tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pitääkö Tasavallan presidentin jo varmistua EUn tuesta?Ehkäpä Angela Merkelin vierailulla Suomeen oli muutakin merkistystä kuin poliittinen hännänheilutus Berliinille? Taloutemme kun alkaa olla viimeistä sinettiä vaille puhki, kun puolueet eivät ole tehtäviensä tasalla. Eduskuntavaalien tehtävänä ei suinkaan ole vahvistaa puolueiden valtaa, eikä edes hallituskelpoisuutta, vaan löytää oikeat henkilöt ohjaamaan valtiolaivaa, mieluiten turvaan. Ja vaikka Angela yhden päivän näkyvyyslisän mediaan toikin epäilen, ettei se kokiksia eikä Alexander Stubbia pelasta. 

On kuitenkin valitettavaa joutua toteamaan, että nämäkään vaalit eivät mitään ratkaise. Eihän puolueilla ole ratkaisuja ongelmiimme, eikä halua niitä esiteellä. Kun vielä näyttää pahasti siltä, että punamultaa pukkaa ei iltalypsyille, lrehmänkaupoille, poliittisille virkanimityksille eikä varsinkaan julkisen sektorin pöhöttämiselle muuta tapahdu, kuin kasvua. Juuri sitä, mitä ei pitäisi.

Olen vahvasti sitä mieltä, että toimiakseen demokratia edellyttää osaavia kansansedustajia. Se ei edellytä sitä, että puolueet pitävät valtaa Arkaadianmäellä. Ja puolueiden jatkuvista vastaväitteistä huolimatta paluu demokratiaan voi tapahtua vain puolueiden valtaa olennaisesti vähentämällä. Jos viimeiset kaksi vaalikautta eivät vahvista puolueiden parasta ennen päiväyksen vanhentuneen, mikä vakuuttaisi?

Mutta vielä tuosta Angelan vaalituki-matkasta. Uutisoinnista päätellen se mahdollisti Tasavallan Presidentille mahdollisuuden nolata itsensä. Valitettavasti hän siihen tarttui. Euroopan yhteinen turvallisuuspolitiikka oli keskeinen keskustelunaihe, kun presidentti Sauli Niinistö tapasi tänään Saksan liittokanslerin Angela Merkelin. keskustelivat noin puolentunnin ajan presidentin virka-asunnolla Tamminiemessä. MTVn uutiset raportoi:


"Niinistö kertoi tapaamisen jälkeen toimittajille kysyneensä Merkeliltä, miten Euroopan unioni reagoisi, jos sen aluetta loukattaisiin. – Hän antoi hyvän vastauksen peruskysymykseeni, voiko rauhanunioni jäädä vain syrjästä katsomaan, jos sen aluetta loukattaisiin esimerkiksi paikassa, joka ei satu olemaan Naton jäsen.
Niinistön mukaan keskusteluissa ei kuitenkaan konkreettisesti käyty läpi sitä, puolustaisiko esimerkiksi Saksa hädän hetkellä Suomea."

Mihin Niinistö kysymyksellään pyrki? Mitä hän oletti vastauksena kuulevansa? Miksi hänen mielestään oli tärkeää esittää kysymys, vaikka selkeää vastausta on turha odottaa? Tuohan on samanlaista kärttämistä, kuin Suomen utelut Ruotsin valtiojohdolle aina tiukoissa paikoissa esittämät kysymykset; ennen Talvisotaa  Talvisodan aikana, ennen Talvisodan rauhaa ja ennen Jatkosodan välirauhansopimusta esittämät;  Miten Ruotsi suhtautuu jos ...."? 
Nyt sitten katsotaan Berliiniin. 

Jos toive oli rauhoittaa suomalaisten mieliä väittäisin hänen epäonnistuneen. Kysymyksen julkinen esittäminen ja merkityksen korostaminen herättää ennemminkin pohteen; onko tilanne Venäjän-suhteissamme todella jo näin huono? Viesti kysymyksen ilmaisemasta huolesta ja asenteestamme omaan maanpuolustukseen, jopa EUn puolustuspolitiikan perusteisiin ei varmasti jää Moskovassa havaitsematta.


41 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Jos Suomen presidentti kysyy haluaako Saksan kansleri lisää vasalleja, valtaa ja sotavoimaa, lienee vastaus ennalta selvä.

Jos olisi kysytty onko Saksa valmis antamaan rahaa Suomen puolustamiseen tai lähettämään tänne sotilaitaan osasto Kuhlmeyn hengessä, olisi vastaus ollut paljon merkittävämpi.

Hakki kirjoitti...

Kumitonttu

Ja kun vastausta ei edes annettu?

Kumitonttu kirjoitti...

Miksi vastata retoriseen kysymykseen, eihän kukaan odota sellaista.

fun kirjoitti...

Mielenkiintoista! Tässäpä tämä sitruuna sitten on kuorittua. Kehotan lukemaan uudelleen edelliset kannanottoni samasta aiheesta.
Kauniistipa kehottavat Suomea liittymään NATO:on.
Taistelkaa mridänkin puolesta suomalaiset niin saatte tupakkaa.
Näin meitä viekastellen viedään NATO:on ja hyvä niin kun muuten ei tunnu perille menevän.
Hyvä tatami tämä Suomi. Pusikkoa riittää Panzeritten ajella. Parempaa paikkaa rytinälle ei Euroopasta löydy.
Pitikö Saulin mannä kysymään kun tiesi vastauksen?

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Kovinpa tuntuu harrastelijamaiselta, sekä herrojen kyselyt että vastauksista tiedottaminen. "Rauhaa vaan meidän ajallemme."

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mun mielestä ruotsalaisiin ei pitäisi luottaa ollenkaan, koska ne elävät valheessa, niin kuin uskovaiset sanovat.

Suvaitsevaisuus ja monikulttuuri -hömppä keksittiin vain sitä varten, alkoi tulla liikaa valitusta aseiden myymisestä ihan kenelle tahansa eikä sitä haluttu lopettaa. Nykyään ne uskoo siihen itsekin eivätkä ajattele mistä varallisuus tulee, vaikka nimen omaan asekaupan kiihtyminen on niiden vientiä nytkin kasvattanut.

Kyllä Suomenkin talous olisi ihan erilaisessa kunnossa jos me myisimme hulluna aseita kriisipesäkkeisiin. Ei siihen mitään osaamista tarvita vaan alhainen moraali.

Sitten niillä on suvaitsevaisuusvaleen muutkin käyttötarkoitukset.

Maahanmuuttopolitiikassa ei ole enää mitään järkeä vaan porukkaa lappaa sisään kiihtyvään tahtiin, vaikka pakolaisia ei tahdo enää saada mahtumaan mihinkään. Maahanmuuttajalähiöt ovat pullollaan ja kohta ovat myös persaukiset pikkukunnat, jotka on houkuteltu ottamaan pakolaiskeskuksia.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/sma-orter-far-ta-emot-flest-asylsokande

Maahanmuuttohan on olevinaan niille niin kova rahasmpo, että nyt voi ottaa huoletta valkaa ja jäädä odottamaan, että inflaatio syö sen pois. Asuntolainan takaisinmaksuaika on muistaakseni keskimäärin 135 vuotta.

Melkein mieluummin luotaisiin Venäjään kuin näihin hörhöihin, koska se on se on yhä samanlainen öykkäri kuin aina ennenkin. Ruotsista taas ei tiedä yhtään mitä siellä seuraavaksi tapahtuu.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Kappas vaan; kyllä minun mielestäni ruotsalaisiin voi luottaa - jopa positiivisesti - varsinkin heidän omissa olosuhteissaan. Ja mennään samalla pykälää syvemmälle; voimme luotaa heihin jopa silloin kun maahanmuutto on muuttanut yhteiskunnan mamu-yhteiskunnaksi, sillä kyllä hekin oman etunsa ja sijaintinsa erinomaisuuden ymmärtävät.

Väitteesi "suvaitsevaisuus ja monikulttuuri -hömppä" keksimisestä tuntuu kyllä minulle lähinnä "happamia pihlajanmarjat" oireyhtymältä.

Herää kysymys; Ovatko maahanmuuttajat ongelma? Vai ovatko ongelma ennemminkin se osa nykyisestä ns. "valtaväestöstä", jotka eivät osaa, eivät halua, eivät uskalla elää ymmärtäen, että kaikki eivät vain ole samanlaisia?

Minäkin niin kovin mielelläni haluaisin luottaa Venäjään - siis siellä kulloinkin vallassa olevaan hallintoon - mutta uskon, että sen perustuminen Tshingis Kahniin ja mongolien mahtiin on vienyt sen kulttuuriin, joka on meille - Rooman jälkeläisille - jopa äärimmäisen vastenmiellinen ja samalla vaarallinen. Todellinen Idän ja Lännen maailmankatsomuksen suuri erilaisuus löytyy täältä.


Satunnainen raportoija kirjoitti...

Nykymuotoisen suvaitsevaisuushömpän keksi Olof Palme, joka oli korviaan myöten tässä paskassa.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2054&artikel=4978879

http://www.democracynow.org/2014/7/2/despite_peaceful_reputation_sweden_a_major

http://www.thelocal.se/20140520/sweden-arms-dictators-as-defence-exports-soar

Näiden puheet ja teot ovat räikeässä ristiriidassa, ja se, että vasemmistokin potee suvaitsevaisuutta, johtuu yksinkertaisesti siitä, että joillakin niistä on hyväpalkkaisia duuneja aseteollisuudessa ja ay-liike palvelee niitä samalla tavalla kuin meillä paperimiehiä ja ahtaajia, ja eiköhän niiden eliitilläkin ole lusikkansa sopassa.

