tiistai 24. helmikuuta 2009

Laatuisa Lex Nokia

Tähän mennessä on tässä saippuaoopperassa käynyt ehkä kiistattomasti ilmi että EK, sen edustajan tai edustajien toimesta, on uhkaillut ainakin AKAVAa. Antanut ehkä vähintään ymmärtää, saaneensa ehkä perässä hiihtäessään ehkä kuulla, että Nokia muuttaa Suomesta jos Lex Nokiaa ei hyväksytä. Se ei ainakaan vielä ole tullut ilmi, että Nokia olisi uhkaillut, edes EKta tai edes perässähiihtäjiä tässä asiassa. Jos tätä vielä vähän aikaa väännetään selvinnee varmasti sekin.

Se kannattaako tällä selvityksellä enää kasvattaa Erkon pääomatuloja, on jo sitten ihan toinen asia. Aina kun on kuitenkin lähenemässä se päivä, että Nokia pakaa kassinsa ja lähtee. Kannattaako sitä sitten aikaistaa turhan päiten? Erkko ja hänen putiikkinsa ei sitten enää skuuppeja maastamme löydä. Lähtee sekin.

Eiköhän vaan luovuta ao. lakia säätämästä? Vai mitä mieltä olette kansanedustajat? Olisiko tämä sellainen tilanne, jossa voisi kokeilla päätöksentekoa ilman ryhmäkurin vaatimusta?

Ja muistakaa samalla ottaa tämän äänestyksen ajaksi valot pois niistä tauluista, jotka kertovat kuka äänesti ja mitä. Tai tehkää äänestys lipuilla.

PS.

Sitä minä kyllä hämmästelen, että jo toista kautta istuva pääministeri kieltää edes kuulleensa mistään painostamisesta tämän asian osalta. Mutta en ihmettele. Eihän hän tiennyt Kehittyvien Maakuntien Suomen ja Kepun koplauksista, kytkyistä ja välipuheista puolueen toimistolla. Vaikka eihän se hänen päätöksiinsä vaikuta. Sekään.

6 kommenttia:

Seppo kirjoitti...

Nokiahan on Suomessa uskonto. En tarkoita sitä Missiota. Kansa on uskonut sellaiseen, mikä ei voi olla totta yksinkertaisenkaan ajattelun pohjalta. Johtohahmot ovat olleet uskonnon maallisia edustajia. Epäileviä tuomasia on syntynyt lisääntyvässä määrin, vaikka eivät hahmota epäilynsä syitä. Siksi jokainen kynnelle kykenevä on nyt asialla.

hakki47 kirjoitti...

Seppo

Kelle on, kelle ei. Mulle ei.

Mutta kannattaako lypsävää lehmää lahdata?

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Mies puri jälleen koiraa.

Uutisista puhenollen olin kerran muutamia viikkoja tuolla Euroopassa. Luin sikäläisiä aviiseja joissa lajasti ja usein käsiteltiin; Englanin, Ranskan, Saksan, Italian ja joskus pohjoismaista Ruotsin, asioita. Suomesta ei mitään. Eräs tuttuni oli myös kuukausia samoilla maisemilla. Kysyin mitä uutisia hän oli nähnyt tai kuullut poissa ollessaan Suomesta. Kerran. Oli kuulemma Greenpeace tehnyt Suomessa jotain. Kaikki on kovin suhteellista - uutisetkin.

Tästä tuli mieleeni vanha sanonta. Kuka on suomalaiselle Suomessa pahin vihollinen. Se on toinen suomalainen. Niin ne lastut uivat vieläkin.

hakki47 kirjoitti...

Pitkänlinja

Onhan meillä perustettu oikein megatason valtiollinen brandiryhmä ettei enää tarvitsisi koiria purra tai Greenpeacen siivellä positiivistä imagoa rakennella.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Jee! On Toivoa!

Vox Populi kirjoitti...

Vuorineuvos Paavo Suominen Pyhän Mikaelin kappelissaan naukkailemassa georgialaista ( eli gruusialaista ) brandyaan, 400 000 pulloa vielä juomatta. Epistola luettaisiin Orwellin kirjasta 1984. Urut soittaisivat Nokia Tunea Esa-Pekka Salosen sovituksena. Alexander Stubb saarnaisi ETYJ:n sankarillisista teoista Georgiassa. Ehtoolliskalkissa norovirusvettä Nokian verkosta. Pastori Markku Koivisto kaataisi väkeä ovella. Matti Vanhanen nojaisi käsi nyrkissä Lex Nokiaan.
Suomi-brandi, jossa kaikki kohdallaan !