tiistai 17. helmikuuta 2009

Näytä niille, perkele!

Olemme taas siirtyneet aikaan, jolloin ihminen pannaan taistelemaan toista ihmistä vastaan. Palkkatyöstä on tulossa harvojen huvi. Vai mitä pitäisi ajatella uuden kolleegan ensimmäisestä kirjoituksesta? Ensimmäinen askel on ainakin oikeansuuntainen.

Vai olisiko sittenkin niin, että olemme siirtyneet aikaan, jolloin ei ainakaan enää tarvitse syyllistää itseään potkuista? Kun maailma ympärillä romahtaa ja laineet lyövät satunnaisesti mutta vääjäämättä myös oman pään yli, oman status quon hajoaminen ei enää ole omaa syytä, vaan puhdasta sattumaa. Työn loppuminen, siis sellaisen työn josta maksetaan kuukausipalkkaa, ei ole maailmanloppu. Ei ole koskaan ollut. Joskus työtä on, joskus ei.

Eikä työ tekemällä ole tähänkään mennessä loppunut. Tekemättä vielä vähemmän. Kyllä se odottaa. Mutta varaudu siihen, että sinusta silloin on sitä tekemään. Ja se jos mikä vaatii työtä. Keskity siihen.

Sitä paitsi. Katso ympärillesi. Ihan sama tapahtuu tänä päivänä monelle, monelle muullekin. Ja huomenna vielä useammalle. Millä tavalla sinä voisit hyötyä siitä, että koulutusta, tietoa, taitoa, kokemusta on tarjolla ilmaiseksi? Miten sinä voisit hyödyttää muita? Ensin kai ne muut pitäisi löytää?

Etsi erilaisia, mutta samassa tilanteessa olevia. Erilaisuus luo mahdollisuuksia. Samanlaisuus ruokkii epätoivoa. Keskustele. Kuuntele.

Kuulemma kiinalainen kirjoitusmerkki ”kriisi” koostuu kahdesta merkistä. Toinen tarkoittaa uhkaa, toinen mahdollisuutta. Oli tai ei, näin se on.

Näytä niille.

5 kommenttia:

maxispin kirjoitti...

Kiitos Hakki,
Näytetään niille!

Paccol kirjoitti...

Позитивные угрозы и огромные возможности

Афганистан, страна необходимость в железной дороге в Индии океана и 20 000 новых солдат больше.

Западная автомобиль заводы увольняют рабочих и Индийского и Бахрейнской железа растительного происхождения имеют огромный спрос.

НАТО будет расширять возможности для очистки газовых месторождений арктического взрывчатых веществ.

Работа для авторов, выберите, пожалуйста.

Kun en venäjää osaa päätin käännättää tekstin. Ihana internet ja Google.

"Positiiviset uhat ja suuria mahdollisuuksia Afganistan, maa on juna on Intian valtameren ja 20 yli 000 uutta sotilasta.   Länsi-auto kasvien irtisanotuille työntekijöille ja Intian ja bahrainilainen rauta kasvi alkuperä on suuri kysyntä.  Nato laajentaa mahdollisuuksia hoitoon Arctic kaasusäiliöihin räjähteitä.   Työn tekijöille sitten, kiitos."

Ei siitä ihanuudesta paljon iloa ollut. En itse asiassa tullut hullua hurskaamaksi. Jos ymmärtäisin, olisi kiva jatkaa kansainvälistä keskustelua. Kiitos kommentista kumminkin.

Tämän innoittamana taidanpa puuttua seuraavaksi Suomen turvallisuuspoliittiseen selontekoon ja NATOon.

Hehe kirjoitti...

Hullut tulevat ensiksi hurskaiksi, rojahtaa rauta, sitten alumiini..

“Positiiviset uhat ja suuria mahdollisuuksia.

Afganistan, maanlukko, tarvitsee junayhteyden Intian valtamereltä. Sinne tarvitaan 20 000 uutta sotilasta.

Läntisen maailman autotehtaiden irtisanotuille työntekijöille ja Intian ja bahrainin rautatehtaiden tuotteille on suuri kysyntä.

Nato lisää valmiuksia raivata Jäämeren kaasukenttien räjähteitä.

Työtä on tarjolla tekijöille. Olkaa hyvät."

Google hyvin kielen sotkee.. toimii kuin paikannussignaalin poikkeutus ja tarvittaessa.

hakki47 kirjoitti...

Hehe

Taisit itse alkuperäisenkin lähettää. Onhan sekin tapa. Muistaakseni joku, lienetkö ollut sinä, väitti viimeksi Ukrainaa maan lukoksi. Mutts saahan näin isossa pallossa olla monta.

Mutta siinä ainakin olet oikeassa, että Google sotkee kielen.

Hehe kirjoitti...

Ja

Opetus

Kielenkääntö koneella on politiikkaa