Varmasti suurempiakin salaisuuksia Suomessa löytyy? Mutta juuri tällä hetkellä ajankohtaisina tulevat mieleen esimerkiksi seuraavat:
Nokian YT - neuvottelujen alkamisajankohta. Menee varmasti kuitenkin yli vaalien. Tulisi liian kalliiksi Peräpohjolan kepuleille. Sitä kun ei torjuntavoitoksi osaa saada kukaan.
Kuinka monta kuntaa vaalien jälkeen? Tämänpäiväisen Hesarin pääkirjoituksen mukaan valmisteluvaiheessa vaihtoehtona käsitellään STMn työryhmässä parhaillaan 20 - 50 kunnan mallia. Ovat ainakin määrät nyt kohdallaan. Mutta eipäs nuolla ennenkuin tipahtaa.
Pääkaupunkiseudulle vain yksi kunta. Aiheesta kirjoittaa jälleen ansiokkaasti Antti Blåfield. Mutta sehän ei ole mahdollista. Siitä tulisi liian suuri vaalipiiri, jota vielä loppu Uusimaa, äänestäjiensä etujen vuoksi entisestään kasvattaisi. Kuka mahtaisi menettää?
Suomen järjestelmässä on systeemivirhe. Ja mitä pienemmästä kunnasta on kyse, sitä pahemmin sen vaikutukset kuntalaisiin iskevät. Eikä yksin SoTe puolella, eikä opetustoimessakaan vaan erityisesti kaupassa ja kähminnässä.
Eivätkä kuntasektorin ylläpitämiseen rakennettu holtiton taloudenhoito ja sen vaatimukset valtiontaloudelle pulpahda kuin aika ajoin keskusteluun. Onneksi on Suomen Kuvalehti.
Mutta eivätköhän nämä salaisuudet jo riitä. Vaalit ovat jälleen tulossa. Eikä mikään taaskaan muutu. Toivoa tietysti sopisi, että Soinin vaaliorganisaatio onnistuisi rikkomaan kolmen suuren perinteisen hallitusleikin. Vaikka, eipä siitäkään meille äänestäjille mitään hyvää seuraisi. Lähinnä vain lisää uusia elättejä.
Joten eiköhän anneta salaisuuksien olla?
Nokian
4 kommenttia:
Älä ota niin raskaasti siitä ettei PS tee vanhaa valtaa kaatavaa tulosta ja lisäisi elättejä.
Sehän on aivan sama kaatoipa maan kuka tahansa, elätit pysyvät jos eivät lisäänny.
Vaalien jälkeen myymme elinkeinotukien maksamiseksi pari vuotta veronmaksajien rahalla kerättyä Valtion osakeomistusta 10 mrd vuosivauahtia Työeläkeyhtiöille ja piensijoittajille.
Kommunistit, vanhan rahan Kokoomus ja Kepu yhdessä nostavat myyntivoiton verot 50 % joten yksityisijoittajat eivät pysty realisoimaan voittojaan.
Valtio ja eläkerahastot kuten tiedät eivät maksa veroja osingoistaan ja/ tai voitoistaan.
Me muut, tyytykäämme odottelemaan kieli pitkällä uuden syklin pohjaa ja lahjoitamme odotellessamme valtion varoin aikaansaatua metsänkasvua sellutehtaille.
- käykö ?
oijoi
Sopii minulle. Mutta tässäpä on juuri pulma, kun elätit lisääntyy, tulot vähenevät ja omaisuus myydään. Meiltä.
Mutta kuten sanoin, sopii minulle; tyydy "odottelemaan kieli pitkällä uuden syklin pohjaa ja lahjoitamme odotellessamme valtion varoin aikaansaatua metsänkasvua sellutehtaille". Toivottavasti sellutehtaita riittää vielä hakkuisiin asti.
Älkää luulko että valtion omaisuutta myytäisiin Suomeen. Totta h#%&¤ssä ne myyvät sen ulkomaille. Saavat parempaa hintaa ja jakopotti - itselleen ja uskovaisilleen.
PLM
Eipä tietenkään myydä Suomeen. Mutta eihän silläkään ole mitään väliä minne myydään tai edes kenelle myydään. Kerran myyty kun ei ole enää päätösvallassasi. Ostaja voi sen sitten myydä ostamansa joka tapauksessa minne tahansa. Ja niinhän se poliitikon järki toimii, että oma suu on lähempänä kuin kontin suu.
Olisi kiva tietää millä tavalla tulevat suomalaiset sukupolvet - if any - arvioivat nykyistä poliittista ulkoistamis- ja yksityistämisuskontoa? Keiden syntisäkkiin se kaadetaan? Kun vanhat merkit paikkansa pitävät syyllisiksi joutuvat joko ne, joilla ei ollut tapahtumiin osaa eikä arpaa tai ne, jotka eivät enää ole puolustamassa itseään.
Lähetä kommentti