torstai 23. joulukuuta 2021

Riittää kun selviydytään

Vaikka Putler kenkkuilee tavallistakin aktiivisemmin, vaikka Jenkkilä on ajautumassa kiihtyvällä vauhdilla sisällissotaan, vaikka Boris ei taida tietää onko menossa tai tulossa, vaikka Merkel lähti ja Macronin palli heiluu, vaikka Korona kurittaa meitä ja muita kuin ei koskaan ennen, vaikka Ilmasto reagoi voimakkaasti ihmisen vastuuttomuuteen ja vaikka Sanna kuinkakin bilettää raskaan hallitustyön ohessa haluan toivotta kaikille tälle blogille eksyville


Rauhallista Joulua ja Onnea Uudelle Vuodelle 2022.

(Onni tulee aina tarpeeseen. Riittää kun selviydytään.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

myöhästyneet joulun toivotukset sinullekin. Ja onhan sitä joulunaikaa aina loppiaiseen asti. Ja hyvää alkavaa uutta vuotta, vaikka ei se nyt niin kovin hyvältä näytä.

Mitä Venäjään tulee, olen miettinyt että olisikohan nyt kyseessä tämän Venäjän kuolinkamppailu kun järjestelmä näyttäisi lahoavan sisältä päin. Putin edustaa vielä vanhaa Neuvostoliittoa ja yrittää koota venäläisiä tämän ajatuksen taakse. Mutta mitähän tästä menosta ajattelevat nuoremmat kenraalit? Kenties siellä ollaan odottamassa sopivaa hetkeä Putinin syrjäyttämiseksi. Ja ehkä Putin tajuaa tämän ja yrittää käyttää keksittyä ulkoista uhkaa oman valtansa pönkittämiseksi. Mahdollisesti aloittaa jonkinlaisen sodan Ukrainaa vastaan. Jää nähtäväksi.

Mitä tekee nyt Sauli Niinistö? Minusta hän on nyt tässä asiassa viisaasti pitänyt matalaa profiilia periaatteella, että ei pidä provosoitua kun provosoidaan. Meillähän on jo Naton kanssa tuo isäntämaasopimus, mikä käsittääkseni suo jo USA:lle mahdollisuus puuttua Suomen maankamaralta asioihin jos Venäjä yrittää hyökätä Viroon.

Mitä pelkään, että jos asiat Ukrainassa eskaloituvat, Venäjä ottaisi itselleen Ahvenanmaan tukikohdakseen. Se tukisi hyvinkin Itämeren kontrollia Kalingradin ohella. Eiköhän pääeskunnassa ole tämä alue hyvinkin tarkassa ja herkässä seurannassa.

Mitä toteat USA:n sisäisestä tilasta, pitää minustakin paikkansa. Ehkä Putin kokee tätäkin taustaa varten, että on ehkä sopiva momentum tämänkaltaiselle provosoinnille. Ja osana suurta kokonaisuutta, Kiinakin kenties ajattelee että nyt olisi sopiva hetki järjestää asiat Taiwanin suhteen.

Mutta näin se on Hakki, koko elämämme aikana ei asiat Suomen kannalta olleet yhtä herkässä asennossa kuin mitä nyt.

tutkija Pohjanmaalta