maanantai 9. helmikuuta 2015

Nautitaan nyt niin kuan kuin vielä voidaan

Poliittinen päätös? Kommentteja muutamalta viikolta.Kun Hassilla ei itsekritiikkiä  ole, eikä hänellä kykyä kansakunnan todellisuuden myötäelämiseen riitä, ei mitään ilmeisesti ole tehtävissä? Nykyisen  D' Hontin mallin mukaan toteutuva vaali ei voi meitä Hassilta säästää?

Olisiko tämä jo riittävä syy D' Hontista luopua? Hassista luopuminen ei taida muuten onnistua.
Alan Delaneyn toivomus on varmasti vähintäänkin kohtuullinen. Se vaan istuu niin kovin huonosti suomalaisen politbyrokratian vaalikausirytmiin varsinkin, kun nekin on jaettu viime vaalikausina kahtia; varsinaiseen ja pätkäkauteen. Toisaalta toimeliaisuuteen tai tuloksellisuuteen tällä ei juurikaan ole ollut vaikutusta.

Valitettavasti Delaynylla on sentään hyvä tulevaisuudenennuste; Suomen suurin siltarumpupoliitikko on myös mestari tekemään sopimuksia kaivostoiminnan edistämiseksi. Hän onkin tyrkyllä taas.
Saahan Tumppi kuunnella mitä asemaa tahansa ja milloin tahansa. Ja saa toki soitellakin ihan kenelle haluaa ja milloin haluaa. Ja käyttää vapaa-aikansa ihan miten tahansa. Sitä paitsi uskon kyllä, että hänen näkemykseensä yrittämisen esteistä aika moni on valmis yhtymään.

Meillä taviksilla on luonnollisesti oikeus ja velvollisuus vetää johtopäätöksemme hänen osaamisestaan, prioriteeteistaan ja tehokkuudestaan. Syytä on koska hänelle pääministerinä on Suomessa keskittynyt suurin poliittinen valta minkä kansalaiset voivat antaa. 

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsi hänet pääministeriksemme viime kesällä. Sille me tavikset emme voineet mitään. Silloin. Seuraavat vaalit kertovat kuin äijän käy. Silloin voimme korjata puoluevaltuuston virhevalinnan.

PS. 

Sekä sääntelyn määrästä (ja tasosta) että verotuksesta (sekä määrästä että tasosta) vastaa yksiselitteisesti poliittinen päätöksentekijä. Siis ei suinkaan kansa, vaan puolueitaan edustavat kansanedustajat.
hakki47 permalink
Please Note: Your comment is awaiting moderation.
Yhdyn vaaliveikkaukseesi. Esimakua on jo saatu vaikkapa perhepaketin kumoamisesta: ”Hallituksen perustelut perhepaketin kaatumisesta ontuvat – laskelmat eivät muuttuneet”http://www.hs.fi/kotimaa/a1422941299024 Puolueita edustaville poliitikoille ei asiassa muu ollut selvää, kuin että hallitus hajoaa, ellei perhepaketista luovuta. Eikä se näytä kenenkään itsensä vastuullisiksi nimittäneiden kannalta hyvältä hallituksessa, jonka ei olisi saanut edes antaa syntyä. Sotkeentuvat poliitikkojen mahdollisuudet lupailla nyt edessä olevien vaalien osalta. Järjestelmältä on uskottavuus mennyt.
”saamme kuulla patologista valehtelua ja todellisten talouskehityksen taustalla olevien ongelmien välttelyä.” valitettavasti juuri näin. Sen taakse en kuitenkaan suostuisi menemään, että hallitus ei mitään voisi tehdä. Epärehellisyyttä sekin. Mutta hinta jokaiselle puolueelle, joka edes yrittäisi on liian suuri. Jossain vaiheessa sekin kuitenkin pannaan maksuun. Ei ihme, että demokratiaa seuraa anarkistisen vaiheen jälkeen diktatuuri. Myös täällä meillä.
Vaalia pukkaa ja demareille jokainen ääni on nyt kultaakin kalliimpi. On uskomatonta, kuinka moneen äänestäjään tämä demarileikki menee täydestä. No, kun vaihtoehtoina ovat kokikset, kepulit, persut, ruåtsalaiset, vehreät, vasurit, kristikansa (unohtuiko joku) alkavat vaihtoehdot yleensäkin olla vähissä. Uskottavia ei enää ole.
Eikö olisi hyvä todeta miten asia on? Puolueitten edustajat yksinkertaisesti valehtelevat.

Heille ei asiassa muu ollut selvää, kuin että hallitus hajoaa, ellei perhepaketista luovuta. Eikä se näytä kenenkään itsensä vastuullisiksi nimittäneiden kannalta hyvältä hallituksessa, jonka ei olisi saanut edes antaa syntyä. Sotkeentuvat poliitikkojen mahdollisuudet lupailla nyt edessä olevien vaalien osalta.

Puolueita edustavien poliitikkojen uskottavuus on mennyt. Muistakaa käydä äänestämässä. Äänestäkää tyhjää.
Muutoksen hinnasta en tietojen puuttuessa voi paljoa sanoa. Ekonomina kuitenkin sen verran, että nimi harvoin miestä pahentaa. Onneksi(?) jo mennyt lie se aika, kun tarjolle olisi heitetty jotain, jonka sisältöä kukaan lukeva ei olisi ymmärtänyt? Vaikkapa Xenophonicus.

