Mutta huolestuttavinta noista artikkeleista nouseva mielleyhtymä syntyy seuraavasta: "viranomaisiin ei voida luottaa. Ei tietenkään pankkeihin eikä sijoittajiin, mutta ei myöskään viranomaisiin. Kun on kyse systeemin kriisistä, ei voi luottaa, että valvoja, keskuspankki tai ministeriö keksisivät sen, mitä yksittäiset pankit eivät ole keksineet." Siitä voidaankin sitten edetä kysymään Mihin ihmeessä tarvitsemme valvovia virkamiehiä? Ainakaan tässä systeemikriisissä?
Eikä meillä täällä Suomessa systeemikriisi rajoitus ainoastaan finansseihin. Päivittäistavarakauppa, Kuntasektori tai oikeammin paikallishallinto ja sitä kautta SoTe ja Opetus- ja koulutus kaikilla tasoillaan, maatalous- ja metsäsektorit tulevat auttamatta mieleen. Kaiken huippuna puoluepoliittinen järjestelmämme, tämä kotoinen politbyrokratia jota äänestäjien protesti nyt kaltoin kohtelee.
Sillä talous on hyvinvoinnin pohja.
Ja huonosti toimiva talous on huonosti toimivan demokratian seuraus.
PS.
Pilkkominen ja paloittelu auttaisi finanssimarkkinan lisäksi myös
päivittäistavarakaupassa ja "maatalousteollisuuden" (tie tuottajalta
kuluttajalle) organisaatio- ja taustarakenteissa. Sen sijaan
kuntapuolella ratkaisu olisi juuri päin vastainen. On yhdistettävä
resursseja. Ilmeisesti tasapainoisten optimien löytäminen onkin meillä
hakusessa.PPS.
Suomella on nyt miljonan taalan paikka. Vielä hetken. Ei tyritä sitä perinteisellä nurkkakuntaisella, joustamattomalla kotiinpäinvedolla. Sehän nämä eduskuntavaalit hävisi. Katsottaisi nyt kerrankin kokonaisuuden tarpeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti