keskiviikko 1. elokuuta 2007

Ajatuksenvapautta - Handsfree
1.8.2007 15.55 | hakki47 | Liikenne

Kaipa tässä täytyy hyväksyä, että ainakin valtaosa kesästä on taakse jäänyttä. Näin voi päätellä ainakin siitä, että yhä useammin tulee avattua läppäri ja luettua kaiken maailman blogeja. Kai sitä sitten itsekin täytyy aloittaa kirjoittaminen?? Aihe olkoon vielä mätäkuun juttu.

Muutama päivä sitten uutisoitiin näyttävästi poliisin tehoisku. Sen tarkoituksena oli palauttaa kuljettajien mieliin kännykkään puhumisen vaarat autossa. Nyt kuulemma kännykän kädessä pitäminen riittää rikesakon antamisen perusteeksi. Aika mielenkiintoinen laintulkinta. Väittäisin, että vähintään yhtä vaarallista on savukkeen, lihapiirakan, limupullon, iltapäivälehden, jne. jne…. pitäminen kädessä autoa ajettaessa. Tuskin johtavat kuitenkaan rikesakkoon.

Jotenkin on eri puolilla maailmaa päädytty siihen, että kännyn pitäminen autossa kädessä on jotenkin vaarallisempaa kuin siihen puhuminen autossa. Itse uskon kuitenkin, että mikä tahansa asia, joka vie huomiota ajamisesta on vaarallista. Siihen riittää ajatus, valonvälähdys, itkevä lapsi takapenkillä, amppari… mutta se pidänkö kädessäni sitä palikkaa ei juurikaan vaikuta. Ja samalla tavalla taitaa ajatella aika moni muukin.

Kaikkea emme voi kieltää. Tai voimme, kuten nyt on käynyt mutta se johtaa vain järjettömyyksiin. Ja kontrolloimisen mahdottomuuteen ja vielä yleisen lainkuuliaisuuden vähentymiseen.

Ei kommentteja: