tiistai 19. marraskuuta 2013

Yritykset korjata taloutta menoleikkauksilla, säästöillä johtavat vain entistä huonompaan tilanteeseenJos ihmettelet miksi vaivaudun kopioimaan kommenttini valtamediaan, ja nykyisin lähinnä TEn artikkeleihin, ja julkaisemaan ne sitten omana "artikkelinaan" tällä blogilla kerron sen sinulle kiinalaisen sananlaskun avulla. "Haaleinkin muste on parempi kuin paraskaan muisti." Pidänkin juuri tätä yhtenä netin tärkeimmistä anneista. Itselle ja muille.

Ja kun kuvainnollisesti "kirkonkylän torille kipataan kottikärryllinen" rakennemuutostukia, mikään ei muutu. Ne rahat on kohta käytetty ja kylä sopeutuu kohtaloonsa.

Olisi uusien aluepolitiikan työvälineiden kehittämisen aika. Esimerkiksi tarjota tukia rintamaille, uusien työllistymiskeinojen aikaansaamiseksi yaantuville paikkakunnille, yhdessä niiden kanssa. 

Ellei EKPn ohjeistusta muuteta siten, että inflaatiotavoite määritellään jonnekin 4 - 6 % ja setelirahoitus kohdennetaan eniten työttömyydestä kärsiviin maihin ja samalla Saksan ylijäämiä pureta tasolle 4 -5% meillä on kaikilla aivan liian mielenkiintoiset ajat edessä.

Valitettavaa, että sama joukko joka oli nostamassa Nokian kirkkaimmaksi tähdeksi Suomen teollisuushistorian taivaalla, onnistui tuhoamaan tämän Sammon ja vielä näin nopeasti. 

Valitettavaa, että Nokiaa pelastamaan nimettiin henkilöt, joista ensimmäinen ei ollut sopiva ja toisen intressit näin jälkikäteen arvioituina olivat muualla. 

Meille suomalaisille taviksille ei jääne muuta mahdollisuutta, kuin olla tyytyväisiä siitä ajankohdasta, johon tuo tähdenlento osui ja siihen että se osoitti maamme mahdollisuudet valmistaa ja kannattavasti viedä hirviä keveämpiäkin teollisuustuotteita maailmalle. Nokian kännyköiden spin-offit antavat luvan odottaa paljon tulevaisuudelta.

"yritykset korjata taloutta menoleikkauksilla, säästöillä johtavat vain entistä huonompaan tilanteeseen" Näinhän se on. Siinä käy kuin mustilaisen hevoselle.

Kysyntää ei todellakaan käynnistetä menoleikkauksin vaan markkinoilla käytettävissä olevan rahan määrää kasvattamalla. Sekään ei enää yksin riitä, usko markkinatalouden toimivuuteen ja tulonjaon oikeudenmukaiseen on palautettava. Se taas vaatii dramatiikkaa, jota kamreeri- ja kvartaalipoliitikot eivät uskalla edes ajatella.

Kansanjoukot ovat kohta vaatimassa Messiaan uudelleen tulemista, kuten Euroopassa kerran aiemminkin.

Näin sisäinen devalvaatio toimii. Ensin kasvatetaan massiivinen työttömien armeija sitten itketään, että ostovoima katoaa ja järjestämättömien luottojen määrä hyppää. Jos vienti ei käynnisty ja tilanne jatkuu kurjistumisen kierre on valmis. Näin tulee tapahtumaan myös Suomessa, ellei EKPn rahapolitiikkaa muuteta siten, että Saksa joutuu purkamaan ylijäämäänsä.

Yrittäjien laumanjohtajan käsitys on yhtä perusteltu kuin minun, joka taivastelee yrittäjien osallistumista työttöminä työnhakijoina työvoimahallinnon kursseille niinä aikoina, kun asiakaskuntaa ei tarpeeksi riitä. Tuet juoksee ja koko ajan yritys kyllä pyörii henkilökohtaisten viritysten avulla ja kun työtilanne paranee, työn tekeminen yrittäjän statuksella taas jatkuu.

Työttömyystuet kelpaavat kyllä, kun omalle kohdalle osuu. Sitten erilaisissa pippaloissa ihmetellään suureen ääneen niitä laiskureita, jotka eivät ryhdy yrittäjiksi vaikka "päivääkään en ole työttömänä ollut."

