perjantai 20. helmikuuta 2009

Vanheneeko asiantuntemus yli yön?

Asiantuntija, sijoittajakonkari Kim Lindström on sitä mieltä, että monet pörssiyhtiöt (Suomessa?) ovat nyt vahvasti aliarvostettuja. Ja on varmasti oikeassa. Jos siis unohdetaan, että pörssi on aina oikeassa.

Onko mahdollista, että se toimiala jossa sijoittajakonkari on tullut asiantuntijaksi on kokenut muutoksen, joka on tehnyt entisistä asiantuntijoista ”Has been”ejä?  Asiantuntijia on sinänsä oikeassa, mutta markkinat toimivat jo aivan uudella markkinalogiikalla.

Eli onko Kim Lindström edelleen asiantuntija?

5 kommenttia:

jousimies kirjoitti...

On. Omien sijoitustensa.

Karl Fransen kirjoitti...

"Vanheneeko asiantuntemus yli yon"? Kuinkas muuten? sehan oli vanhaa jo edellisena paivana! Vanhojen aivostelujen tulosta on kaikki, se on vain siirretty nykyhetkeen keinottelevien "aivojen" kalastellessa "Matti Myohaisia". Mutta nekin ovat harvalukuisempia. Pelko tekee varovaiseksi ja varovainen oppii elamaan vahemmalla.

hakki47 kirjoitti...

jousimiehen ja Karlin kommentteihin ei voi sinäänsä kuin yhtyä.

Entäs jos asia viedään valtioitten tasolle? Se tarkoittaa silloin sitä, että vanha tieto on menettänyt merkityksensä ja kun uutta ei ole, jokainen hoitakoon itsensä. Saattaa muuten olla tässä kurimuksessa hyvä neuvo isoille ja vahvoille? Ja sitä ne lisääntyvästi tulevat noudattamaan.

Entäs me pienet ja vähäväkiset? Meidän mahdollisuutemme perustuu lähinnä "ennakointiin", "strategiseen ketteryyteen", "taipumiseen vaan ei taittumiseen" ja yllätys, yllätys "kansalliseen yhteisöllisyyteen".

jousimies kirjoitti...

“kansalliseen yhteisöllisyyteen”.
Matkalla vaihtotalouteen? Paljonko perunoita tarvitaan jarrupaloihin?

hakki47 kirjoitti...

Jousimiehelle

Pienessä maassa menestystekijänä ja toimeentulon onnistumisen edellytyksenä on pienuus. Se että tunnetaan muut yhteisön jäsenet. Sekä hyvässä että pahassa. Se helpottaa myös hinnoittelua.