perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kyllä kaikki nyökkäsivät

Maailma, tai ainakin Eurooppa on pelastettu. J. Katainen havaitsi kaikkien nyökkäävän. Rompuy, Barroso ja Papandreou jopa oikein hymyilivät. Elleivät peräti nauraneet sydämmensä kyllyydestä?


Mitä J.Katainen sitten sai tällä kertaa sai tuomisikisi Brysselinmatkalta? Luvan Kreikkaa lainoittaneille kirjata luottotapioita luovasti taseeseensa ja lauseen "Where appropriate, a collateral arrangement will be put in place so as to cover the risk arising to euro area Member States from their guarantees to the EFSF. "


Pitäisikö panna liput liehumaan ja kirkonkellot soimaan? Hornetit vastaanottamaan tätä maailmojen pelastajaa?


Voi ristus!
PS.


Pieniä ovat kykypuolueen poliittiset voitot maailman turuilla.

44 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Voiko olla , että Suomen saama takuu olisi niinkin mahtava kuin puolet Kyproksesta.
Nimittäin se Turkin miehittämä osa. Senhän voi antaa vakuudeksi kaikille, joilla on kanttia käydä se realisoimassa.

ToBe kirjoitti...

Funtsaaja!Kypros on kyllä itsenäinen maa ettei heillä taida olla Kreikan kanssa sen enempää velanhoitovelvoitetta.
Minua kiinnostaa nyt kuinka suut soukalla tästä kerrotaan torjuntavoittona.Jos Urpilainen ei nopeasti avaa suutaan tämä menee Kataisen "menestystarinaksi" ja jälkipisteiden keruu on mahdotonta.Mistä niitä pisteitä muuten saataasiin.No siitä, että Suomen kansa ainakin saatiin uskomaan, että meidän hallitus hoiti hommansa.Jopa Timo Soini antoi irtopisteitä kun ei muuta kehdannut.
Me olemme mukana muniamme myöten ja siinä lauseessa on sekä uhka, että mahdollisuus.Loppulausumaan ei tullut erityistä Suomi lauseketta, koska sellaista ei sinne pysty tässä klubissa laittamaan.Mukana tai ulkona-siinäpä se.
Enemmän tässä on nyt demareilla selitettävää kun kaikki luvattu jää epävarmuuden ja tulevan usvan peittoon.Uutta kriisiä kaatuu päälle ja nämä poloiset juoksevat kokopäivähommissa Brysselissä.Kotimaan asioita ei ole.Meillä on kaikki hyvin ja uusien yrittäjien kirjava lauma täyttää eteläisen Suomen kadut.Tulevaisuus on Pizzaa 1,90€ ja sis. kaikki verot ja maksut.

Ps. Mietin mihin ryhmään me liittyisimme jos emme olisi EU:ssa.....pitkän harkinnan jälkeen ainoa olemassa oleva porukka on ValkoVenäjä tai Ukraina.Tuntuuko kodilta?

Vox Populi kirjoitti...

Ei eronnut Kreikka vielä EMU:sta, eikä drakhmaa devalvoitu. :-(
Kanniainen aivan oikeutetusti pitää nyt sovittua kriisipakettia riittämättömänä. Ero eurosta ja drakhman devalvaatio on Kreikalle ainoa oikea tie. Tätä jo juhannusta ennen ehdotin setelinleikkauksella ja talletusten 50% pakkolainalla terästettynä. Siinä olisi raavittu heti kasaan yli 55 miljardia. Jos vielä jotenkin onnistuttaisiin perimään rästissä olevat ( jo todetut ilmoitetut ) verot, viitisenkymmentä miljardia, olisi koossa jo 100 000 000 000 euroa. Puhumattakaan niistä maksamattomista veroista, jotka veronkierrolla ovat kokonaan piilossa.
Ei olisi Römppä-Hermannin tarvinnut kokoustaa, sillä Kreikalla olisi rahat koossa ihan omasta takaa.

Sitä paheksutaan, että romanialaismafia kerjää kadunkulmissa pennosia, mutta kreikkalaiskerjäläisen matkaa juhlistetaan naurusuin ja kädenpuristuksin. Kahviakin kuulemma tarjottiin !

Nigerialaiskirjeitten tulo jatkukoon ! :-(

Saa nähdä, kauanko suvantovaihetta kestää.

fundeeraaja kirjoitti...

Tobe löysää henkseleitä! EU:n neuvottelijoille kelpaa mikä tahansa vakuus. Eiväthän kreikkalaiset omiaan anna kun vastapuoli on niin innoissaan ideastaan.
Kreikan vakuudet ovat veteen piirretty viiva. Jos niitä olisi niin mikä olisi niitten arvo vakuuden realisoituessa. Tällä pommilla sattuu olemaan pitkä sytytyslanka, mutta pää on jo tulessa. Aikansa se vielä ottaa. Varmaa on, että jytky tule olemaan mahtava.

hakki kirjoitti...

Vai, että Turkin puoli Kyproksesta. Siis se osa, joka ei edes Kreikkaa sympatiseeraa. Muistan aikoinaan, oliko 1964, kun Rohdokselle lennettiin Kar-Airin DC-6lla 10 tuntia turisteja ja sitten huollettiin suomalaisia YK-joukkoja Kyproksessa ennen viimeisintä turkkilaisten maahanlaskua.

Nyt Rohdos on niin paljon lähempänä, mutta turhaa siitäkään on meidän, ainakaan vakuutena unelmoida.

