perjantai 27. helmikuuta 2009

Olisiko kiitoksen paikka?

Yleisradio teki viime vuonna voittoa. Tulosparanemaa yli 7 miljoonaa euroa. En muista kuinka kauan Ylen tulos on punaisella ollut. Käsitykseni mukaan aivan liian kauan. Nyt kuulemma oltiin 700.000 euroa plussalla. Mistä johtuen ja kenen/keiden ansio lienee? Kun en parempaakaan osoitetta keksi menköön Mikael Jungerille ja hänen välittämänään kaikkien niiden piikkiin, jotka katsovat kehuja muutoksesta ansaitsevansa.

Parasta tällaisen tavallisen lupamaksunmaksajan kannalta on ollut, että viimeisen parin vuoden aikana YLE on nimenomaan asiaohjelmien osalta sekä katsoja- että kuuntelijapuolella nostanut profiiliaan. YLE Puhe eli entinen YLE Peili oli yhtä hyvä innovaatio kuin kaupallisten radioasemien ja tv-lähetysten salliminen aikoinaan. Tarjolle on tullut muutakin kuin musapölyä ja päätöntä tiskijukkailua. Lisää puhetta, asiaa ja ajatuksia. Ei toistokaan haittaa.

Kaikkien alue-uutisten lähettäminen Tv:ssä koko maahan niin ikään hyvä uudistus. Erinomainen uudistus on erittäinkin ollut YLEn lisääntynyt, ja toivon mukaan edelleen laajeneva internetin hyödyntäminen sekä arkistona että ohjelmien jakelukanavana.

En tiedä minkälaiseen strategiaan muutokset pohjautuvat, eikä se minua oikeastaan kiinnostakaan. Tulokset, sekä edellä mainittujen uudistusten että yhtiön talouden osalta puhukoot puolestaan. Mutta sen verran siihen puuttuisin, että asiakaskunnan tarpeisiin perustuva ja omien lähtökohtien ja vahvuuksien varaan rakentaminen on ilmeisesti hyvä tie jatkossakin.

Vaikka ei yksi pääsky kesää teekään: On kehun ja kiitoksen paikka.
PS.

Lupamaksuilla rahoitetun YLEn ei välttämättä tarvitse tehdä taloudellista voittoa. Mutta vähänkään pitemmällä ajalla se ei saa tehdä tappiota.

2 kommenttia:

M.Erimies kirjoitti...

Kyllä, osoite lienee oikea jos kiitokset menevät M.Jungerille. Mies taisi pistää töpinää pönttöön ja puhaltaa porukkaan
amerikkalaista "so fucking what-meininkiä". Sitä lienee siellä tarvittu.
Vastapainoksi voimme katsella Uutishuonetta ja todeta ihmetellen, että pojat olivat poikia silloin 1970 luvulla ja tytötkin...
YLE eli silloin ajan hengessä. Nyt ajan henkin on hieman toinen.

Voimme myös onnitella Jungeria sydämellisesti mahtavasta selviytymisestä niin työn kuin terveyden tarjoamista haasteista.
Kova jätkä, sanoisin.

hakki47 kirjoitti...

M.Erimies

Ainakin on syytä nostaa esille, että jotain on sentään saatu aikaan. Oikea tuntuu olevan suunta.