä on. Mutta, kaikella on aikansa ja paikkansa.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Ei me selvitä ollenkaan.

Jos Suomessa käytettäisiin järkeä niin me ei oltaisi menty ollenkaan mukaan monikultuurihömpötykseen ja rajattomaan maailmaan, koska ne luovat turvattomuutta.

Yritykset ja pääoma viihtyvät turvallisissa maissa, joten vielä 90-luvulla talouden paneminen kuntoon olisi ollut ihan vain pikkujuttu, koska olisi riittänyt kun ei oltaisi menty mukaan näihin kotkotuksiin.

Vieläkin ehdittäisiin parannella asemia, mutta siitä ei tule mitään kun pieni vähemmistö aikoo päästä hyötymään pakolaisien hyysäämisestä ja halpatyövoimana käyttämisestä.

fun kirjoitti...

Olen jo tottunut huomaamaan, että Satumaisella järki pelaa. Samalla näen, että hakin argumenteista yksi toisensa jälkeen vaipuu suohon.
Viimeinen hurja esitys tulee Ranskan presidentiltä Hollandelta. Hän katsoo, että Ranska on sodassa ja vaatii EU:n turvallisuustakuita. Aivan uusi pelin avaus ja sopii Suomelle, mutta ei varmaankaan Putinille! Jos Hollanden vaatimus hyväksytään niin Suomikin kuuluu EU:n ja samalla NATO:on turvallisuustakuun piiriin. Näin yksinkertaista on Suomen saattohoito. Kaikki yhteiskuntamme perusarvot jäävät EU:n demokraattisten? yhteispäätöslauselmien jalkoihin,-ja karavaani kulkee. Karavaani kulkee niin kauan, ettei Suomi-kamelilla ole ainuttakaan omaa karvaa.
Varmalta näyttää, että EU on liittovaltio ja Suomella ei itsenäisyyden häivää paljon, paljon nopeammin kuin mitä hurjissamme ajatuksissamme pystyimme kuvittelemaan.

Näin on kirjoitettu ja ennenkuin kirjoitettiin,- sovittiin. Olen pitänyt EU:ta pöljien päämajana, mutta kyllä siellä osataan kääntää hankalat tilanteet liittovaltiokehityksen eduksi.
Viikon, parin sisällä saamme huomata miten meidän turvallisuuspoliittinen tilanteemme muuttuu, jos EU:n turvallisuustakuuajatus menee läpi ja läpihän se tulee menemään ovathan jäsenmaat NATO:n jäseniä lähes kaikki.
Näin on hyvä,-jos siltä näyttää!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät veljet,

yleuutisissa 16.11.2015:

"Bryssel

Ranska pyytää muilta jäsenmailta apua terrorismin uhan alla. Presidentti François Hollande sanoi puheessaan, että hän toivoo EU-jäsenmailta artiklan 42.7:n käyttöön ottamista.

EU:n turvatakuut tarkoittavat, että muut jäsenmaat sitoutuvat auttamaan kaikin keinoin, jos yksi maa joutuu sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi."

http://yle.fi/uutiset/ranska_haluaa_kayttoon_eun_turvatakuut__katso_ylen_kirjeenvaihtajan_arvio_pyynnosta/8460087

Ihan pelästyin minäkin lukemaani. Tällaisesta minulla ei ollut aavistustakaan, että olemme jo tämänlaatuiseen EU-jäsenyydessämme sitoutuneet. Mihin helevettiin me enää mitään Natoa tarvitaan kun käytännössä olemme jo siellä sisällä. Ja tuon päälle vielä se Naton kumppanuussopumus, mikä takaa Naton joukoille ramppaamisen Suomen maaperällä sinne tänne, oman tahtonsa mukaisesti. Nato -tukikohdankin runko jo valmiina: Humppilan lentokenttä.

Tosiaankin, tämä on yksi uusi vaihe Suomen liittovaltioon viemiseksi. Ehkä de facto olemmekin jo siinä. Voimme seuraavissa vaaleissa todella noudattaa Hakin ohjetta ja kirjoittaa äänestyslippuun joku muu, tai vielä paremmin, kuka tahansa.

Ja kohta sitten maalataan Suomen panssarit hiekan väriseksi ja maastopuvut ovat samaa sävyä, ja armeijamme velvoitetan tuon artiklan 42.7:n mukaan tuonne hiekan keskelle Isistä nujertamaan. Ja senjälkeisiä muita ryhmittymiä, joita kyllä riittää hamaan tappiin.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

Hyvät ystävät Satumainen, Fun(deeraaja) ja PohjanPoika

Kun kriisi iskee, paniikista ei ainakaan ole apua mihinkään. Ja siitä voinemme varmasti olla yhtä mieltä, että kriisi on Eurooppaan - olipa tulkinta sitten maanosa, kauppapoliittinen yhteisjärjestö, valuuttaunioni tai valtioliitto - iskenyt. Vain rotat jättävät laivan, naiset ja lapset ensin?

