perjantai 7. elokuuta 2015

Sivu on käännetty Suomen suunnassa

Suomi tarvitsee työtä. Ja energiaa. Ja luonnonresurssiensa hyödyntämistä. Ja Juha Sipilän johtama Kepu on pannut tuulemaan.

Fennovoima saanee Hanhikivensä. Siitä huolimatta, että uusina kotimaisina sijoittajina loistavat valtionyhtiöt, joiden päätöksenteon itsenäisyyden ja riippumattomuuden poliittisista realiteeteista voidaan asettaa vahvasti kyseenalaiseksi. 

Niin ja olihan mukana Ilpo Kokkilan SRV 1,8 % osakeosuudella, minkä rahoituksen järjestyminen kiertotietä Moskovan kautta - ottaen huomion Kokkilan ja SRVn koko toimintahistorian kiinteät yhteydet Venäjälle - ei ihmetyttäisi ollenkaan. 

Olisiko käynyt niin, että Olli Rehnin matkalla Moskovaan saatiin ideoitua krotialaisen bulvaanin tilalle suomalainen? Ja olisihan ydinvoimalan projektinjohtourakoinnin varmistaminen "muiden rahoilla" sinänsä suomalaiselle yritykselle saavutus sinänsä, vaikka itse työntekijät jälleen kerran palkattaisi ulkomailta. Vai olisiko kansallinen suuntautumisemme ollut jopa laajemman keskustelun kohteena?

Halvemmaksi tulee Veli Venäläisellekin, kun Karjalan vesivoima jää venäläiseen - lue Venäjän valtiolliseen omistukseen - ja Migrit Solarna Energijan "lupailemaa" pääomasijoitusta on pantu kepulaisella päätöksellä maksamaan myös Outokumpu ja Fortum. Sijoitustarve supistuu enää 1,8 prosenttiin? Vrasinainen win - win päätös.

Ei tarvitse enää ihmetellä mistä valtionyhtiöitten kyseenalainen maine pörssiyhtiöinä on peräisin.

Nyt valtio palaa kaivosyrittäjäksi. Valtionyhtiö ostaa Talvivaaran kaivoksen.  Se ei sinänsä ihmetytä, sillä muut ratkaisut ovat antaneet odottaa itseään. 

Sillä, että kaivoksen omaksuman rikastusmenetelmän käyttö nyt ajatellussa mittakaavassa on osoittautunut teknisesti ja taloudellisesti vähintäänkin kyseenalaiseksi ja ainakin kalliiksi ei uuden hallituksen uudessa yrityspolitiikassa merkitse mitään; kansan käsi - verotuksen välityksellä tosin - kun on todettu karttuisaksi.

Ja on päätöksestä varmaan muitakin hyötyjä; saadaan taas palata harjoittamaan tehottomaksi osoittautunutta, yhteiskunnan kehittymistä keinotekoisesti ja virheellisiin seurauksiin ohjaavaa sekä äärimmäisen kalliiksi tulevaa aluepolitiikkaa, josta jo hetkeksi tunnuttiin olevan pääsemässä irti. Eikä sillä varmaankaan ole väliä, että samanaikaisesti muutamankin kepulaisjulkikasvon ja kannattajan jo menetetyiksi luullut sijoitukset teolla elvytetään?

Paluu Urho Kaleva Kekkosen ajan ystävyyssuuntaukseen ja yhteiskuntamoraaliin on hyvää vauhtia liikkeellä. Ihan näin räikeää aloitusta en Sipilältä olisi odottanut.  Ehkäpä puolueen ajatushautomo on johdolleen osoittanut, että Venäjän suopeus on ainoa tapa turvata "itsenäisyytemme".?


6 kommenttia:

fun kirjoitti...

Taidat olla kirotun oikeassa! Tämä Fennovoima, Talvivaara, Outokumpu, SRV ja Fortum vähintäinkin kytkeytyvät yhteen tavalla tai toisella. "Sivu on käännetty Suomen suunnassa" ja syystäkin. Vanha sivu ei juuri mahdollisuuksia suonut. Sillä sivulla ei tohdi takapäätään pyyhkäistä.