Demarit ainakin on persoja helpolle rahalle ja niin hyviä jeesustelemaan, että ne kannattaa värvätä apulaisiksi. Tulee kruunulle kunnolla vastinetta kun ne alkavat valehdella.

VS-yhtiöiden tapauksen varmaan muistatkin ja Ruotsin demarit ovat moraaliltaan suunnilleen yhtä liberaaleja.

http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133881-lainsuojattomana-suomessa

Hakki kirjoitti...

Satumainen suvaitsematon?

Suvaitsevuutta ei keksinyt Olof Palme, kyllä sillä on pitemmät juuret. Samoin aseteollisuudella ja itsepetoksella.

Varmasti olet jo tutstunut suvaitsevaisuuden sanakirjamääritelmään? http://fi.wikipedia.org/wiki/Suvaitsevaisuus Määritelmästä ilmenee samalla sen tulkinnan ristiriitaisuus ja vapaavalintaisuus, artikkelissa UNESCOn virallinen määritelmä ja kahden suomalaisen filosofin tulkinnat.

Olematta filosofi ollenkaan kytkisin käsitteen ennemminkin vuorisaarnan http://fi.wikipedia.org/wiki/Vuorisaarna sanomaan tai käytännön tasolla sympatia-empatia-antipatia tai vaikkapa ymmärtäminen - hyväksyminen jatkumoihin. (Sopivaa miettiä suvaitsevaisuuden olemusta juuri näin kiirastorstaina, eikö vain.)

Kun me ihmiset emme elä täydellisessä maailmassa, vaikka moni vasemmistolaiseksi nimittämäsi niin ehkä haluaakin uskoa ja itsensä (ja kansakunnankin) puolustaminen kuuluu sallittuihin toimintatapoihin ei voi kuin hämmästellä, kuinka ruotsalainen pragmaattinen talous- ja turvallisuuspolitiikka herättää meissä ... kateutta?

Jos ruotsalainen kansallinen omatunto kestää maan olemisen maailman asekaupan kolmonen samalla kun suomalaisnen poliitikkojen omatunto keskittyy oman puolustusvälineteollisuuden toiminnan kaikentasoiseen vaikeuttamiseen ei kai siitä ruotsalaisia pidä syyttää? Syylliset löytyvät ennemminkin täältä Suomesta ja meistä suomalaisista. http://fi.wikipedia.org/wiki/VS-yhti%C3%B6t

Vai oletko ehkä sitä mieltä, että suvaitsevaisuus on vain sitä, että maailmamme Mauno Koivistot, Ulf Sundqvistit ja Bror Wahlroosit saavat Pontius Pilatuksen väkijoukon tuomiolle ja "ristille joutumatta" jatkaa yhteiskunnassa? Vai ehkä, että sinänsä ristiriitaisia uskonasioita ei talous- ja turvallisuuspolitiikkaan pidä ollenkaan sotkea?

fun kirjoitti...

Olihan mielenkiintoinen tuo Merkelin vastaus kun ei antanut sitä ollenkaan.
Jos olisi vastannut niin olisi sanonut ehkä vain, että Euroopalla on jo puolustussopimus NATO:n kanssa. Teitä ei ole sen sopimuksen piirissä, joten omapa on turvallisuusasianne.

Mitäköhän Saukki mahtoi tarkoittaa sillä "sokka on irti" sanonnallaan Puolassa?
Missäs kaikissa vempeleissä niitä sokkia voisikaan olla irtoamisiin saakka?

Nämä varsinais-suomalaiset presidentit ovat varsinaisia ristisanatehtäviä.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Mitä muuta Angela voisi vastata, kuin jättää vastaamatta? Siis miksi kysyä?

Minua ihmetyttää erityisesti hänen itsensä toteuttama kysymyksen korostaminen. Mitä ihmettä se palvelee? Nato-jäsenyyden tarvetta? Vai palvelisiko ajatusta, että itsenäisenä itseään pitävän valtion on itse myös kannettava vastuu alueellisesta koskemattomuudestaan?

Siitä, että "sokka on irti" ei voine muuta johtopäätöstä tehdä kuin, että Sauli on hyäksynyt poliittisen järjestelmän kyvyttömyyden huolehtia ulkosuhteista, erityisesti Venäjän-suhteista.

PS.

En todellakaan ole haikailemassa sen paremmin Tarjaa kuin Manuakaan takaisin. Ahtisaaresta saattaisi olla apua, mutta sehän ei poliittiselle apparaatille sopinut. Parasta varmaan olisi, jos kansalaisilla heräisi käsitys siitä kuinka perusteellisen kyvyttömästi heidän valtaan nostamien toimesta asioita hoidetaan.

fun kirjoitti...

