perjantai 6. heinäkuuta 2007

Kansalaisten Ihmisoikeuskomissio Suomessa - (KIS)
6.7.2007 14.58 | hakki47 | Virkamiehet, Ihminen

Taisinpa kompastua mielenkiintoiseen aihekokonaisuuteen edellisessä, Amerikan Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän kirjoituksessani Nimetön Ilmianto. USA:lla toki on asian kanssa tekemistä vain mutkan kautta.

GranpaIgorin kommentti ja sen linkit (1) ja (2) osoittivat, että en liene ainoa kummastunut.

Ja kuinka ollakaan, kun tänään avaan Hesarini taas uudet virkamiesten tolkuttomuudet hyppäävät silmille.

Ensi toimeentulotukeen oikeutettu perhe joutuu peräämään korkeimman hallinto-oikeuden kautta tukeaan joulukuulta 2005. Oulun kaupungin virkamies oli katsonut oikeaksi myöntää toimeentulotukea 1,10 euroa ja jättänyt huomioon ottamatta, että Kela peri osan asumistuesta takaisin. Puolitoista vuotta myöhemmin Oulun kaupunki joutuu toteamaan, että sen olisi pitänyt maksaa 101,10 euroa. Puolitoista vuotta ja juttu KHO:een 100 euron vuoksi? Kun ottaa huomioon toimeentulotuen luonteen ”viimeisenä” tukena uskoisin ao. virkamiehen olevan ylpeä 1,10 euron tukipäätöksestään joulukuulle 2005. Toivottavasti toimeentuloon oikeutettu ei ole joutunut kantamaan riskiä siitä, että oikeutta hakiessaan saattaa joutua prosessin maksumieheksi. Köyhät kyykkyyn!
Sitten apulaisoikeusasiamies Jukka Lindstedt ymmärtää apulaisvaltakunnansyyttäjän Jorma Kalskeen ja valtionsyyttäjän selvityspyynnön Jyväskylän kihlakunnansyyttäjän Olli Santasen Bodomin oikeudenkäynnistä antamista mielipiteistä. Hänen ymmärtämisensä vahvistaa samalla sen, että syyttäjälaitoksen sisällä ei keskeneräisestä asiasta saa, ainakaan julkisesti esittää, eikä ainakaan kriittisiä mielipiteitä. Kun menneiden vuosikymmenien aikana on joutunut aivan liian likeltä seuraamaan virkamiesten ”työtä” tietää jo etukäteen, että tämän jälkeen kaikki keskustelu kaikista keskeneräisistä asioita tulkitaan kaikkien virkamiesten osalta kielletyksi. Joten pääministeri saa mitä haluaa – tuppisuisen kansan. Kaikki oikeudet eliitille!
Taidat Isoisä olla oikeassa: ”suurin osa ihmisistä viis veisaa näistä jutuista kuin vasta sitten kun itse joutuvat uhreiksi. Suurin osa ihmisistä kuvittelee, että elämme jotenkin hienossa oikeusvaltiossa.” Tästä huolimatta tai ehkä juuri tästä johtuen tiedustelen:
Olisiko kiinnostuneita asiantuntijoita osallistumaan uuden blogin julkaisemiseen? Nimenä voisi olla vaikka:

Kansalaisten Ihmisoikeuskomissio Suomessa - (KIS)
virkamiesten kohtuuttomuutta, mielivaltaa ja typeryyttä vastaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kaupungissa jossa nykyisin asun on Kela kohdellut minua asianmukaisesti.Olen kymmenen vuoden aikana,ollessani yksinhuoltaja,hakemaan myös toimeentulotukea,osa hakemuksista käsiteltiin okeudenmukaisesti,osa taas tuli bumerangina takaisin.Työtä nykyisessä kotikaupungissani olen saanut tehdä pätkittäin vuoteen 2008 saakka.Nyt olen 61-vuotias ja työpaikkaa ei löydy vaikka työtä haluaisin tehdä.Katson olevani ikärasismin uhri.Mielestäni tämä ei ole ihmisarvoista,köyhyys on tosiasia,rehellinen maaltamuuttaja joka muuttaa kotipaikkakunnaltaan pois toiveena saada elämäänsä potkua ja jatkumoa se tehdään vaikeaksi eri instanssien taholta.Kysymys kuuluu mistä johtuu kansalaisten eriarvoinen kohtelu eri päättäjäelimissä?

Anonyymi kirjoitti...

>b>,>i>,>a>