perjantai 25. tammikuuta 2019

Kuka voitti, Nancy Pelosi vai Donald Trump?Nyt Yhdysvaltoja viedään kuin teuraaksi. Viejänä maan presidentti Donald J. Trump.

USAn kansalaisten ja demokraattisten institutioiden on korkea aika siirtyä sanoista tekoihin. Pelkästään puhumalla ja Trumpin seuraavaa hyökkäystä odotellen ei diktatuurin syntyä Yhdysvaltoihin enää estetä. Aika alkaa käydä vähiin.

Kahden vuoden tapahtumien perusteella arvioiden Trump on havittelemassa juuri sitä, hänen itsensä johtamaansa diktatuuria. Ja hän on kiistatta hyvin sisäistänyt ystävänsä Putinin Hitleriltä ja Mussolinilta kopioimansa opit. Trump Is Mirroring Hitler - Fahrenheit 11/9 On sinänsä hämmästyttävää kuinka lyhyessä ajassa saadaan luotua edellytykset vallanastamiselle. Riittävästi toistuvaa valehtelua, vastakkainasettelun ruokkimista ja kansallisten instituutioiden legitimiteetin kyseenalaistamista ja kritisoimista, kyllä se siitä. Mutta ovathan siinä oppineet hänen ”kaverinsakin” Xi, Un, Putin, Erdogan jne.

Trumpin aiheuttama valtion osittainen sulkeminen vain sen johdosta, että muutama äärioikeistolainen toimittaja katsoi hänen muuttuvan äänestäjäkuntansa silmissä vellihousuksi on aikaansaanut edellytykset vallankumouksellisen tilanteen syntymiseen. Seuraava odotettavissa oleva toimenpide on kansallisen hätätilanteen julistaminen. Sen jälkeen, kasvavaan kriisiin vedoten kansalaisoikeuksia rajoittavien uusien lakien säätäminen. Siitä kiristäminen sitten vasta alkaakin. ”The art of the Deal” muuttuu muotoon ”I´ll make you an offer you cannot refuse”. Jo tähän mennessä on selvää, että Trumpilla on huomattavan paljon yhtäläisyyttä reaalimaailman viiteen Mafia-perheeseen tai vaikkapa Al Caponeen, Charles Lucianoon, Meyer Lanskyyn ja Benjamin Siegeliin.

Kuten kriisiaikoina aina ennenkin suosiotaan kasvattavat erityisesti yksinkertaistettuja ja kärjistettyjä ääriratkaisuja tarjoavat poliitikot ja agitaattorit. Laajassa mitassa niin tapahtui edellisen kerran ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Sen sodan, jonka piti lopettaa kaikki sodat. Suurin osa Eurooppan valtioista oli sitten nopeasti totalitaaristen poliitikkojen vallassa. Rauhaa kesti vain pari vuosikymmentä.

Toisen maailmansodan kauhujen jälkeen rauha Euroopassa on – enemmän tai vähemmän -kestänyt huomattavasti pidempää, yli 70 vuotta. Mutta Trumpin asenteet, toimintatavat ja kaverit asettavat sille näkyvissä olevan päätepisteen.

Pelosi taisi olla ensimmäinen, joka onnistui yrityksessään pysäyttää Trumpin vääjäämättömältä näyttänyt eteneminen hajoittaa Yhdysvaltain demokraattiset institutiot. Trump twiittasi:

As the Shutdown was going on, Nancy Pelosi asked me to give the State of the Union Address. I agreed. She then changed her mind because of the Shutdown, suggesting a later date. This is her prerogative - I will do the Address when the Shutdown is over. I am not looking for an........alternative venue for the SOTU Address because there is no venue that can compete with the history, tradition and importance of the House Chamber. I look forward to giving a “great” State of the Union Address in the near future!

Pienen hetken näytti jo hyvältä. Mutta epäilys heräsi välittömästi. Ei kieliasu, ei kirjoitustyyli, ei sananvalinta eikä edes ulkoasu ole Trumppia. https://www.youtube.com/watch?v=x08k2ORfXso Viesti ei ole Trumpin laatima. Enkä suoraan sanoen usko, että Nancyllä on varaa rauhallisesti odottaa 29. päivää.

Jotain tarttis tehdä ja nopeasti, ennen ensi tiistaita. Konkreettisena toimenpiteenä tulee auttamatta mieleen aloittaa Impeachment-prosessi, nostaa virkasyyte häntä vastaan. Jo ennen kuin Robert Muller julkaisee raporttinsa. The Atlanticin toimittaja Yoni Appelbaum perusteli tarpeen hyvin. Koko artikkeli Impeach Trump now on luettavissa tästä linkistä


PS.


Kun joka päivä ilmestyy uutta paljastusta Trumpin ja hänen hallintonsa toimintatavoista, liitän oheen linkin MSNBC:n eilisestä uutisesta koskien Jared Kushneria ja Carl Klineä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyrpä perse pippeli aaaAAAA saatanat vittu