keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Korona-aikoja.


Yhteiskunnat käpertyvät itseensä. Rajat suljetaan. Elinkeinot kielletään. Työ, paitsiyhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätön työ kielletään. Millä meidän odotetaan elävän? Tuilla ja avustuksillako? Onko liberalistinen globaali markkinatalous vaurastuttanut yhteiskuntamme siihen pisteeseen, että verotkinvoidaan siirtää valtion maksettavaksi? Kaikki yhteiskunnat vaiko vain Suomen? Kuinka iso pussi rahaa valtiolla oikein on?

Harvoin, hyvin harvoin olen ollut Trumpin kanssa samaa mieltä, mutta nyt... ? Ihmiset ja yhteiskunnat on saatava takaisin tuottavaan työhön nopeasti. Tuskin nyt pääsiäiseksi, mutta nopeasti kumminkin.

Vaikeuksia ja ongelmia siinä on tiedossa, kun hyviä ratkaisuja ei taida olla tiedossa kellään. Päätöksentekijäin lähtökohtaisena asenteena ovat mahdollisten ratkaisujen ongelmat eivät ratkaisut. Eilisen A-studion asiantuntijakeskustelun THL:n Mika Salminen siitä aika oivana esimerkkinä. Ja meitä on maailmassa monta.

Paluusta tuohon uuteen normaaliin, joka elämä satavarmasti on kovin erilainen kuin se mikä meillä vielä tammikuussa oli, tulee hyvin monimutkainen, hidas, vaikea ja vaarallinen. Niihin liittyen pari tänään katsomaani YouTube – videota.


The dirty secret of capitalism -- and a new way forward | Nick Hanauer

Ja tässä vielä joskus aikaisemmin ja lähettämäni video:

Beware, fellow plutocrats, the pitchforks are coming | Nick Hanauer


Olemmeko historian vedenjakajalla? Tästäkö se suuri rähinä alkaa?


Ei kommentteja: