lauantai 2. huhtikuuta 2011

Eduskuntavaalien strategioita ja lieveilmiöitä

Kovin ovat kokisten ja viheriäiden vaalistrategiat erilaisia, viime kertaan verrattuna. Jälkimmäisillä puolueen tehokkain ääniharava kautta aikain on jälleen mukana, kokiksilla kaikkien aikojen ääniharava loistaa poissaolollaan. Tuskinpa äänet luontevasti puolueesta toiseen siirtyvät, vaikka persujen äänistä varmasti osa, tai suuri osa tulee Uudellamaalla kokiksiin tyytymättömiltä.


Demareiden strategiasta ei ole havaintoa, ellei sellaisena pidetä räksyttämistä. Entinen ja eläköitynyt ay-pamppu tuskin täkyksi riittää? Kepu keskittyy uskovaisiinsa, koko edellinen kausi kun on etelän metian vika ja maatalouden tappolinjaa haluavien Kehä III herrojen syytä. Yhteinen uhka on aina ennenkin tepsinyt. Ja muut konstit ovat vähissä kun Kalli källi.


Soinin vaaliorganisaatio pyörii täysillä ja voitonvarmana. Varmaan tekisi mieli jo lipaista?


Tiedä häntä kumpaan, strategioihin vai lieveilmiöihin, liittyy örveltäjien siirtyminen lehtien keskustelupalstoilta blogisivustoille, ilmaa ja ympäristöä ja ihmisten mielenrauhaa saastuttamaan? Viimeisten parin päivän aikana olen jo muutaman näitten älykköjen  "kommenteista" poistanut. Tämän jälkeen poistan jokaisen. Mutta tallennan.


 


PS.


Voisiko heidät asettaa syytteeseen tietotekniikan välineiden väärinkäytöstä?

10 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Mihin on sananvapautesi ihannointi hävinnyt, jos olet harrastanut sensurointia blogeissasi. Vaikka ollaankin kehuskeltu blogejasi niin ei siksi, että estät vapaan mielipiteenilmaisun.
Soininlla ei kyllä ole kummoistakaan vaaliorganisaatiota. PerSut elävät selkeässä ja käänteisessä symbioosissa muitten puolueitten vaaliohjelmien kanssa. Ovela vekkuli tuo Timo. Jokainen PerSujen vaaliteema on muitten, pääasiassa suurten puolueitten mokista syntynyt ja niitä on paljon.
Koksujen vanha vaalivankkurin vetäjä Saulikin on tätänykyä täysin PerSujen linjoilla. Hatun nosto siitä hänelle.
Demarit vetävät ehdolle vanhoja ay-pomoja. Temppu on kuin hätähuuto entisten kannattajien suuntaan. PerSuilla vanha ay-pomo toimii viisaasti harmaana eminenssinä. Korostan jälleen kerran, etten ole PerSu. Samaan hengenvetoon totean iloni kansan heräämisestä oman valtansa käyttöön. Jos halutaan muutosta niin tehdään se, eikä urputeta jotain muuta!!!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Ei minun uskoni sananvapauden oikeutuksen jatkuvaan korostamiseen ole mihinkään hävinnyt. Ennemminkin päin vastoin. Mutta rajansa kaikella. Tervemenoa Tyrenkit ja Kiimaiset tohtorit. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23077#comments

Ja siitä, että tässä tilanteessa kansa olisi herännyt käyttämään omaa valtaansa voin vai todeta, että turhaan toivot. Tällaisena murrosaikana kansa ei osaa muuta kuin toivoa Johtajaa. Nyt Messiaan nimi on Soini. Ja muutaman takinkäännön jälkeen joku toinen. On ilmeisen helppoa, että joku muu tekee jotain pelastaakseen heidät väärinkäytetyt. Itse sitä vastuuta ei uskalleta ottaa.

Turha kai tässä kenenkään on urputtaa? Mutta tolkku pitäisi jokaisen säilyttää jopa kumouksen kiihkossa.

ToBe kirjoitti...

