sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Virkamiehen sydämensivistys

Minkä Jumala yhdisti älköön ihminen erottako.

En tiedä mistä tämä tuli mieleen kun juuri luin ”Helsinki sijoitti 63 vuotta naimisissa olleen pariskunnan eri vanhainkoteihin” otsikoitua uutista HS.fistä.

”Avioparin tiet erkanivat kolmisen vuotta sitten, kun Irja Jokilehto sairastui dementiaan. Pariskunnan yöt menivät levottomiksi, kun Irja alkoi heräillä. Otto istui yöt keinutuolissa ja vahti vaimoaan.

Kerran Irja sitten vietiin Laakson sairaalaan, josta hän ei enää palannut kotiin. Hänet siirrettiin Kustaankartanon vanhainkotiin.”

Minulle, täysin sivulliselle tuli todella paha olla. Vain silmättömän, aivottoman ja sydämmettömän byrokratian virkamies voi käyttäytyä tällä tavalla. Sivistyksestä, toisen ihmisen kunnioittamisesta ei voi olla edes puhetta. Härskistä Pikku-Hitleröinnistä, oman vallan käyttämisestä pilaamaan tarkoituksellisesti toisen ihmisen elämä, siitä sensijaan todennäköisesti on kyse.

Hyi helvetti, mikä roskasakki.

Mistä ihmeestä tällaisia kasvaa? Kuka niille maksaa palkkaa? Miten ne saadaan poistettua? Miten ne saadaan vastaamaan "rikoksestaan ihmisyyttä vastaan"?

9 kommenttia:

tutkija Pohjanmaalta kirjoitti...

Paha olo tuli minullekin. Huomasin että silmäkulmani kostui ja ajattelin, että voitaisiinko minulta joskus ottaa rakas vaimoni pois samalla tavalla. Perkele. Miten suomalainen hyvinvointiyhteiskunta voi olla noin julma. Päällimmäisenä tuli ajatus, että ei enää koskaan takaisin Suomeen, siihen paskajärjestelmään. Onhan tämä minulle ollut jo selvää pitkän aikaa, mutta suomalaisen järjestelmän kaikkine kyykytyksineen aina välillä unohtaa. Nyt tämä Hesasrin juttu oli taas tervetullut virkistys ja paluu suomalaiseen reaalitodellisuuteen.

Mamuille tätä ei voitaisi tehdä!

hakki47 kirjoitti...

Sama Pikku-Hitleri siellä mamuja vahtii, siskoksia eri päiväkoteihin sijoittelee, veljeksiä eri sijaiskoteihin osoittelee. Yleensäkin näitä örkkejä tuntuu siunautuvan sellaisille julkisille aloille missä mitääntekemätön ihminen pääsee osoittamaan valtaansa kiusaamalla heikompiaan. Eikä tämä ole edes vain suomalainen lajityypillisyys.

nonna kirjoitti...

Hyvä eagle!
Joku kaipasi taannoin Kauppalehden blogeihin asiallista kirjoittelua! Esimerkiksi tässä sitä nyt on. Nimittäin mainitsemasi pikkuvirkamiesten mielivalta ja sydämen sivistys tai tarkemmin sen puute. Epäilen että ne koulutetaan tunteettomiksi roboteiksi koska heidän apuaan tarvitsevia on liian paljon.

Olen kuullut ja lukenut tuhat tarinaa aiheesta ja kaikesta päätellen tämä on todellinen ongelma varsinkin kuntatasolla ja tästä asiasta puhutaan aivan liian vähän julkisuudessa.

tutkija Pohjanmaalta kirjoitti...

Näitä niinkuin muitakin ilmiöitä pitäisi pyrkiä katsomaan osana laajempaa kokonaisuutta. Nyt yhteiskunnasta ulosmitataan kaikki arvomaailmoihin liittyvä. Only the money counts. Arvottomuus on ajan henki.

Laajemmalt tarkasteltuna, meneekö nyt ihan joka sektori sukkession päätepisteeseen? Yhteiskuntatieteilijät eivät tykkää määritteenä envorinmentaalisesta determinismistä, mutta kyllä se darvinistinen kehityskulku ihmisen laatimien järjestelmien puolellekin kuuluu. Pitkälti spatiaaliset ja environmentaalisen prosessit ovat sukkession kannalta sama asia. Maantieteen kautta saamani ajatus. Romahtaa siis sekä luonto että ihmisen tekemät järjestelmät. Ja sitten kierto alkaa uudelleen.

Liittyköhän tämä siihen seikkaan, että kansalta halutaan koota aseet pois? Ei establishmentti voi niin näköalaton olla, etteikö se näitä asioita ymmärtäisi?

hakki47 kirjoitti...

nonna

En oikein jaksa uskoa, että kyseessä olisi koulutuskysymys. Ei pelkästään kouluttamalla saatu aikaan KZttien sinisiäkään. Nekin täytyi ensin valokoida riittävä ideologisesta tai muuten vaan nöyrytetyksi itsensä tuntevasta porukasta.

Tulitko yhtään onnellisemmaksi nyt järjestetyn kunnallisvaali-spektaakkelin tuloksien perusteella?

GranpaIgor kirjoitti...

Tuohan on ihan normaalia virkamiestoimintaa ainakin Helsingissä mutta ehkä muuallakin.

Kirjoitin vastaavasta tapauksesta pari vuotta sitten kun tunnettu näyttelijä Helge "Heguli" Herala ja hänen vaimonsa Marja Korhonen erotettiin jälkimmäisen dementian vuoksi http://granpaigor.blogspot.com/2006/11/byrokratia-idiotiaa.html

Kun lehdistö nosti mekkalan korjattiin asia.

Mutta kuinka paljon näitä asioita jää korjaamatta kun media eikä kansalaiset vaivaudu puuttumaan.

Sairaus ja vanhuus ovat nyky-yhteiskunnassa vain rasittavia kustannustekijöitä aktiivi-ikäisille veronmaksajille.

Luin vastikään miten HUS sairaaloiden visiota on vastikään korjattu maailman parhaan erikoissairaanhoidon sijasta enää tavoittelemaankin vain "hyvää" erikoissairaanhoitoa. Ja perusteluna ettei omistajakuntien velvollisuus ole kustantaa kuin vain tuo "hyvä" taso. Että se siitä meidän uuden perustuslain kansalaisille takaamasta hoidosta tässä yhdessä maailman vauraimmassa maassa.

hakki47 kirjoitti...

tutkijalle

Kun en tuosta keskimmäisestä kappaleesta mitään tolkkua saanut, sallinet keskittymisen ensimmäiseen kappaleeseen. "Arvottomuus on ajan henki." Niin se vaan taitaa, juuri tällä hetkellä olla. Mutta se muuttuu. Pakosta. Valitettavasti.

Ja inhottavinta on havaita, että ne jotka ensimmäisenä ulosmitataavat kaiken arvomaailmaan liittyvän, ovat myös ensimmäisinä vaatimassa oikeutta; itselleen.

nimimerkki

kokemusta on

hakki47 kirjoitti...

IsoIgor

"Mutta kuinka paljon näitä asioita jää korjaamatta kun media eikä kansalaiset vaivaudu puuttumaan."

Sa se. Ja tyydy siihen.

hakki47 kirjoitti...

Tästähän sitä sitten voisi jatkaa lennossa.

Miksi ihmeessä virkamies olettaa asioita? Miksi se ei kysy ja kuuntele, tai ihan vain kuuntele. Tällekään tapaukselle ei olis tapahtunut yhtään mitään, elleivät tyttäret olisi saaneet asiaansa riittävästi esille. Hyvä, että edes heidän vanhempiensa osalta asia on ratkennut.

Kuinka monien muiden osalta vikamies olettaa? Sellaisten, joilta usko sosiaalivirkamiehen ihmisyyteen on jo mennyt?