keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Tekijät esiin - kansallistetaan pankit

17.9.2008 12.16 | hakki47 | Työelämä, Ihminen, Kansankulttuuri

Ketkä ovat ne virkamiehet, jotka ovat suostuneet neuvottelemaan Finanssialan Keskusliiton FK:n kanssa heidän halustaan “saada lainaehtoihin pykälän, jonka perusteella ne voivat yksipuolisesti nostaa tavallisen asuntolainankin korkoa. Lainaehtojen pykälä tulisi käyttöön siinä tapauksessa, että pankin oma vakavaraisuus on vaarassa.” Sopii äärimmäisen hyvin markkinatalouteen ja läntistä perua olevan sopimusoikeutemme kanssa.

Uutisen sanamuodon mukaan yksipuolinen korotusoikeus koskisi kaikkia henkilölainoja. Ja jotta kansanedustajat saataisi nielemään tämä lääke siirtymäaika 3 vuotta ja koskee vain uusia lainoja.

Yksi lainasopimuksen tarkoituksista on suojella heikompaa osapuolta. Siis todennäköisesti yksittäistä asiakasta, ei pankkien byrokraatteja.

Seuraava vaihe onkin sitten pankkien ottaminen valtion haltuun. Sillä, jos niillä ei enää ole minkäänlaista riskiä niin minkään valtakunnan kilpailuunkaan ei enää ole tarvetta. Henkilöasiakas ottaa kantaakseen pankin riskit.

Virkamiehet jakavat lainat. Ja koska kyseessä ovat virkamiehet, heidät tulee valita poliittisin perustein. Ja se taidon puolueet kyllä hallitsevat.

PS.

Mitäköhän keksivät seuraavaksi?

PPS.

Voisiko joku tarkastaa syyllistyivätkö ao virkamiehet virkavirheeseen?

PPPS.

Tämä lienee taas yksi ilmentymä minä, minä, minä ajastamme. Siis se, että joku voi ao. keskustelunaiheen ottaa vakavissaan.

Pysyvä linkki | 5 kommenttia »

Ei kommentteja: