tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kotomaan koko kuva

Tässä näemme mikä meille Suomessa 100 on tärkeintä.

14 kommenttia:

Hakki kirjoitti...

Ja voisihan listaa vielä jatkaa:

NÄITÄ LUETAAN!
JUURI NYT
PÄIVÄ
VIIKKO
1
Töykeä yhteydenotto Kelasta yllätti pyörätuolilla liikkuvan Sepon, 42: ”Näin tylyksi se on mennyt” 17:06
2
Anna Abreu poseeraa urheilurintaliiveissä uskomattoman hehkeänä – näyttäisitkö tältä treenin jälkeen? 17:43
3
10 keittiövälinettä, joiden peseminen tiskikoneessa kannattaa lopettaa heti 12:42
4
Suomen tunnetuin bordelli pyöri Riihimäellä – rattohotelli Bonanzan henkilökunnalla suora ohje lapsiperheiden varalle 8:52
5
”Omat rahat menneet ja ehkä vieraatkin” – toimi näin, jos epäilet katalaa +44 -huijausta 18:07

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

tähän samaan asiaan olen minäkin kiinnittänyt huomiota. Usein kotona luen ääneen näitä Ilta-Sanomien otsikoita ja puuskutan jotain kansakunnan alennustilasta. Mutta sitä olen myös miettinyt, onko tämä "leipää ja sirkushuveja" otsakointi ihan tarkoitushakusista? Lügenpresse haluaa vaientaa keskustelun itse substanssista, kaikesta tästä mädännäisyydestä ja sivujen täytteeksi sitten uutisoi kaikenlaista hömppää taviksen lukuhalun tyydyttämiseksi, kuten sen ja sen vauvamahasta, sen ja sen Mäntti rakkaasta tai sitten sen ja sen superpyllystä. Ja sitten tietenkin kaikki urheilusta ja siihen liittyvästä. Kun tiedon sijaan tarjotan pelkkää hömppää, tällaista kansakuntaa on sitten helppoa ohjastaa oikeinäänestämään vaaleissa, jolla tataan entisen menon jatkuminen.

Kirjoitin määritteen Lügenpresse. Tosiasioista vaikeneminen - kun se on establishmentille myönteistä - on minusta passiivista valehtelua ja siinä mielessä tämä määrite muutamaan poikkeusta (Suomen Kuvalehti esimerkiksi) lukuunottamatta edustaa nykylehdistömme todellisuutta.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Rikokset, seksi ja keskittyminen ruokaan ovat aina toimineet kriiseissä uuden ajan airueina?

Taitaa se olla ihan tarkoitushakuista, kun aika/ihmiset on vienyt taloudellisten arvojen ylikorostumiseen. Kuten korostetusti mm. ison rapakon toiselta puolelta juuri/edelleen/tulevaisuudessakin havaitsemme. "Money is all that matters." Paluu 1920 - 1930 luvun todellisuuteen on kiihtyvässä vauhdissa. https://www.youtube.com/watch?v=I8P80A8vy9I Kuten aina https://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0

Kun fiktiota tarjotaan faktana, eikä kukaan juurikaan jaksa eikä viitsi kutsua valehtelemista sen oikealla nimellä, puhumattakaan siitä, että valehtelijat joutuisivat pikatuomiossa moisesta vastuuseen, rappiotila alkaa lähestyä maksimiarvoaan. Tilanteen sitten korjaa väistämättä valtaan huudettu Messias, joka ei itsestään ja joukkiostaan moista suostu kuulemaan. (Kaikesta ja kaikista muusta/muista kyllä.)

Kohtuullinen korjausliike suunnan muuttamiseksi ei nytkään ole mahdollinen. Oletko muuten kiinnittänyt huomiotasi hallituspuolueiden edustajien viimeaikaisiin visiointeihin? Hömppään.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mä olen seurannut vähän tuota Rautatietorin tapausta, koska siellä on paljon kameroita ja kaksi erilaista näkökulmaa eikä se vaikuta ollenkaan siltä kuin uutisissa. Kumainenkin mielenosoitus olisi pitänyt häätää pois ajat sitten, koska ne ovat kotiutumassa ja naapuririitaa pukkaa.

Uutisissa jää usein mainitsematta, että ne ovat siellä Helsingin kaupungin luvalla ja poliisi mielellään häätäisi ne pois. Poliitikkojen on turha valittaa, koska asia on kiinni muutamasta sanasta, mutta ne valittavat kuitenkin.