Minusta vaan on pikkaisen alatyylistä puolustusvoimien ylipäällikön vetäytyä näissä maanpuolustusasioissa välillä kansan mielipiteen taaksa ja toisaalla Merkkelin lausunnon taaksa. Eihän sekään kovin ylevältä tunnu, että Ruotsikin sotketaan maamme puolustukseen. Sieltähän ei apua tule tiukan paikan edessä.
Sokka on kuulemma irti. Irroittiko sen mahdollisesti Putin. Onko toinen puoli sokkaa nyt Putinin kädessä pelkkien sormilihasten varassa?
Vastaapa Sinä hakki, kun kaiken tiedät.

Tuntemattoman Honkajoki oli todellinen älykkö näitten nykyisten päättäjien rinnalla

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Vähän hämmentyneen epätoivoiselta jopa pelokkailta Saulin reaktiot tuntuvat.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Viron presidentti Ilves suree kun kukaan ei Suomea auta jos veli venäläinen hurjaksi äityy. No, eipä ole auttanut ennenkään,-paitsi saksalaiset, mutta Aatukin on jo kuollut.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Sulta on varmaan jäänyt huomaamatta, että Ruotsissa ammuskellaan ja poltetaan autoja tosi usein.

Se ei edes johdu mistään tietystä vieraskulttuurista vaan ne kaikki oireilevat. Balkanilaiset ja lähi-itäläiset ovat aktiivisimpia, mutta muillekin sattuu ja tapahtuu.

Ainoastaan länsimaista tulleet, joita ei paljon tarvii kotouttaa, ovat onnistuneet kotoutumaan kunnolla.

Jos 90-luvulla tulleiden pakolaisien jälkikasvukin elää jossain rinnakkaisyhteiskunnassa niin on ihan turha odottaa, että nykyistä tulvaa pystytään integroimaan yhteiskuntaan.

Niille on vain käynyt samalla tavalla kuin hollantilaisille tulppaanin sipulien kanssa joskus muinoin, mutta pakolaiset riehuvat vielä senkin jälkeen kun niiden arvo on romahtanut.

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista.

Siltähän tuo saattaisi näyttää, että vain Aatu tai, jos keisaritkin huomioidaan Wilhelmikin suomalaisia auttavat. Mutta on niitä toki muitakin; ensimmäisenä tulee mieleen Ruotsi, ja käsittääkseni ainoana ilman omaa intressiä aikoinaan myös Setä Samuli.

Se mikä aivan liian monelta suomalaiselta tuntuukin jäävän huomiotta onkin juuri tuo Suomen-auttajan oma intressi. Eikä siinä mitään; pyyteetöntä auttamista taitaa enää olla enempi vähempi. Valitettavasti sillä vaan peittyy se, että ainoana "pyyteetön" intressi Suomen puolustamiseen on meillä suomalaisilla.

Se miksi meistä niin kovin moni tuntuu marisevan puolustuksemme uskottavuuden perään, sen sijaan ihmetyttää suuresti. Yhtenä maailman varakkaimmista valtioista, joskin pienenä, meillä olisi kaikki taloudelliset edellytykset rahoittaa uskottava puolustuksemme itse. Prioriteettimme ja ajattelumme aikajänne eivät moista näkemystä kuitenkaan ole suosineet. Mieluummin marisemme sekä voimattomuuttamme, mutta ennen kaikkea kyvyttömyyttämme.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Ei ole jäänyt huomaamatta. Taidamme elää kuultturisia "vaihtoviikkoja" - joita myös kansainvaelluksiksi voisi nimittää.

Ne yhteiskunnat joilla menee suhteellisesti selvästi paremmin kuin monella muulla lähiympäristössään joutuvat aina ajan myötä taloudellisen tai muun siirtolaisuuden kohteeksi. Nyt kohteena on vajaan parin vuosituhannen tauon jälkeen taas Eurooppa.

Muureja ja linnoituksia ei kannata yrittää rakentaa moista estämään. Kaikkia Eurooppaan pyrkijöitä ei voi Atlantiin, Välimereen tai Mustaan mereenkään hukuttaa, eikä poliitikoillamme ole ollut kykyä toteuttaa maahanmuuttajien kotouttamista niin tehokkaasti, ettei haittavaikutuksia tähän määrään syntyisi.

Me tavikset saamme pitkälti syyttää omaa lyhytnäköisyyttämme valitessamme poliittisiksi johtajiksemme vaihtoehtoisesti kyvyttömiä tyhjäntoimittajia tai maailmanherruudestaan unelmoivia "valistuneita" itsevaltiaita.

fun kirjoitti...

Pojat, tämä maahanmuuton teoria on aivan sama kuin vuotavan veneenkin. Se on niin, että vuotavaan veneeseen tulee ulkopuolelta vettä niin kauan, kunnes vedenpinnat ovat molemmin puolin tasan.
Tämä ilmiö on käynnissä Euroopassa ja toteutuu nopeimmin niissä veneissä, joissa on suurimmat reijät!

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Noinhan se median mukaan menee, mutta käytännössä ongelmatapaukset ovat yleensä sellaista mitä voisi syntyä, jos Matti Nykänen ja Johanna Tukiainen perustaisivat perheen.

Tuossa tämän kategorian edustaja paljastaa millaisia jihadisteja hän on onnistunut provosoimaan uhkailemaan itseään:

http://markusjansson.blogspot.fi/2015/04/paivitysta-minua-uhkailevista.html

Eli tässä ei ole kyse mistään köyhyydestä tai sorrosta vaan ihan vain narsismista ja suuruudenhulluudesta.

Nämä kun saavat toiminnan käyntiin niin kannatusta alkaa löytyä siitä sakista, joka seuraa roskalehdistä näiden tällaisien edesottamuksia.

Sorron uhrit ovat niitä samoja, jotka jäävät tässäkin lopulta muiden jalkoihin.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Valitettavasti Matti Nykäsen ja Johanna Tukiaisen perheen perustamista ei minun tarvitse todistaa. Viimeistään silloin vaatisin, että lasten teko saatetaan luvan varaiseksi, eikä sitä tässä tapauksessa missään vaiheessa myönnetä, ei vaikka Tante Angela sitä Saulilta erikseen vaatisi.

fun kirjoitti...

Jaaha, hakki on pantu karanteeniin vaalien ajaksi.
Äänestysprosentti 63, joista hyväksyttyjä 88%-
Vaalien voittajat; keskustapuolue, perussuomalaiset kokoomus ja sosiaalidemokraatit. Oikeistohallitusta pukkaa, mutta yhteiskuntarauhan nimissä hallitukseen tulee kepu, persut, demarit ja ruåttalaiset.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Nyt ei kyllä kiinnosta yhtään äänestää. Media vääntää vaaleista viihdettä, jonka oikea paikka on Urheiluruudussa, ja puolueet ovat innolla mukana.

Pelkät amerikkalaiset henkilövaalit, missä jokaisella yksilöllä on jossain piilossa lauma avustajia, joiden keksimiä vuorosanoja ne opiskelee ulkoa.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja) ja Satumainen

Ei Hakkia ole vaalikaranteeniin pistetty. Sitä vaan ei jatkuvasti viitsi yhdestä ja samasta asiasta kirjoittaa, kun helmet eivät sioille maistu. Nähkööt nälkää. :-)

Typerintä mitä yksittäinen äänestäjä voi tehdä, on jättäää äänestämättä. Kun riittävän moni niin tekee, poistetaan tämä "vastuullista" politiikkaa häiritsevä muodollisuus puolueiden toimesta tarpeettomana lopullisisesti. Sitten koittaakin "valistuneen" itsevaltiuden riemukas aika.

fun kirjoitti...

Kansa huusi apua pää punaisena. Vasemmistopuolueet ovat kuilunsa partaalla.

Hurjalta tuntuisi, jos lähdettäisiin liikkeelle hallituksella, jossa olisi kepu, persut, kokoomus, ruåttalaiset

Taitaa pukata yhteiskuntaan rauhattomuutta, jos demarit jää opposirioon. Lakkoilu alkaisi ja firmoja kaatuisi ja lähtisi lipettiin.

Siunaa Herra Suomen kansaa!

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Joku Muu on saanut ainakin yhden äänen.

http://static.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/hylatyt_jokumuu2004TL_503_eb.jpg

Karl Fransen kirjoitti...Ehkäpä Hakkille olisi hyvinkin aika mennä Mr. Putinin finishing school ja tulla finnejä ohjaamaan suoremmalle poliittiselle linjalle? Hakin ”helmet kun ei sioille maistu”, niin näyttäisihän tuo mokoma meille muille ”sioille” vaihtoehtoista probagantaansa. Hakki on kyllästynyt ja tarvitsee hiukan kiihtymistä joten annetaan sitä hänelle, ja kyllä ”se” siitä taas kimpaantuu. Pieni ”vittuilu” ei ole pahaksi kenellekään, antaahan se demokraattista vastahenkeä.

Hakki kirjoitti...

Satumaien

Ilmeistä poliitikon ainesta minussa. ;-(
Siinähän on Heinolassa kirjoittamani ja Helsinkiin toimitettu vaalilippuni. Se siitä vaalisalaisuudestani. Olen julkkis!

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Siihen vaalitulos taitaa ajaa; perusporvarillinen, itsensä "vastuullisiksi" korottaneiden mokailijapuolueiden konsortio.

Mitä taas tulee ay-liikkeeseen ja sen lakkoiluherkkyyteen saattaa olla, että demarien ja vasurien vaaleissa saamat kolhut kertautuvat myös pienempänä lakkoherkkyytenä. Tai sitten päin vastion.

Hakki kirjoitti...

Karl, long time no see.

