maanantai 30. kesäkuuta 2014

Satumainen johto

Siis meillä suomalaisilla, tämän päivän ampparit.com/talous mukaan.

Menetimme lopullisesti kontrollimme Stora Ensosta, kun se löysi sisäisen johtajansa. Asuntojen hintakupla pihiseee lupaavasti. Julkisyhteisöjen velka kasvoi 3,4 miljardilla eurolla 113,8 miljardiin euroon vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Tullin mukaan Suomen vienti laski huhtikuussa 5 %. Suurten yritysten liikevaihto väheni tammi-toukokuussa 2,2 prosenttia. Korkeakoulutettujen työpula paisuu pääkaupunkiseudulla. Asumistukea saavien määrä kasvoi; yleistä asumistukea sai joulukuussa 192 274 ruokakuntaa, joissa asui 355 490 henkilöä. Eläkkeensaajan asumistukea sai 187 675 henkilöä ja opintotuen asumislisää sai 150 333 opiskelijaa. 

Eikä vielä kukaan ole ratkaissut ongelmaa, millä ihmeen mekanismilla Suomen vienti saadaan nousuun. Sisäisen devalvoinnin toimivuus on jo nähty PIGS-maissa. Euro-kriisin pitkän aikavälin tuhoista joita se on jo aiheuttanut ja jatkuvasti aiheuttaa, ei juuri kirjoitettavan näe. Mutta ilmassa on odotusta, valoa jo näkyy tunnelin päästä

Onneksi uudet uraohjuksemme Stubb ja Rinne osaavat alusta alkaen panostaa oikeisiin asioihin. Ensin ns. kasvupaketti "kasvatetaan" harhaanjohtavalla tiedottamisella nelinkertaiseksi, yli yhden miljardin kokoiseksi. Samalla he löytävät toisensa, varmaan Pride-kulkueen motivoimana propagoimalla voimakkaasti ns. tasavertaisen avioliittolain puolesta. Prioriteetit ovat pojilla heti alusta alkaen kohdallaan.

Mutta kuten tiedämme, kriisissä on uhkien lisäksi aina myös mahdollisuuksia. Tarkastelutavasta riippuu, kummalle haluaa antaa enemmän painoa ja kenen kannalta tilannetta haluaa tarkastella. Näin myös euro-kriisissä. 

Onneksi EKP ymmärtää Saksan tarpeen pitää yllä tiukkaa, suurelta osin deflatooriseksi muodostunutta rahapolitiikkaa, joka raunioittaa kaikkien muiden euro-maiden talouden. Vielä suuremmaksi onneksi työvoiman liikkuminen EU-n sisällä on vapaata. Osaavimmat hakeutuvat sinne missä tarve on suurin.

Kohta Tante Merkelin on pakko alkaa etsiä työvoimalleen lisää Lebensraumia. 

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

kaiken takana on EURO. Kun euro otettiin käyttöön, keskusteluissa esitin usein kysymyksen, mitä sitten tehdään kun tulee esiin tilanne, että pitäisi devalvoida? Nyt olisi Suomen vientiä piristettävä devalvaatiolla, mutta ei voida.

Eräänä euron positiivisena puolena pidettiin sitä, että saadaan vahva valuutta. Ja helevetti vie, se todella saatiin.

Koko yhteisvaluutta-alue luotiin siksi, että tämä valuutta-apparaatti heikentää Saksan "euroa". Jos Saksalla olisi edelleen D-markka, Saksan vienti ei vetäisi. Nyt tämä viennin vetämättömyys on yhteisvaluutan avulla siirretty Saksan "eurosatelliiteille".

Saapa nähdä, kauanko tätä eurosirkusta vielä voidaan pyörittää ja mitkä on tämän kokeilun kausaalit? Ennustan erilaisten kansannousujen, anarkian ja poliittisten ääriliikkeiden esiinmarssia. Demokratia tätä järjestelmää tuskin korjaa. Demokratia on jo kuollut. On ihan samantekevää mitä sinne vaalilippuun kirjoittaa, oma ehdotuksesi on JOKU MUU, minun ehdotukseni KUKA TAHANSA.

tutkija Pohjanmaalta

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hätä ei ole tämän näköinen vaan vieläkin rumempi.

Korkoja on pidetty vuosia ylhäällä, jotta raha ei makaisi pankkitileillä, ja sivuseurauksena syntynyt globaali asuntokupla on nyt joko puhjennut, puhkeamassa tai lähellä puhkeamista. Vaihe riippuu asiantuntijasta, koska tämä on niitä asioita, joita ei olla haluttu ajatella ollenkaan.

http://america.aljazeera.com/opinions/2014/6/global-real-estatebubbleimf.html

Kiinassa kupla ilmeisesti on jo puhjennut ja kiinteistökeinottelijat ovat suuntaamassa ulkomaille kasvattamaan muita asuntokuplia. Se on aika vittumainen juttu, koska kiinalaisilla on yhä millä investoida.

Eli Suomen vienti romahtanee taas lähiaikoina kauppakumppanien ostovoiman perässä.

Sitten ilman aasinsiltaa ihan toiseen aiheeseen.

ISIS on onnistunut pelästyttämään Lähi-Idän asukkaat siinä määrin, että Israelin presidentti puhuu sotilasliitosta arabimaiden kanssa. Tässä yhteydessä sopii jo kysyä: "Kuka olisi voinut arvata?"

http://www.huffingtonpost.com/2014/06/28/shimon-peres-isis-israel_n_5540587.html

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Ei ihan kaikesta voi euro-parkaakaan syyttää, kyllä Tumpin ja Rinteen prioriteetit muusta kertovat.

Euron osalta keskeisin pohde on siinäkin luokattoman yksisilmäisten hännystelijöitten verkosto - eurooppalaiset poliitikot. Kukaan ei uskalla katsoa totuutta silmiin. Kansantaloudellisesti näin erilaisista lähtökohdista rakentuva valuutta edellyttäisi kokonaisvaltaista näkemystä itse valuutta-alueen tavoitteista ja samalla kohdennettuja epätasa-arvoa poistavia aluepoliittisia toimia. Se vaan taitaa todella olla inhimillinen mahdottomuus?

Ihana havaita sinun siirtymistä kannattamaan ehdokastani. Sinne voi kirjoittaa vaikka HALLELUJA, eikä ehdokas mihinkään muutu.

Hakki kirjoitti...

Satumainen raportoija

Kalifaatin vihollinen on kaikkien kaveri. Eipä moista liikettä kukaan Israelilta olisi voinut odottaa, mutta on se pienempi paha, kuin antaa Kalifin kasvaa isoksi. Siinä ensimmäinen todella suuri häviäjä on juuri Israel?

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Jos esittämistäsi vaihtoehdoista pitäisi valita veikkaisin, että "halvan öljyn riittämättömyys on poliitikoille ja ns. talousviisaille todella niin mahdoton asia ymmärtää".

Eikä yksin heille. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Jos esittämistäsi vaihtoehdoista pitäisi valita veikkaisin, että "halvan öljyn riittämättömyys on poliitikoille ja ns. talousviisaille todella niin mahdoton asia ymmärtää". +++

Mutta eikö se juuri johda sellaiseen koheltamiseen, mitä politiikassa ja talouspolitiikassa juuri nyt on meneillään?

Ohjaako tätä laivaa kukaan?

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Ruorin ääressä on monikin poliitikko avustajineen, mutta ruoriin ei uskalla tarttua kukaan. Pelkäävät epäonnistuvansa.

fun kirjoitti...

