keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Systeemikriisi ilman uskottavaa johtajuutta vie kaaokseen
Systeemikriisi ei ratkea virkamiestyönä, se vaatii poliittista johtajuutta. Ja yhä useampi asiantuntijoista on valmis uskomaan, että EMUn ja EUn ongelmat ovat nimenomaan systeemikriisin tuotoksia. Systeemi ei toimi edes siten kuin on suunniteltu, koska poliittiset päätöksentekijät ovat tietoisesti systeemin romuttaneet, lipeämällä aiemmista hyvistä päätöksistään. Lisäksi jo lähdössä mukaan hyväksyttiin tietoisesti  – ilmeisesti  poliittisista syistä -  valtioita, joita ei olisi pitänyt mukaan hyväksyä. Ainakin yksi pääsi mukaan varkain. Ja yhteisen valuutan edellyttämän yhteisen, kurinalaisen talouspolitiikan ”unohtaminen” ja luottaminen kansallisvaltioiden poliitikkojen hyvään tahtoon huolehtikin lopusta.


Nyt ollaan sitten kovin lähellä totuuden hetkeä. Liian lähellä. Pelastuuko euro ja sen myötä EU, vai onko kaikki niiden eteen tehty työ hukkaan heitettyä? Onko meidän pakko kuopata maanosamme menestyksekkäin rauhanprojekti päätöksentekijöittemme ja oman holtittomuutemme ja hillittömyytemme vuoksi? Onko meidän tällaisessa tilanteessa edes poliittisesti mahdollista siirtyä kohti kiinteämpää taloudellista kurinalaisuutta? Ilman sitä on turhaa toivoa jatkoa sen paremmin eurolle, EUlle kuin rauhan jatkumiselle Euroopassa.


Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja, Italia. Hetki hetkeltä euro-alue vajoaa uusiin ja entistäkin syvempiin pohjamutiin, kun virkamiehet ja poliitikot kutsutaan komiteoittensa hätäkokouksiin. Parleeraamaan.


Komiteoilla ei sotia voiteta ja nyt on kyseessä sota. Sota rahamarkkinat vs. demokratia.


EUssa tarvittaisi nyt johtajuutta. Luonnollisin olisi suurin maksumies Saksa ja Angela Merkel, mutta tarjolla on vain Ranska ja Nikolas Sarkosy. Miksi ihmeessä useimmiten finanssejaan rationaalisesti hoitavat saksalaiset nyt kuuntelevat moista tekogallialaista ja ovat hänen vietävänään? Ja hänhän vie, kuten maailman kuulu pillipiipari aikoinaan.


Systeemikriisi ratkeaa vain toimilla, joilla kriisin syyt selvitetään ja poistetaan. Todennäköisesti se nyt vaatii jo uuden systeemin kehittämisen. Eikä uutta systeemiä saada luotua virkamiestyönä. Ei senkään vuoksi, että samalla olisi korkea aikaa katsoaa Pohjois-Atlanttista yhtenä syiden ja seurauksien verkostoa. Ja saada tämä kokonaisuus kuntoon. Sen toimimaan saattaminen edellyttää sekin poikkeuksellista johtajuutta. Eikä sitä ole näkyvissä.


Heinäkuussa on aikaa reflektoida. Alla linkit tänä vuonna tästä aiheesta kirjoittamiini artikkeleihin, aikajärjestyksessä, viimeisimmästä ensimmäiseen.  Useimmissa tapauksissa kommentit vasta valottavat kokonaisuutta. Ole hyvä, jos kiinnostaa.


