perjantai 13. helmikuuta 2009

Kepun Toivon jälkeen vedenpaisumus

Pitkästä aikaa näin upean kiteytyksen noudattamastamme, siis Kepun ja Siilinjärven Toivon noudattamasta aluepolitiikasta. ”Niin, että naulanreiästä katsottuja ovat Vanhasen ja herrojemme ajatukset ja opposition blondivitsin, akkaenergian johtaman sopulilauman tirskunta.” Kuvaa tilannetta varsin hyvin, monellakin tasolla.

Kepu varautuu jo vaalitappioon. Muuta tuskin voi ajatella, kun ao. etujärjestön edustajat kiihtyvällä tahdilla marssittavat uusia ideoita aluepolitiikkansa toteuttamiseksi. Ja aluepolitiikka heidän kielenkäytössään tarkoittaa valtion virastojen ja laitosten pakkosiirtoa pääkaupunkiseudulta, minne muualle tahansa.

Lääkelaitoksen jälkeen on nyt vuorossa ilmailuhallinnon siirto pois Vantaalta, osana uutta Turvallisuusvirastoa. Vaihtoehtoina ovat Kotka, Kouvola tai Kuopio. Kotkasta puuttuvat lentokenttä ja junanrata, Kouvolasta lentokenttä ja satama, Kuopio löytyvät kaikki, jopa teitä. Joten eikun sinne. Pääkaupunkiseutu ei liene taaskaan, edes nolla – vaihtoehtona, mukana?

Päätellen sammakoista joita ministerit suustaan päästelevät herää kyllä epäilys, mikä heidän päänsä täyttää. Onko kukaan heistä vaivautunut huomioimaan, että olemme menossa kohti suurinta globaalia yhteyskuntien kriisiä sitten toisen maailmansodan? (Enkä tarkoita, että se välttämättä johtaisi sotaan.) Onko meillä todella varaa omilla toimillamme lisätä epäjärjestystä ja kuluja valtionhallinnossa kun kaikki resurssit tulisi kohdistaa varmistamaan, että kurimuksesta hengissä ja toivon mukaan hyvissä voimin selviämme? (Nii - in Vanhanen ja Katainen. Se talouskriisin pirulainen ei sitten sopeutunut visioihinne.)

Mutta kun valtionvarainministeriö ja erityisesti valtionvarainministeri siirtoa kannattaa, sehän toteutuu. Meillähän tunnetusti on millä mällätä. Mitä pitempään joudun tätä turkoosihallituksen rosvoretkeä yhteiskuntamme rakenteen ja toimivuuden tuhoamiseksi seuraamaan sitä enemmän vakuutun siitä, että meistä halutaan tietoisesti luoda ”epätoivon yhteiskunta”.

Yleensä kai merkittävien valtionhallinnon asemapaikkojen muutosten pitäisi nojautua perusteellisiin selvityksiin ja analyyseihin, joissa myös muutoksen haittavaikutukset tuodaan konkreettisesti esille. Nykypolitiikassa päätökset putkahtavat, kuin varkain, juuri ennen hallituksen lopullista päätöstä yleiseen tietoisuuteen. Varmaan seurausta Nurmijärven hujoopin läpinäkyvästä ja kaksisuuntaisesta viestintäpolitiikasta? Toiselta nimeltään Turpa tukkoon politiikka.

Kannattaisi varmaan tutkia aiempien aluepoliittisten ratkaisujen seuraukset täällä Suomessa. Esimerkiksi Kemijärvet, Kaskiset, Uimaharjut, Valcot tuolla teollisuuspuolella ja vaikkapa vain valtion virastotalovillitykset joka kaupunkiin, julkisen hallinnon puolella. Ja väittävät länsinaapuristakin löytyvän lisää asianmukaisesti analysoituja raportteja.

Mainittiinko hallitussopimuksessa muuten Siilinjärven nimittäminen Suomen pääkaupungiksi? Missä se muuten on? Siis Siilinjärvi?

PS.

Kotkaan menee Kouvolasta taajamajuna. Siis satamaan. Huomasin.

PPS.

Eikö olekin mielenkiintoista, kun Kokoomuksen puheenjohtajana on maalaispoika ja Kepun puheenjohtajana kaupunkilaispoika? Kumpikin väärän puolueen vanki.

Ei kommentteja: