keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Lähes kaikki suomalaiset maksavat veroja mielellään


– paitsi nämä kaksi ryhmää. Keskimääräistä turhautuneempia veronmaksajia olivat yrittäjät ja viljelijät, jotka kai edelleen suurelta osin itseään yrittäjinä pitävät. Näin Keskisuomalainen tänään. 

Keitä leimallisesti edustavat Kepulit, Persut ja Kokikset? Entä heidän ministerinsä?

Iteroinninko tuloksenan Sipilä on ilmeisesti vetänyt kovat piippuun? Sipilä vetoaa kansaan televisiopuheessaan. Reipasta joskin hyvin poikkeuksellista meininkiä. Vai ovatko puolueeessa oppineet Esko Ahon ja Matti Vanhasen menestyksistä omien yhteiskuntasopimustensa kanssa? Tyyliin kolmas kerta toden sanoo? Vaiko taipukaa tai itkekää ja taipukaa?

Mahtavatko ay-puolella nyt mietintämyssyt olla tulessa?

Mikä mahtaa olla tulos tästä kädenväännöstä? Tuskin ainakaan kompromissi?

7 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Varmaan muakin vituttaisi olla julkisen sektorin lypsettävänä nyt kun valtion leivän pitää olla pitkä ja leveä ja sitä pitää riittää kaikille halukkaille.

Saas nähdä mihin tämä pakolaistsunamikin työllistetään - siis jos se työllistetään.

Yrityksissä sille ei ole tarvetta, mutta jos se työllistetään julkiselle sektorille niin yksityinen sektori joutuu elättämään sitä kumminkin.

Taas pakenee monta yritystä Viroon, missä koko julkinen sektori ei ole luokkasodassa yrittäjiä vastaan.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Siitä kai ei ole erimielisyyttä, etteikö meidän julkinen sektorimme ole tappavan kallis? Mutta leikkauksilla ja säästöillä - kenenkään palkoista - ei tilannetta pystytä aloittaa oikaisemaan. Sitä reagointia meilläkin on yritetty jo ainakin neljän aiemman hallituksen toimesta. Ja tulos? - tilanne muuttuu vain huonosta, huonompaan. Kurjasta tosikurjaan.

Ei joukkoja, palkansaajia, eikä varsinkaan pienipalkkaisia palkansaajia saada tekemään muuta kuin sabotaasia", vaikka heidät saisi pakotettua palkkaleikkauksiin. On turhaa sitä paitsi aloittaa ja keskittyä leikaamiseen, kun se mitä tarvitaan on kansallinen kehittämisohjelma. Meidän on aikaansaatava yksityiselle sektorille lisäarvoista työtä. Mieluiten sellaista, joista ulkomailla ollaan valmiita maksamaan. Sitä ei leikkaamalla luoda.

Koko nykyinen lähestymistapa, sama kuin Aholla ja Vanhasella tätä ennenkin on perse edellä puuhun. Tarvitaan aktiivisia, tasapainoisia ja kokonaisvaltaisia toimia. Sellaisen luomiseen eivät etujärjestöpoliitikkomme pysty. Aina on jonkun oma tasku lähempänä kuin kontin tasku. Vertaa hallituksen kärkihankkeet!

Sanot " missä koko julkinen sektori ei ole luokkasodassa yrittäjiä vastaan" Alan olla enemmän huolissani siitä, että yrittäjät ml. ns. maatalousyrittäjät alkaa olla koko muuta kansaa vastaan. Kuten joskus 20 ja 30-luvuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätöntä mölinää, hakki?

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Mikä?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Yksityinen sektori kukoistaa jos sille annetaan mahdollisuus kukoistaa.

Nykyinen tyyli on se, että kaikki muut neuvovat yrittäjää takapenkiltä ja hänen kiusakseen säädetään järjettömiä lakeja ja pykäliä.

Mutta mutta. Onhan meillä tämä suunnaton voimavara eli pakolaiset.

Eihän se haittaa, jos yrittäjä siirtää toiminnan Viroon, koska pakolaisille jää enemmän tilaa perustaa uusia nokioita.

Aivan varmasti somalikin osaa perustaa korkean teknologian yrityksen. Sillehän on tärkeää omistaa iPhonen uusin malli.

Aivovuotokaan ei voi olla ongelma, sillä parempiin yrityskulttuureihin lähtevien suomalaisien huippuosaajien tilalle tulee koko ajan näitä lahjakkaista ja yritteliäitä ihmisiä, jotka tietävät pykälät, joilla täältä saa turvapaikan.

Eli kun se rautatieasemalla notkuva Abdi päättää joskus perustaa sen uuden nokiansa, pätevästä työvoimasta ei todellakaan ole pulaa.

Se, että kukaan ei ymmärrä teknologiasta vittujakaan, ei voi olla ongelma, koska meillä on varaa panna sellainen osaaminen lähtemään karkuun. On ollut jo kauan.

Uusilla tulokkailla on tarjolla jotain verrattomasti paljon parempaa. En vain tiedä mitä, koska kukaan ei ole kertonut yksityiskohtia.

Kuitenkin sieltä takapenkiltä huudellaan koko ajan, että nämä pakolaiset vasta hyödyllisiä ovatkin, joten sen täytyy olla totta?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Uusilla tulokkailla ei taatusti ole meille tarjolla yhtään mitään. Eivätkä he tuo mukanaankaan yhtään mitään, kaikista vähiten uusia Nokioita. Lyhyellä aikavälillä he muodostavat meille yksinomaan lisäkustannuksen. Mutta pitkälti vain meistä itsestämme ja meidän tavastamme hoitaa tämä tilanne riippuu se kuinka kauan he lisäkustannuksena täällä pysyvät. Mitä nopeammin ja tehokkaammin heidät saadaan kotoutettua, sitä pienempiä ja lyhytaikaisempia rasitukset.

Miten nämäkään kommentit itse kommentoitavaan artikkeliin liittyvät, on minulle mysteeri.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Luin Erkki Liikasen haastattelun.

Sori. Olisi pitänyt tiettää, ettei kannata. Siitä tulee vain outo olo.

Kumminkin tilanne on metka. Tuottava väestön osa lähtee politiikkaa pakoon ja tilalle otetaan pakolaisia, joiden sanotaan muuttuvan tuottaviksi.

Helsinki on edelläkävijä ja tuossa sen verran lähellä, että seurauksia pääsee katselemaan läheltä.

Kaupunki velkaantuu kun veronmaksajat pakenevat korkeita vuokria naapurikuntiin ja vuokrat pysyvät korkeina, koska halvat kämpät jaetaan pakolaisille, joita tulee koko ajan lisää.

Itäkeskusta kun katselee, niin se on muuttumassa basaariksi ja entiset asiakkaatkin käyvät enenevässä määrin muualla.

Sama kehitys on käynnissä lähiöissäkin, joista tulee koko ajan enemmän mieleen Lähi-itä.

Eli käytännössä elinkeinoelämää ollaan puhdistamassa suomalaisista ja tilalle kehitellään tämmöistä Kelan tuilla toimivaa ratkaisua, jonka pitäisi pelastaa kaupunki miljardiveloilta.


Jos luet tämän tuoreeltaan niin tuosta linkistä näkee livenä Suomi suomalaisille -mielenosoituksen livenä. Ei kuulu aiheeseen sekään, mutta nyt näkee vihdoinkin millainen porukka kitisee netissä kulttuurimarksilaisuudesta.

http://bambuser.com/v/5799733