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24299/kuka-nyt-urpiaista-pelkaisi


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24246/ruma-sana-sanottava-niin-kuin-se-on


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24231/euro-liian-suuri-kaatumaan


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24145/ympari-kaydaan-yhteen-tullaan


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24121/kauhun-kesa-kuuma-kesa-euron-ja-eun-viimeinen-kesa


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24040/poliittinen-kriisi-luo-talouskriisin


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23987/the-great-eu-debt-write-off


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23967/kriisin-siemenet-istutetaan-silloin-kun-maa-menestyy


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23892/viimeistaan-kun-euro-kaatuu-on-kotipesa-pantava-kuntoon


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23889/euron-pelastaminen-ei-mahdollista


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23787/valtion-vakuuksista-ja-takauksista


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23770/pienia-voittoja-katastrofaalisia-tappiota


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23513/timo-vie-ja-muut-vikisee-mukaanluettuna-jyrki-boy-ja-jutta


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23491/johan-pomppas


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23431/pilkotaan-ensin-pankit-ja-finanssitalot


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23188/pankkeja-ja-poliitikkoja-on-taas-turvattu


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23113/ahneuden-edistaminen-kannattaa


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23077/vain-numeroita-paperilla


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/21878/finanssimarkkinoiden-ja-demokratian-pelastamisresepti


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/21753/onko-maailmassa-liikaa-rahaa-vai-holtittomia-poliitikkoja


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/21727/pelivaline-vai-arvon-mitta-ja-vaihdon-valine


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/21628/eurolle-odottamatonta-tukea


 


 


Olisiko jo korkea aika asettaa pankkijärjestelmämmekin perusteet kyseenalaiseksi?


http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/19017/pankkijarjestelma-sanoi-poks-pelureiden-ponzi-pyramiidi

27 kommenttia:

Oiijoi kirjoitti...

Mistä Johtaja löytyy kun eii edes Saksan pankki anna lukujaan julki ?

ToBe kirjoitti...

Hyvä Hakki...kova on luettelosi.
Edes työkseen päätöksiä tekevät eivät ehdi sisäistämään maailmantalouden lentoa ovaaliradan ulkoreunalla.Renkaissa on vielä pitoa, mutta kohta loppuu pintakuvion kestokyky.Yksi rankkasade ja homma menee seinille.
Kukaan ei ole kiinnostunut itse kilpailun sisällöstä ja radan väärästä muodosta.Tapani mukaan puhun runollisia kun asiasisällöllä en pärjää.Miksi pärjäisin, jos kaikki euroopan poliittiset päättäjät eivät osaa tai uskalla sanoa mihin tämä meno johtaa.
Kotimaan Yrittäjien tutkimuksen mukaan kansalaiset olisivat valmiit koviin leikkauksiin ja tasapainoitukseen jos sen päässä olisi turvallisempi maailma.Miksi uusi hallitus ei tee asialle mitään.Tästä on tullut pelkästään jonkinlaista syyllisten etsimis touhua, jossa ei ole tarkoituskaan ratkoa ongelmia.Pankit ovat syyllisiä jopa lainansaajan puolesta? Pienessä arkielämässä sama näyttäytyy omituisina kansalaisia kiusaavina asioina.Jos vesistöt likaantuu 95% maatalouden toimesta joutuvat mökkiläiset 5% maksamaan koko lystin uusien jätevesiasetusten muodossa. Jos joukkoliikenne ei toimi ja maksaa liikaa niin syyllinen onkin yksityinen autoilija ja varsinkin etelän keskuksissa.Siis rangaistaan vaikkapa ehdotetulla ruuhkamaksulla jne.Näitä on loputon lista ja lisää keksitään kokopäivätyönä.Lihansyönti on seuraava rangaistava teko, vaikka lentämällä tuotu kesäkurpitsa olisi kuin älytön ekoteko.Hallitus siis etsii syyllisiä ja oikeudenmukaisuutta.Keksii veroja joiden vaikutus vähentää vaikkapa kotimaista omistusta pörssiyhtiöissä ja vähentää yritysten halua investoida ylipäätään Suomeen.Oikeudenmukaisessa maailmassa ei kenelläkän ole enää mitään....paitsi nälkä.
Kansa todellakin odottaa johtajaa.Se mitä EU kokouksissa nyt tapahtuu on puhdasta virkamiespuuhastelua.Päätöksiä ei synny mistään.Urpilainen vaihtaa mekkoa ja laukkunsa parrakas kantaja lymyilee tv-kuvan taustalla.Mitä Jutta sanoo jää hämäräksi ja ei sillä ole mitään väliäkään, koska emme ole ikinä uskoneet, että hän saisi maailman paremmaksi. Mekko...vain mekko jää mieleen.Ehkä elokuun rapujuhlien aikaan se on jo tulipunainen? Missä muuten katainen luuraa?Pieni harmaa miehemme?
Pahaksi onneksemme Timo Soinikaan ei kerro muuta viisasta, kuin , että vene vuotaa, jonka tiesimme jo monta vuotta sitten.

hakki kirjoitti...

Oiijoi

Sepä. Ja toivottavasti löytyisi vain johtaja. Ei siinä isoja kirjaimia tarvita. Eikä kyllä lukujakaan. Riittävästi lukuja kyllä saadaan, kunhan oikea henkilö löytyy.

fundeeraaja kirjoitti...

Ilokseni huomaan hakin taas olevan kehissä entistä realistisempana. Tobe heittää tikkaa pelkästään napakymppiin.
Timo Soinilla onkin varaa luurata. Hän tulee syksyllä kysymään, josko hänen vihjeensä alkaisivat kelvata muillekin.
Ikinuori Paavo Väyrynen väläytti markan käyttöönottoa rinnakkaisvaluuttana. Muistan hyvin kun sama mies ilmoitti EU:hun liittymisen alla, ettei Suomi ole vielä valmis. Euroon liityttäessä hän kehotti jättämään markkavaluutta SP:n holveihin vastaista tarvetta varten. Nyt oraakkeli kehottaa panemaan pakkia päälle koko liittovaltiohommalle.
EU:ssa on valuvika. Yrittäkääpä tehdä lejerinki jalometalleista ja meltoraudasta. EU koostuu historiallisesti vahvoista ITSENÄISISTÄ valtioista. Vanhaa sivistysvaltiota Kreikkaa kiskotaan kölin alta. Rooman perillinen pannaan pakkohuutokauppaan. Ei onnistu pojat, ei onnistu! Viimekädessä kansallinen ylpeys on demokratiaa, saati saneludemokratiaa, voimakkaampi kansan tunnetila.
Tämä viimeinen ilmakuoppa, Jutta Urpilainen kouraisi mahan pohjasta todella. Eihän tuonne Brysseliin saisi päästää politiikkoja enää ollenkaan.
Nyt on menossa kauppasota ja sen ensimmäinen häviäjä tulee olemaan Eurooppa. Kohta täällä panikoidaan valuutalla. Tulee kiire saada eurot pois kukkarosta ennen rommausta!

hakki kirjoitti...

OrNot

Mutta eihän kukaan ja alleviivaan - EI KUKAAN - oikeasti tiedä mihin tämä hulvaton meno johtaa. Takuuvarmasti persiilleen, se tiedetään, mutta riittääkö sekään?

Poliitikot kykenevät tekemään rakentavia ehdotuksia esimerkiksi sukupuolineutraalista avioliitosta, rattijuoppouden syyterajan laskemisesta 0,5 > 0,2 promilleen tai naiskiintiöstä pörssiyhtiöiden hallituksiin. Siis näihin olemassaolomme ratkaiseviin asioihin. Kaikki muu on kansan kannalta turhaa lainsäädäntöä. Muusta eivät iltapäivälehdet suostu raportoimaan.

Suurin syy talouden kriisiin on huonosti toimiva demokratia, erityisesti se, että puolueet ovat sen lainsäädännön keskeisiä intressenttejä, joita heitä edustavat ns. kansanedustajat on valittu säätämään.

PS.

Kyllä Kataisellekin varmaan kesäloma kuuluu, varsinkin nyt, kun Urpiainen on tullut avittamaan...