Jaa, että mitä meillä oli ennen EUta? No Soviet Finland ja tähtitieteelliset maataloustukiaiset. Ja EUn jälkeen on hurjaa vauhtia velkaantuva tukitalous ja edelleen samat tähtitieteelliset maataloustukiaiset. Ja kaikki tämä ihan omaa syytämme. Ihan itse valittuna.

Vai vielä suvantovaihe. Romaanikerjäläisten, nigeriakirjeitten, zorbakset vai peräti kepuleitten osalta? Kolmesta ensinmainitusta pääsee helosti jos halua riittää, viimosesta ei ikinä.

Vox Populi kirjoitti...

Hakki

Ajattelin, että suvantovaihetta on nyt ainakin muutama päivä, ehkä hyvässä lykyssä viikkoja tai kuukausia. Riippuu paljon siitä mitä ns. markkinavoimat tästä ongelmien siirtämisestä tuumivat, siis kuinka pitkälle sallivat ongelmien siirron.

Zorbaksethan niitä messeviä nigeriakirjeitä nykyään lähettävät ! :-(

Kepulithan näyttävät ainakin nyt pienenevän kuin pyy maailmanlopun edellä. Mutta ehtiikö maailmanloppu kuitenkin, ennen kuin ovat tarpeeksi pieniä !

" Köyhät teillä on aina joukossanne ".

Omasta tahdosta tämä kaikki, Melkein kuin olisi SETA lausunut määritelmän ! ;-)

hakki kirjoitti...

Vox

Jos suvantovaihetta pari viikkoa, tai, anteeksi syyskuun puoleen väliin Euroopan lomakauden vuoksi, se varmaan oikeuttaa tuohon 100+ mrd euro panostukseen ensimmäisen uhrin oslta. (Eikö olekin mielenkiintoista, että juuri he ovat sekä valehdellen ja rikollisesti päässeet osaksi euroa ja vielä päälle päätteeksi väärentäneet tilastonsa, etteivät joutuisi kiinni. Ja nämä me pelastamme.)Vaan annapa olla kun seuraavia pelastellaan. Jos pelastellaan....

Älä edes kuvittele, että kepulit tuosta mihinkään häviäisivät. Asiat eivat yksinkertaisestio voi olla etenemässä huonosta hyvään, kun ne aina ennen ovat edenneet vain huonosta vielä huonompaan.

ToBe kirjoitti...

Fundeeraaja....on ihan selvää ettei tämä kreikkakeikka onnistu.Parhaimmillaankin saatiin taas sitä kuuluisaa lisäaikaa.
Kansa ei usko ja valitsee muuallakin kuin meillä jonkun populistin vallankahvaan.
Näitä Jytkyjä kun alkaa satelemaan kautta euroopan niin kohta on kokouksiin saavu montaa joille suurten tarjoamat paperit kelpaa.
EU mennee silloin umpisolmuun ja löysä ongelma valuu kansalaisten maksettavaksi.Se tuskin onnistuu silloin ilman väkivaltaa siellä täällä.Eurooppa palaa juurilleen ja nyt se sijoittuu uudelleen aikaan ennen 1000 lukua.Olemme pieni, köyhä,hajanainen pelaaja globaalissa taloudessa.Niillä joilla on museoita ja maisemia on mahdollisuus elellä entistä suuruuttaan esitellen.Meille korvenraivaajille on tarjolla samaa raivaushommaa puoleen hintaan.Ne joilla on keinot ja varat katoavat näistä kekkereistä paremmille maisemille.
Mutta!
Koska olen päättänyt olla optimisti uskon järjen voittoon.Ei kansa niin tyhmää ole että valitsee taas kerran suuren fuhrerin ongelmiaan ratkomaan.Onhan tämä sentään 2011?

hakki kirjoitti...

OrNot

Et voi olla tosissasi ja uskoa, että "Ei kansa niin tyhmää ole että valitsee taas kerran suuren fuhrerin ongelmiaan ratkomaan. Onhan tämä sentään 2011?" Vastahan ne ovat keräämässä vauhtia pressan vaaleihin, sitten kuntavaaleihin ja lopulta eduskuntavaaleihin 2015.

fundeeraaja kirjoitti...

Tobe, puhut taas asiaa tapasi mukaan. Optimismia on juuri se, että on oivantanut asioista kielteiset puolet. Sun ikääs en tiedä, mutta itse olen siinä lähellä kalkkiviivoja, joten kirjoitan opiksi nuoremmille. Silloin on syytä valottaa asioitten kielteisiä puolia ja siihen liittyviä vaaroja.
Seurataan uteliaasti maailman menoa ja mennään tarpeen niin vaatiessa tulta päin!
Esimerkiksi hakki on muuttanut kurssiaan melkoisesti siitä umpisokeudesta, joka häntä vaivasi näissä EU-asioissa silloin kun hänen hyvät bloginsa hiffasi. Tällainen havainto antaa voimia jakaa informaatiota edelleen.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Kappas vaan. Mitä täällä selkäni takana oikein juorutaan??

Voisitko hiukan avata "umpisokeudesta, joka häntä vaivasi näissä EU-asioissa". Kun omasta mielestäni ei oma 20/20 näkökyky ole mihinkään muuttunut. :-)

fundeeraaja kirjoitti...

...ja minä kun olen ollut huomaavinani Sinun isänmaallisuutesi lisääntyneen.
No, ainakin olen lukenut blogeistasi selvää EU kriittisyyttä.
Kohta ollaan varmaan samaa mieltä siitä, ettei EU:n liittovaltiosta tule mitään,-onneksemme, ja siitä, ettei kannata luottaa muitten ( EU ) maitten apuun.
Jos multa kysyttäisiin niin kantasi euron vakauteenkin on porskuttanut suuntaan 50/60.
Minusta on hyvin myönteistä, että vanhanakin voi vielä oppia, eikä ainoastaan kantapään kautta.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

On aikamoinen saavutus, jos olet pystynyt havaitsemaan jo yli puoli vuosisataa korkealla olleen, vielä siitäkin nousseen. Olen edelleen sitä mieltä, että meidän kaikkien tavisten etu olisi mahdollisimman nopea liittovaltiokehitys, en vaan enää pidä sitä todennäköisenä. Ja tästä huolimatta Kuninkaanportin kivipiirros on kirkkaana mielessäni. Toisaalta hyvää realismia edustavat myös Paasikiven juuressa oleva teksti ja sitä valvova Marski.

En nimittäin usko itsenäisyytemme vähenevän nanoakaan itsenäisenä osana Euroopan Yhdysvaltoja. Ennemminkin päin vastoin.

ToBe kirjoitti...

Kyllä täytyy kannustaen todeta , että näillä hakin sivuilla liikkuu pääasiassa täysipäisiä vanhuksia..anteeksi senioreita anteeksi varttuneita ja tietorikkaita kansalaisia, joiden ajatuskulku on vielä kaukana demetiasta ja pääsääntöisesti ei myöskään aja jotain yhden puolueen ideologiaa.Täällä on siis vapaata tiedonvirtaa ja se on hyvä se.Elämänkokemus luo hyvän pohjan heitellä kohtuullisen vaivattomasti jopa oman aatteensa vastaista diskuteerausta.Olen aina hämmästellyt kun sanon jonkun kannan jossain toriparlamentissa ja minut samantien leimataaan jonkun puolueen mieheksi.Porvarisaatana...komukkako olet?
On tärkeää osata keskustella asioiden ja aatteiden ulkopuolisena jotta osaa katsoa asiaa kolmiulotteisesti.
Jokainen meistä huomaa kenen asialla näilläkin sivuilla jotkut ovat.Ne eivät sitten synnnytä keskustelua vaan jäävät heittoina ilmaan.
Vaikka olen sisimmältäni innokas EU:n kannattaja minä voin haukkua asioiden hoitoa ja tilaa muuttamatta kantaani itse asiaan.
Jatkakaa poijaat analyysia.En lyö leimakirvestä vaikka haikailisitte entisstä Neuvostoliittoa takaisin.Olihan siinäkin puolensa.
Olin 70 luvulla 4 viikkoa Prahassa ja vaihdoin markkoja Korunaan 5x kurssilla.Olut maksoin halvimmillaan 50 penniä tuoppi.
10 markkaa oli siis minulle 50markkaa ja sillä sai siis 100 puolen litran pivoa.Staropramen! Oli se kommunismi ihanaa...perusporvarille.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kiitos ja kunnia, kun näit meitä kaikkia arvioit. Kun ikäää ja ennen kaikkea kokemusta asioista, tilanteista, tapahtumista muodostaa se, ikääntymisen - siis testosteroonin vähenemisen - lisäksi hyvän pohjan verrata. Ja jos sattuu kuulumaan kyseenalaistajiin, karisevat ideologioiden, uskontojen ja puolueiden julistamien Ainoiden Oikeiden Totuuksien perustat. Silloin "ei pääsääntöisesti myöskään aja jotain yhden puolueen ideologiaa."

Olisiko peräti niin, että toistensa kanssa kilpailevat "ideologiat" eivät todellakaan ole osa ratkaisua, vaan osa ongelmaa tai jopa koko ongelman ydin?

Ihmisen raison d'être? Olisiko se lähimmäisenrakkaus, arkipäivän inhimillisyys sittenkin huomattavasti suurempi osa ratkaisua?PS.


Meni ehkä vähän turhan korkealentoiseksi.

Vox Populi kirjoitti...

Takavuosikymmeniltä muistuu mieleen sanonta " sosialismi on hyvä aate, mutta jätkät pilasivat " .

Kun tarkastelee aivan viime päivien tapahtumia, voi analogian EU:iin havaita.

Näitä hyvän aatteen pilaajia on eri EU-maiden vallanpitäjissä, eri tavoin hurahtaneissa fanaatikoissa ja myös järjestelmän väärinkäyttäjissä, joita löytyy joka kategoriasta.

Rasistiksi leimataan, kun sanon, että kadunkulmassa vetelehtivä mamu, romanialaismafian etäispäätekerjäläismummo, rusinoita pullasta noukkiva poliittinen demagogi ja viekkaudella ja vääryydellä sisään luikerrellut veronkiertokansakunta ovat kaikki sitä yhteistä remmiä, "jätkiä", jotka pilaavat hyvän aatteen.

Yhä edelleen on EU:n tärkein menestys siinä, että se on Euroopan kattava rauhanliike, joka on pystynyt todella paljon parempaan kuin surkea YK ja sen edeltäjä, vielä surkeampi Kansanliitto.
Taloudellinen yhdentyminen onkin jo vaikeampi juttu, ja juuri tätä sektoria " jätkät pilaavat ".
Liittovaltion muodostaminen edellyttää kyllä joidenkin " jätkien" poispotkimista.
Ja siinäpä varsinainen dilemma. Joku haluaisi potkia pois Kreikan, joku toinen kaikki muslimit !

Liian iso ja epäyhtenäinen joukko kansakuntia ei pysty muodostamaan yhteisöä, jolla voisi olla yhteinen mieli. YK on tästä hyvänä eli huonona esimerkkinä.

Neuvostoliittokin hajosi, samoin Jugoslavia, viimeksi Sudan, missä afrikkalaiset kristityt ottivat pesäeron arabimuslimeista.

fundeeraaja kirjoitti...

Asiaa joriset, Tobe. Vaikka kuinka toivoisimme EU:n liittovaltiota olemme liian "epäyhtenäinen" siihen tavoitteeseen. Ehkä parin sukupolven päästä liittovaltio saattaa olla realiteetti, -jos rauha säilyy.
Tämän maailman hurjassa menossa unohtuu eettisyys. Taitaisi olla aika ihmiskunnan hetkeksi pysähtyä ja miettiä yhdessä mihin sitä oikein ollaan menossa?
Älä huoli hakki on sitä ammuttu alas vielä korkeammallakin lentäviä ajatuksia.

hakki kirjoitti...

Vox

"Yhä edelleen on EU:n tärkein menestys siinä, että se on Euroopan kattava rauhanliike." Olen kanssasi samaa mieltä. Ja uskoisin, että suurin syy siihen on, että vastuu EUsta on niillä, ja vain niillä, joita asia suorastaan koskee. Tuli ihan mieleen kun kommenttisi luin; olisiko tämä jo sellaisenaan riittävä syy EUn ylläpitämiseen "viimeiseen asti"?

Jätkät pilaavat? Ihan hyvä sanonta, mutta miten tosi? En itse siihen sellaisenaan usko. Uskon ennemminkin siihen, että pilaaminen lähtee liikkeelle , kun muutamat jätkät muodostavat ryhmän, organisaation ja alkavat uskoa siihen, että heidän Ainoa Oikea Totuutensa on tärkeämpi kuin yksittäisen jätkän tarpeet ja totuus. Kaiken ryhmäytymisestä ongelmat syntyvät.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Puutun hiukan viestiisi OrNotille. Onko meillä aikaa odottaa tuo edellyttämäsi muutama sukupolvi? Kiina, Intia, Indonesia, Brasilia, Pakistan... kirivät kovaa. Ja niillä on kullakin sekä ikioma eettisyytensä että nälkänsä. Eikä Euroopalla tunnu olevan paljoa muuta puolustettavaa kuin kylläinen massunsa.

fundeeraaja kirjoitti...

Kysymys ei ole siitä onko meillä aikaa vai ei. Kysymys on siitä kuinka paljon ottaa aikaa, että kansakunnat ovat unohtaneet riittävän osan historiastaan ja identiteetistään. Harrastaessani prossiteosten taidevalantaa jouduin sulatusvaiheessa odottamaan, että lejerinki oli valmis. Samaan muottiin ei vain voinut kaataa mitään, ennenkuin massa oli homogeeninen. Niin se valitettavasti on liittovaltionkin kanssa. Se voidaan kyllä pakolla puristaa yhteen niinkuin tehtiin Neuvostoliitossa, mutta sen historiahan me jo tunemme. Toivotaan parasta,-pelätään pahinta.

ToBe kirjoitti...

Eurooppa on museo.
Vaikka Norjanpojanprotestissa ei ole mieltä eikä moraalia vaan pelkkää silkkaa raakuutta on meidän taas kerran huomattava etteivät kaikki ole onnellisia näissä sosialidemokratioissa.Tuomiojan Erkin sinänsä aiheellinen pyyntö saada kansa mukaan aktivisesti vastustamaan syrjäytymistä johtaa lopultakin vastareaktioon.Ei sosiaalidemokraatti tai mikään muukaan poliittinen taho voi johtaa kansalaisyhteiskuntaa jos sen halutaan olevan kansalaisyhteiskunta.Tästä kaameana esimerkkinä oli jo veriteon seuraavana päivänä oikein professoritason naisen vihakirjoitus Helsingin sanomissa.Kirjoitus joka sisälsi vihaa kristittyjä ja ennenkaikkea Päivi Räsästä kohtaan on yhtä huonoa kirjoittelua kuin se mitä kirjoittaja itse moittii.Meidän ei pitäisi kirjoittaa kenestäkään vihakirjoitusta tai leimata joku syylliseksi tapahtuneeseen. Jokainen mielenkiinnon osoitus Breivikiä kohtaan on juuri sitä mitä hän halusi. Euroopan puolustaja Breivik on nyt kuolematon samalla lailla kuin Hitler tai Stalin.Hän toki kuuluu enemmän tuonne Baader Meinhof tasolle ja on sekavuudessaan myös osa samaa genreä.Temppeliherra Breivik ansaitsee nyt täyden radio ja mediahiljaisuuden, mutta eihän media siihen pysty.En edes minä!
Medialle tämä on mannaa ja mammonaa.
Anteeksi poijaat..ajauduin Norjaan...
Eurooppa on tuuliajolla ja sadan vuoden päästä löydämme itsemme Kiinan alusmaana.
Millä perusteilla me muuten jatkossa vaadimme itsellemme turvaneuvostojen jäsenyyttä ja maailmanpankin johtajuutta?Muutama vuosikymmen ja eurooppalaisia ei noissa banketeissa näy ja se alkaa tuntua ihan kaikessa päätöksenteossa.
Ainoastaan ne Suomesta ulos globalisoituneet yritykset jäävät muistuttamaan menneestä suuruudesta.KONE saattaa nimenä olla vielä 50 vuoden päästä.Joku vanhus muistelee sen olleen suomalainen.Tarvitsemme ajan johtajan joka osaa johtaa tätä maata osana suurta muutosta.Ei siis ainakaan peräpeiliin tuijottaja tai muutoin ideologiansa vanki.
Visio 2050:
"Maailman johtajat kokoontuivat.Paikalla Kiinan, Intian, Indonesian, Brasilian johtajat ja äänettöminä kokoukseen osallistuivat USA, Venäjä ja Englannin /Saksan / Ranskan yhteisedustaja."