Täytyy kuitenkin ymmärtää Hanna-Leenaa; Puolueensa edellisen puheenjohtajaan viitaten, pitää olla korvat, silmät ja suu, päästä ei niin väliä. Kalliiksi kävi meille jo hänen kyytinsä.


  

Ehkä Turun Kauppakorkeassa kannattaisi käyttää vähemmän aikaa Krimin vuokraamista miettien ja huolehtia siitä, että Ahvenanmaa säilyy jatkossakin osana Suomea? Matkallaan Atlantin avoimelle ja jäättömälle rannikolle sillä on Putlerille muukin, kuin symbolinen merkitys. Ja kuuluihan sekin hänen tavoittelemiinsa vuotta 1914 edeltäneen Venäjän rajojen sisäpuolelle.


  

Yleensä deflaatiossa ostajat odottavat hintojen laskevan maailman tappiin. Paras tarjous tulee huomenna. Tai ehkä vasta ylihuomenna. Miksi maksaa liikaa?

Lisäksi hallituksen ajama sisäisen devalvaation politiikka, vähentää automaattisesti työllisyyttä ja sen seurauksena kuluttajien halua ja mahdollisuutta kuluttaa. Kun kuluttaja ei osta, ei yrittäjä investoi, kun ei uutta kapasiteettia tarvita.

Sitä saa mitä tilaa. Tämä on suoraa seurausta lähes 8 vuoden fantsustelusta. Ja seuraavat valopäät ovat tyrkyllä parin kuukauden sisään.


  

Toivottavasti Lidl onnistuu hyvin ja Helsinki ei ollenkaan. Tuossa iässä nuoret luovat mallinsa siitä, mitä työnteko oikeasti on. Lähtökohtaisesti Helsinki ei työnantajana ole kykenevä antamaan nuorille sellaista työnteon mallia, jolla he aikuisina itsensä elättäisivät.
Yksi Sipilä ei kepua mihinkään muuta. Takana kun löytyy koko karmea kööri, Puna-Multa eli Isänmaan parturit kolmanteen polveen; Väyrynen, Juhantalo, Lehtomäki, Pekkarinen, Vanhanen, Kääriäinen, Kaikkonen, Anttila, Kalli jne. jne.

Demokratiamme koko kuva käy ilmi juuri tässä. Kaksi historiamme pahinta etujärjestö- ja jakopuoluetta on tyrkyllä nyt (jos nyt tällä kertaa unohdetaan puolustusministeripuolue ruåtsalaiset), kun yksi itsensä vastuulliseksi kykypuolueeksi korottanut on sössinyt taloutemme ja kehittymismahdollisuutemme pohjamutiin. Yksi rotestipuolu hauskuuttaa tuulipukukansaa edelleen jytkynsä himmenevässä loisteessa  ja toinen ydinvoiman hiipuvassa loimussa.

Ratkaisuja ei enää ole kellään. Äänestysvaihtoehdoiksi kelpaa yhtä hyvin IHAN SAMA kuin JOKU MUU. Mutta muista käydä äänestämässä.


  

Kun valtio sysää liittolaisen toisensa jälkeen taloudelliseen kurimukseen pelastaakseen omat pankkinsa on demonisoinnille varmaan paikkansa. Kun ongelmamaiden maahanmuuttotase on surkean negatiivinen, vaikkei ehkä ihan samanlainen kuin 1960-luvun maalta-/maastamuutto Suomessa aikoinaan, ei kai pidä ihmetellä, jos ongelmamaihin vielä jääneet julistavat Saksan syylliseksi?

Kansoilla on pitkä muisti, Kreikalla peräti mytologiansa, mutta valtioilla on  vain intressejä.
Tähän mennessä Putlerin maailmanvalloitus on noudattanut idolinsa Aatun toimintatapoja. Göbbels muistaakseni oli sitä mieltä, että ihmisiin uppoaa mikä tahansa valhe, kunhan se on riittävän iso ja härski ja sitä joka tuutista riittävästi toistetaan. Nyt paikkansa ilmeisesti on löytänyt Lavrov.
Olosuhteisiin nähden syyttäjä on lälläri. 14 vuotta per kuolemantuottamus eli yhteensä 448 ja vastuuttomuudesta toinen mokoma. Kuorutuksena pelkuruudesta vielä kolmas kakku. Yhteensä 1344 vuotta kuulostaisi oikeudenmukaiselta.

Kyllä Italialla on moiseen trahteeraukseen hyvin varaa.
Liian vähän, liian myöhään. Siinä olennaisesti suurempi huoli Marion aikaansaamasta määrällisestä elvytyksestä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2015/01/vaarin-sammutettu-mario.html

Huolen aihe on, että "euroalueen keskuspankit ostavat valtionvelkakirjoja ja eräitä muita omaisuuslajeja 60 miljardilla eurolla kuukaudessa." Meille on vakuuteltu vakuuttamasta päästyäänkin jo vuosia, että EKPn rahapolitiikka on jo nyt kevyttäkin kevyenpää. Ja mittarista riippuen, onhan se ollutkin. Mutta keveys ei ole lisännyt euro-maiden kulutusta eikä investointeja. Ja syykin on selvä; Saksan osavaltiopankkien ja muiden pankkien taseiden näyttämät on "pitänyt" ensin tervehdyttää.

Huomattavasti tehokkaampi tapa lisätä kulutusta olisi a) tiputtaa seteleitä helikoptereista, jolloin suurin osa niistä automaattisesti päätyisi kysynnän lisäämiseen ainakin, jos ovet metropolialueiden yläpuolella avattaisi tai b) toteutettaisi NEW DEAL-tyyppisiä infra- yms. työllistämishankkeita niillä alueilla, joita sakasalais-itävaltalais-hollantilais-suomalainen typerän protestanttinen rahapolitiikka on eniten tuhonnut.

Siinä olen Knotin kanssa samaa mieltä, että tämän tuomiopäivän aseen käyttämisen jälkeen alkavat vaihtoehdot olla vähissä. Todennäköisimmin meillä ei sitten ole jäljellä enää muuta kuin uusi Bretton Woods  

Kohteesta<http://www.ts.fi/uutiset/talous/724110/Suomi+ei+lahde+kilpailemaan+hinnoilla+Kiinassa>

Kolmella miljardilla rakentaisi varmaan ainakin yhden ylimääräisen ydinvoimalan, jos hyvin neuvottelisimme? Vastakauppoina ja työnä se tuottaisi talouteen lisäarvoa, eikä sitä kuluttaisi. Jos siitä sähköä veisimme -  vaikkapa Ruotsiin, Venäjälle tai Viroon saattaisimme lisäksi saada ihan oikeata vientituloa, millä maksaa sitä tuontiamme, jota tarvitsemme.

Mutta mitäs me rikkaat; meillä on varaa panna rahamme haisemaan. Kiittäkäämme Mauri Pekkarista ja kepua. Tässä vaan ei auta edes ruokohelpi.Siis otsikon tulisi kai kuulua Suomalaiselle sianlihalle mahdollisesti tuontilupa Kiinaan? Silloin kai informaatioarvo kaikkiin suuntiin paranisi?

Jos maataloustuet eivät liikaa tarkastelua häiritse tästä voisi kehittää vientituloa jo tuhotun ja menetetyn elektroniikkateollisuuden vientituloja korvaamaan. Mutta kun vanhat merkit paikkansa pitävät vientituki maksetaan tässä valtion kansallisista tai EUn varoista - verorahoista joka tapauksessa, minkä seurauksen jokainen viety kilo kasvattaa valtion alijäämää? Eli suomalaisen veronmaksajan tila ei nykyisestään ainakaan kohene, vaikka [b]Sika - Anttilan[/b] tulot ehkä kasvavatkin.
Kepulle kävi hyvä tuuri sen saadessa puheenjohtajakseen henkilön politiikan ulkopuolelta. Henkilön joka pystyy vielä luomaan itsestään tolkukkaan imagon.

Suomen kannalta sen sijaan kävi huono tuuri, minkä pääkirjoitus myös todistaa. Kepussa kun ei yksi tolkukas kesää tee, paitsi ehkä heille. Historian testaama kansalaisten kokemus on huomattavasti luetettavampi todistus, eikä se meille hyvää lupaa.

"Sipilän kasvot mutta Väyrysen ja Lehtomäen kädet." Ja päälle vielä Pekkarinen, Anttila, Kaikkonen,  Vanhanen, Kalli, Juhantalo, Kääriäinen.... Siinä se hallituksen pohjaa tälle kansalle, jos huonosti käy.  Mutta vaalit on vielä käymättä, mutta taitaa ihmeitten aika jo ohi olla.Oikeansuuntaisia joskin riittämättömiä ajatuksia  Mika Malirannalla. Tärkeämpää kuin  Luova Tuho elinkeinoelämässä on meille poliittisen järjestelmämme Luova Tuho. Valitettavasti sellaista ei ole ihan heti odotettavissa. Kuitenkaan ilman sitä emme tule selviämään. Elinkeinoelämässä Luovan Tuhon ensi vaihe - Tuho - on jo pitkälti toteutunut. Se osa Luova, eli Feenix-linnun synty edellyttää kyllä poliittisen järjestelmämme Luovaa Tuhoa.

Olenpa aiheesta muutamankin kirjoituksen taitanut omalla blogillani vuosien varrella kirjoittaa.

Kohteesta <Kohteesta <Kohteesta <http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1421211436300>Venäjä, millä nimellä se sittenkin kulloinkin esiintyy, muodostaa aina Suomelle pohteen.  Joskus uhan, useimmiten mahdollisuuden. Tällä hetkellä ennemminkin uhan. Se taas on seurausta siitä, kuten joku tuossa aiemmin jo totesi,  Mutta olipa se kumpaa tahansa, meidän on tultava sen kanssa toimeen. Realistisesti. Siinä ei auta sen paremmin pään painaminen hiekkaan  kuin positiivisuus ja liturgioiden toistaminen. Ja tämä siitäkin riippumatta olemmeko NATOn, EUn tai molempien jäsen.