Riskiriitaista puhetta pojat. Euro on hyvä valuutta. Jos euro devalvoitaisiin niin, että kaikkien euromaitten vienti lähtisi vetämään pitäisi prosentin olla 40-50 ja sen jälkeen mm. öljyllä olisi hintaa.
Saksa ei sovinnolla anna euron halventua. Saksa taitaa olla EU:ssa ainoa maa, jonka vienti on ylijäämäinen. Miksi alkaisivat myydä alennuksella kun kauppa tuntuu käyvän?
Taitaa olla lähellä aika, jolloin vientiä tuetaan palauttamalla viejälle tuotteen valmistuksen yhteydessä perityt verot. Näin vientituotteemme halpenisivat reilulla puolella. Eikös se jo riittäisi "devalvaatioprosentiksi" meillekin?

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki,

+++ Venäjän valtionvarainministeriö on huolissaan Putinin suunnitelmista käyttää pahan päivän varoja talouden elvyttämiseen. +++

Mitäpä jos Putler tarvitseekin fyrkkaa Venäjän kiireellistä asevarustelua varten?

tutkija Pohjanmaalta

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Pohjanmaan tutkija

Ei se pysty sellaisia summia salassa käytämään, mutta voipi olla että suunnitteleekin asevarustelua, sillä länsimaissa talous on varsin harvinaisessa tilanteessa.

Max Keiser on tonkinut vertailukohteen niinkin kaukaa kuin Ranskan suuresta vallankumouksesta. Silloinkin korot olivat yhtä alhaalla kuin nyt.

https://www.youtube.com/watch?v=udSyRDoTQww

Vastaavuus ei ilmene tuosta pätkästä, mutta silloinkin markkinoita vapautettiin, koska kyllähän keinottelijat osaavat valvoa omaa toimintaansa. Tulokseksi saatiin massiiviset luottappiot, ja korot painettiin alas, jotta talous ei hyytyisi kun porukka panee rahojaan pankkiin säästöön, missä ne ovat suhteellisen hyvässä turvassa.

Alhaisien korkojen takia porukka keksi, että nyt on oikea aika ottaa asuntolainaa ja rakentaa vaikka kesämökki, koska pankista saa halpaa rahaa. Varmuuden vuoksi talouden tila kuviteltiin hyväksi eikä rommareita kuunneltu, joten lainaa saattoi ottaa turvallisin mielin.

Kun sitten alkoi rytistä, velkakuplakin puhkesi. Porukka etsi syyllistä kaikkialta muualta paitsi peilistä ja päätyi aatelisiin, jotka olivat konservatiivisin yhteiskuntaluokka ja siten olleet eniten keinottelua vastaan. Paras syyllinen omiin ongelmiinhan on toki se, joka on yrittänyt puhua järkeä.

Niinpä sitten alettiin tappaa aatelisia. Tekosyynä käytettiin tasavaltaa, johon ei viitsitty perehtyä sen vertaa, että se olisi saatu toimimaan, mutta tulos oli kuitenkin sen verran voittoisa, että historia voitiin kirjoittaa miten haluttiin.

Saksassa keksittiin myöhemmin alkaa tappaa juutalaisia aika samanlaisissa olosuhteissa, koska tietyt juutalaiset pankiirit olivat puhuneet ikäviä juttuja saksalaisien keinottelusta ja velan otosta.

Tällaisessa tilanteessa on vaikea arvata mitä porukka keksii kun alkaa vituttaa tosissaan ja syyllisiä aletaan etsiä. Rommarit ovat toki aina hyvää riistaa, mutta niitä voi olla vaikea saada tapettaviksi. Esmes Soros ja Buffett ovat varmaan jo ostaneet piilopalatsit jostain hyvin kaukaa.

Niinistön Saukki on puhunut viime aikoina sen verran tiukkaa asiaa, että itse en ainakaan sille henkivakuutusta antaisi. Eihän se presidenttinä kumminkaan karkuun lähde vaan jää yrittämään olla kansalle avuksi kriisin keskellä.

Venäläisiä kiinnostaa se mitä muuta porukka keksii. Jos se yrittää vallankumousta ja epäonnistuu niin sitä ei venäläisille paljon haittaa aiheudu, mutta jos se päättää aloittaa maailmansodan niin siihen on hyvä varautua.

Venäläiset ovat kuitenkin ulkopuolisia tarkkailijoita eikä heillä ole samanlaisia estoja tajuta Euroopan tilannetta kuin eurooppalaisilla, joten he ovat aloittaneet varautumisen jo hyvissä ajoin.

Esmes raudan kasaaminen Suomen rajalle alkoi jo ennen Krimin tapausta, jolloin suomalaiset huomasivat taas vaihteeksi, että Venäjäkin on olemassa. Silloin vasta taviksetkin huomasivat, että itänaapuri pykä uutta tukikohtaa ihan rajan takana.

Tätä tapausta puidessa ei kannata niinkään ihmetellä mitä venäläiset tulevat tekemään kuin mitä he ovat jo tehneet, koska ne ovat muutaman askeleen edellä suomalaista bulkkirahvasta, jonka mielestä on edelleen oikea aika ottaa asuntolainaa kun korotkin ovat nollan tuntumassa. Kyllä ne varmaan ne pysyvät alhaalla siihen saakka että se omakotitönö on saatu maksettua ja eihän taloudessakaan mitään ihmeempää vikaa ole.


Asiasta kolmanteen:

Brittien suunnitelma yksityistää poliisin palvelut alkaa vaikuttaa hyvältä kikalta pitää järjestystä yllä siinä välissä kun valtiolla ei ole varaa maksaa palkkoja. Sen etenemistä kannattaa pitää silmällä, koska Suomikin saattaa joskus tarvita samanlaista temppua.

Oli poliisin yksityistämisestä mitä mieltä tahansa niin on se parempi kuin elää jonkin aikaa villissä lännessä. Argentiinassahan sitä jo kokeiltiin kun valtio päätti jättää kohtuuttomat velat maksamatta eikä lainaa saatu pariin vuoteen mistään. Suurin osa porukasta selvisi hengissä, mutta kaikki eivät.

Karl Fransen kirjoitti...

Jatkoa esittämiisi seuraa, eikä näyttäisi edes tilapäistä helpotusta tulevan. Näyttäsi kuin koko ihmiskunta olisi menettänyt senkin vähäisen tasapainon mikä on pitänyt sitä rikkinäisessä kokonaisuudessa viimeiset 70 vuotta. Olemme osa kokonaisuudesta, ja kun tuo kokonaisuus alkaa jostakin, meille tuntemasta syystä, kuten on kaiken evoluuttisen kehittymisprosessin laita, muuttua, rakoilla, joko ”ihmisen aiheuttamana” tai, itse evoluuttisen tapahtuman vaikutuksesta ihmiseen, niin kylläpä pulassa ollaan.

Mutta, kaiken kehittymisen tapahtuessa VANHA joutuu siirtymään syrjään, tavalla tai toisella, eikä siinä prosessissa mikään minkä katsomme ”arvokkaaksi”, voi jäädä muuttumattomaksi kaikkeen muuhun muuttumiseen nähden, vaan mukana mennään kuin lastu virran viemänä.

Voitaneen sanoa, että olemme Dinosauruksen tapaisessa tilassa - liian ”suuripäisiä” ja liian monta - joten Äiti Luonto on pakoitettu tekemään harvennusta, ja tekemällä Dinosauruksista pienoiskokoisempia, - pikku liskoja - voisikin olla ainoa mahdollisuus kontrolloida nopeasti lisääntyvän ihmis-volumin. Sellaisina kuin olemme tänään ei ole mahdollista huomenna. Ja, jatkamlla tapaa jolla elämme tänään, ei voi antaa mahdollisuutta, ei edes huomisen olemassaololle, sellaisena kuin näemme huomiskäsitteen. Muuttuvassa maailmassa mikään ei voi kehittyä staattisessa tilassa, joten pitäkäämme luotaimet selkeinä.

Karl Fransen kirjoitti...

Satunnainen Raportoija.

Kaikki ”kulttuurit” ovat menettäneet otteensa realiseen ja pyrkivät elämään cyber-kulttuurissa, ajatuksellisessa, ihmisen rakentamassa, non-existing world, jota, ja johon voi ostaa poliittis/uskonnollisilla bitcoineilla osakkeita rajattomasti. Puoluekulttuurit, olipa ne sitten millä tahansa kirjain-nimi-värillä varustettuja, ovat hajaantumiseen johtavia tekijöitä, eikä niitä muuttamalla joksikin, nimellisesti erilliseksi tai paremmaksi käsiterakenteeksi, voi koskaan muuttua tekijänsä kykyjä paremmiksi, vaan on poikkeuksetta pelkkä jäljennös tekijästään.

Nopeasti liikkuva muuttumisprosessi on tämän päivän todellisuus ja mikä itseasiassa onkin sotatila, eikä vain yksilössä määrättyjen käsite-eroavaisuukksien moudossa, mutta myös kaikissa poliittis/uskonollisissa yhteiskunta rakenteissa.

Teimmepä mitä tahansa tilanteen korjaamiseen nähden, voimme tehdä ja toimia vain sen tavan ja kaavan puitteissa mihin meidät on ohjelmoitu. Opetus systeemit toimivat samoilla periaatteilla kuin compuuttorit joita käytämme. Kuten tiedämme, ihmisen aivo on tietokone ja voi syöttää ulos vain mitä siihen ohjelmoitu. Pintapuolisesti katsoen eroavaisuudet ovat rajattomat, mutta syvemmälle mentäessä lähtökohta ei poikkea paljoakaan muusta ”eläinkunta-ajattelusta”. Kaiken taustalla toimintoja ohjailee sama itsesäilytys vaisto, syö tai tule syödyksi. Voitaneen todeta, että kehitysvaihe jossa olemme, ei voi antaa, tai emme ole kyvykkäitä vastaanottamaan mitään uutta rajoitetulle ”kovalevyllemme”, ei ennen kuin hylkäämme vanhan ja rakennamme uuden uusista alkuaineista - joita emme ole vielä edes keksineet.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Jos ajatellaan Yhdysvaltojen tilannetta niin se muistuttaa kovasti Ranskan tilannetta ennen suurta vallankumousta.

Markkinoilla keinotellaan hillittömästi, valkokauluskorruptio on normaalia toimintaa, valtion rahat uppoavat armeijaan ja turhiin sotiin, hallinto elää omissa maailmoissaan ja työväenluokan tulot eivät riitä kunnolla elämiseen. Aseita ja ammuksia hamstrataan siihen malliin, että ampumistakin saattaa olla luvassa.

Ainoa vakuutus siitä, ettei mitään ihmeempää tapahdu, on lapsellinen usko siihen, että Yhdysvallat on liian suuri kaatumaan.

Saksakin oli viime vuosisadan alkupuolella maailman johtava talousmahti ja liian suuri kaatumaan. Silti se kaatui pari kertaa. Jälkimmäisellä kerralla siellä tapahtui vallankumous demokraattista tietä pitkin.

Jos Suomessa ja EU:ssa toimittaisiin järkevästi niin kauppasuhteita alettaisiin kehittää siihen suuntaan, minne länsimaisien zombipankkien kultavarainnot myydään, että pääasiassa Kiinaan ja Intiaan.

Niillä on varaa ostaa hillittömiä määriä kultaa selkeään ylihintaan, joten taloudessa ei voi olla ylitse pääsemättömiä ongelmia. Lisäksi suuret kultavarainnot vakauttavat talouta ja vetävät pitkäjänteisiä investointeja, mikä tietää talouskasvua.

Länsimaissa taas keinottelija on kuningas ja se tietää vain lisääntyvää epävakautta muiden pahenevien ongelmien lisäksi.

Kumminkin meillä on vallalla sitkeä usko siihen, että arvopaperimarkkinoilla keksitään joku ihmejohdannainen, jolla talous saadaan kasvuun, ja siksi kehittyvät taloudet eivät kiinnosta vaan vaurautta etsitään romahtavista talouksista.

Karl Fransen kirjoitti...

Satunnainen Reportoija.

Ihminen on kokeillut kaikkia mahdollisia ideologisia kaavoja tasapainoisen olemassaolonsa ylläpitämiseksi. Kuten sanoit, olet havainnut kuinka Demokrattinen ideologia on kaikkein muiden uskomuskaavojen versio pakkovallasta, mukaanluettuna tämänhetkinen plutogratia ja hitaasti kuoleva theogratia. Typerin kaikista on todellakin demogratia. Siinä tietämättömyyden ideologiasta on tehty uskonto jota politiikot ovat oppineet käyttämään omaksi edukseen ja tietämättömyyden kansa on unhappy havaitessaan jäävänsä toiseksi. Nokkimajärjestys on luomakunnan sääntö, ja kun emme ole keksineet mitään parempaa, toistaiseksi, niin mitäs muuta voimme tehdä kuin valittaa - syvän itsesäälin tuudittamina.

Olemme riippuvaisia yhteiskunnan fyysillisistä tapa-tottumus kaavoista, mutta se ei olekaan probleema, vaan fyysillisten vaatimusten sanelema sääntö, johon varsinkin nälkäinen, osaa soveltua ilman suurempia vaikeuksia. Sitävastoin, ”hengen ruoka” älyttömine uskomuksineen onkin ainoa kompakivi, jota tämänhetkinen intelligentimme ei ole vielä oppinut ymmärtämään ja siksi elää ampfibiaanisen tavalla uskomusten ja kovanmaan välisessä tilassa, mikä, jos mitään, osoittaa meidän alkukantaisen, eläinajattelun ja inttelligenttisen ajattelun välisessä tilassa muhinoivan olemuksemme.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Historia opettaa, että yhteiskunta kukoistaa sen aikaa kun siihen ollaan tyytymättömiä ja sitä kehitetään paremmaksi.

Kun siihen aletaan olla tyytyväisiä, se on ehtinyt saattohoitovaiheeseen. Porukka yrittää vain pitää yllä hyvää me-henkeä ja samaan aikaan kun ongelmat lisääntyvät ja paisuvat.

Karl Fransen kirjoitti...

Satunnainen Reportoija.

Historiasta voi ”oppia” vain tapahtuneen seuraukset, mutta seurauksista emme ole oppineet kuinka lopettaa saman toistamisen - sodat. Ehkä voimme sanoa, että tyytymättömyys on Evolution pakote käydä eteenpäin, eikä vain ihmiselle, vaan kaikelle elolliselle ja mikä olemukseltaa on liikkumista, sisältäen kehittymymisen vaatiman jatkuvan muuttumisen. Tiedämme myös kuinka tyytyväisyys johtaa tyytymättömyyteen, pysähdystilaan ja kuinka pysähtyessä huonontuminen on luonnollinen seuraus ja sen monet esiintymismuodot, kuten välinpitämättömyys ottavat ”vapaana olleen tilan” aivoissamme. Yksilöllisellä tasolla se esiintyy, ensin levottomuutena jota paetakseen ”pillerin” avulla, josta kuten tiedämme, on tullut länsimaailmaa käsittävä yhteiskunnallinen riesa. Silloin, jos emme tuhoa toisiamme, näyttäisi kuin itsetuho olisi ainoa keino saavutaa tyytyväisyyttä - siksi kunnes joku kovanaama nousee kurjien joukosta sanelemalla mitä ja kuinka tehdä - ja taas alkaa ”uusi nousukausi”.

Muuhun Evoluuttiolliseen tapahtumaan verrattuna ihminen on kehittynyt nopeammin kuin mikään muu tuntemamme eläinlaji/muoto, vain muutamassa kymmenessätuhannessa vuodessa tilaan missä olemme tänään. Sikäli kuin tiedämme, muu ”eläinkunta” on ollut muuttumis-tapahtumassa miljoonia vuosia. Jos otamme Charles Darwinin oppimasta viisaudesta vaaria, voisimme ehkä tehdä johtopäätöksen, että olemmekin vallan kehityksemme alkuvaiheessa ja että uutta olisi tarjolla runsaati kunhan oppisimme vain heittämään vanhan ”ylilaiden”.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Fransen

Yhteiskunnan kehitystaso vaikuttaa myös paljon tilanteeseen.

Perinteinen tyyli on muodostaa valtio ja ulkoistaa vastuu asiantuntijoille. Ne kyllä hoitavat asiat samalla kun kansa perseilee niin paljon kuin johtajat sallivat.

Globalisaation myötä syntyi kansainvälisiä asiantuntijaelimiä, kuten Maailmanpankki. Ne edesauttoivat demokratisoitumista, koska kansallisvaltiot saattoivat ulkoistaa asioiden tajuamisen niille ja jättää ne huomiotta.

Nyt on saatu sitten perseillä vapaasti. Markkinat on vapautettu ja siitä on seurannut se mikä siitä aina ennenkin on seurannut, ja romahduksen jo alettua leikitään edelleen, että kyllä siellä jossain keksitään ratkaisu ongelmiin. Otetaan vain lisää velkaa ja ostetaan sillä lisäaikaa niin kyllä se siitä.

Maailmanpankilla todella on mallit ja simulaatiot hyvinkin tarkkaan talouskehityksen ennustamiseen. Se mitä sen entinen johtaja Stigliz kertoi vuonna 2006 on mennyt aika tarkalleen nappiin ja seuraavana on vuorossa kansantalouksien kaatuminen. Sille ei mahda mitään, koska kansantalouksia ei kiinnosta osallistua sen estämiseen.

Tällä hetkellä on jo kiintoisampaa seurata kuinka romahduksen muuttuminen suursodaksi aiotaan ehkäistä. Sehän menisi lähes varmasti ydinsodaksi eikä millään suurvallalla ole varaa siihen.

Biologisien aseiden käytöstä on ollut puhetta jo kauan. Niillä voidaan jo jalostaa rotua, joten tiettyjen luonnetyyppien poistaminen kuvioista ei ole ongelma.

Viime vuosikymmenellä Kiina ja Venäjä vastustivat hanketta, mutta Kiinan kanta muuttui kun oma talous alkoi yskiä. Nyt yritetään taivutella Venäjän johtajia yhteiseen rintamaan ja Ukrainan kriisin sivuilmiöt saattavat liittyä siihen. Jos Venäjän talous saadaan yskimään talouspakotteiden avulla niin sitten ei ole enää mitään estettä panna turhaan rokotteeseen jotain mihin kuolee, minkä jälkeen primitiivinen laumakäyttäytyminen ei enää ole ongelma.

Tartuntatauteihin reagoiminen on keskitetty kansainväliselle elimelle, joka kärsi yhdessä vaiheessa itsemurhaepidemiasta, joten nyt on ihan Kremlin tyypeistä kiinni milloin päästään tarttumaan toimeen, ja venäläinen musikka on jo saatu niin ahtaalle, että kohta se alkaa kapinoida oligarkkeja vastaan.

Kaikkein hämmästyttävin piirre nykyaikaisessa demokratiassa on, mitä kaikkea voidaan puuhata avoimesti ilman että enemmistö huomaa. Jos sille huomautetaan niin se vain suuttuu eikä halua uskoa.