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Olet varmaan oikeassa,...pronssivalosten suhteen. Mutta tilaisuuden tullen ja mielestäni hyvästä syystä, tätä Euroopan yhdentymisprosessia yritettiin kiirehtiä. Ja valitettavasti siinä poliitikoille kävi samoin kuin kiireessä yleensä? Kusipäitä kakaroita.

Mikään liittovaltio ei ole homogeeninen. Vain osavaltioden erilaisuus edellyttää liittovaltiorakennetta. Muutenhan ne olisivat "yhtenäisvaltioita"? Mutta tarvittavan homogenisuuden tasosta voisimmekin sitten vääntää pisteitäkin pyöreämmiksi.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Tarvitsemme ajan johtajan joka osaa johtaa tätä maata osana suurta muutosta." Vaan mistä sellainen eläin tähän hätään löytyisi? Viimeinen, jolla edes oli jonkinlaista yrmeää johtajuusotetta taisi olla Paavo? (Ei en tarkoita sitä jalasmökin vetelijää) Tai edes ennen vuotta 2050?

ToBe kirjoitti...

Hakki....samaa olen mieltä...kamreeri Sauli on nyt osin sellainen mies, mutta kaukana siitä mitä todella tarvitaan.
Jos katsotaan missä on valta niin se virka olisi pääministerin huojuva virka.Tämä demokratia pienine ja isoine peleineen ei synnytä mahdollisuutta kuin protestiin joka ei sekään tuota mitään.
Äsken esittämäni mielipide on kuin Aadolfvainaan tekstiä, koska juuri sillä keinolla hän sai vallan.Hän osoitti demokratian virheet ja riitelyn ja samalla järjestelmän kyvyttömyyden ratkoa ongelmia.Valtayhjiö täyttyy turhautuneiden ja varansa menettäneiden ihmisten kannatuksella ja valtansa saaneen populistin lupauksilla.

hakki kirjoitti...

OrNot

Oikeassa olet Aatunkin suhteen.

Jos perimmäiseen syyhyn mennään, demokratian ongelmana on kansalaisten kasvava haluttomuus ja mukavuudenhalu. os ei vaadita tuloksia ja halutaan valita puolueiden pillin mukaan saadaan juuri sitä mitä nyt nähdään. Teatteria, etujen hamuamista, oman porukan Ainoan Oikean Totuuden pönkitystä. Kun politiikasta tulee jollekin ammatti, kansalaisten olisi ihan oman hyvinvointinsa vuoksi, ja jo yksin sillä perusteella, jättää henkilö valitsematta.

Vaan eipä sitä tapahdu, päin vastoin. Jotkut ovat oman "parlamentaarisen uran" sumentamina vielä eläkepappoinakin varmoja omasta korvaamattomuudestaan. Millään muulla ei selity esimerkiksi Väyrys Paavon uhkailut siitä, että ainoa tapa kepun päästä hänestä eroon on nimittää presidenttiehdokkaaksi. Mautonta mutta tyylitöntä, ja ennen kaikkea 110% Väyrystä.

ToBe kirjoitti...

Puhut asiaa.
Kaiken Norjalaisen surunkin keskellä minun korvaani särähtää, että kyseisellä Työväenpuolueen saarella koulitaan Norjaan tulevia Norjan johtajia.Asia esitetään jotenkin idealistisen hienona.Juuri nyt meidän kannattaisi miettiä asiaa uudelleen.Kuinka moni meistä haluaa noita "Nasinuoria" tuleviksi johtajikseen.Nämä omat poliittiset broilerimme ovat surullinen esimerkki siitä mihin joudutaan kun edustajilla ei ole ollut oikeaa elämää ennen politiikkaa.Mitä muuta työtä on tehnyt esim.Ilkka Kanerva? Onko Katainen ollut koskaan muualla kuin kesätöissä sokerijuurikaspellolla jos sielläkään.Onko Matti Vanhanen ensimmäisessä oikeassa työssään vasta nyt?Taitaa sekin olla suojatyöpaikka?Epäilen vahvasti ettei potkujen riskiä ole.Jos hänen piti olla se joka lobbaa perheyrityksille suopean hallitusohjelman niin epäonnistui siinäkin.Eduskunnassa on hälyttävän vähän yrittäjiä ja se näkyy kaikessa osaamisessa ja vaikkapa verokeskustelussa, jossa havaitsemme, ettei keskimääräinen kansanedustaja osaa edes perusasioita.Odota tässä sitten visioita...niitä ei ole vaan ne ostetaan visionääreiltä ja vaikkapa mainospelleiltä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Aamen. Visiot ostetaan vielä nyt suurella rahalla. Mutta sen hoitaa aikanaan kilpailutus. Laatu ei siinä laske. Sääli vaan, että sinä, minä ja Hentun Liisa joudumme maksamaan ensin, tilatut visiot ja sitten vielä niiden häränpeppua heittäneet tulokset.

Vox Populi kirjoitti...

Tobe ja kumppanit

Nuorna vitsa väännettävä. :-(

Broilerit ovat meitä neljäkymmentä vuotta johdattaneet kohti Shangri-La:ta.
Kohtapuoleen olemme perillä ? ;-)

Saa nähdä, jos elää saa, kauanko Nashit johtavat Uus-Neuvostoliittoaan.

Hitler-Jugendille kävi köpelömmin.
ABB:t tulivat naapurin puolelta.

hakki kirjoitti...

Vox

Kun osa noista meitä johdattaneista on silloisia kavereitani, vuosikymmenten takaa, uskon voivani perustellusti vakuttaa, että Shangri-La ei ole ihan nurkan takana.

Ja jos saisi väittää, ainoa keino pelastaa demokratia on kansalaisten omaehtoinen toiminta demokratian säilyttämiseksi. Emme tarvitse sen paremmin Hitleriä kuin Staliniakaan, emme UKKta emme Benitoakaan. Meillä on toisemme. Mutta vain, jos pidämme yhtä.

ToBe kirjoitti...

Kun puolueiden "kouluttamat" hölmöt ovat ne jotka saavat maassa vallan kysyn hölmönä miksi annamme sen tapahtua?
Miksi vain protestoimme ja äänestämme Persuja jotka ovat samaa sakkia.Puolueen linjassa kulkevia.Missän ei ole enää itsenäisiä ihmisiä joilla on joku elämänura ja kokemus josta meille kaikille olisi hyötyä.Muistan aikoinaan Edistyspuolueen E.J.Paavolan joka esiintyi eduskunnassa kuin herrasmies ja se näkyi myös pukeutumisessa.Nyt nämä suuna päänä olevat kuraläppätytöt johtavat meitä.He ovat saaneet asemansa pienissä porukoissa joita voimme verrata ainoastaan mafiaan.
En yhtään ihmettele kun me saamme kohta niitä ihka oikeita äärioikeistolaisia nuoria tähän Cocktailiin uudeksi mausteeksi.
Onhan noita muita jo nähtykin.
Ei tämä laiva nyt etene ja se johtaa umpikujaan.Persut nappaavat kohta 30% ja kertovat miten maassa jatkossa eletään.
Kauhu valtaa politiikan.Maassa maan tavalla on kaikkien eduskuntapuolueiden iskulause seuraavissa vaaleissa.

Lopuksi vitsi jonka kuulin aamulla toisella korvalla:"Kun toisella kierroksella ovat vastakkain oikea ehdokas ja Sauli Niinistö niin oikea ehdokas voittaa!"Näin puhui voittajaksi julistautunut Paavo Pieni.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Miksi vain protestoimme ja äänestämme Persuja jotka ovat samaa sakkia." Niinpä ovat, ja 30 % ääniosuudella muodostaisivat hyvin suuren uhan "demokratiamme" jatkumiselle. Mutta kun meillä on ihmisiä, jotka eivät a) ymmärrä mitkä ovat todelliset vaihtoehdot ja b) vaikka ymmärtäisivät ja jopa hyväksyisivät, eivät aktiivisesti toimi ehdokkaansa puolesta.

Ei JOKU MUU voi voittaa vain yhdellä äänellä. Eikä ensimmäistäkään kuvailemasi kaltaista ehdokasta voi enää löytyä, joka samalla voittaisi populistipellet. Joten turhaa jurnutat. ;-)

Vox Populi kirjoitti...

Hakki, ToBe ja kumppanit

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus lienee kannatettavampi yhteisten asioitten hoitotapa kuin diktatuuri tai edes jonkin valikoidun ryhmän haltuunsa ottama valta.

Nythän kuitenkin on ajauduttu sellaiseen tilaan, että yleisellä ja yhtäläisellä äänioikeudellamme olemme luoneet vaalitavan, jota hyväksikäyttäen tietyn valikoidun ryhmän edustajat ovat asettuneet meitä kaitsemaan.

Poliittiset puolueet ja niiden nuorisojärjestöt ovat järjestelmän hyväksikäyttäjiä, mutta heitä ei tästä ole yleensä rangaistu, ei juuri edes moitittu. :-(
Hakki tosin on moittinut !

Norjalais-ABB päätti ryhtyä ennakoivaan ehdokasasetteluun pyrkimällä omalla päätöksellään eliminoimaan mielestään vääränlaiset poliitikkokandidaatit. Tappaminen ei kuitenkaan ole hyväksyttävä keino poliittisten vastustajien eliminoimiseksi. Toki paljon käytetty.
Meillä vähemmän.

Olisi siis kehitettävä inhimillisesti hyväksyttävä keino valita parhaat, kyvykkäimmät ja alaansa parhaiten perehtyneet henkilöt yhteisiä asioitamme hoitamaan. Samalla olisi pystyttävä estämään onnettomien tumpeloitten ja mailmanhyysääjien valinta.

Kun näyttää kokemusperäisesti siltä, ettei yleinen ja yhtäläinen äänioikeus pysty valikoimaan parhaita edunvalvojia, jätettäköön sana "yhtäläinen" pois.

Mediakeskustelusta olen pannut merkille, että yleinen asevelvollisuus on paras mahdollinen keino järjestää maamme turvallisuusolot, kun suuria ongelmia pukkaa päälle. Voisimmehan tätä kokemusperäistä oppia soveltaa laajemminkin, siis myös muihin kuin ulkoisen uhan ( Venäjä x 3 jne ) aiheuttamiin ongelmiin.
Sisäiset uhathan ovat pääosin sellaisia, joita nykyinen poliittinen systeemi on itse omaehtoisesti luonut.