"Ei ihme jos paitsi maamme turvallisuus myös talous on retuperällä tällaisen vastuuttomuuden ja toiveajattelupolitiikan tuloksena."

Vaikkei tilanteita, ihmisiä ja aikoja pidäkään verrata toisiinsa, kannattaa muistaa, mikä lopullisesti johti meidät Talvisotaan.


Kohteesta <Kohteesta <Kohteesta <http://www.hs.fi/politiikka/a1305917479093> > Never say never Tumppi.

Seuraavaksi saatat joutua havaitsemaan, että se sittenkin on fantastisin vaihtoehto, siis Suomen ja suomalaisten kannalta vähiten huono. Juha-Matti K tuossa edellä kun vetää yhteen äänestäjien tulkinnan sinusta, puolueestasi ja todellisuudesta. Eiköhän entiseltä kykypuolueelta soisi vähitellen odottaa muutakin, kuin uutta fantastikkoa?


Oikeansuuntaisia joskin riittämättömiä ajatuksia  Mika Malirannalla. Tärkeämpää kuin  Luova Tuho elinkeinoelämässä on meille poliittisen järjestelmämme Luova Tuho. Valitettavasti sellaista ei ole ihan heti odotettavissa. Kuitenkaan ilman sitä emme tule selviämään.

Eipä näiden havaintojen tekemiseen juuri professorikomiteoita tarvita, mitä nyt vahvistavat sen, mikä muutenkin on ilmeistä ollut.  Mutta hyvä sekin, jos edes tästä selvityksestä jotain positiivista toimintaa seuraisi.  Vaan kun vanhat merkit paikkansa pitävät.

Positiivisuus kolmikannasta eläkeratkaisun osalta tarkoittaa käytännössä kai sitä, että ratkaisuun päästiin, koska hallitus piti näppinsä erossa ja havainto työttömyyden yllättävän maltillisesta kasvusta velan kasvattamisesta, luovasta tilastoinnista ja suurten ikäluokkien eläköidyttämisestä vauhditetulla asteikolla?

Hallitukselta on aika turhaa vaatia edes talouden sopeuttamisohjelmaa muuten kuin julkisen sektorin mitoittamisen osalta. Taitaisi hyvin riittää, että riittäisi jos hallitus varautuisi Saksan euro-eroon. Ettei taas jouduta tapahtuneen tosiasian edessä tekemään harkitsemattomia pikapäätöksiä.
Ihan hyvä, jos Tumppikin alkaa tulla samoille linjoille kanssani. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2014/01/politiikka-on-rikki.html

Valitettavasti päätöksenteko ei kansalaisten kannalta enää vaaleilla korjaannu, politiikasta puhumattakaan.
Politiikassa asiat ovat sellaisia miltä ne näyttävät ja illuusiot tarkoituksellisia viihteessä. Kummat ovat enemmän nyt pihalla; näyttelijät, poliisit vai ne katselijat, jotka valittivat?


Menokatto maksukyvyn mukaan olisi hyvä lähtökohta. Olisikin korkea aika saada joku tolkku tähän sirkukseen. Sote kun vie varmasti kaikki varat, jotka käyttöönsä saa. Aivan varmasti rakkaat poliitikkomme osaavat keksiä lisää "hyviä asioita", jopa tarpeellisia asioita, johon rahaa olisi kiva käyttää. Ja tulevat poliitikot vielä lisää.

Mutta miten ne yhteisöt päätetään, joiden puitteissa rahat sitten osittain vielä vaiheessa. Yksinkertaisin ja kansalaisten kannalta  tehokkainta olisi, että rahanjakopäätökset tapahtuisivat vahvassa poliittisessa ohjauksessa. Siihen käyttökelpoisin ja kansalaisten kannalta tarkoituksenmukaisimpia olisivat itsehallinnolliset maakunnat. Se taas edellyttäisi itsehallinnollisten kuntien itsehallinnon lakkauttamista, tarpeettomien kuntainliittojen, kuntien ja metropolihallintojen aiheuttamien kustannusten ja sählingin luopumisesta.
"Eivät Charlie Hebdon piirtäjät olleet vastuussa piirrostensa aiheuttamista tunteista"?? Ainakin he varmaan pyrkivät aikaansaamaan lukijoissaan / katsojissaan tunteita? Miksi muuten moista viestintää ammatikseen tai harrasteekseen harrastaa?

Omasta kuolemastaan he varmasti eivät ole vastuussa. Siitä kantavat miehekkäinä vastuun ne, jotka eivät enää mistään henkilökohtaisesti vastaa.

Vaan mikä ilo on siitä, että on taistellut - kynällä tai rynkyllä aiheuttaen määräämätöntä mielipahaa, tuskaa ja kärsimystä täysin ulkopuolisille ja muuten vaan viattomille ihmisille?
Olisiko mahdollisesti sittenkin hyväksyä, että noin 500 miljoonan EUn, puhumattakaan maailman globaalista runsaasta 7.000 miljoonasta hörhöstä ja hölmöläisestä on yksinkertaisesti vain liikaa? Liikaa poliittisia utopioita, yhden asian liíkkeitä, oman edun maksimoijia, osaoptimoinnin edusmiehiä, lobbareita... hallitsemaan itseään, yhteiskuntiaan ja elämisemme edellytyksiä?

Taitavat tämän eliölajin elämisen, osaamisen ja kokonaisvaltaisen päätöksenteon eväät olla loppuun kulutetut.
Re: Linuxilla ohjattu kivääri ampuu automaattisesti liikkuvia kohteita 1,5 kilometrin säteellä
Metsästys- ja ampuma"urheilun" ystävän seuraava joululahjatoive? Vaiko ISIS-hörhön ja al-qaidan kotipuolustuksen perusta? Vaiko sissiryhmän univahti? Varmaan USAssa edellytykset verkkokaupan tulevaksi hittituotteeksi?

Ei omistansa kuitenkaan kannata kavereitaan tämän jälkeen turhaa kylään kutsua tai ainakaan odotella.
Hakki
Pohjoiskoreassa lievemmät lait kuin meillä.
Ehkä, mutta tuskin typerämpiä voivat olla. Kannattaa muistaa kun käytte valitsemassa kansanedustajaa. Puolueet, joita he edustavat pitävät kyllä huolen siitä, että typeryys jatkuu ja kehittyy myös ensi vaalikaudella.

Siksi kirjoitan vaalilippuun JOKU MUU.
Politiikkaan ja poliitikkoihin kansa on menettänyt luottamuksensa jo aikaa sitten. Myönnettäköön tästä  huolimatta, että viimeisten kahden eduskuntakauden ( = 8 vuotta) fantsuttelut ovat olleet aivan omaa luokkaansa. Ikävintä on, että se ei tule seuraavissakaan vaaleissa muuttumaan.
Sen sijaan median, virkamiesten ja asiantuntijoiksi itsensä korottaneiden asiantuntemus ja moraali on pettänyt pahemman kerran.

Sanat, aikeet ja toiminta tositilanteessa eivät aina kohtaa. Näinhän on käynyt myös Onnisen omistajan Maarit Toivanen-Koiviston ja niiden ilmeisesti runsaan parin sadan muun varakkaan Portugaliin muuttaneen suomalaisen perintöveropakolaisen.

Maasta muuton syitä on monia. Ilmeisesti muuttajat katsovat, että eivät jaa Suomen puolueiden lainsäädäntöön kirjaamia arvoja? En ihmettele.
Yksityinen ihminen pelaa niillä säännöillä, jotka laki asettaa. Siis jollei halua lakia rikkoa. Moraalista voidaan sitten vapaasti olla montaa mieltä.  Jossain menee kyllä raja, jossa yksityinen asettaa oman ja läheistensä edun yhteiskuntakokonaisuuden propagoiman edun edelle.

Yksityinen ihminen pelaa niillä säännöillä, jotka laki asettaa. Siis jollei halua lakia rikkoa. Moraalista voidaan sitten vapaasti olla montaa mieltä.  Jossain menee kyllä raja, jossa yksityinen asettaa oman ja läheistensä edun yhteiskuntakokonaisuuden propagoiman edun edelle.
Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee. Kaikki kiva loppuu aikanaan varsinkin, jos ei mitään tee. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2015/01/tarjolla-ei-enaa-edes-malli-cajander.html

Fantastista toistaisi Jyki-boy.
Olisi korkea aika siirtyä puoluerahoituksessakin tulospalkkauksen periaatteisiin. Julkisista verolähteistä tapahtuva puolueiden yhdessä itselleen suhmuroima mm. puolue- ja vaalituki pitäisi lailla kieltää ja siirtyä kummankin osalta kokonaisuudessaan yksityiseen lahjoitusperusteiseen rahoitukseen, ilman tukikohtaisia ylärajoja. Moista voitaisi vielä edistää lahjoitusten verovapaudella.


Malli on kaikin puolin läpinäkyvä, oikeudenmukainen ja erinomaisen hankala käyttää väärin.
Suomen ja muiden euro-maiden suurin huoli on, mitä Saksa päättää tehdä sen jälkeen, kun se joutuu toteamaan, ettei kukaan taaskaan enää halua leikkiä sen kanssa. Me muut olemme nyt saaneet maksaa sen pankkikriisin kustannukset. Jossain vaiheessa joku alkaa ymmärtää missä määrin Saksa on meitä muita viimeisten vuosien aikana kusettanut. Eikä siihen mene enää kauan. Kreikka saattaa hyvin olla ensimmäinen.
Koko kommentin pohja ja idea häviää, kun siinä ollut linkki poistetaan. Tämä ilmeisesti oli seurausta moderoijan kyvystä itsenäiseen ajatteluun.

Julkaisin alla olevan tekstin 20.8.2009. Väittäisin, että jotain tällaista Wilenius saattaisi käytännössä nyt tarkoittaa? Ehkä se sittenkin on parempi julkaista tekstinä?

Kansallista tukipolitiikkaa

Alueellistaminen, aluepolitiikka ja kunnallinen itsehallinto – Kepun pyhä kolminaisuus. Ja jokainen niistä tarvitsee ehdottomasti oman tukijärjestelmän, jonka maksumiehinä ovat loput 80 % kansalaisista.

Alueellistaminen halutaan toteuttaa siten, että arvalla valittu valtion virasto tai laitos siirretään Huitsin Nevadaan, eli aina sinne mistä ajatuksen ilmoille heittävä kepuliministeri kulloinkin sattuu kotoisin olemaan. Se, että siitä seuraa valtiolle kustannusten lisäys aikana, jolloin valtion kuluja yritetään pienentää tuottavuuskampanjalla, ei luonnollisestikaan ole Kepun ongelma.

Tuplakulut aiheutuvat siitä, että ketään ei irtisanota vaikka ei mukaan lähde, että joudutaan nostamaan paikalleen jäävien palkkoja, jotta he voivat suoriutua lisääntyvistä työmatka- ja majoituskulut kuluista, että hyväksytään entistäkin lyhyempi työaika, koska työmatkoihin menee henkilöiltä liikaa aikaa ja joudutaan lisäksi vielä palkkaamaan uusia, jotta työt siellä uudella paikkakunnalla edes näennäisesti pyörisivät. Todella luova tapa parantaa julkishallinnon tuottavuutta?

Aluepolitiikkaa halutaan hoitaa, kuten olen monasti aiemminkin kirjoittanut, jatkamalla tukien syytämisellä samaan pohjattomaan kaivoon. Temppupolitiikka ei moisessa toimi. Uskoisitte jo. Jos ei 20 % kansanedustajista saa 80 % kansanedustajista vakuuttumaan perustavamman laatuisista aluepoliittisista edusta, jotka imevät väkeä takaisin maalle ja maaseutupaikkakunnille, eivät mitkään yksittäiset tempaukset koskaan tule toimimaan. Uudistan aiemman ehdotukseni; järjestäkää aluepoliittisilla tukirahoilla erityisohjelma, jonka toteuttajiksi haette tarjouskilpailun perusteella ehdotuksia kasvukeskusten osaajilta.

”Sä koskaan et muuttua saa” - sanotaan laulussa, jonka kepulit varmasti valitsisivat kansallislaulukseen jos puolueilla sellaisia olisi. Maaseutu ja maaseutupaikkakunnat tyhjenevät, mutta ainoa mikä saisi muuttua on tukien määrä. Ja se saisi vain kasvaa. Kuntien veropohjan supistuminen kurjistaa tyhjenevät kunnat, paitsi poikkeuksellisen hyvinä taloudellisen aktiviteetin aikoina, jotka juuri ovat jääneet taaksemme.

Kunnallinen itsehallinto, jolle oli aivan järjellinen pohja olemassa vielä 1950 jopa 1960 luvuilla on tullut tiensä päähän. Jos haluamme turvata palvelut ja elämisen edellytykset maaseudulla ja maaseutupaikkakunnilla on korkea aika ottaa käyttöön mitkä tahansa pakkokeinot, että hallinnollisten yksikköjen koko voidaan olennaisesti lisätä. Kunnallisesta itsehallinnosta siirtyminen maakunnalliseen itsehallintoon on toteutettava pikimmiten.

PS.

Tiesitkö muuten, että ajateltu alv-vähennys, jonka ilmeisesti S-puolue ja K-puolue ovat jo kaupan hintoihin leiponeet, vastaa suuruudeltaan toisaalta EU:n Suomelle kaikkiaan maksamia maataloustukia ja Sika - Anttilan torjuntavoittojen, eli kansallisten maataloustukien tasoa? Kukin potti noin 600 - 700 miljoonaa euroa. Yhteensä noin 2 miljardia.

PPS.

Seuraava hallitus saakin sitten ruuvata verotusta uuteen suuntaan. Veli Vanhanen uhkailee alv:n nousevan 2 - 3 prosenttiyksiköllä. Varmaankaan ei koske ruoan alvtä?

PPPS.

Milloinkohan MMM paljastaa teettämänsä selvityksen ruoan hinnannousujen hyötyjistä ?
Vasta tulevaisuus tulee osoittamaan oliko valintamme yksinomaan EU-jäsenyyden hakemiseen riittävä.

Kuuluin toki itsekin silloin niihin, joiden mielestä meidän olisi pitänyt osata käyttää Neuvostoliiton romahduksen luomaa ikkunaa liittyäksemme NATOon. Toisaalta, eivätpä kepulit, demarit ja vasurit moiseen silloin taipuneet. Ne keskittyivät pelottelemaan kansalaisia moista edes ajattelemasta, hokien mielikuvitustarinaansa meillä olevasta kaikkivoivasta optiosta. Ja olihan takanamme noin 40 vuoden suomettumisen aika. Munat moisessa useimmilta poliitikkoina itsensä elättäviltä katosivat. Eihän edes asiallista keskustelua NATO-jäsenyydestä meillä sallittu ennen kuin vuosi sitten.

Siinäkin on puolensa, että säilyttää päätöksentekonsa "kaikki" vapausasteet itsellään niin kauan kuin mahdollista kumartamatta liikaa mihinkään ja ennen kaikkea pyllistämättä mihinkään suuntaan. Se kyllä edellyttää luottamusta itseemme, puolustuksen uskottavuuteen ja uskoa johdon kykyyn hoitaa turvallisuuspolitiikkaa tarpeen mukaisesti. Venäjä tai sen perilliset tulevat taatusti säilymään naapureinamme, tapahtuipa tulevaisuudessa melkein mitä tahansa. NATOsta en osaa olla yhtä varma.


