maanantai 25. tammikuuta 2010

Seteliselkärankaisia

Pääministeri ehdotti tukiseteliä sellaisille nuorille työttömille työnhakijoille, jotka löytävät itselleen työtä. On taas taidettu hiihdellä Rukan laduilla?


Mistä tämä setelivimma oikein on peräisin? Vanhusten hoidosta? Lasten päivähoidosta? Lounasseteleistä? Kulttuuriseteleistä? Liikuntaseteleistä? Koulutusseteleitä?


Onko yhteiskunnan kokonaisuuden kannalta todella tarkoituksenmukaista ja tehokasta, että maahan kehitetään jatkuvasti uusi vaihdon välineitä? Eikö selvempää ja samalla yksinkertaisempaa, tarkoituksenmukaisempaa ja siksi tehokkaampaa olisi hyväksyä, että maassa on vain yksi yleisesti hyväksytty valuutta, euro?


Eikö saman asian ajaisi lainsäädäntö, joka ottaa huomioon tarpeelliseksi katsottujen eturyhmien erityistarpeet? Vai onko todella niin, että puolueitamme edustavat kansanedustajamme jakavat mieluummin ja nopeammin "erityisetuja" joillekin, luomalla uusia maksuvälineitä kuin, että säätyäisivät asiasta lait perusteellisemman harkinnan perusteella? Valiten tien sieltä missä vähemmän joutuu miettimään yhä vain hankaloituvaa kokonaisuutta.


Toisaalta. Eiväthän lait nytkään heitä koske. Jos lähellekään joutuvat, muutetaan lakeja.


 

6 kommenttia:

Tobe kirjoitti...

Vanhasella on itsellään joku etuseteli joka takaa mukavan eläkeviran jossain virastossa, missä ei tarvitse käydä liian usein ja kielitaitovaatimukset ovat alhaiset.Mutta? Miksi enää edes puhumme Matista.Hän on passe!

hakki kirjoitti...

OrNot

Matti Vanhasella on joku etuseteli juuri niin kauan kuin me kansalaiset sallimme, että jokainen vaikka kuinka luokattoman yhteiskunnallisen \"asevelvollisuuden\" suorittanut on moiseen oikeutettu. Meistä se on kiinni. Ja valitettavasti on ylioptimistista väittää, että Matti Vanhanen olisi passee. Onko Jäätteenmäki, Aho, Juhantalo tai vaikkapa Väyrynen todella passee Suomessa? Ja samalla puhumme siitä Suomen osasta, joka vastaa 5 prosentista Suomen BKTstä mutta 75% esimerkiksi Suomen saamista EU-tuista.

ei politiikko kirjoitti...

Turussa on otettu Vasemmistoliittolaisilta etusetelit pois. Ovat kuulemma potkineet yli aisan. Eivät ole noudattaneet ryhmäpäätöksiä, joita on tehty säästämisen nimissä.
Ovat reppanat menneet puolustamaan sivukirjastoja, terveysasemia, vanhainkoteja, kouluja ja päiväkoteja ja muuta kansalaisille tärkeää toimintaa.
Mitäs kaupunki kaiken maailman laitoksilla ylipäätään tekeekään. Jokaiselle kuntalaisille nippu etuseteleitä kainaloon. Hakekoot palvelunsa mistä lystäävät,- etuseteleillähän niitä saa kukin tarpeensa mukaan.Ne jotka eivät mitään kunallisia palveluja tarvitse voivat myydä setelinsä tarvitseville.
Näin toimii kirkasotsainen demokratia.
Mitä vähemmän puolueita jakamassa etuseteleitä, sitä vähemmän niitä tarvitaan. Voidaan alentaa veroja ja painaa lisää etuseteleitä!!

hakki kirjoitti...

ei politiikko

Varmaan uusi oire Turun taudista?

eurooppalainen kirjoitti...

Olen itsekin kiinnittänyt huomiota vanhasen vimmaan painaa vaihtoehtoisia vaihdon välineitä. Se on mielestäni outoa ja epäilyttävää. ...tai ei oikeastaan, jos erinäisiä yksityisiä tai puolisosiaalisia hankkeita ei voi suoraan EKPn seteleillä maakunnissa tukea, niin palvelusetelit ovat toiseksi paras tulonsiirtokeino.
Jos em. oli outoa ja epäilyttävää, niin joku porkkanaseteli duunin löytämisestä on puolestaan downright älytön.
Epäileekö Lahnanen, että nykyään joka neljäs nuori ei tosissaan yrittäisi etsiä töitä. Epäileekö Lahnanen, että hänen verovaroista kustannettava setelipelleilynsä tosissaan tehostaisi systeemiä jotenkin. Sanoisin hänelle itselleen samoin kuin hän YLElle, että faktat pöytään! Muotona käy selvä laskelma, miten porkkanaseteli tehostaa nuorten työnhakua ja vähentää nuorisotyöttömyyttä. Uskomatonta että joillekin maksetaan siitä että julkilausuu omia aivopierujaan.

Tobe kirjoitti...

Asiasta en tiedä mitään, mutta \"VASTUSTAN\".