Muutettakoon yleinen ja yhtäläinen äänioikeus "yleiseksi äänioikeudeksi". Sana "yleinen" tarkoittaa laajojen, erityisesti naisvaltaisten kansalaispiirien sanantulkinnassa, että säädös koskee vain miehiä.
Niinpä "yleisellä" äänioikeudella on jo määritelmällisesti erittäin vankka koko kansan kannatus.

Niinpä äänioikeutta käyttäisivät vain täysikäiset miehet. :-)
Valintoihin tulisi järkeä ! Ja parhaat voimat valittaisiin tekemään hyödyllisiä päätöksiä.

Sosiaalitantat, kukkahattutädit, vihertöpselitytöt. kettuneitokaiset, sukupuolineutraalit naisenemmistöiset taisteluparit, 1970-lukuun takertuneet mummelit ja kaikenlaiset urputtajat :-( jäisivät hoitamaan heille paremmin soveltuvia tehtäviä ! :-)
Eduskunnassa päätöksiä tekisivät järkevät ja päätöskykyiset miehet, joiden ei enää päätöstyössään tarvitsisi miettiä, mitä puolueen naisjärjestö mahtaisi mistäkin asiasta olla mitäkin mieltä !

Monet poliittiset kyvyt vapautuisivat tohvelin alta, kun oma ajattelu pääsisi pannasta ! :-)

Tietysti on joitakin menetettyjä tapauksia, joiden uudelleenkasvatus voisi osoittautua toivottomaksi. Mutta aika on armelias.
Yliegoiset besserwisserit, johtajat jumalan armosta, poliittiset pellet ja vanhat ilmiantajat toki hiljalleen siirtyisivat eläkkeelle. Vanhan järjestelmän reliikkeinä.

Sitten koittaisi Suomen Uusi Huomen ! ;-)

hakki kirjoitti...

Vox

Sitähän täsä juuri pelätään, että se yhtäläinen jätetään jossain vaiheessa pois. Ja ilman hymynaamoja.

Ei demokratiakaan edellytä toimiakseen Sosiaalisia Supersuorittajia, ei Ammatillisia Huippuosaajia, ei Tieteellisiä Nobel-palkittuja. Kyllä ihan tavalliset tossunkuluttajat riittävät. Ovat jopa demokratian toimivuuden edellytys.

Puolueetkaan eivät ole ongelma. Niiden rooli, niille siunautunut valta ja niiden, sinänsä täysin ymmärrettävät menettelytavat sen sijaan ovat. Puolueiden vuoksi meillä valitaan edustajiksi muita kuin henkilöitä, jotka äänestäjien mielestä kykenevät hommat hoitamaan. Ja puolueet juuri ovat se apparaatti, joka on vapauttanut edustajamme vastuusta meille. He korvasivat sen vastuuksi puolueelle, jolla taas ei ole vastuuta ollenkaan, kellekään.

Aika kieltämättä on meille "Yliegoiset besserwisserit, johtajat jumalan armosta, poliittiset pellet ja vanhat ilmiantajat toki hiljalleen siirtyisivat eläkkeelle. Vanhan järjestelmän reliikkeinä." armelias. Mutta ei lastenlapsillemme.

ToBe kirjoitti...

Olen sitä sukupolvea etteen ikinä annan anteeksi stalinisteille ja niille kukkahuiveissa ja saappaissa kulkeneille pellelaumoille joille Neuvostoliittokaan ei ollut riittävän kova kansalaisiaan kohtaan. Tuosta höyrähtäneestä porukasta löytyvät juuri ne jotka jaksavat jankuttaa äärioikeiston noususta.He jahtaavat edelleen natseja vaikka juuri heidät itsensä pitäisi saattaa henkiseen Nurnbergiin ja pikaisesti ennenkuin aika jättää.Nuo samat porukat jotka hiippailevat edelleen politiikan kiemuroissa ja täyttävät kulttuurielämämme monet nurkat.Anteeksi en anna, mutta siedän ja välttelen seuraansa.Miten meillä voisi olla demokratia kun kaikkialla on erityyppisiä etujensa ajajia.On maaseudun asialla olevat suuret joukot, joille kokonaisuus tai kaupunkiseutu ei merkitse mitään.Suurin osa on niitä joille pelkkä rahan jakaminen on samaa kuin politiikka.
Missä ihmeessä luuraavat ne joille uuden työn (=tuottavan) on agendan ykkösasia.
Miksi pääasia jää pelkäksi juhlapuheeksi? Uskoni puolueisiin on mennyt.Ne voivat olla vain portaita nousta parempaan asemaan, mutta kokonaisuus ei niitä kiinnosta.Se ei liene mahdollista?Valtaa ei saa tekemällä oikeita asioita.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olen juuri sitä sukupolvea, jotka olivat juuri noita kuvailemiasi stalinisteja ja kukkahuiveissa ja saappaissa kulkevia pellelaumoja. En kuulunut heihin, enkä edes sulattanut heidän Ainoaa Oikeaa Totuuttaan. Mutta muutamat kavereistani heihin repsahtivat.

Ns. järkipuhe ja esimerkkienkään osoittaminen siitä, miten Suuressa ja Mahtavasti oikeasti elettiin (=jouduttiin elämään) ei vaikuttanut. Aatteen kukoistusjausi kun oli vasta edessä. Ja kun katselen ja kuuntelen persuja, näen aivan saman.

