tiistai 28. huhtikuuta 2015

Casus belli?Yön Sudet käännytettiin Puolan rajalta, eikä nostalgiamatka Berliiniin pääse jatkumaan. Jo aiemmin Aleksandr Saldostanov alias"Kirurgi"  on kuulemma kertonut, että porukalla on olemassa myös suunnitelma B. Vaihtoehtona jäsenten pyrkiminen yksittäin rajan yli ja lopulta kokoontuminen Berliiniin Voiton päivänä, 9.toukokuuta. Lännessä juhlapäivää vietetään, silloin kun vietetään, jo päivää aikaisemmin. 

Johtuen uus-suomettuneisuutemme tasosta, tehdään seuraava yritys ehkä Suomen kautta? Ehkä on jo tehtykin? Miten mahdamme reagoida? Ja millä perusteella?

Kun "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur" edelleen pätee ja Putlerin hormoonit nationalismin ylikierroksilla hyrräävät, onko tässä riittävästi ruutia uuteen Sarajevoon? Varmaan sotia on pienemmistäkin syistä aloitettu? Tässähän on - tulkinnasta riippuen - kyse kansakunnan kunnian loukkaamisesta. "Ja meillä on atomipommi."


19 kommenttia:

fun kirjoitti...

Meillä Suomessa OLI aikoinaan ulkomaalaislaissa kohta, jolla olisi voitu kieltää ko. maahan tunkeutuminen.
Schengensopimuksen mukaan ei mielestäni pystytä kieltämään maahantuloa sen paremmin yön-kuin päivänkään susilta, ellei ryhmää pystytä todistamaan sotilaalliseksi-tai rikolliseksi järjestöksi, josta on uhkaa yhteiskuntarauhalle tai maan turvallisuudelle.
Yksittäisinä motoristeina maahan tulevat henkilöt saattavat kokoontua ryhmäksi myöhemmin, mikä ei ole mielestäni lainvastaista.

Jos "sudet" tulevat Suomen kautta niin niille tullaan järjestämään ilmeisesti poliisisaattue ja tämän muodostamiseksi tarvitaan aikaa. Tällä verukkeella saatetaan maahantuloa viivyttää, mutta ei mielestäni estää.
Näin tehtäessä sudet saavat hakemaansa huomiota maalleen, Putinille ja itselleen.

Eipä olisi vielä vuosi sitten uskonut, että riitaa haastetaan näin näkyvästi ja pienimuotoisesti. Voiko tällaisten provokaatioitten jatkuminen johtaa muuhun kuin lisäprovokaatioihin?

Mitäköhän tehtäisiin jos idästä alkaisi tulla jonokaupalla turistibusseja kohteena maassa tapahtuvat yleisötilaisuudet?
Emmehän me mitään voisi, vaikka bussit olisivat täynnä miehiä parhaassa kunnossa.
Provokaatioitten muodot voidaan panna punnitsemaan vallitsevia lakeja.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Olisin hämmästynyt, jos Schengen sopimuksen seurauksena alueen ulkopuolelta tulevien "sikäläisten" maahantuloa ei voitaisi rajoittaa. Itse asiassa koko sopimus koskee käsittääkseni vain alueen puitteissa olevien valtioiden kansalaisia.

Muistaakseni sinulla kuitenkin on ihan työhistoriaasi perustuvaa tietoa asiasta?

Siinäpä kysymys; "Voiko tällaisten provokaatioitten jatkuminen johtaa muuhun kuin lisäprovokaatioihin?"

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Se on pelkkä moottoripyöräjengi, Helvetin enkeleiden venäläinen haarakonttori jos en väärin muista.

Sen johtajan sanomisilla ei ole mitään ulkopoliittista merkitystä ja venäläiset poliitikot hengailee sen kanssa samasta syystä kuin Persujen wannabe-teräsmiehet Bandidoksen jannujen kanssa eli saadakseen katu-uskottavuutta.

Yhtään en ymmärrä miksi mokomasta edes kerrotaan uutisissa.

fun kirjoitti...

Taitaa olla niin, että Satumainen on aivan oikeassa. Kyseessä on VAIN prätkäjengi.
Schengensopimus ottaa kantaa myös alueen ulkopuoliseen liikenteseen.
Tuskinpa Eurooppaan näitä muunvärisiäkään olisi ennen sopimusta voinut tulla pilvin pimein.
Tokihan pitää ottaa huomioon myös YK:n ja Euroopankin ihmisoikeusjulistukset.

No, nyt tupsahti kuin tilauksesta tämä sukellusveneprovokaatio. Mitenkähän on: ovatko nämä ilmiöt ulkomaista uhkaa vai sisäistä NATO-kiimaa?

Taidetaan liikkua niin utumaisen ohuilla jäillä monessa asiassa, että läpimolahtaminen on
hiuskarvan varassa.
Jos läpi mennään niin sieltä ei kyllä ylös tulla edes naskaleilla, niin ohuilla liikutaan.

Että piti vielä tällainen draama nähdä. Jokin aika sitten tuntui, että EU olisi ollut se rauhan tae, jollaisena se meille myytiin.

fun kirjoitti...

Mehän voimme aivan bona fide ajatella, että meidän puolustuksestamme vastaavilla on causa sui NATO:on, sillä kansan parastahan he vain ajattelevat?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Moottoripyöräjengihän se, mutta tuskinpelkkä moottoripyöräjengi. Ulkopoliittisen merkityksen sille on rakentanut Putlerin partnerius. Taisi olla syy Putlerin joutuessa poliisin
rikollisorganisaatio-rekisteriin aikoinaan.

Viimeistään siitä päätellen, mitä Kirurgi Valko-Venäjällä suustaan päästeli kyseessä on poliittinen kannanotto ja sen tapahtuessa vieraassa maassa ja sanoman kohdistuessa vieraisiin maihin, siitä tulee automaattisesti ulkopolitiikkaa? Sorry, artikkelia epäonnistuneen rajanylityksen jälkeisestä tiedotustilaisuudesta ja sen sanavalikoimista en jaksa etsiä.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Oletko todella sitä mieltä, että Schengenin sopimus on syynä Eurooppaan kohdistuviin kansainvaelluksiin?

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Se mikä joillekin meistä on causa sui voi joillekin muille helposti olla casus belli? Eikä casuksen kummoinenkaan tarvitse olla.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mun mielestä tää on samaa sontaa kuin viikon takainen kohu siitä, että venäläiset pyysivät Arandaa varomaan sukellusvenettä.

NATO-miehet sitten uutisoivat sen melkein sotatoimena.

JSN:n rinnalle tarvittaisiin jotain toimivampaa, vaikka giljotiini, koska tää hillitön perseily on vakava turvallisuuspoliittinen uhka. Ilmapiiri kiristyy ja vahinkoja ja virhearvioita alkaa sattua.

En toki kannata kuolemanrangaistusta, mutta tässä olisi kyse vahinkoeläimien lopettamisesta, mihin ei oikeudenkäyntejä tarvita. Obama saa tehdä tällaisia päätöksiä niin että miksei Niinistökin?

fun kirjoitti...

Schengen ei ole suoranainen syy agrikkalaisten ja muittenkin Eurooppaan rantautumiselle, mutta ilman sopimusta tällainen massamuutto olisi mahdotonta.
Unionin rajamaat paluttaisivat muuttajat niiltä seisomilta, ellei sopimuksen mukaan pitäisi menetellä toisin. Sitäpaitsi ne muuttajat, jotka sisään pääsevät liikkuvat maasta toiseen vaivattomasti juuri sopimuksen vuoksi.

Satumainen koputtele taas johdonmukaisuuden oveen todetessaan, että näissä russofobisissa uutisissa on ollut selvästi mukana myös NATO-kiimaa.

Uusi hallitus ottaa rooliaan turvallisuuspolitiikassa. Jokainen russofobinen uutinen tuo lisää NATO-myönteisiä. Marginaalisen kannattajaeron aikana taistellaan sieluista. Kohta on helppoa sanoa, että kansa halusi,-kansan tahtoa kunnioitetaan!

Voi meitä poloisia. Meitä viedään kuin laskiämpäriä. Propaganda on Suomessa aina osattu.

Noista yön susista vielä.
Sisäministeri Räsänen kysyy uutisen mukaan millä edellytyksillä Puola eväsi susien vaelluksen? Eivät ymmärrä sisäasiainministeriönkään asiantuntijat mitä ja miten pitäisi tehdä?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Koska itseäni ulkopoliittisen suuntaukseni osalta pitkälti paasikiviläisenä pidänkin, yritän pitää hajurakoa kekkoslaisuuteen. Reaalipolitiikka ei ole sen paremmin perseilyä kuin alalivontaakaan.

Edellisestä huolimatta olen kuitenkin aika samaa mieltä; "NATO-miehet sitten uutisoivat sen melkein sotatoimena." Tällaiseen typeryyteen ei ole tarvetta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei mieluummin lukisin ajatuksiasi vaalituloksesta ei ketään kiinnosta joku venäläinen prätkäjengi

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista

Toivomuksestasi huolimatta olen sitä mieltä, että tämän prätkäjengin edesottamuksista meidän suomalaisten kannattaisi olla kiinnostunut. Huomattavasti enemmän kuin vaaliemme tuloksesta. Meidän politbyrokratiamme on jo eväänsä syönyt.

fun kirjoitti...

Joo, nämä yön sudet ovat päivän sakaaleja.
Osa venäläistä diplomatiaa kaikki tyyni. Emme ole moiseen tottuneet, mutta ilmeisesti saamme tottua.

Anonyymi on kärsimätön, niin minäkin.
Eväät on syöty, mutta jotainhan tässä täytyy tapahtua jatkossa?
Uskoisin, että demarit ovat vielä hallituksessa ja PerusÄssät ajavat itsensä ulos. Kun hallitus seuraavan kerran vaihtuu (kaatuu) niiin silloin ei Ässien tarvitse neuvotella vaan muodostavat sellaisen hallituksen kuin huvittaa. Historia toistaa itseään. Tarvitaan vain olosuhteet niin kaikki on taas niin kuin ennen.

Raotas nyt hakki edes pikkuisen esirippua, että näkisimme mitä sen takana tapahtuu. Miksi ihmeessä vasemmisto ei pärjää enää vaaleissa vaikka yhteiskunta ja sen tapahtumat edellyttäisi päinvastaista?
Ottavatko epäparlamentaariset voimat kaiken vallan yhteiskunnan ohjailussa?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Muutama päivä sitten totesit (tuossa edellä), että " samaa sontaa kuin viikon takainen kohu siitä, että venäläiset pyysivät Arandaa varomaan sukellusvenettä." Nyt ne pelottelevat ruotsalais-latvialaisia voimalinjanlaskijoita, ilmeisesti taas kansainvälisellä vesialueella.

Vähän tästä tulee mieleen iso poika kiusaamassa pienempiään, vaikka kuinka vapaamielinen olla haluaisi. Samaa kiusantekoa se taitaa olla Kirurginkin toiminta. Sellaisella toiminnalla ei luottamusta, yhteistoimintaa, eikä varsinkaan ainakaan molemminpuolista kunnioitusta rakenneta.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tiedä sitten mitä tuolla oikeasti on tapahtunut, mutta arvaan, että jotain suunnilleen yhtä uhkaavaa kuin vilkun käyttäminen ennen kääntymistä.

Tiesitkös muuten, että henkensä kaupalla Välimerta ylittäville pakolaisressukoille ei maltalainen apu kelpaa vaan pitää päästä Italiaan?

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20150504/local/migrants-refusing-help-from-maltese-patrol-boats.566735

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Ei se pakolais"ressukoiden" käytös kyllä ihmetytäkään. Eivathä he seuramatkalla ole , vaan uutta tulevaisuutta etsimässä. Ainakin suurimmalta osaltaan. Maltaltakaan ei pääse pois kuin uimalla, Italian alueelta - olkoon sitten vaikka Lampedusa - voi ainakin ajatuksissa turvautua omiin jalkoihinsa.

Asia, jota meillä ei niinkään usein muisteta on, että sieltä ovat tulossa yrittelijäimmät ja usein kyvykkäimmät, joskin kouluttamattomat maansa kansalaiset.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Nyt on kyllä Sipilä rakentamassa aikapommia.

Hallitus joutuu reagoimaan pörssiromahdukseen ja luultavasti maailmanlaajuiseen pankkikriisiinkin eikä hallituksessa ole punikkeja selittelemässä ja kantamassa vastuuta. Kansa jakaantuu kahtia ja mellakat alkavat.

Vain muutama turhempi salkku vihreille ja vassareille eikä tilanne näyttäisi siltä, että oikeisto kyykyttää vasemmistoa tahallaan. Vassarit yksistäänkin helpottaisivat tilannetta kummasti.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Tiedäpä tuosta? Se mitä maassa tarvitaan on päätöksiä ja niistä syntyvää toimintaa. Siihen yksilöiden johtajuus taipuu paremmin kuin neuvostojen "porukka päättää". Tähän mennessä Juha Sipilän otteet antavat osviittaa ihan mallikkaasta johtajuudesta, joka keskittyy tekemään ja aikaansaamaan, eikä tuumaamaan. Kaikille ei voi olla mieliksi.

Eniten minua arvelluttaa kaikkien valtapuolueiden ilmeinen kiihko karsimiseen ja leikkaamiseen. Vvm:n virkamiesjohtoko on aivopessyt poliitikot hyvin perisaksalaisen finanssipolitiikkaan näin rajoittamattoman myönteiseksi? Vaarana on että austerityn kiristäminen tappaa tarvittavan yksityisen sektorin, tarkemmin vielä vientisektorin kasvun ja sen seurauksena työpaikkojen syntymisen lopullisesti.