EKP on toimillaan pitänyt jo huolta siitä, että deflaatio ei suurimmalla osalla EMU-aluetta ole vältettävissä. Tuskin edes Saksassa, jonka sisäpoliittisista syistä johtuen maailman suurin yksittäinen markkina-alue sisäisen devalvaation tielle on usutettu.

Jos kävisi niin että Saksa, saatuaan noin 6-7 vuotta aikaa oman rahoitussektorinsa tervehdyttämiseksi muiden EMU-valtioiden kustannuksella ja niiden tervehtymistä samalla estäen, päättää mielenosoituksellisesti irtaantua EMUsta ja jättää lopun EUn selviytymään omillaan, olemmekin mielenkiintoisessa tilanteessa. Mahdollisuus siihen on ainakin olemassa ja todennäköisyyskin melkoinen. Saksahan on käynyt taloudellista sotaa muun Euroopan valtioita vastaan jo siitä lähtien, kun se ja Ranska eivät taipuneet noudattamaan sovittuja velkaisuusrajoja.

Kuitenkin ainoa tarkoituksenmukainen tie palautta EMU- ja EU-alueiden kilpailukyky on talouksien, ja erityisesti heikoimmiksi vajonneiden talouksien elvyttäminen NEW DEAL-tyyppisillä, kohdennetuilla työtä luovilla ohjelmilla. Valtioiden lainoihin kohdistuvat tukiostot yksin eivät kysyntää alueellamme enää elvytä. Elvytys on suunnattava investointeihin ja sitä kautta työhön ja kansalaisten kulutuskyvyn elvyttämiseen.

Ettei käy kuin kahdesti aiemmin viimeisen 100 vuoden aikana. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2014/09/joko-nyt-on-totuuden-hetki.html

""Kyse ei ole vanhasta aluepolitiikasta, jossa ihmiset halutaan pitää haja-asutusalueella, koska se on fiksua ja kivaa aluepoliittisesti. Se on fiksua ja kivaa teollisuuspoliittisesti. Tämä meidän täytyy ymmärtää ja tämä on vasta nyt jollain lailla tulossa esiin", Wilenius sanoo Savon Sanomissa."" Edellisten lisäksi se on fiksua turvallisuus- ja ympäristöpoliittisesti. 

Valitettavasti Maalaisliitto, eli nykyinen Kepu on toimillaan pitänyt huolten siitä, että aluepolitiikka kuvastaa useimpien kaupunkilaisten ja monien maallakin asuvien mielissä puhtaaksi viljeltyä siltarumpupolitiikkaa, poliittista typeryyttä vailla vertaa.

Me veronmaksajat kustannamme kepun äänestäjien asumisen ja elämisen maalla, eli annamme Kepuleille mahdollisuuden ylläpitää kustannuksellamme äänestäjäkuntansa. Ja kun kannettu vesi ei tunnetusti kaivossa pysy osallistumme verorahojemme heittämiseen siihen kuuluisaan Kankkulan kaivoon. 

Tarvitsemme uuden otteen kohdentaa ja yksityistää kansallisen tukipolitiikkamme. Se ei paljoa vaadi. Kirjoitinkin siitä jo vuosia sitten. Olennaisinta onnistumiselle olisi, että hankkeiden valintaraatiin osallistuivat elinkeinoelämän ja tieteitten edustajat, mutta ei ensimmäistäkään poliitikkoa. 12 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

En jaksanut edes silmäillä tuota lakanaa läpi, mutta on kumminkin lohdullistä tietää, että jatkuva talouspolitiikan rassaaminen on tuottanut tulosta: Suomi on yrityksen näkökulmasta poliittisesti epävakaampi maa kuin Venäjä.

http://www.talouselama.fi/uutiset/tutkimus+suuryrityksista+poliittinen+riski+on+suuri++suomessa/a2291648

Seuraavalla hallituksella on taas omanlaisensa talouspolitiikka ja lisää yrityksiä lähtee karkuun.

Luin aamulla jostain, ettei ulkomaisia kaivosyhtiöitä kiinnosta sekaantua suomalaisiin malmioihin, vaikka niitä saa halvalla ja yritystukien nostamisen jälkeen on jo voitolla, koska täällä ei yhtään voi tietää, mitä poliitikot seuraavaksi keksivät. En vain nyt löytänyt sitä artikkelia.

Hakki kirjoitti...

Satumainen,

et siinä varmaankaan mitään menettänyt, että jätit tähän lakanaan sotkeentumatta. Taidat olla aitoa suomalaispoliitikko-ainesta.

Taisin itse törmätä artikkeliin, joka käsitteli samaa aihetta, kun muistan ihmetelleeni ystävälleni millä hinnalla hän kuvittelee seuraavan hallituksen sateentekijän - Suomen siltarumpujen kuninkaan Mauri Pekkarisen - luopuvan seuraavasta lupaavasta löydöksestä. Yaraa ja Talvivaaraa halvemmalla hän ei juurikaan enää voi luonnonvaroistamme luopua? Eihän? Jaa, olihan siellä vielä se tuulivoiman takuutariffi, SuomiSoffan innovaatiotuki, Kinnulan haamukylä, selvittämättömät mutta peräti oikeuskanslerin hyväksymät taulukaupat, elinkeino- ja kansainvälistymistuet kaikille, joille sitä ei missään tapauksessa pitäisi maksaa ....

Sitä paitsi täällä voi tietää täysin yksiselitteisesti mitä poliitikot seuraavaksi keksivät. Päättömiä typeryyksiä.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Jos siltarumpupuolue pääsee päähallituspuolueeksi paskalailla menestyneen mafioson johdolla niin kokkareita ja demareita tulee vielä ikävä.

Se olisi vähän kuin Kataista ja Stubbia ei olisi koskaan ollutkaan vaan Holmlund olisi ollut koko ajan pääministerinä.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Ruusuisesta tulevaisuudestamme riippumatta väittäisin, että erityisesti Jyrki-boy on jättänyt lähtemättömän merkkinsä Suomen historiaan. Tumppi on kuitenkin lähinnä jakojäännös. Vaatisi todellista mestarisuoritusta panna paremmaksi, Mutta jos se joltain onnistuu, niin kepuleilta. Ja punamullalta jopa helposti.

Mehän sen leikin taas selkänahallamme saamme maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

tää sun lakanasi on kuin "pro gradu" jonka esität lukijoittesi tarkastettavaksi. Please, tiivistä vähän :-)

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Olin jo jossain vaiheessa päättänyt luopua julkaisemasta Kontribuutioyritykseni valtamedioissa, mutta jatkanpa kuitenkin. Syynä on, että säilyvät kunkin ajankohdan ajatukseni itsenikin arvioitavissa ja arvosteltavissa tulevaisuudessa. (Muistathan tuon kiinalaisen sanonnan; haaleinkin muste voittaa parhaankin muistin.)

Ajatettelepa, kun pystyn vielä 50 vuoden jälkeenkin "muistamaan" mitä mieltä olin Putlerista, Merkelistä, Hollandesta ja syistä. jotka johtivat suistivat Euroopan raiteiltaan silloin joskus, "vanhaan hyvään aikaan". :-)

Mutta lukijakuntani vaatimuksesta tulen ne vastaisuudessa jotenkin erityisesti merkitsemään. Vaikkapa otsikon alkulauseena "Niitä näitä"

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

minusta tuntuu, että seuraava maailmansota on kybermaailmansota, jolloin kaikki nämä sähköiset muistiot tavalla tai toisella tuhoutuvat. Tulevaisuuden arkeologeille ei jää näistä mitään hieroglyyfeja tulkittavaksi.

tutkija Pohjanmaalta

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mun mielestä näyttää koko ajan enemmän siltä, että eurooppalaiset pannaan sotimaan islamistien kanssa, etteivät he pääsisi itse valitsemaan vihollisiaan.

Libya on liittymässä kalifaattiin eikä jenkkien intresseissä ole tehdä mitään sen estämiseksi. EU:kaan ei ole huomaavinaan ja eteläraja pysyy auki.

http://www.bloombergview.com/articles/2015-02-04/islamic-state-tightens-its-grip-on-shaky-libya

Tässä on vielä sekin seikka, että IS:n ja tavallisen al-Qaida-brändin välillä on Captagonin kokoinen.

Näähän ei olleet paljon talebaneja kummempia ennen kuin Hizbollah keksi alkaa tehdä bisnestä huonolla metamfetamiinilla, mitä nykyinen ISIS sitten alkoi vetää. Taistelijoista tuli hullumpia ja rohkeampia ja kohta ne olivat valloittamassa Irakiakin.

Lähi-idässä on kohtuullisen ankara huumausainelainsäädäntö, joten ISIS ei saa toimintaa käyntiin ihan joka paikassa. Se yrittää kovasti päästä esim. palestiinalaisalueille, mutta metamfetamiini ei pääse sinne, joten vastassa on seinä. Kannatusta löytyisi, mutta kurkunleikkaustoiminta ei vain lähde käyntiin.

Israelissa sen sijaan on jo tehty pidätyksiä, koska suhde huumeisiin on libeeraalimpi.

Eli tilanne on se, että Eurooppa vetää islamisteja puoleensa jo senkin takia, että täällä on lähiöt täynnä huumeita.

Sen päälle tulevat vielä liittouman pommitukset, jotka tämä jengi kostaa mielellään siviileille.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Sanot "seuraava maailmansota on kybermaailmansota, jolloin kaikki nämä sähköiset muistiot tavalla tai toisella tuhoutuvat." ja ehkä näin onkin, vaikka en itse tähän usko. Eikö se vain nosya tulevaisuuden kyberarkeologien tarpeen toiseen potenssiin? Tarve selvittää, mitä ennen tapahtui kun ei poistu mihinkään.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Ei kansainvälinen politiikka pyöri yksin hörhöjen huumepilvien ympärillä.

fun kirjoitti...

Hakki hoi minä en tainnut sanoa mitään,-tällä kertaa

Hakki kirjoitti...

Satumainen Fundeeraaja

Luvun pitäminen alkaa näissä volyymeissa ilmeisesti ottaa vanhan miehen voimille. :-)