Oiijoi kirjoitti...

Itse asiassa.

"EU koostuu historiallisesti vahvoista ITSENÄISISTÄ valtioista. Vanhaa sivistysvaltiota Kreikkaa kiskotaan kölin alta. Rooman perillinen pannaan pakkohuutokauppaan."

Siis muinaisista ja vähemmänmuinaisista liitoista (alkaen Delfoin meriliitosta)monista keisarikunnista ja maailmanvallan tavoittelijoista joilla kaikilla on oma jopa oma laivasto joka maksaa mutta käyttörvoa on nunnan nännit, kottikärryn kolmas pyörä niin tai Paavin pallit.

Siellä se 15 vuotta suuniteltu laivastojen purku palaa ja kohta räjähtää.

Laskekaas huviksenne laivastojen budjetit yhteen.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Käyn toivottavasti vain kääntymässä ja palaan huomenna lomalle, minäkin.

"Viimekädessä kansallinen ylpeys on demokratiaa, saati saneludemokratiaa, voimakkaampi kansan tunnetila." ja "Nyt on menossa kauppasota ja sen ensimmäinen häviäjä tulee olemaan Eurooppa." Olen kanssasi valitettavan samaa mieltä. Ja kun Eurooppa sen häviää, kuten mitä suurimmalla todennäköisyydellä tapahtuu, nousua on sitten turhaa enää muutamaan sukupolveen toivoa. Saatta olla, että "Untergang des Abendlandes" jää pysyväksi olotilaksemme.

Et silleen...

hakki kirjoitti...

Oiijoi

Kun olet jo laskenut, kerro. Ja mitä siitä mielestäsi seuraa.

Itse alan olla yhä taipuvaisempi uskomaan, että Länsimaat voi pelastaa vain USAn arsenaali. Jos älyämme sen varaan tulevaisuutemme rakentaa.

Oiijoi kirjoitti...

Tos Mia Joutseno arvelee..

"Kurssit laskevat, lainarahan hinta nousee ja ongelmamaiden asema käy entistä tukalammaksi. Siinä on vaikea tavoitella talouskasvua, jolla velat saataisiin painettua omin avuin alaspäin. Kierre on alkanut ruokkia itse itseään."

Sailas parahtaa, "eläkeikää 65:teen". Mikä ettei, viimeiset niistä viisi vuotta puolella palkalla piti lisätä mutta ei vielä uskaltanut, kaverit neuvoi viivaaman yli.

Vuonna -92 kolhoosin johtaja pantiin 5 kymppisenä eläkkeelle ja seuraavalla kirjeellä määrättiin johtamaan kolhoosia eläkepalkalla, amiraali sai erorahan taaloissa ja muutti Epsanjaan - jossa asusti entisten SS velhojen omistamassa hotellissa ja kaverinsa luutnantit toivat tietotaitoa Moldovasta viljellä tulivuoren tuhkaan tottunutta rypälettä ja tislata konjakkia.

Epsanjan mitääntekemättömän laivaston harjoituksia 15 vuotta sitten katselimme Saksan SS miesten omistan hotellin parvelta.. määki, sekä entinen urakehityksen mataluutta sureva neuvostokolhoosin johtaja, että pohjoisen merisotalaivaston talousjohtaja Pietarista ekonomi ja laivastosta amiraali, joka muisti sanoa, "ymmärrän minäkin taloudesta jotain, ruokin ja varustin sentään minäkin miljoona miestä".

Nautimme ensimmäistä erää Moldovasta tuotuja rypäleitä muodossa luutnantin panema Valkoinen haikara..

Asunnot, ne putoo parkyt prossaa, osakkeet samanverran,jos ei rauta yli, nokiaa kolmeen euroon..