Toivon, että demokratia edes/vielä tällä kerralla korjaisi itse itsensä. utta kun meillä demokratia on rapistunut politbyrokratiaksi otaksun, että nyt toivoni jää turhaksi.

ToBe kirjoitti...

Olen havainnut että sismmässään nuo Stalinin lapset ovat edelleen samaa mieltä.Muutama pisara ilojuomaa ja laulu raikaa ja kaikaa.Muistelojen ja unelmien matka alkaaa.Loppuillasta viha porvaria vastaan.Viha sitä vastaan ettei maailma mennyt niinkuin piti.Ilo siitä ettei kapitalismikaan ole pelkkää ilosanomaa.Lopulta väysymys ja loputon viha.Kyvyttömyys muuttua.
Omien porukoiden etujen ajaminen.Sen varmistaminen ettei mihinkään voi päästä väärä mies jos siihen vain on mahdollista löytää joku homekorvainen stallari.Hyvä kirja muuten "Stallari"...kertoo tosin ajasta hieman myöhemmin kuin omat kokemukseni.
Ei sitten tullut vallankumoustra niinkuin jo vuonna 1973 joulukuussa piti tulla.Kaikki meni pileen, mutta verkostot jäi ja umpimieliset asenteet täynnä vihaa.Hyvin peiteltyä vihaa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olet varmaan havainnut myös marssit, tanhut ja tupaillat? Karaoket, maalaismarkkinat ja UKK-perinneyhdistykset? Ja vihan kaupunkilaisia ja kuviteltua talonpojan tappolinjaa vastaan? Vaarallisimpia ja kalleimpia meille kaikille ovat juuri menneisyyden etujärjestöt.

ToBe kirjoitti...

Niinpä...oikeastaan juuri ne jotka nyt vahvasti vaativat kontrollia vaikkapa internettiin ovat suurimpia syyllisiä.
Kun heidän unelmansa eivät toteudu ja kaikki ei mene kuten työväentaloissa ja tanhupirteissä sovittiin niin sitten pitää kieltää.
Muistan tätä samaa Putinin puheissa muutamia vuosia sitten.Hänkin uskoi pystyvänsä komentamaan markkinavoimia.
Kansalaisten tulee torjua kaikki rajoitukset ja sensuurit, jotka kohdistuvat sananvapauteen ja jopa nimimerkkien suojassa tapahtuvat kommentoinnit ja kirjoitukset.Ei internet ole syyllinen mihinkään.Ei televisiokaan ole saanut syytettä rasismista.
Yhtä hyvin voisimme syyttää eduskuntaa tai jos vitsinä ehdotan, syyttäkäämme pelkkää taloa ilman sisältöä.
Nyt muodissa oleva jahtausmeininki on peruspuolueiden pelko yhä suuremmassat Persusta.Olen ihmetellyt miten kautta linjan puhutaan ikäänkuin Persuus sinänsä jo olisi rasismia.Koko sanaa rasismi ei kuitenkaan osata määäritellä.Ei edes sanaa äärioikeisto.
Niiden käyttö leimakirveenä ei poikkea mitenkään neekerisanan hallitsemattomasta käytöstä.Tarkoitus on leimata ja siten leimaaja on samantien rasisti.Tähän syyllistyi arvoisa ulkoministerimmekin taas kerran.
Jos hän haluaa vastustaa sitä ns. äärioikeistoa niin pistäköön maan asiat kuntoon kun kerran valta on.Tämä epävarmuus ei ainakan veroja nostamalla turvallisuudeksi muutu.Hallituksella ei ole keinoja ratkoa ongelmia.Tuskin osaavat selittää mihin ovat pyrkimässä.
Tämän piti olla unelmahallitukseni, jossa kaikki kävelivät puoleen väliin yli pitkänsillan.Miten väärässä olin taas kerran.
Nykyiset ongelmat eivät pitkällä sillalla ratkea.
Pahaa pelkään, että kohta romahtaa talous ja protestien määrä kasvaa potenssiin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olen poikkeuksellisesti kanssasi eri mieltä. Kyllä hallituksella, ja varsinkin suomalaisella enemmistöhallituksella on kaikki tarvittavat keinot ratkoa kaikki mahdolliset kansakuntaamme kohtaavat ongelmat.

Kyky ja tahto sen sijaan puuttuvat.

ToBe kirjoitti...

Siis vain kyky ja tahto puuttuu.Olen huojentunut.Asiathan ovat siis hyvin eli normaalisti.

hakki kirjoitti...

OrNot

Aivan oikein. Asiathan ovat siis normaalisti. Vaan tuskinpa hyvin. Ellei sitten hyvin huonosti.

ToBe kirjoitti...

Miten siellä neukkulassa jo aikoinaan sanottiinkaan:"Mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy!"

hakki kirjoitti...

OrNot

Niin siellä sanottiin, mutta se edellytti ns. harmaan talouden, korruption ja lahjonnan hyväksymistä. Ainakin hiljaista mutta yhteisesti ymmärrettyä ja hyväksyttyä. Toivoisin, että me emme moiseen sopeutuisi.

Vaan kieltämättä alkaa tuntua siltä, että mm. rakennusteollisuus ei ilman niitä Suomessa voi toimia. Ja samalla häviää Suomesta rakentamisen taito. Mutta mitä me pienistä.

Poliittinen valinta sekin.

Tarjous kirjoitti...

Kyllä taitaa olla kohta kaikki valtioiden lainat tarjouksessa kun etsitään kiireesti rahoittajia kaikille koroille ja takuille jotka odottavat maksamista uudella velkarahalla.