Vissiin tässä haetaan sellaista tilannetta, että voidaan säätää uusia kieltolakeja. Ääriliikkeiden kieltäminen saatiin jo alkuun SVR:n tyypin hyppypotkun ansiosta ja siitä on hyvä jatkaa jos tulee lisää ruumiita. Turvapaikanhakijoilla on puukot mukana, joten saadaan ehkä jopa poliittisesti korrekti tekosyy alkaa katsella vähän tarkemmin niiden perään. Ei pääse vasemmistokaan ulisemaan kun tappo on kuvattu eri kulmista kymmenellä puhelimella.

Tää on jotain niin tyhmää, että aika monen pitäisi saada potkut.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Unohtui kertoa mitä siellä tapahtui.

Leirien lähellä on baari, jossa mielenosoittajat käyvät tappamassa aikaa iltaisin. Joku turvapaikanhakija oli juonut liikaa ja alkanut riehua, niin että se oli sitten heitetty pihalle ja tilanne oli jatkunut ulkona kuten tapaan kuuluu.

Suomi ensin -liikehdintä oli ärsyttänyt sitä lisää ja se oli lopulta yrittänyt käydä jonkun naisen kimppuun ja saanut silmilleen turvasumutetta. Se oli jotain marketista ostettua, joka on suunnilleen yhtä vaarallista kuin rasvaton maito, mutta Suomi ensin julkaisi tapauksesta videon, jonka otsikossa puhutaan kaasuttamisesta, ja juoppo päätti heittäytyä uhriksi, koska turvapaikkahakemus on hylätty ja Suomeen jääminen oli jo valmiiksi epävarmaa.

Näin siten syntyi tilanne, jossa toimittajan on helppo valehdella repäisevä otsikko jonkun muun vastuulla. Myöhemmin voi selitellä, että em mää mittään tajunnu.

Oikeastaan siellä ei tapahtunut yhtään mitään, koska kyse on sentään baarissa käymisen jälkeen sattuneesta yhteenotosta. Verta ei vuotanut pisaraakaan.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Anna jo olla.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Mä olen antanut olla jo kauan sitten. Suomi tarjoaa vain viihdettä siihen asti, että pitää raahautua ihmettelemään sitä jonnekin kauemmaksi. Tulevaisuudessa odottaa jonkinlainen katastrofi, mutta siitä on päätetty demokraattisesti ja vastuu kuuluu siten demokratian kannattajille. Mä en jälkien siivoamiseen sekaannu, koska suomalaiset ovat liian tyhmiä ja tietämättömiä päättämään asioista ja itse olen aika harvoin viitsinyt edes äänestää.

Sunkin kannattaisi antaa jo olla, koska JOKU MUU ei tule pelastamaan vaan Suomessa tapahtuu se, mikä tapahtuu aina kun kansa saa liikaa vapautta, eli se alkaa tapella. Venäläisien kanssa tekisi mieli sotia, mutta niitä ei nyt kiinnosta ja ne pystyvät tekemään lasitasankoa niin paljon kuin huvittaa, joten suomalaiset valitsevat sitten vaihtoehdon b) ja alkavat tapella keskenään.

Demokraattisen päätöksenteon seurauksia on helppo ennakoida kun kansa on niin tyhmä ja tietämätön kuin suomalaiset, koska se ei vahingossakaan opi mitään edes omista virheistään.

Sä olet vaarallinen, koska sä tarjoat turhaa toivoa. Joku voi ottaa sen vakavasti ja päästä köllimään joukkohaudassa joku kaunis kesäpäivä. Pitää olla niin kuin tuo tyyppi tuossa linkin kuvassa, eli hereillä ja valmis näyttämään niin sanotulle isänmaalle keskisormea ajoissa.

https://pbs.twimg.com/media/C259UuKUQAAq0gk.jpg

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Rautatientorin tuho-poltto näky olevan samaa sarjaa edellisen välikohtauksen kanssa.

Suunnilleen 4:30 on teltan grillinurkkauksessa alkanut palo, joka on ei ole tehnyt edes isoa reikä telttakankaaseen vaan palanut savuttamalla. Niissä teltoissa on nukkuminen kielletty ja nyt oli 12 henkilöä sisällä. Unenpöpperössä on sitten keksitty hätävale, joka ei toimi mistään kohdasta.

Joku olisi muka kaatanut teltan kupeeseen palavaa nestettä, joka ei tee paljon muuta kuin savuttaa.

Tietää jo mitä valvontakameroiden videoista paljastuu eli mitään pyöräilijää ei olekaan.

