perjantai 15. huhtikuuta 2011

Vielä verisen vaalityön viime metrit

Kaipa nuo kaikenkarvaiset vaaliväittelyt ovat nyt sitten ohi? Täytyy myöntää, etten katsonut ensimmäistäkään. Ne eivät enää edes ole viihdyttäviä. Tunnen ennemminkin "myötähäpeää" johtomme karusta tasosta. Kun yksittäisellä kansanedustajalla ei enää ole merkitystä, ei ole merkitystä puolueellakaan. Väittelyt perustuvat huulenheittoon ja tiedot luuloihin ja ennakkoluuloihin. Ketään ei käytännössä kuitenkaan saada vastuuseen sen paremmin sanomisistaan kuin tekemisistäänkään.


Muista yhteyksistä kantautuneet tiedot antoivat ymmärtää, että aika moni, kansalaisen arkipäivän asia jäi tälläkin kertaa ilmaan roikkumaan. Niistä päättävät sitten lobbarit Säätytalolla, kunhan vaalit ensin käydään. Kovin on mennyt amerikkalaislähtöiseksi tämä suomalainenkin demokratia. Rahaa palaa brändäämiseen. Ja kukapa se parempi maksumies puolueiden ylittyneille budjeteille olisi kuin veronmaksaja. Viimeksi tahdin samassa tilanteessa osoitti kepun Korhonen. Saapas nähdä kenellä nyt ensimmäisenä pokka pettää.


NATOsta ei tällä kertaa kai juurikaan puhuttu? Tai pitäisi kai sanoa suomalaisesta NATO-optiosta? No kunhan pöly ensin NATO-maiden Kreikan, Irlannin ja Portugalin ympärillä ensin vähän laskee. Elleivät sitten NATO-maat Espanja, Belgia ja Italia saa EUn jakamatonta huomiota osakseen? Alkaa tuo NATO jo olla sotaakäyvä valtio itsessäänkin. Nyt jo kahden rintaman sodassa. Eikä kumpikaan niistä ole kylmä. Onneksi Suomessa ei viholliskuvia palvota.


Mutta ei puhuttu kyllä siitäkään, että itse voisimme tehdä paremman huomisen Suomelle. 60-70 % julkisista menoistamme kuluvat kunnissa. 5,3 miljoonaa ihmistä hallinnoi 337 kuntaa. Niistä jokaisella oma hallintonsa ja yhteiset etujärjestönsä, joilla hallinto niilläkin. (Tuskinpa muuta niissä onkaan.) Kun suurin osa kunnista on liian vähäväkisiä ja/tai vähätuloisia ne tekevät rakentavaa yhteistyötä erilaisissa kuntayhtymissä toistensa kanssa. Ja hallintonsa sielläkin. Sosiaalitoimi, Terveyshuolto ja Opetus levittäytyvät päällekkäisinä, byrokraattisina  verkostoina läpi koko maan. Ja jokaisessa ikioma hallintonsa. Ja kun emme halua tai osaa vähentää tai poistaa hallintoja, säästämme ja leikkaamme edelleen muualta.  Kansalaisten palveluista.


 


PS.


Vielä viikonloppu ja sitten sorvin ääreen lepäämään.

8 kommenttia:

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

“Viela viikonloppu ja sitten sorvin aareen lepaamaan”? Teetko puusorvauksia muun ”sorvauksen” ohessa?

hakki kirjoitti...

Karl

Mitä sitä nyt muunlaista sorvia tällainen eläkeläinen. Itse asiassa ajattelin poliittisen koneistomme "työmyyriä". Nyt kun ovat kuluttaneet kaikki omat ja yhteiskunnalta kuppaamansa rahat brändinsä kohentamiseen seuraa vaihe 2. Neljän vuoden loma.

ToBe kirjoitti...

Näissäkään vaaleissa kansa ei saanut valita haluamaansa hallitusohjelmaa.Kukaan ei luvannut mitään.Kukaan ei kertonut kenen kanssa leikkii.Kaikki sanoivat saman typeryyden:"Katsotaan vaalit ensin!"
Minusta kansalla olisi oikeus saada rahat takaisin jos emme äänestämälläkään saa haluamaamme hallitusta.
Nämä jäävät historiaan ensimmäisinä 100% vastavaaleina.Minkään puolesta ei voinut äänestää koska puolia ei ole kerrottu.
Sanansa saa syödä heti maanantai aamusta ennen Lauri Karhuvaaran hyvää huomenta.
Onhan se huonoa viihdettä jos Urpilainen löytää itsensä Brysselistä äänestämässä Portugalin tukien puolesta.
Sitä selitysten määrää ja kimityksen korkeutta.Hermo ei kestä enää yhtään poliittista tyhjänpuhumista.
Virkamieshallitus olisi sittenkin suosikkini.SosDem Sailas pääministeriksi.Siinä saisivat demarit sitä mitä halusivat.Vallan itselleen.
Ja sitten leikkaamaan..saa olla sellaista millin sänkeä kiitos!

hakki kirjoitti...

OrNot

Muista kuitenkin JOKU MUU. Millin sänki olisi juuri se rohto, jonka lääkäri määräsi. Mutta radikaalileikkaus?? Tältä porukalta???

Satunainen raportoija kirjoitti...

Hakin vaalityö sen sijaan on kantanut hedelmää, ainakin pikkuisen. Vanha tuttu vaalilogo löytyy tuolta kohdasta 3:26, sillä joku tekijänoikeuksia kunnioittamaton henkilö on keksinyt sille käyttöä.

http://www.youtube.com/watch?v=L2JuEN10vBc

hakki kirjoitti...

Satunainen raportoija

Vai vielä verinen...

Itse asiassa tuo kuva todella taitaa, tai taisi olla suojattu silloin kun sen löysin. Kun kuitenkin käytin sitä aivan muussa yhteydessä ajattelin, rekisteröineen olevan vain tyytyväinen, jos vähän avitan.

Mielenkiintoisinta olisi, jos sitten huomisen jälkeen, viikon kahden kuluttua kertoisit, mikä on muuttunut. (Toki voi olla, että kestää vähän kauemmin hyväksymään, että mikään ei tavanomaisilla äänestämisen tavalla poliittisessa järjestelmässä muutu.)

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Kahden viikon kuluttua ei enää pelätä Persujen uhkaavaa vaalivoittoa vaan sen vaikutuksia yritetään lieventää konsensuksen eli Maan Tavan avulla. Korruptio purree heikäläisiinkin ja niinpä maamme matka kohti pöpelikköä jatkuu kuten ennenkin.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Ehkä niin, tai sitten ei?

En muistaakseni ole koskaan esittänyt, että Luoja olisi Suomeen yhden korruptiovapaan alueen jättänyt? Vähintään yhtä hyvin tuo urheilu täällä Kehä III sisälläkin hallitaan. Ja pöpelikköön kyllä mennään. Ennemmin tai myöhemmin. Timon, Marin, Jyrkin tai Jutan johdolla. Ja kun siellä ollaan he toistavat yhteen ääneen: Mutta meillä ei ollut vaihtoehtoja.

Meillä on 1 kerta per äänestys, heillä joka päivä.