"Turhuuksien turhuus, sanoi saarnaaja, turhuuksien turhuus; kaikki on turhuutta! Mitä hyötyä on ihmiselle kaikesta vaivannäöstänsä?" vai "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur" vai "siinähän hyö rimpuilit ja rampuilit, vaan lopulta saivat toisensa"? Make your choice.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

ehkä minussakin olisi poliitikon ainesta, vaikka tyhjää vaalilippuani ei julkaistukaan :-)

Nyt sitten alkaa hallituksenmuodostamiskupletti, jonka seurauksena saattaa olla, että nytkin Persut pudotetaan pois, ellei nyt sitten Soini käännä täydellisesti takkiaan.

Entinen meno jatkuu koska vaihtoehtoja ei ole. Hyvinvoinnin eväät on syöty kahden edellisen hallituksen toimesta ja nyt alkaa sitten vyönkiristämisen aika.

Oikeastaan alan toivoa, että Suomi ajautuisi EU-liittovaltion tielle, jolloin "joku muu" hoitaisi hallitushommat ja saksalaiset joutuisivat myös meidän suomalasten rahoittajiksi.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Poliitikkojahan me kumpainenkin?

Vaikka "Hyvinvoinnin eväät on syöty kahden edellisen hallituksen toimesta ja nyt alkaa sitten vyönkiristämisen aika" hyvin paikkansa pitääkin sopisi toivoa, että Sipilä hyvin nopealla ja poikkeuksellisen jämäkällä toiminnalla saisi aikaan muutoksen meidän suomalaisten henkisessä ilmapiirissä. Se kyllä edellyttäisi, että hän samalla saisi lyötyä luut kurkkuun puolueensa perämetsien "äijäköörille". Sillä tavoin meillä saattaisi olla ehkä mahdollisuus. Silloinkin vain ehkä. Enkä oikein usko, että konservatiivisimman etujärjestöpuolueeme ikiaikainen eliitti moiseen suostuisi.

Karl Fransen kirjoitti...Hakki.
Evolution tie ei koskaan ole vaivaton, ja sen perusominaisuuteen kuuluu muuttuminen, muutenhan kehittymistä ei voisi olla, ei varsinkaan jos pyrkii ideologisia tikkaita nousemaan. Kuten tiedät, vaivat ovat kotitekoisia ”vitsauksia”, joustavuuden puutetta, takertumista ei-realisoitaviksi sopiviin ajatus rakennelmiin. Jos otetaan huomioon se valtava kehitysprosessi minka ihminen on saanut aikaan soveltamalla ja käyttämällä kykynsä realipohjaisten, teknillisten kysymyksien ratkaisuihin, niin miksi ei ottaa samaa menetelmää lähtökohtaksi poliittisten uskomusten käsittelyssä? Toulloin käyttäisimme rakentamaamme keskenään yhteensoveltuvia rakennusmateriaaleja. Poliikot ovat, jotkut heistä, jollei kaikki, itskeskeisiä ja käyttävät demokratia-käsitettä tavoitteitensa päämääriin ja aina onnistuvat, siksi kunnes olemme ns. poliittisia uskovaisia. Olemme itsekukin oman mielipiteensä sitomia ja siksi puoluepoliittisia, niin äänestäjinä kuin toimivina politikkoina, muutenhan emme pyrkisi jakamaan ihmisiä toisiaan vastustaviin ryhmittymiin ja hajoittamaan yhteiskuntaa omahyväisillä tarkoituperillä.

Demokratia rakentuu itsetärkeyden korostamiseen, ”minun oikeuteen puhua vapaasti”, olipa sanottavani kuinka tahansa typerä. Sellaisella, demokraattisella oikeudella sitten yritetään rakentaa yhteiskuntaa, mikä, kuten olemme havainneet, voi olla vain yhtähyvä kuin ovat sen ”äänestäjät”. Yksinkertaisesti sanottuna, mitään konkreettista muuttumista ei voi tapahtua, jollemme omakohtaisesti tajua itsemme muuttumisen välttämättömyyttä. Vain syvältä lähtöisestä tietoisuudesta, itsetuntemuksesta, että jotakin on pahasti vinossa, voi sarastaa itsensä muuttumisen välttämättömät alkeet. Valitettavasti sonoa jotakin niin ärsyttävää kuin olen sanonut, ei voi jättää sanomatta, ei, jos keskustelussa ei pyritään löytämään jotakin uutta ja tuntematonta itseä, sitä itseä josta kaikki ihmisen vaikeudet saavat alkunsa.

Kaikkein kehittyneimmät yhteiskunnat, kuten muurahaiset, meitä moninverroin kauemmin eläneet ja evoluuttisesti kehittyneemmät, tietenkin omassa kehitysvaiheessaan, ovat jakaneet tehtävänsä konemaiseen järjestykseen. Ihminen ei ole erillinen evoluuttisesta prosessista ja sanoimmepa siitä mitä tahansa, olemme koneellisesti toimivia, emotionaalisesti ristiriitaisia olentoja, ja vaihe jossa elämme voidaan katsoa vain eräänä monista asteisista kehitysvaiheista, jota me jokainen, vastahakoisesti, olemme läpikäymässä.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Normaali tulonjakoriitely muuttuu konkurssin lähetessä perintöriidaksi ja se on hallituksen syytä olipa siellä keitä tahansa tekemässä mitä tahansa.

Syy on siinä, että enemmistö on halunnut kuplataloutta ja velkahimmeliä, mutta enemmistö ei halua muistaa sitä.

Hakki kirjoitti...

Karl

On ehkä sittenkin varsin rauhoittavaa havaita, että ihminen on onnistunut kehittämään yhteisönsä moniarvoisempaan suuntaan kuin muurhaiset?

Lisäksi on lajillemme tyypillistä, että evolutio on mahdollistanut toiminnallisen kyvyn sekä hyvään että pahaan, oikeaan tai väärään, mustaan tai valkoiseen. Kun näin on meidän ei tässäkään evolutiomme vaiheessa tarvitse jättäytyä keskusohjatun Gosplanin armoille. Saamme jatkuvasti kehittää itseämme ja yhteisöämme, eikä yksinomaan kantaa korsia eliittimme suojaksi. Viimeisin Uuden Ihmisen luomisen muurhaikokeilu taisi, ainakin hetkeksi, tuhoutua vuonna 1989 Neuvostoliitossa.

Yhteiskunnat ovat historian aikana syntyneet, kukoistaneet ja tuhoutuneet pitkälti toimeentuloepävarmuuksien vuoksi. Siksi pahimmille tappelijoille ja parhaille kaunopuhujille on ollut niin helppoa ulkoistaa tulevaisuudesta päättäminen. Kun yhteiskunnan menestys on ollut nolla-summa kilpailua muiden kanssa, ikävimmät ominaisuutemme ovat saaneet vallan. Vähitellen siirrymme, ainakin hetkeksi, tilanteeseen jossa vastakkainasettelu ei ole sen paremmin yksilön kuin yhteisönkään menestymisen välttämätön edellytys?Ehkä sittenkin vaikeinta itse kullekin meistä ihmisistä on sittenkin ymmärtää ja hyväksyä, että olemme ihmisiä? Mielummin kuin muurhaisia tai mehiläisiä?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

"enemmistö on halunnut kuplataloutta ja velkahimmeliä, mutta enemmistö ei halua muistaa sitä." Näinhän se on.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Ruotsissa ei ehkä saadakaan asuntovelallisia maksamaan puolet lainastaan pois

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_lainanlyhennyspakko_lykkaantyy/7948762

Tää niiden talouskasvu elikkä suomeksi sanottuna velkakupla käy vielä meille kalliiksi.

fun kirjoitti...

Evolution vauhti senkun kiihtyy, nyt ollaan jo muurahaisia. Tutkittu on, että muurahaisten törmäilyt vähenevät kun niitten liikkumisnopeus lisääntyy. Liikkumisnopeus taas lisääntyy, kun
ympäristön lämpötila nousee.
Tähän taitaa perustua meidänkin kesänopeusrajoitusten korotukset?
Ilmastonmuutoksen myötä taitaa ihmiskunankin liikkeet nopeutua. Oi auvoa, nopeusrajoituksista liikenteessä taidetaan sittenkin päästä eroon.

Ihmiskunnan muurahaiskokeilu sen kun jatkuu. Neukkulan romahdus oli vain yksi välietappi kehityksessä.
Romahdus todisti vain sen, että on mentävä paljon nopeammin kuin siinä järjestelmässä oli tapana.
Hiostuksen lisääminen olisi auttanut nopeuden nostoon, mutta motiivit kiireeseen puuttuivat.

Vaalit oli ja meni. Kepu pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä.
Enää ei tarvitse varoa duunareitten liikavarpaita. Niinhän siinä käy, että porvarihallitushan siitä tulee. PerusÄssät pääsevät vaaankieliasemaan. Valta pysyy heillä edelleen niinkuin tähänkin asti. Nyt valtaa pääsevät käyttämään hallituksesta,-aiemmin oppositiosta. Valtaa käyttävät sillä se kuuluu kansalle ja kansa on persu.

Kas, kas, uutisista tulee erikoinen vinkki. Supistunut demarit ovat vielä hajoamassakin,-sosialistimaskuliineiksi ja sosialistifeministeiksi. Kylläpä PerusÄssille nauru taas kelpaa. Huomisen ainoalle työväenpuolueelle.

Tässä tämänpäivän helmet hopealusikalla!

Karl Fransen kirjoitti...Hi Fun.