Halla-aholaisien toiminnan kiinnostavin piirre on siinä, että se paljastaa kuinka umpimielisesti Suomessa suhtaudutaan julkisiin asiakirjoihin, tilastoihin ja sen sellaiseen jos ne eivät sovi yleiseen mielipiteeseen. Niistä puhuminen on olevinaan rikollista toimintaa, vaikka laki suojeleekin sitä, koska se on joskus naiivin innon vallassa säädetty sellaiseksi, että totta pitää saada puhua.

Eli nyt kannattaa opetella tunnistamaan turha rokote ja antaa bulkkirahvaan pärjäillä omillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki,

+++ Halla-aholaisien toiminnan kiinnostavin piirre on siinä, että se paljastaa kuinka umpimielisesti Suomessa suhtaudutaan julkisiin asiakirjoihin, tilastoihin ja sen sellaiseen jos ne eivät sovi yleiseen mielipiteeseen. Niistä puhuminen on olevinaan rikollista toimintaa, vaikka laki suojeleekin sitä, koska se on joskus naiivin innon vallassa säädetty sellaiseksi, että totta pitää saada puhua. +++

Niinpä. Kansalle tarjotaan nyt leipää ja sirkushuveja niin, että nämä perseilijät eivät tajua missä mennään. Kunnes sitten romahdus saapuu.

Totta: kansantaloudet ovat jo pitkään menneet tyhjän päällä. Kaiken takana on öljy, jonka vähenemisen ja kallistumisen seuraukset ovat 7,4 miljardin suuruiselle ihmiskunnalle katastrofaaliset. Ilmiön rahoitusvajetta on jo pitkään katettu katteettomalla velalla. Lähes kaikki ihmiskunnan nykyiset ongelmat voidaan palauttaa lähtöruutuun öljy.

Ei tämä pitkään voi näin mennä. Varustautukoon tulevaan ken voi.

tutkija Pohjanmaalta

Karl Fransen kirjoitti...

Satunnainen Reportoija ja Anonyymi.

Voitaneen sanoa, että kaikki tuo esittämäsi ovatkin eräitä monista tämänhetkisen tilan ilmenemismuodoista, sekasortoista, ”kissa hiiri” leikkiä, jossa kissalla on aina parempi lähtöasema suuremman kokonsa ansiosta kuin monilla miljardeilla hiirulaisilla, ja lihoakseen kissa tarvitsee paljon syötävää. Jos olet seurannut luonnon varaisten villieläimien toimintaa, niin olet varmaankin havainnut samanlaisuuden ihmisten keskeisessä kanssakäymisessä.

Kysymys siitä mitä ja miksi tapahtuu on selitettävissä logiikan mukaisesti kaikkia idoelogisia ajatusuuntia tyydyttävin johtopäätöksin. Mutta, kuten tiedämme, yhteinen ajatus tai mielipide ei ole yhteinen toiminta, ei edes ihmisten kesken, ei pitemmälle kuin mitä yhteinen vaaran torjuminen pakottaa.

Ja jos olisikin, sellaisen jatkuvuus kieltäisi yksilöllisen evoluuttisen muuttumisen, ja sitä emme voi välttää, olemmehan itsekukin osa tästä kaikesta, niin samalaisuuden ylläpitäjinä kuin sen muuttajina.

Muuttumisesta olemme hyvin vähän, jos ollenkaan tietoisia, ja siksi poljemme paikallamme vanhojen tuntemiemme käsitemateriaalien parissa, pyrkien sieltä löytämään uusia vastauksia vanhojen toimintapojemme uudistamiseen. Näinhän ei ole mahdollista, uutta ei voi rakentaa vanhasta ilman, että itse rakennusmateriaalissa tapahtuu ”kemiallinen muuttuminen”.

Anonyymi kirjoitti...

Etsi nopea ja kätevä lainahakemus laskea laskuja, aloittaa uusi
liiketoiminnan tai jälleenrahoittaa hankkeet edullisimman 2 prosentin korolla.
vähimmäisluottoraja on 5 000 euroa - 5 000 000 euroa
miten saat lainaasi, käy stjamesservice669@gmail.com