Kiinnitän huomiota siihen, että olemme kansanäänestyksen perusteella liittyneet Euroopan Yhteisöön vuonna 1995, siis 20 vuotta sitten. "Eine kurze Einleitung" löytyy sivulta https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unioni . EUn puolustusulottuvuuden toimeenpanon vetäjänä taisi aikoinaan toimia jopa suomalainen kentsu Gustav Hägglund. https://fi.wikipedia.org/wiki/Gustav_H%C3%A4gglund Euroopan unionin sotilaskomitean ensimmäiseksi puheenjohtajaksi hänet nimettiin 2001? Tässä EU:n korkeimmassa sotilastehtävässä hän rakensi yhteisön kriisinhallintakykyä kolmivuotiskauden vuoden 2004 huhtikuuhun asti. Mutta varmasti jäsenyytemme vaikutuksissa on meille kansalaisille edelleen huomattavasti enemmän epäselviä alueita kuin selviä? Vertaa Suomen laki.

Ainakaan tähän mennessä yksikään EUhun liittynyt valtio ei ole edes yrittänyt siitä erota. Ei edes EMUsta. Tuskin tämä tilanne eroamishaluja ainakaan kasvattaa? Kansallinen itsesuojeluvaisto vain kasvaa.

Nyt tulee ensi kerran todellisuudessa testiin myös EU-puolustusulottuvuuden merkitys ja kattavuus. Se ei meidän kannaltamme ole lainkaan huono tilanne, päin vastoin. Minua vähän pohdituttaa, mikä merkitys on sillä, ettei Hollande heti vedonnut NATOn peruskirjan 5. artikkeliin, kuten "tapana" on. EUllahan ei ole operatiivista sotilaallista orgaania tuon sotilaskomitean lisäksi. Kaikki operatiivinen toiminta on tähäm mennessä jäänyt NATOlle. Ehkä se on vain tapa varmistaa myös NATOon kuulumattomien EU-jäsenteen sitoutuminen? (Yrityksestähän ei ole kysymys, kun kieltäytymisiä tuskin tulee.)

Putler saattaa lyhyellä tähtäyksellä hieroa käsiään; "onnistuinpa tuomaan epävakautta Eurooppaan" ja vielä kahmalokaupalla. Vielä tyytyväisempi hän voisi olla, jos ISIS ei olisi ottanut vastatakseen tuon yhden koneen tuhoamisesta Siinailla. Nyt voi tilanne kääntyä hänenkin silmissään suuntaan tai toiseen, vaikkei yksi pääsky vielä kesää tee. Varsinkaan näin marraskuussa. http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/2015/11/17/venaja-myonsi-koneturman-terroriteoksi--putin-vannoo-kostoa Vaikka tiedä tuosta Putlerista?
Mutta huoli pois veljet, onhan meillä sentään vielä suoraselkäinen Isämme Aurinkoinen, Paavo Väyrynen.

fun kirjoitti...

Kiitos rohkaisun sanoista, hakki! Tosi on, pois sekin huoli, jota ei vielä tunne.

Mielenkiintoiseksi menee tämä kakkaran Euroopan segmentti. Hienoa, että kaiken tämän vielä näkee. Vielä hienompaa, että siitä vielä jotain on ymmärtävinään.

EU sai nyt hyvän tekosyyn aloittaa asevarustelu. Syy siihen on ikäänkuin ISIS, mutta todellisuudessa Venäjä. Hyvä niin,siinä siivellä Suomikin pääsee parempien turvatakuiden piiriin.

Satumainen sipaisi yhtä tosiasiaa sanomalla, että Suomi ei kiinnosta sijoittajia turvattomuutensa takia. Niin se menee minunkin mielestäni.
Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen Suomi oli kansainvälisten sijoittajien kärkisuosikkeja, mutta uuden Venäjän vanha perintö nousi pintaan liian nopeasti. Suomeen ei ehditty sijoittaa ja nythän ovat Venäjällekin sijoittaneet kummissaan.
Venäjä on avainasemassa Suomen talouden nousussa. Vakaus Venäjällä tuo tuotantoa Suomeen.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Niin, ainahan kaikki on mahdollista? Eurokriisi loppuu EMU- ja EU-valtioden yhteisvastuuseen? Vastaanottokeskuksissa raikaa kiitosvirret? Putlerin mielenkiinto siirtyy lännestä etelään? Terroristi- ja murhakalifaatti aikaansaatta USAn ja EUn suhteet Venäjään uuteen suojasäähän? Alkanut sotilaallinen kilpavarustelu saadaan kuriin ja keskittymään ainoastaan ISISiin? Kansakunnat ojentavat toisilleen käden ja laulavat yhteen ääneen Kumbajaata? Jostain löytyy ihkaelävä oikea Joulupukki?

fun kirjoitti...

Juuri noin,-näinhän se menee, prikulleen!

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kreikan ja Turkin välisessä futismatsissa pidettiin tänään minuutin allahu akbar Pariisin terrori-iskuissa menehtyneiden muistoksi.

https://www.youtube.com/watch?v=epEXLOAjals

Ja Saksassa futisfaneja on vastikään provosoitu pommi-iskuyrityksellä.