Suomen on haettava uusi suunta ja siihen suuntaan on kytkettävä Venäjä,-valitettavasti.
Useasti on Sinunkin blogeissasi tuotu esille käynnissä oleva kauppasota. Se on käynnissä ja Suomi on yksi sen osallistuja, sille ei mitään mahda. Tätä silmälläpitäen on löydettävä paras strategia.
Kömpelöltä tuntuu, että yhteiskunta sidotaan tuotantoon yhä vain voimakkaammin, vaikka vasemmisto puuttuu hallituksesta. Kepulla on toki äänestäjiä paljon rakennettavien ja saneerattavien tuotantolaitosten läheisyydessä, mutta ei niistä yksikään hyvältä bisnekseltä näytä.

Valtio osti Talvivaaran, jotta päästään tekemään juoksutusputket ja muu likainen työ.
Oliko se niin, että yhteiskunnan omistusta lisättiin myös Outokummussa?

Hakki kirjoitti...

Itsensä myyminen isommalle naapurille ei itsenäiselle valtiolle oikein istu, eikä missään tapauksessa ole itsenäisyyden säilymisen tae. Se on sen sijaan helposti tae kaikkien niiden periaatteiden romuttumisesta, joiden varassa olemme itsenäisyytemme ajan toimineet. SF muodostuu Putlerin komennossa nopeasti RFksi.

"Meillä on ylpeä tietoisuus siitä, että meillä on historiallinen tehtävä, jonka me edelleen täytämme; länsimaisen sivistyksen suojaaminen, joka vuosisatoja on ollut meidän perintömme, mutta me tiedämme myös, että olemme viimeistä penniä myöten maksaneet velan, mikä meillä siitä länteen on ollut." Laussui CG Mannerhein talvisodan päättyessä. Hänellä oli silloin ilmeinen väärä käsitys perinnöstämme. Emmehän me edes välitä suojata omaamme.

fun kirjoitti...

Hakki hyvä, minä olin vielä silloin työelämässä kun lainsäädäntöämme harmonoitiin Euroopan unionin lainsäädäntöön. Näin kuinka työskentelymetodit muuttuivat monessa asiassa entisiä hankalammiksi,- EU:n vaatimuksesta. Suomi siirtyi EU:n myötä ajassa taaksepäin.
Nyt meillä on euro ja tuhansia direktiivejä, joita noudatamme.

Kenelle itseämme isommalle me voisimme enää itsemme myydä. Kaupat on tehty. Me maksamme siitä, että saaamme myydä itseämme Eurooppaan. Tässähän se ongelman ydin juuri on. Olemme pelanneet itsemme ulos EU:n ulkopuolisesta toiminnasta.

Totta on, ettemme suojaa omaa itsenäisyyden perinnettä, emmekä arvosta niitten ihmisten uhrauksia, jotka meille antoivat itsenäisyyden edellytykset.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Järvet alkavat olla arvokas luonnonvara, koska niissä voi kasvattaa kalaa ja siitä rupeaa kohta olemaan pulaa, koska Tyynivaltameri on terminaalivaiheessa.

http://enenews.com/govt-expert-fukushima-emitted-67000-times-plutonium-241-japan-atomic-bomb-fallout-nuclear-lab-events-fukushima-resulted-plutonium-contamination-large-areas-oceans-officials-molten-fuel-particle

http://enenews.com/govt-official-chilling-report-pacific-ocean-silence-seas-very-very

Hakki kirjoitti...

funNiinhän siinä on käynyt. Ja luokan paras oppilas ja Keiserin, korpraalin ja Tante Angelan kritiikitön kaverit osaavat vain nuolla, pokata tai pyllistää. Oman maan kansalaisten todellisista intresseistä viis.

Oli niin, että "Olemme pelanneet itsemme ulos EU:n ulkopuolisesta toiminnasta." Liittäneet toimimisemme siellä Saksan seuraamiseen ja tahtoon. Hankkineet vihamiehiä läheltä ja kaukaa. Ja kohta pelaamme itsemme ulos sieltäkin.

"SF muodostuu Putlerin komennossa nopeasti RFksi." Tuskinpa se on Suomen etu.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Nykyjohtomme komennossa ja Etelä-Euroopan potut pottuina periaatteilla joudumme vielä kepulien johdolla myymää metsät, pohjavedesn ja järvemmekin. Niillä hankitaan vientitulot. Jokamiehenoikeuden vielä nyt takaama sieni- ja marjasato eivät 5,6 miljoonaista kansaa enää mitenkään elätä.