Suomi ensin -porukalla on vissiin joku vartiossa silloin kun muut nukkuvat, koska nekin näkyvät pärjäävän ilman unta, mutta tuokin telttapalo saatiin kuvattua. Paikalle hakeutuminen oli kuitenkin ehkä vähän hidasta ja sen takia videolle ei tarttunut oikein mitään.

Joku aika sitten joku heitti vissiin kännipäissään pullon kohti niiden telttaa. Ne säikähtivät ja pitivät sitä suunnilleen terrori-iskuna, vaikkei pullo edes osunut teltaan. Kukan ei tietenkään ehtinyt kuvata heittäjää, eli kyllä sielläkin nukutaan ja mahdollinen vartiointi on keksitty vasta myöhemmin.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Män en tiedä, miten te vanhat pierut olette tätä mobiilipelibisnestä seuranneet, mutta mun mielestä siinä ei tule käymään hyvin. Mä kokeilin äsken sellaista peliä kuin Zombie Castaways ja siinä odotetaan, että pelaamiseen investoidaan satoja euroja. Pelin sisäistä valuuttaa saa bulkkihintaan 7 500 vain 114,99 eurolla.

Alkaa olla ihan tavallista, että kuppaisen puhelinpelin pelaamiseen hinnalla saisi kasan kunnolla tehtyjä konsolipelejä eli hinta-laatusuhde on lähinnä kummallinen.

Tuskin kovin moni näitä omasta pussistaan kustantaa vaan penskat moukuvat rahaa vanhemmiltaan ja kohta on kaikilla paha mieli.

Ne jotka odottavat, että näistä koituu jotain talouskasvua, ovat vielä ihmeissään, koska tässä ei kasva muuta kuin viikkorahat. Suomalaiset ovat vielä niin huonoja tekemään pelejä, että viikkorahat vuotavat ulkomaille. Angry Birds ja sata jatko-osaa eivät riitä vaan pitäisi olla muutakin jos halutaan päästä voitolle.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tähän liittyy vielä muutakin hienoa.

Netissä tarjotaan mahdollisuutta väärentää pelin sisäistä rahaa. Videolla neuvotaan Lähi-idän murteella miten pitää toimia ja lopussa pääsee asentamaan puhelimeen jotain, mitä mä aio kokeilla. Ei mulla siinä mitään luottokorttitietoja ole, mutta varovainen pitää kuitenkin olla.

Hyvin on kyllä valittu smötölle käyttäjäkunta, koska jos tuollaisia pelaa, niin miksei sitten myös asentelisi kaikkea outoa.

On tää orastava talouskasvu vaan hienoa.

Anonyymi kirjoitti...

Satunnainen raportoija,

ootkohan muistanut ottaa lääkkeet viime aikoina?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

toivotan sinulle Hyvää Joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2018. Olet näköjään lopettanut blogisi ylläpitämisen, mikä on varsin ymmärrettävää tässä yhä hullummaksi muuttuvassa maailmassa, jossa järjen ääni on sammunut ja koko järjestelmä ajaa "kohti karikkoa" täydellä vauhdilla.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Kiitokset toivotuksista, jotka tavoittivat vasta nyt.

Ainakaan tällä hetkellä eikä näkyvissä olevassa tulevaisuudessakaan tee mieli kirjoittaa, kun yhteiskunnallisen ja inhimillisen kehityksen ajatteleminenkin tekee pahaa. Ja juuri mainitsemistasi syistä. Kun itse kuuluu jo "meneviin miehiin", tarvittava aktiivisuus - eikä kunto - enää riitä nousemaan barrikaadeille "taistelemaan" muutosten puolesta, onko ihme? Ja järjestelmän parasta ennen päivä on ohitettu jo kauan sitten. Sääliksi käy jälkeläisiämme.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

arvioni oli oikea. Itse, vuosimallia 1946, ajattelen samalla tavalla. Minä ja vaimoni olemme siinä asemassa, että kun jälkikasvua ei ole, niin antaa olla. En jaksa ymmärtää, missä ihmeen pensaissa ihmiset oikein päitään pitää kun kaikki kritiikki tulevasta on vain ihmisten mielestä sitä vanhan miehen pessimismiä, vaikka kuinka perusteita käsityksilleen esittää. Jos kaikesta tästä jotain positiivista haluaa etsiä, niin kiitollisia saamme olla siitä, että meillä on ollut onnellinen aika mahdollisesti kahden maailmansodan välissä. Siitä saavat meidän jälkeemme elävät olla meille hyvinkin kateellisia.

tutkija Pohjanmaalta