Rauta ja terästehtaita ajetaan alas, kaivoksia kiinni, sotapurtiloita 3/4 osaa määristä romutukseen tai tuulimyllyjen alustoiksi rannikoille. Herra, sääli amiraaleja, ota tykösi ja helpota viimeistä matkaa alas laskusiltaa ladattu rivolli taskuissa.

On se tuokin EU:lle säästöä tuhannen miljardin verran ja kymmenen miljoonan miehen uranvaihdon juttu, joo.

Aattele, tulee hyvää materialia kiertoon, energin kulutus laskee, öljyn hinta putoo eikä sähkö nouse..

Periferiaan meille, että Uralin taa, köyhyys,luomu.

Ei, ei se konjamiinikaan vuonna 1995 ollut Moldovassa kypsyneen veroista

hakki kirjoitti...

Oiijoi

Kuten olen tainnut ennemminkin mainita, en aina ymmärrä mitä tarkoitat? Johtuu varmaan siitä, että en ole tottunut moiseen puolihuolimattomaan, murteiseen kerrontaan.

Mutta, jos tämä revohka johtaa siihen, että 3/4 Itämerellä olevista laivastoista pantaisi romuksi olisi meiodän korkea aika taputtaa. Varsinkin jos sama tapahtuisi maassa ja ilmassa. Vaan uskokoon siihen kuka haluaa.

ToBe kirjoitti...

Hakki..sanot ettei demokratia toimi.Olet oikeassa ja väärässä.Ammattiyhditykset ovat saaneet aina tahtonsa lävitse vaikka se tahto ajaisi työn pois Suomesta ja johtaisi veromalleihin joissa riskinkantajat jätetään riskiään yksin kantamaan.
Luettelosi poliitikkojen ajamista asioista on juuri sitä mikä saa raivon punan kasvoilleni.Kun maailma kaatuu päälle ollaan huolissaan naiskiintiöistä pörssiyritysten hallituksissa.Ollaan huolissaan vaikkapa vapaa ajan kalastajien saamista liian suurista saaliista.
Homoliittojen asia on median ykkösuutinen vaikka todellisudessa juuri nyt olisi asiallista puhua pelkästään taloudesta ja päätöksenteosta.Vaikka kansalaiset gallupeissa haluaisivat järkeä tähän touhuun, emme saa äänestämällä sellaista hallitusta joka ajaisi ihmisten asiaa.Ihmisten asia on estää lisävelkaantuminen ja ajaa alas byrokratia.Suomeksi sanottuna vähentää radikaalisti turhia virkoja ja siten saada verovarat oikeaan käyttöön.Voi olla jo liian myöhäistä?
Elämmekö Weimarin tasavallan vuotta 28 tai 30?
Viimeistään 4 vuoden päästä paha olo purkautuu hallitsemattomien voimien esiinmarssina.Sama tapahtuu kautta euroopan.
Unkarin tie on euroopan malli.Sisäänpäin kääntyminen ja käpertyminen johtaa köyhtymiseen.Ylpeys jää ja typeryys.
Joku tuolla toriparlamentissa ehdotti jo kodinturvajoukkoja lisääntyvän turvattomuuden torjumiseen.Saattaa olla toteutuva visio.

Muuten...eikö poliitikkoja pitäisi arvioida puhtaasti tuloksen mukaan.Vaikkapa Obamaa joka ajaa jenkkilää yhä syvemmälle.
Mihin Urpilainen meitä ajaa?Hänellä on nyt valta ja ohjelma on kovasti SDP:n näköinen.Mitä sai aikaaan Kiviniemi?
Mitä Katainen todella pystyy tekemään?Ei kukaan-yhtään mitään, jos katsomme edellisen hallituksen tuloksia.Mitä saa aikaan Soini?
Ei muuta kuin uusia sloganeita median myllyihin.Firman piikkiin sanoisin minä..firman piikkiin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Taidamme "Weimarin kalenterissa" nyt olla ajallisesti syyskuun 1930 ja heinäkuun 1932 välillä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Weimarin_tasavalta. Katainen ja Urpiainen tekevät samat "virheet" kuin Heinrich Brüningin ja SKSTPn äänimäärää nousee uusiin sfääreihin. Loppu on sitten ... "tulevaisuutta".

Sanot "Sisäänpäin kääntyminen ja käpertyminen johtaa köyhtymiseen." Näin on mutta vaihtoehtoisia tulevaisuuksia on vaikeaa kokea ja jälkikäteenkään uskottavasti kellekään todistaa.

Vielä pari-kolme vuotta sitten "jaksoin uskoa" siihen, että kamreerista olisi kokoavaksi demokraattiseksi johtajaksi tiukassa paikassa. Todelliseksi arvojohtajaksi. Nyt kun hän on ryvettynyt KMS-vaalilahjusskandaalissa, hävinnyt Eduskunnassa puheenjohtajavaalit JOKU MUUlle ja antanut kauppakamaripoikiensa vetää itsensä riittävän monta kertaa kölin alta, en usko hänenkään mahdollisuuksiinsa.

Jos joku osaava, demokraattinen ja vastuullinen jostain löytyy, ollaan iloisia. Mutta mahdollisuudet ovat vielä huonommat kuin Nokialla 1980-90 lukujen taitteessa kasvaa kannattavaksi Suomen pelastajaksi.

xXx kirjoitti...

Rahanvalta tullaan voittamaan verenvallalla sanovat. Rahan keskittyminen tappaa demokratian ja kansassa alkaa epätoivo kyteä. Silloin tapahtuu.

Diktaattorin nousu on väistämätöntä. Otetaanko sitten diktaattoriksi (kuninkaaksi) nykyisen hallinnon valitsema, kuten Brüning olisi aikoinaan halunnut, vai annetaanko kansan valita, kuten Hitlerin kohdalla sitten tapahtui. Samapa se.

Ongelma ei ole henkilöissä vaan järjestelmässä. Parlamentti ei voi tehdä päätöstä kahden huonon vaihtoehdon välillä. Näin päättävä saisi kansan vihat päälleen ja päätös kumottaisiin. Vain kuningas pystyy siihen. Lama jatkuu kunnes kuningas tulee valtaan.

hakki kirjoitti...

xXx

Tervetuloa vaan tänne positiivareiden joukkoon. Mutta on sinulla vaihtoehdot; diktaattori tai kunkku, monarkian tyypistä vain riippuu, olisiko hänkin vain toinen diktaattori.

Tämä ei ole demokratian ongelma vaan politbyrokratian, siis eliitin suomalaiseksi parlamentaariseksi demokratiaksi kutsuman harvainvallan systeemiongelma, joka juuri on päässyt irtaantumaan kansan kontrollista.

Siitä olen kanssasi hiukan eri mieltä, ettei parlamentti pystyisi tekemään valintaa kahdesta huonosta vaihtoehdosta. Käsitykseni mukaan ne tekevät sitä jatkuvasti ja vielä valitsevat järjestään sen huonomman, sen jonka läpimeno on lehmänkaupoin vielä kuorutettu.

ToBe kirjoitti...

Kaikki päätökset mitä nyt tehdään sisältävät seuraavien vaalien tappiopelon.
Pressanvaalit voittaakseen Saulin taustaryhmien täytyy olla koko kansan asialla ja Nato asia kadotetaan sivummalle jossa se oikeastaan onkin.Kunnallisvaalit ovat varsinkin Keskustalle paha paikka, mutta onko SDP+KOK sittenkään valmiita uhraamaan vaalimenestystä liialla kuntakentän supistamisella.Mikään päätös ei siten ole vapaa ja puhdas.Mikään ei perustu yhteiseen hyvään ja järkeen.Kaiken takana on valta ja sen saaminen, vaikka se lopultakin toisi mukanaan pelkästään nahkamunapäätöksiä ja nekin aina liian myöhään.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Mikään ei perustu yhteiseen hyvään ja järkeen.Kaiken takana on valta ja sen saaminen, vaikka se lopultakin toisi mukanaan pelkästään nahkamunapäätöksiä ja nekin aina liian myöhään." Näinhän se nykyisessä, oikeassa elämässä on. Mutta tärkeä näkökulma jäi painottamatta, kaiken takana on PUOLUEEN valta.