Älä nyt ihmeessä törmää samaistamisen ansaan. Muuraisvertailu, enemmän mikään muukaan vertailu ei ole asia itself, vaan kuvannollinen viittaus asian selventämiseen. ”Törmäilyt vähenevät”, ehkä, mutta tiedät hyvin, että elinmuodossa missä olemme, ja koemme, muurahaisten mukana, ylilämpeneminen voi käydä turmiolliseksi, ei niinkään muurahaisille kuin itsellemme. Murkut tietävät enemmän ilmastoinnista ja jos mitään, niin hyönteismaailmasta opimme. Niitä jäljittelemällä olemme oppineet rakentamaan parhaimmat lentokoneet. Ota huomioon, että evolution kehityksessä hyönteiset ovat biljoonia vuosia ihmistä edellä ja, että aika on kaiken fyysillisen kehittymisen framework ja siinä me jokainen ”puskuroidaan”, muurahaisten mukana. - Have funn! Karl.

fun kirjoitti...

Karl, ymmärränhän minä asian. Ihmisen rinnastaminen muurahaiseen menee vaan niin kohilleen.
Neulasia mekin raahaamme kuvannollisesti omaan kekoomme. Kovan uurastuksen jälkeen paikalle lehahtaa palokärki-perkele ja vie munatkin pesästä.

Näinhän se menee. Meille palokärki vaan korvautuu verottajalla.

Olet onnen poika kun saat asua siellä paratiisisaarella. Toisaalta jäät paitsi tästä suomalaisesta hirtehishuumorista, jota meidän politiikkomme viljelevät. Satiirin kukkasia, sanoisin minä!

Karl Fransen kirjoitti...Hakki.

”On ehkä sittenkin varsin rauhoittavaa...........”. Ehkäpä noin, mutta juuri tämä ”ehkä” onkin evolution perustarkoitus estää paikalleen jäämisen? Entisen Neuvostoliiton ”Uuden Ihmisen” luomiskokeilu päättyi, ja kuten kaikkien kokeilujen, sekin jäi kokeiluasteelle. Olemme nähdäkseni oppineet heidän, venäläisten kokemuksesta, ettei pakkotoimet johtaneet muuhun kuin tietoisuuteen pakkokeinojen mahdottomuudesta luoda ”uusi ihminen”. Venäläisten ”löydöstä” olemme oppineet, ettei ole järjestelmää, mikä voisi muuttaa ”vanhan ihmisen” uudeksi ihmiseksi. Toimeentulon epävarmuus pakotti aikaisemat sukupolvet, itsesäilymisen vuoksi, tekemään jyrkkiä päätöksiä, syömään heikommat. Tätä nykyä tehdään aivan samoin, eikä toimintojemme perusluonne ole, sisällöllisesti, mitenkään erilainen kuin vuosituhansia sitten.

Nimellisesti olemme ihmisiä, mutta tarpeemme eivät poikkea muusta eläinkunnasta. ”Ohdakkeinen on opin tie”; ja jos ei olisi, mitä viimevuosikymmenet ovat jo osoittaneet, oppiminen onkin jäänyt vähäisemmäksi.

Karl Fransen kirjoitti...Fun.

Olen seurannut suomalaista ”hirtehishuumoria” melkein jokapäiväisenä juttuna. Näyttäisi siltä, ettei siellä enään olisikaan muuta kuin ”huumoria”, ja, että huumorin voimalla sitten kansaa ohjattaisiin ”parempiin päiviin”. En väittäisi asioiden olevan mitenkään poikkeavia täälläkään. Ajanviete ohjelmia tarjotaan vastaavasti runsaammin ihmisten surkeuden lisäntyessä ja huumeiden käyttö lisäntyy kuten kaikkialla muuallakin. Tapahtumien todellisuutta ei pyritä edes salaamaan, nuoria politiikoita lukuunottamatta, jotka sinisilmäydessään vielä uskovat ratkaisevansa kaikki probleemaa aiheuttavat tekijät. Heille se onkin kova pala, ei tällä hetkellä, vaan lisääntyvien vuosien mukana, asiat kun eivät helpotu ajan myötä. Kuten heidän edeltäjänsä, nuoruuden energia hukataan toisin uskovien henkiseen nujertamiseen ja tuloksena voi olla vain aikaisin väsähtäneitä Utopian rakentajia, puolin ja toisin. Likaisesta työstä maksetaan hyvin, mutta nyt ei enään voi tietää minne mennä viettämään vanhuudenpäiviä - maailma kun on käynyt ahtaaksi ikioman typeryytemme tuloksena. Ehkä voit sanoa ”olet onnen poika”, ja olenkin samaa mieltä, vain sillä erolla, että vanhentuessaan havaitsen huolien vähentyvän, niitä kun ei tarvitse kantaa mukanansa kovinkaan paljoa pitemmälle.

Olikohan tuo sitten hirtehishuumoria? Eipähän toki, todellisuus voi olla paljon antavampaa kuin paraskaan huumori - hirtehis tai muu. Lämmintä kesää.................Karl.