Nää kun lähtee kaduille riehumaan niin ISIS:kin pysyy loitompana.

Anonyymi kirjoitti...

Melkoista nuorallatanssia tämä Suomen sotilaallinen ulkopolitiikka. Emme nimittäin ja kuuleman mukaan saa perustuslain mukaan antaa sotilaallista apua sotaa käyvälle maalle.
Olemme kuitenkin mukana kaikenlaisissa sotilasoperaatioissa milloin missäkin. Niitä ei tietenkään tulkita sotilasoperaatioiksi vaikka ruuti vähän palaakin.
Toisaalta, ellemme voi auttaa sotilaallisesti niin miten voimme olettaa, että tarvittaessa meitä autettaisiin?
Kyllä on turvallista kun ei tiedä mistään mitään. Alkaa heti pelottaa kun vähääkin ottaa asioista selvää.

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Nuorallatanssia? Perustuslakimme 29 § sanoo:

Kansanedustajan riippumattomuus
Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

Emmehän me sitäkään noudata.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tuolla pääsee vakoilemaan mitä maahanmuuttajille opetetaan.

Itse olen päässyt kuuntelemään käytävän puolelta kun demaritädit pitävät pakolaisille satutunteja, joten tuon taso ei tullut shokkina, mutta virheiden määrä oli yllätys.

http://www.edu.fi/verkko_oppimateriaalit/maahanmuuttajien_koulutus

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Vaikka olenkin Suomeen jo kohta 69 vuotta kotoutunut, kävin katsomassa linkin. En toki kauan katsellut, mutta kieltämättä olin positiivisesti yllättynyt näkemiltäni osin.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Sua ei siis haittaa, että aikuisia ihmisiä opetetaan kuin pieniä lapsia?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että heitä edes opetetaan. Alussa kaikki on uutta. Kaikille.

PS.

Parhaiten kielen ja kulttuurin oppii juuri lapsi?

Anonyymi kirjoitti...

Opetetaan ja opetetaan, männäviikolla YLE-uutisissa kehotettiin kantasuomalaisia puhumaan mamuille yksinkertaisesti, jotta he paremmin ymmärtäisivät mistä puhutaan. Miten meitä opetetaan puhumaan, että saisimme mamut itseämme ymmärtämään? Tyyliin "... sinä shita minä Tarzan"-vai mieten?
Tähän asti ovat suomenkielen huoltajat olleet huolissaan kielemme köyhtymisesta lainasanojen ja -rakenteitten paineessa.
Kyllä maamme rahvas ajetaan kapeaan kujaan juoksemaan.
Euroopassa ja Suomessa muitten mukana taitaa olla kansanvaihtoviikot meneillään?
Alussa kaikki on uutta kaikille, meillekin, mutta emmeköhän aikanaan käänny islamiin ja opi puhumaan arabiaa, vaikka kovapäisiä olemmekin

Hakki kirjoitti...

A no mymous

Kyllä myös maamme rahvaan on syy havaita, että muu maailma ja sen yhteisöt löytyvät Impivaaran ulkopuolelta. Edes Impivaara ei voi olla metsäläisen ikuinen lintukoto.

Mitä taas tulee islamiin ja arabiaan, eppäilenpä. Jossain vaiheessa Impivaaralaisten vieraskoreus ja -ihannointi kokevat ns. luonnollisen kuoleman. Jos eivät, ihan sama.

fun kirjoitti...

"Suomi on kuin avomielisairaala, jota potilaat johtavat"

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Mä luulen, että halal-liha tulee kohta muotiin, koska suomalaisissa teurastamoissa on tajuttu, että siihen ei tarvita muuta kuin islamilainen teurastaja, jolla on pätevyys sanoa "Allahu akbar", ja islamilainen tapa tappaa elukka, joka melkein sama kuin suomalainen tapa, mutta sitä on vähän muutettu näön vuoksi.

Se islamilainen teurastaja päättää mikä on halal, joten tällä viisiä saadaan panna pakkaukseen halal-tarra ja iso hintalappu.

Tää on bisnesmiehen näkökulmasta niin loistava tilaisuus, että sitä ei voida jättää käyttämättä.

Joulukinkku voi jäädä pois muodista, että kansalle saadaan myytyä halalia joulupöytään.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kinkku jääkin pois muodista. Sika on saastainen.
Salattifirmat voisivat palkata ammattilaisiksi is-is-miehiä kurkunleikkaajiksi.
Kyllähän näistä mamuista on pisneksen aineeksi.

Hakki kirjoitti...

Hyvät ystävät

Halatkaa puolestani mitä tai ketä haluatte. Mikään ei kuitenkaan voita joulukinkkua.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikös Jaltan sopimus määrittele edelleen Suomen Venäjän etupiirin osaksi jenkkien näkökulmasta eikä NATO:n kanssa tehty kauttakulkusopimus vaikuta siihen?

Tämmöistä olen ihmetellyt tässä flunssaa potiessa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi meille suomalaisille kerrotaan Italian mafiasta,-onhan meillä omakin!