keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Hulluja päiviä odotellessa

Soon sitten täsä.

Ensimmäinen askel kohti arvailuani 15.9.2008 on otettu. Nyt tuli jenkkilässä lattia vastaan, kun FED käytti kaikki korkoaseensa mahdollisuudet kerralla. Keskuspankkikorko laski kertalaakista 0 - 0,25 prosenttiin. Tämän jälkeen sen täytyy turvautua markkinointiosastonsa palveluksiin saadakseen rahaansa kaupaksi.

Näin kirjoitin.

"Olen aina ihmetellyt missä vaiheessa pankit alkavat maksaa yhteisöille, yrityksille ja yksityisille henkilöille siitä, että ne suostuvat ottamaan vastaan juuri heidän tarjoamaansa rahaa, velaksi.

Jos nykymeno pörsseissä kautta maailman jatkuu, saan kohta vastauksen.

En usko olevani silloin tyytyväinen"

Eikö olekin epätodellinen tunne? Vieläkään ei tunnu missään.

8 kommenttia:

Optimisti kirjoitti...

Kyllä se raha kaupaksi käy. Ei tietenkään yksityishenkilöille eikä yrityksille, mutta valtiohan voi aina vaikka tuplata elvytyspakettinsa. Ja luottamus valtioon puolestaan on järkkymätön, kuten jenkkien 10v valtionlainojen korosta voi havaita.
Jenkkien valtoinvelka on kai jotain 60% BKT:stä kun se esim Italiassa on 100 %. Eli pirusti on vielä elvytysvaraa.
Ja niin kauan kuin keskuspankilla on setelinpainokone voidaan deflaatiohöpinät unohtaa. Eli kylllä Jenkit laman tappaa vaikka väkisin. Nyt vain kympit kiinni osakkeisiin, jotka ovat korkotasoon suhteutettuna suorastaan sikahalpoja.

hakki47 kirjoitti...

Optimisti

Olenko aivan väärassä muistaessani, että osakkeet - varsinkin nykyisillä nanosekunnin teleyhteyksillä - ovat aina oiekein hinnoiteltuja? Ajattelin kyllä itse vielä odottaa, ja ryhtyä koroillaelelijäksi vasta kun OMX on 4500. Sinne lienee vielä vähän matkaa, vaan ei kauan aikaa. Mutta kiitti vinkistä.

Aivan varmasti jenkit tämän laman tapaa. Ennemmin tai myöhemmin. Hyvemmin tai huonommin. Mutta uskallan epäillä, että he samaan asemaan maailman rahoitusmarkkinoilla näkyvissä olevassa yulevaisuudessa enää palaavat.

Helge V. Keitel kirjoitti...

hakki47, onko niitä "viisaita päiviä" enää jäljellä? Mielestäni hulluus on voitolla ja kohta Stockmann joutuu uudistamaan mainontansa. Vain viisaat käyvät meillä! Josko niillä on, mitä tuhlata Stockan alennusmyynneissä, koska "kuka hullu niiltä ostaisi niillä hinnoilla?"

hakki47 kirjoitti...

Helge

Taitavat hullut päivät olla vielä edessä. Kuten kaikki köörissä todistavat, olemme siirtyneet kartoittamattomille vesille. Siellä ei pitäisi liikkua kuin kokeneen, osaavan ja luotettavan kipparin johdolla. Näetkös sellaista missään?

Helge V. Keitel kirjoitti...

hakki47

Yritämme luotsata omaa venkuntaamme "viimeiselle rannalle". Toivoa on! Näin Hesarissa kuvan, jossa terveen näköinen (Photoshop) Pohjois-Korean päämies oli pistäytynyt kirjastossa. Toivon hänelle voimia, koska siellä, jos missä on maa, jossa ei vielä ole kaikkia näitä kulutuksen temppeleitä ja ylenmääräisesti vimpaimia. Elintarvikkeitakin voisimme viedä omista varastoista, jos niitä on. Sukarilla olisi sielä oiva mahdollisuus rakentaa uusia liitereitä. Mennään, mennään Pohjois-Koreaan!

hakki47 kirjoitti...

Helge hyvä,

Ei nyt kuitenkaan pidä hypätä ojasta allikkoon. Kai huomasit, että siellä kirjaston mustat e-kirjatkin ovat pöydällä pidettävää putkimallia. Ja niitakin tässä 23 miljoonan maassa ilmeisesti vain kaksi.

Meistä viidestä miljoonasta tulisi huomattava, äänekäs ja uppiniskainen, etten sanoisi Sven Tuva-mainen vähemmistö. Ja siellä muistaakseni vielä kunnioitetaan Isä Stalinin perintöä? Kävisi kuten Vienan Karjalaan aikoinaan muuttaneille maanmiehillemme. Ei niitäkään montaa jäljelle jäänyt. Toki kaikki minkä mukana toisimme kelpaisi. Se kyllä menisi jakeluun välittömästi. Väittävät, että siellä 80 % väestöstä on nälkäisiä.

Me sinä. Minä jään tänne pitämään hauskaa.

Helge V. Keitel kirjoitti...

hakki47

Kaveria ei jätetä - tänne lihapatojen ääreen ja kultapossukerhon antimista nauttimaan ;)

He-he
- Hjulen är nära sa föriga bisin när han lå undi tågi...on itäuusmaalaisella murteella kerrottu joulutarina, joka kertoo, milliasta on maata junan alla.

hakki47 kirjoitti...

Helge

Ja nyt sitten vielä ehdotat, että pitäisi muuttaa junan alle nukkumaan? Varmasti tulevina vuosina moni yrittää - poikittain.

Jos asuntopula perheen kohdalle uhkaa iskeä, ehdotan varautumista. Siis toimintaa jo ennenkuin se iskee.. Muistaakseni Puolustusvoimat ja ainakin Ruotsin Försvarsmaktet myyvät halvalla ns. puolijoukkuetelttoja ylijäämä varastoistaan. Tosi halvalla. Kannattaa nyt hyvän sään aikana ostaa varastoon. Ja sissikamina myös. Hinta ei päätä huimaa.

Sillä pitää kyllä perheen lämpösenä ja yhteisöllisenä muutaman talven. Ja teltan voi varmasti pystyttää työpaikan parkkipaikalle. Sinne tulee tilaa. Säästyy moni perhe ja moni euro.