Mutta tämä varmaan on sitä suoraselkäistä suomalaista yrittäjyyttä? Kokemukset ovat omasta monivuotisesta toiminnasta työttömyyden ja yrittäjyyden rajapinnassa. Eikä kyse suinkaan ole yhdestä tai kahdesta tapauksesta. 

PS. 

Viimeaikaiseen kehitykseen viitaten, työn tukeminen tarjoittanee Jussin sanastossa jäsenkuntansa, pienyritysten suoraa tukemista. Samalla hän on kasvattamassa yrittäjyydestä maatalouden kaltaiseen tukiautomaatioon perustuvaa kansantalouden tukiriippakiveä, jota sitten 20 vuoden kuluttua ei millään tahdota saada enää purettua. 

Ymmärtääköhän Jussi mistä puhuu?

Kiitos Edward Snowden´in tämänlaiset jutut virkamieseliitin arvomaailmasta alkavat tulla julkisiksi Englannissa. On turha kuvitella, etteikö poliisin toimeksianto perustu sikäläisen poliittisen eliitin huoleen. Heillä on aina ollut tahto ja nyt on myös välineet, ellei moiselle panna toppia. Ja nopeasti.
Kepu pettää aina? Nyt asia voidaan jo muuttaa muotoon Hyvät veljet ja sisaret eivät toisiinsa kajoa. 

Taitaa olla kepulla taas edessään uudet puhtaaksi pesun talkoot. Kallista selviäminen kesti 3 - 4 vuotta ja toi massiivisen vaalitappion. Mikä mahtanee Ailuksen anti puolueen vaalilaariin olla? 

Mahtaa Sipilääkin hatuttaa? Mutta kuten aiemminkin on todettu, ei yksi Sipilä Kepua miksikään muuta.

Loistavaa, että vähitellen lehdistö alkaa Suomessakin suorittaa sitä tehtävää, jonka perusteella sitä on kutsuttu neljänneksi valtiomahdiksi. Mitä enemmän etsitään sitä enemmän haisevia käytäntöjä erityisesti julkisen sektorin toiminnasta löytyy. 

Yksi KEVAn hallituksen jäsen on jo vaatinut sisäistä tarkastusta ja sen tulosten julkistamista. Samalla STMn, Finanssivalvonnan tai muun vastuullisen viranomaisen olisi syytä selvittää myös muiden työeläkeyhtiöiden toimintatavat viimeisen viiden vuoden ajalta, ja ryhdyttävä tarvittaviin toimiin.

Ja tämän vastuuttoman porukan Kataisen ja Urpiaisen hallitus aikoo antaa sijoittaa suomalaisiin yhtiöihin ilman julkisen sanan valvontaa! Uskomatonta.

Eikö olekin hämmästyttävää mitä kaikkea Timo Kalli sai rehellisyyden puuskassaan aikaan? Suomen poliittiselle järjestelmälle hän on ollut yhtä merkittävä, kuin Snowden koko maailmalle.

Jos Ailus tai Räty ei tänään ilmoita, että tj eroaa saa poliittinen järjestelmämme jälleen yhden naulan arkkuunsa. Kuinka monta naulaa se enää sietää?
Vähintäänkin välttämätön toimenpide. Samalla STMn, Finanssivalvonnan tai muun vastuullisen viranomaisen olisi syytä selvittää myös muiden työeläkeyhtiöiden toimintatavat viimeisen viiden vuoden ajalta, ja ryhdyttävä tarvittaviin toimiin.

Ja tämän vastuuttoman porukan Kataisen ja Urpiaisen hallitus aikoo antaa sijoittaa suomalaisiin yhtiöihin ilman julkisen sanan valvontaa! Uskomatonta.

Eikö olekin hämmästyttävää mitä kaikkea Timo Kalli sai rehellisyyden puuskassaan aikaan? Suomen poliittiselle järjestelmälle hän on ollut yhtä merkittävä, kuin Snowden koko maailmalle.

Jos Ailus tai Räty ei tänään ilmoita, että tj:n eroaa saa poliittinen järjestelmämme jälleen yhden naulan arkkuunsa. Kuinka monta naulaa se enää sietää?
Eikö olekin hämmästyttävää mitä kaikkea Timo Kalli sai rehellisyyden puuskassaan aikaan? Suomen poliittiselle järjestelmälle hän on ollut yhtä merkittävä, kuin Snowden koko maailmalle.

Jos Ailus tai Räty tänään ilmoita, että tj:n eroaa saa poliittinen järjestelmämme jälleen yhden naulan arkkuunsa. Kuinka monta naulaa se enää sietää?
Ei perusteiltaan väärälle pohjalla rakentuvien sopimusten syntymättömyyttä kannata surra. Se vain pidentää varsinaisten ratkaisujen löytymistä, ja meidän suomalaisten valheellista hyvinvointia.
Toivottavasti. Uskokoon ken haluaa.
Nyt kun Suomen osalta rajat hyvää vauhtia lähenevät onkin korkea aika saada vahvistus vanhoille rajoille. Saadaan meidät vielä uudestaan Vanhasen/Kataisen ja Kataisen/Urpiaisen löysäilyjen maksumieheksi. Nyt kolmen AAAn kustannuksella.
Riittäisi, jos EKP huomioisi rahapolitiikassaan myös reuna-alueiden tilanteiden todellisuuden. Nykyinen rahapolitiikka näivettää vähitellen kaikkien muiden euro-maiden taloudet. 
Ei liene ihme, ettei ylenmääräisestä ponnistelusta huolimatta Saksasta ole vielä tähän mennessä tullut Euroopan ja maailman yksinvaltiasta? Tähän mennessä sen on hirvein inhimillisin kärsimyksin estänyt sattuma. Toivottavasti edelleen. Mutta pienemmin kustannuksin.

Soo, soo Angela, Wolfgang ja Jens. Olli-setä ei tykkää.On mahdollista, että se ainoa tapa joka olisi käynnistänyt kysynnän - kohdennettu elvytys eurovaluutan määrää kasvattamalla - ei enää ole edes käytettävissä. Jos näin on ei liene muuta mahdollisuutta, kuin odottaa massojen kapinan, siis ääriliikkeiden valtaannousua. Ja kaikki vain siksi, että poliitikot keskittyvät vain omien, ja joissain tapauksessa omiensa etujen ajamiseen.
Jos autot eivät pääty romutukseen ympäristökuorma sen kun kasvaa. Ja luonnollisesti linja-autojen kauppa EUssa. 

Mutta kun olettaisi harvalla liikenteenharjoittajalla olevan niin paljon rahaa, että voisi kalustonsa uusia pelkällä vanhan kaluston romuhinnalla lienee oletettavaa, että vanhat autot päättyvät EUn ulkopuolelle. 

Ja maailma pelastuu?Tämä on ollut selvää kaikille muille paitsi EU- ja kansallisille poliitikoille jo kauan. Mutta poliitikot eivät tunnusta virheitään, ei edes pakossa.

EUn on kehityttävä joko liittovaltioksi nopeasti - mikä tuskin on mahdollista - tai Saksan on annettava EKPn ryhtyä painamaan rahaa käytettäväksi kulutuksen kasvattamiseen. Mitä kauemmaksi päätöstä siirretään sitä kauemmin myös kestää deflaation ja kansallisen kaaoksen vaara Euroopassa. 

Helppoa tietä ei enää ole, mutta selviämisen resepti ei ole rakettitiedettä.
Kas kun ei kuntaministeri vielä potkaise jalkaa, heittäydy selälleen ja ala kirkua vielä suurempaan ääneen, TAHTOO?Hyvä, että edes Google tänne investoi, vaikka rakentamisvaiheen jälkeen työllistysvaikutus varmasti pieneksi jääkin. Sen sijaan maajohtajan löpinät on syytä jättää omaan arvoonsa. En osaa edes kuvitella, että Google olisi "sitoutunut auttamaan Suomea hyödyntämään internetiä kaikilla keinoilla maan talouden kasvattamiseksi ja nyt tehtävä investointi korostaa tätä tavoitetta,” eikä ainakaan ilmaiseksi, eikä missään tapauksessa sinisten silmiemme vuoksi.Siis IMFn kanta oli jo aikoinaan ideologinen vaatimus. Ei siis leikkausvaatimus ollenkaan. Kun yksityistä pääomaa palvotaan vaatimus on ehdoton. 

”Yksityisen sektorin suuri strategia on se, että se haluaa todella suuren osan niistä rahoista, jotka ohjautuvat kuntien terveyskeskuksiin ja sairaaloihin. Pahin visio on se, että koko kriisi putoaa kuin kypsä hedelmä kansainvälisten firmojen käsiin.” 

Ja sen putoamista avittavat kuuliaisesti sekä kokikset että demarit. Toiset ahneuttaan, toiset tyhmyyttään. Ja kumpiakin löytyy molemmissa.Ei kommentteja: