perjantai 27. helmikuuta 2009

Sauli Niinistö: Nykyhallitus ei hoida hommaansa

Kumpi on enemmän väärässä? Tai vähemmän oikeassa? Hallitus ja The Jyrki vai Vallaton Rullaluistelija Eduskunnasta?

Uuden Suomen paneelissa Sauli Niinistö on arvellut, että suomalaisen yhteiskunnan eheys on kovalla koetuksella niiden ratkaisujen edessä, joita seuraava hallitus joutuu tekemään. Hän otaksuu, että vuonna 2011 aloittava hallitus joutuu tekemään rajuja leikkauksia julkisiin menoihin. Lisäksi hän pohtii, että päällä olevaa talouskriisiä ei voi hoitaa vain porvari- tai vasemmistohallitus.

Mutta väliäkö sillä kuka on mitäkin mieltä? Meillä kaikilla, valtiolla etunenässä olisi nyt nopean ja päättäväisen toiminnan aika. Täytyy vain ihmetellä, että eduskunnan puhemies ja todennäköinen tuleva presidenttiehdokas tyynen rauhallisesti toteaa, että vuonna 2011 aloittava hallitus joutuu tekemään rajuja leikkauksia. Tämäkö on poliitikkojen käsitys yleisten ja yhteisten asioiden järkevästä ja vastuullisesta hoitamisesta? Odotetaan ensin pari vuotta ja aletaan sitten ihmetellä miten tästä eteenpäin. Voi helvetin, helvetin, helvetti.

Kiinnitän huomiota siihen, että Niinistö edustaa toista päähallituspuoluetta. Sitä, josta valtionvarainministeri on. Mitä Niinistö aikoo tehdä seuraavat kaksi vuotta? Antaa maan painua lopullisesti kuralle? Hioa presidentinvaalikampanjaansa? Miettiä miten kieltäytyä konkurssikypsän maan vallattomasta presidenttiydestä?

Poliitikkojemme nykyinen arvomaailma on aivan ilmeisesti lopullisesti irtaantunut kansalaisten arkipäivän realiteeteistä. Ilmeisesti he ovat todenneet, että sillä mitä he tekevät tai jättävät tekemättä saamallaan valtakirjalla ei johda mihinkään? Samalla tavalla kuin lain rikkominenkaan Kehittyvien Maakuntien Suomen lahjontajupakassa?

Hallitus kantaa huolta vuodesta 2020, eduskunnan puhemies vuodesta 2011. Kuka tekee ja kantaa vastuuta tässä ja nyt?


PS.

Nyt jos milloin olisi syytä hajottaa Eduskunta ja määrät uudet vaalit pidettäväksi. Nyt tarvittaisi puolueista riippumatonta, valtaoikeuksin varustettua Tasavallan Presidenttiä? Arvojohtajaa, joka puhaltaisi pelin poikki.

6 kommenttia:

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Mikä h..tin eheys??

hakki47 kirjoitti...

Pitkälinjalaiselle

Se, joka tekee meistä kansakunnan. Se, joka meillä olisi hyvä olla silloin, kun maailmalla puhaltavat kylmät kovat puhurit. Se, jonka puutteessa voimme yhtä hyvin olla vaikka osa Länsi-Venäjää.

Selvensikö tämä yhtään?

Helge V. Keitel kirjoitti...

Eduskunnan tilasta ja 2011 murheita en ehdi miettimään, mutta jumalatonta on kyyti muutamilla teollisuusaloilla. Monilta kasvuyrityksiltä leikataan siivet ja huomisen teollisuuspuistoissa on "savuavia raunioita". Miten ne velat maksetaan, jos yrityselämä on kuin Stalingradin jälkeen? Innovaatioit eivät tuo nopeaa kassavirtaa. Jollei sitten keksitä nopeita menestysverstaita.

hakki47 kirjoitti...

Voi hyvä Helge

Tästä muuten huomaa, että et ole kansan valittuja. :-) Jos olisit, ymmärtäisi fokusoida. Mitä kauemmaksi sitä korkeammassa asemassa olisit. Itse tuijotan vuotta 3131.

Jos haluat selvittää mitä tehdä kun yrityselämä on kuin Stalingradin jälkeen, sinun on syytä ensin selvittää kenen kannalta. Kansan vai Johdon kannalta. Jos Kansan kannalta, niin hyvä on. Mutta jos Johdon kannalta, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Teet miten Johto odottaa tai teet niin kuin hyvä on. Jos teet niin kuin Johto odottaa niin hyvä on. Jos teet niin kuin hyvä on....

Jos jollain tavalla helpottaa. Kyyti sen kuin kiihtyy vielä vähintään 1,5 - 2 vuotta.

Learn to live with it.

GranpaIgor kirjoitti...

Tämähän on se vanha jo LIpposen soveltama ja jopa paljastama kikka: kun koko ajan leikataan aina pieniä viipaleita pois niin kansa ei huomaa niin helposti miten sitä kyykytetään.

Itse olen tosin aina yrittänyt kollegoilleni muistuttaa että ensimmäinen tuhon siemen kylvetään siinä vaiheessa kun vihollista ryhdytään aliarvioimaan.

Tässä tapauksessa meidän johtajamme aliarvioivat kansaa. Ensimmäinen vallanpitäjiä hätkähdyttänyt takapakki tuli jo viime kunnallisvaaleissa kun tätä kansa ryhtyi vastustamaan edustajiensa hulvatonta käsitystä ja menoa erilaisista turvapaikanhakijoista, ankkurilapsista ja monikulttuurisuudesta. Olen minäkin yrittänyt monia vuosia jo vaivihkaa kysellä että milloin me kansalaiset olemme äänestäneet tuollaisesta monikulttuurisesta yhteiskunnasta jota meille väkisin on yritetty ylhäältä käsin lähes pakkosyöttää?

Pitää sanoa erään tunnetun edesmenneen poliitikon suulla: kyllä kansa tietää. Kansa herää vähän hitaasti mutta se lienee täällä Suomessa myös eräänlainen kansallishyvekin. Ei lähdetä heti mukaan kaikenlaisen hötkyilyyn.

hakki47 kirjoitti...

IsoIgor

Alkaisi olla aika hyötkyillä. Tämä nykyinen porukka on totaalisen pihalla. Jos vielä odotetaan, isännät vaihtuu.