sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Apinoitaisiko taas jenkkejä?

 


Historiallinen budjettikuri Yhdysvalloissa uutisoi Uusi Suomi. Jostain muistan nähneeni, että kauan väännettyjen leikkausten määrä oli jotain 30 miljardia?


0 0 0 . . .


Näin kauniina pyhänä ei oikein jaksa tarkistaa, mutta olen myös muistavinani, että sikäläinen budjetti olisi suuruusluokkaa vajaat 4.000 miljardia? Onkohan historiallista todella se, että leikataan noin 0,75 %? Vai se, että yleensä leikattiin? 


Saapa nyt sitten 17.4. nähdä päästäänkö meillä edes moiseen? Ja erityisesti päästäänkö leikkaamaan oikeista kohdin. Vanhat merkit kyllä pelottavat, jos kepu tai demarit hallitukseen mukaan tulevat. Ja toinenhan niistä ainakin mukaan änkeää.


 

2 kommenttia:

Pohdiskelija kirjoitti...

Budjettivuoden 2012 budjetti 3,7 triljoonaa ja alijäämä 1,1 Amerikkalaisten triljoonaa dollaria. Asukkaita 311.143.224.

Koko maan velkataakka 4 x bruttokansantuote.

Hakemalla löysin velkakellon josta voi tarkastella kuinka politikoinilla hoidetaan maan taloutta. http://www.usdebtclock.org/

Paljon pitää maksajiksi joutuvien haarojaan levittää, että tuossa vauhdissa pysyy pystyssä. Ellei sitten käy niin, että halkio repeää ennen vauhdin pysähtymistä.

Siinä mihin rapakon takana päästiin 10 vuodessa, näyttää onnistuvan myös meidän Hallitukselta.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Ajattelinkin, että sinä tai sitten joku muu toisi tosiasiat esille. Hyvä niin.

Mihin jenkit, suurimmalla ja parhaiten varustelluimmalla armeijallansa pystyy, ei todellakaan pitäisi antaa impulssia, että me 5,3 miljoonainen valtio voisimme tehdä samoin. Mutta vähän on kieltämättä vahvistunut käsitys, että matkiminen voittaa terveen järjen.