Kun kaikki suuret menettää 2-3 paikkaa ja pienet menettää yhden paikan olemme saaneet kokoon ns. menetyspuolen.
Saamapuolue Persut saa ne kaikki.
Olen ihmetellyt miten pihalla SDP on.Muutama tuntemani demari (sellaisiakin on) ovat sanoneet suoraan että nyt ei olla missään.Ei vasemmalla-ei oikealla-eikä ainakaan keskellä.SDP on protestoimassa niinkuin oppositiossa pitääkin.SDP on kritisoimassa maahanmuuttoa Persujen jatkeena. SDP on ja on ja on, mutta mitä se SDP ajaa puuttuu kokonaan.Urpilainen ei osaa kiteyttäävaan jatkaa samalla Heinäluoman linjalla missä luetellaan ongelmia.Niitä samoja mitä he itse jättivät hoitamatta.Pakko vaihtaa kanavaa kun Jutta avaa suunsa. Jo koulussa sanottiin että tautologia ei ole hyvä asia.Jutta on opettaja, mutta ei muista sitä.
SDP:ltä puuttuu uskottavat henkilöt ketä äänestää.Demarit eivät pidä siitä, että tämä persoonapuoli on niin tärkeä nykyään. Yksilökeskeinen maailmamme ei taas ymmärrä heidän "listojaan".Jos puoluetoimisto päättäisi meillä olisi varmaan Kimmo Kiljunen ulkoministerinä.Onneksi saamme edes vaikuttaa siihen ettei ole.Vaaleissa ei siis äänestetä puolesta vaan jotain vastaan.
Tässä maailman mallissa ainoastaan henkilöllä on merkitystä-ei puolueella.Viimeisin tieto stadista antaa ymmärtää että Donner painaisi läpi heittämällä ohi Astrid Thorsin.Henkilöllä on nimenomaan väliä.Muuta emme voi valita.Maailmanmarkkinat tekevät ne muut päätökset ja meidän pellet painaa sitä nappia missä saamme olla edes mukana.Ulkona on nimittäin vielä kylmempää.
Suurta wiisautta odotellessa!

hakki kirjoitti...

OrNot

Ilmeisesti demarit luottavat joukkovoimaan? Siihenhän he aina ovat uskoneet. Joukot ennen yksilöitä. Mutta maailma on muuttunut. Nyt on Johtajien aika. Johtajat johtavat laumojaan. Laumat haluavat niin, eivät ne halua miettiä. Laumailu on turvallista, joku "elin" päättää yksilöiden ja lauman puolesta.

"Tässä maailman mallissa ainoastaan henkilöllä on merkitystä-ei puolueella." Ja heidät vaiennetaan Arkadianm-en suuressa salissa, sanoopa perustuslain 29 § ihan mitä tahansa. Jollei puolueen etu ole keskiössä, ei edustaja puoluetta kauan edusta.

Laumat vain odottavat ottajaansa.

ToBe kirjoitti...

Kaikki tutkimukset kertovat ajan meneen puolueuskollisuuden osalta historiaan.
Mikään ei ole pyhää ja pysyvää.Kirkkokin menettää asemansa muutamassa vuodessa.
Puolueiden rooli on ylikorostunut niiden todelliseen merkitykseen nähden.
Varsinkin SDP elää jonkinlaista jälki Ihalaismaista aikaa, jonne on sekaan tungettu avoautolla ajava julkkishahmo ja pinkkiin pukeutunut neito.Yritetään olla montaa asiaa yhtä aikaa ja uudistuminen tarkoittaa, ettei mihinkään saa koskea. Mitään ei saa muuttaa.Yksilö ei voi demareita äänestää. Samaa joukkojen siirtoa kirkonkylien äänestyskoppeihin on kautta aikain ollut Maalaisliitolla. Olen muuten palauttanut nimen oikeaksi, koska viimeaikaiset puheet viittaavat sielläkin juurille paluuta.
Mitä muuta maakuntien puolue voi olla kuin maalaisliitto.Maakuntien liitto ehkä? Keskustaa ei ole, koska siellä ovat kaikki.
Kaikilla on samat demarien synnyttämät arvot pohjoismaisesta hyvinvointimallista.Ei tässä ole mistä valita ja siksi kansalaiset etsivät edes johtajaa kertomaan mikä olisi nyt oikein. Unkarinko tie on Suomen tie? Siihen en usko, koska meillä on niin pitkä perinne pysyä poissa ongelmista. Voi olla että vuosi 1918 heijastelee edelleen. Yritetään yhdessä vielä laulun sanoin maailma jatkaa menoaan samaan suuntaan kohti jyrkänteen reunaa.Lisää velkaa otetaan kun muutkin ottavat ja me vertaamme vain kuinka syvällä kukin on-emme enää edes puhu velattomuudesta.odotamme että phjanmaalta löytyy öljyä ja Suomen texas tuo sellaiset rahavirrat että siirrymme velattomien puolelle Norjan seuraksi.Akkurat!

hakki kirjoitti...

OrNot

Juu. On mennyt tosi kummalliseksi menneet sekä meno maailmassa että politiikka. Mutta vielä kummallisemmaksi menee kun seuraavan hallituksen pääministerinä jatkaa Kiviniemi, apupuolueinaan persut ja demarit. Niin ja luonnollisesti RKP. Eikä Pohjammaalta mitään öljylähdettä löydy, vain jatkuvasti suureneva verorahojen Musta aukko-

Siinä sinulle DreamTeamia.

ToBe kirjoitti...

Jos punamulta lisättynä perusmoreenilla muodostaa hallituksen siirryn ihan aikuisten oikeasti veronkiertäjien kunniakkaakseen joukkoon.Luettuani ettei valtion viroissa ole saatu minkäänlaista palkkasäästöä vaikka on ohjelmat sun muut vedän ainoat oikeat johtopäätökset.Ei täällä ole tarkoituskaan muuttaa kulupuolen pelleilyä vaan vääntää lisää veroja jotta se kaamea taakka tulee maksetuksi.Luulen että aika moni yritys ymmärtää yskän ja etsiin Balttialaisen ratkaisun.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Täällä ole tarkoituskaan muuttaa kulupuolen pelleilyä vaan vääntää lisää veroja jotta se kaamea taakka tulee maksetuksi." Ei tietenkään kulupuolta pienennetä, BKT pienenee. Eikä se oikein sovi yhteen lisälainanoton kanssa.

ToBe kirjoitti...

Olin järkyttynyt kun luin valtion tuottavuusohjelman tuloksia.Yhden virkamiehen vuosikustannus oli noussut 17.000€ alle 10 vuodessa.Palkankorotukset on yksi selitys.Onpa kovat korotukset! Toinen selitys löytyy siitä ettei niitä korkeapalkkaisia ole pois putsattu vaan niitä hoitavia käsiä joita ei olisi pitänyt poistaa yhtään.
Yksikään puolue ei puhu asiasta mitään.Varsinkin SDP näkee varmaan juuri tuolla julkisen puolen viroissa työllisyysmahdollisuuksia.
Varsinkaaan vasemmalla ei sana tuottavuus merkitse mitään.Työttömyyshän on tunnetusti helppo poistaa palkkaamalla koko kansa kunnalle töihin.

hakki kirjoitti...

OrNot

"korkeapalkkaisia ole pois putsattu vaan niitä hoitavia käsiä joita ei olisi pitänyt poistaa yhtään." Näinhän siinä on käynyt. Ja kuntaliitostapauksissa johdolle ainakin on rakennettu 5 vuoden irtisanomissuoja. Jos ei irtisanottu tai jo ikääntynyt ole 5 vuoden aikana keksinyt tapaa jolla edes tekee irtisanomisensa mahdottomaksi, hänet saatetaan irtisanoa. Poliittisista suhdanteista luonnollisesti riippuen. Ja onhan siellä lisäksi hallinnon osuus paisunut, joten eiköhän viimeistään sieltä....

Mutta kuntakenttämme huomioon ottaen, siis se jossa hoitavia käsiä yleensäkään on, taidat nyt kyllä haukkua väärää puoluetta, vaikka demareillakin niitä suojatyöpaikkoja riittää. Valtion virkamiehistä suurin osa lienee kokiksia ja erityisesti kepuleita (muista vain 4 viimeistä vuotta) ja kuntavirkamiehet ovat kuntien jakautumasta johtuen lähinnä kepuleitten miehittämiä. Sieltä ne kulut tulevat.