Järjestelmässä, joka ei juurikaan edes tunne puolueita, jonka toimintamekaniikassa puolueet ovat lähinnä samanhenkisten valitsijaorganisaatioita ja valittujen vertaisryhmiä, joissa kaikki perustuu yksittäiseen kansalaiseen, ja yksittäiseen valittuun edustajaan oikeuksineen ja velvoitteineen, toiminnan tuloksellisuus vääristyy kun päätökset tehdään välvouhkien keskinäisen valtapelin perusteella. Se ohjaa hamuamaan valtaa, ei kykyä palvella valitsijoita.

ToBe kirjoitti...

Sanoin ennen vaaleja, että nämä ovat kaikki samaa sakkia +-2% johonkin suuntaan.
Näillä 2% tarkoitan, että jotain nostetaan ja jotain lasketaan, mutta lopulta ei tehdä mitään.
Urpilainen onneksi kertoi käyvänsä kesäaikaan kerran kuukaudessa jossain kesätapahtumassa.
Se onkin parasta mitä meille on tarjolla.Ministeri syömässä mansikkaviineria Savonlinnan torilla.
Taustalla soikoon tauoton humppa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Annetaan Urpiaisen ihan rauhassa vaan vierailla festareilla ja kesätapahtumissa. Varmasti niistä raportoidaan sitten naisten- ja työväenlehdissä - vai peräti työväen naistenlehdissä - kun median kaupallisuus sitä edellyttää.

SWitähän se suomalainen politnyrokratia on, ei tehdä mitään. Ainakaan mitään, mikä venettä keikuttaisi. Sillä keskeisin ongelmamme ei suinkaan ole edes poliittinen eliittimme vaan JUHAn perinteitä ylläpitävä, mukavuudenhaluinen äänestäjäkunta.

ToBe kirjoitti...

Odotan nyt sitä punaista mekkoa...nyt on nähty vasta äitiysmekkosarja ja kaikki vaaleita.Oletteko huomanneet miten ministeriys nostattaa aurinkolasit tai silmälasit ministerien otsalle.Aikanaan Brax sen aloitti ja Thors jatkoi...nyt se on kaikilla naisilla sivistyksen mittana.Jutta vasta harjoittelee ja siirtelee niitä koko ajan ajatustensa virran mukaan.Taaksepäin= sain idean.Eteenpäin=sanon sen teille!

hakki kirjoitti...

OrNot

Väitätkö todella, että ministerisnaisten sivityksen mitta on otsalla olevat aurinkolasit? Se siitä sivistyksestä.

ToBe kirjoitti...

Se oli sitä sarkasmia.....muistan kun aikanaan kohtasin Ulpu Iivarin kadulla hänen astuessaan ulos kampaajalta.Joku kulki ohitse ja sanoi "tukka hyvin-kaikki hyvin"....taisimme elää laman syvintä kesää.
Nämä ihmiset eivät toki voi ulkomuodolleen tai kehonsa kielelle yhtään mitään, mutta silti tuo pelkkä ulkoinen tyhjyys ärsyttää yhtä paljon kuin Kataisen lauseet:"Otimme niskalenkin markkinavoimista!" "Fantastista" taas kuuluu ehkä yläsavolaiseen katukuvaan, mutta meillä etelässä se ei toimi.Pinnallista on hommien hoito.

hakki kirjoitti...

OrNot

Sarkasmin huipentuma lienee poliitikon sivistys? Vaiko peräti poliitikko?

Siellä se fantsu taas "neuvottelee" Brysselissä markkinavoimien niskalenkistä. Aiemmasta päätellen Merkel ja Sarkozy ovat taas kehitelleet uuden tavan ostaa aikaa. Mitä ihmettä varten niitä 25 muuta pääministeriä (vast.) siellä enää tarvitaan?

ToBe kirjoitti...

Yritän löytää tästäkin jotain hyvää....siellä ei sentään neuvottele Putin ja Berlusconi päidemme yllä puhumattakaan Honeckeristä tai Husakista.Yksi on myös varmaa.Tämäkin kriisi menee ohitse, vaikka juuri nyt emme ymmärrä miten se voi koskaan siirtyä sivuun.
Tässä on jotain sellaista suurta kuin sodassa, joka on väistämätön vaikkei sitä kukaan halua.Velkaa lisää jolla maksetaan entiset pois on vanha idea ja se jatkuu maailman tappiin.Täytyy vissiin liittyä Norjalaiseksi kun siellä saa elää ilman näitä huolia velattomana turskaa tursutella.Samalla saisi maailman parhaat urheilijat ja uskomattomattomat maisemat.Ottavat vielä mieluusti vastaan pohjolan pojan jos vain opettelee NyNorskaa ...akkurat!

Ps. se joka maksaa saa puhua-muut saavat vain maksaa.Siinä se Sarkozyn ja Merkelin idea.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Yritän löytää tästäkin jotain hyvää", loistava filosofia. Miten olisi omani; asiat eivät koskaan ole niin huonosti, etteivätkö ne hetken kuluttua voisi olla vieläkin huonommin. ;-)

ToBe kirjoitti...

Jyrki pääsi kokoustamaan ja saa samaa ruokaa kuin muutkin.Hienoa.Otetaan se etuna minkä Suomi sai.Foodia!Jess.
Joku kysyy Jyrkiltä myös mielipidettä ja Jyrki vastaa...kiitos minulle valkoviiniä näin kesäkuumalla.
Me olemme mukana euroopassa.Nähdään asia positiivisesti.Jutta sai duunia ja Erkki pääsi hommiin.Lauri saa ratkoa taas samaa ristikkoa mitä on tehnyt koko työuransa.Jukka G saa olla ministerinä ja puhua aamulla mediassa.Maria G.R on uransa huipulla.
Kaikilla on hyvä tarkoitus ja he onnistuvat siinä.He saavat kaikki ne edut mitkä valta mukanaan toi.Kateutta se on kun valitamme heidän kyvyttömyyttään ratkoa myös meidän ongelmiamme.Jokainen hoitaa siis oman postinsa....paisti tietysti Kusti joka vain polkee...oho nyt irtos ote...ende.

Ps. Niin ja Pave Artsinmägi pääsee ilmaiseksi jalkapallomatseihin.Ei huono ei.

hakki kirjoitti...

OrNot

Omalla filosofiallani; eivätpähän ainakaan ole kaduilla kuisaamassa eläkeläisiä. (Toivossa on kuitenkin hyvä elää....)

ToBe kirjoitti...

Yritän pysyä positiivisena kuin rahastoyhtiön mies, joka näkee tässä mustassa hetkessä suuria ostomahdollisuuksia.Nokian alamäki onkin siis kohta alkava ylämäki.Kysynnän lasku on niiden ongelma jotka menettävät työnsä ja sijoittajalle jokainen irtisanominen onkin parempi tulos kevyempin kulujen anssiosta.Tämä sama logiikka toimii näissä populisteissa ja entisissä kommunisteissa joille ei sopinut minkäänlainen muiden onnistuminen jos se ei taannut heille valtaa.

Olen miettinyt jos me olisimme Kreikan asemassa? Meille se olisi kansallinen häpeä ja olisimme aivan hiljaa.Kukaan ei tohtisi huutaa kaduilla.Suomalainen menee mökkiin ja hautoo poistumiskeinoja...köysi...järvi....haulikko....viina.Päättyy sitten ensiksi viinaan.