tiistai 30. kesäkuuta 2009

Uskomattomat tuomiot

Bernard Madoffille 150 vuoden tuomio pyramidihuijauksesta

Pitäisikö meidän tässäkin apinoida jenkkejä? Pahin pyramidihuijaus mihinkä olen täällä itse törmännyt ovat poliittisen vaalit. Voiton mahdollisuutta ei valitsijalla ole mutta hän on se, joka kuitenkin laskut maksaa. Pelin kaikissa mahdollisissa lopputuloksissa.

Olisiko mahdollista kriminalisoida poliittinen korruptio? Varmaan olisi, mutta tokkopa nykyrakenteen puitteissa? Mutta jos olisi, ehdottaisin sellaista oikeudenkäyttöä, joka on jenkeissä käytössä.

Käytännössä; Äijä boseen, ovi lukkoon, avain mereen. Sopii kaikille yli 70 v.Tulee muuten täällä liian kalliiksi.

Loppuisivat perusteettumat vaalilupaukset samalla.

PS.

Eilisen jälkeen olen joutunut toteamaan, että Madoffin-suuruinen rangaistus voisi hillitä myös velkaantumiskehitystämme. Ehdotan rangaistusta ilman ikärajaa myöhemmin poliittiseen korruptioon syyllistyneille. Matti, Mauri ja Jyrki ovat korkealla syytettävien listallani.

http://www.uusisuomi.fi/raha/64747-%E2%80%9Dsuomen-kannattaa-velkaantua-enemman%E2%80%9D-%E2%80%93-tassa-peruste

12 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Vähällä pääsi Madoff. Kolme vuotta miljardista.

Vaasan keskussairaalan tekninen johtaja Widensjö sai neljä vuotta parista miljoonasta.
Miljoonan hinta siis kaksi vuotta. Vaasan Rantakadun tiilihotellissa merinäköalalla.

Aikamoinen tukkualennus sille Madoffille. Alentamaton vaasalaishinta olisi ollut 100 000 vuotta. Vapautuessaan M voisi kävellä kuivin jaloin Ruotsiin. Maayhteys olisi tuolloin jo 98 000 vuotta vanha.

Rovaniemen moottorikelkkarallin hinta oli 20 miljoonaa. Pääosa toivottavasti tallessa tehtaan seinissä. Kiinteistöihinhän se Widensjökin sijoitti. Mutta eipä köyhä virkamies parilla miljoonalla paljoa !

Tobe kirjoitti...

Pää poikki olisi oikein , mutta kun emme tohdi annamme jonkun 150 vuotta! Tuomiot ovat monimutkaisia ja arvopohjaisia.Kun entinen pääministeri varasti tietoja ja käytti niitä hyväkseeen hän jatkoi valehtelemalla eduskunnalle ja Suomen kansalle.Tuomio oli yli 150.000 ääntä europarlamentin vaaleissa.Kaikki mikä nytkin tapahtuu Kepun kuvioissa ei tapa vaan vahvistaa meidän poikien kykyä ajaa omiensa asiaa.Oikein väärin kokoon käärin.

hakki47 kirjoitti...

Vox

Ehkäpä tukkualennus tulee tuomion kohtuullistamisen seurauksena. Katsottiin varmaan tuomitun ikää. ;-)

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Jäätteenmäen ja Juhantalon jutut osoittanevat kepulien käsitykset oikeudenmukaisuudesta ja sen toteutumisesta. Ja niihin nojaa maaseudulta ponnistava maalaisliitto. Sen sijaan kaupunkeihin pesiytynyt kepulainen alkaa varmasti jossain vaiheessa ihmetellä, ketä oikeastaan kannattaa äänestää ja mistä syystä. Sillä keisarilla ei Kepulandiassakaan ole uusia vaatteita.

Ja maatalous-, ympäristö- ja aluepolitiikkansa jo aiemmin tyrinyt maalaisliitto on parhaillaan tyrimässä myös elinkeinopolitiikkamme. On kuitenkin pakko toivoa, että kun viimeistään 2011 hallitusvalta muuttuu on jäljellä edes jotain sellaista jonka varaan suomalaista tulevaisuutta voisi rakentaa. Tällä menolla tuskin.

"Oikein väärin kokoon käärin." Tuo on hyvä. Olin jo unohtanut.

mallipoisto kirjoitti...

Vangin raatoako säilytetään vankikopissa, kunnes ne 150 vuotta ovat kuluneet?

Asutetaanko sinne samaan koppiin seuraavien sukupolvien vangit katsomaa, mikä on seuraamus, jos saa sen 150 vuoden kakun? Kakku päätyy vankilan matojen kakuksi.

Yhteenlaskutaito taitaa olla joillakin muilla kuin minulla hukassa....

hakki47 kirjoitti...

mallipoisto

Mahtaa Madoffia ottaa päähän ettei asua Suomessa? Ensikertalaisena vapautuisi kärsittyään puolet tuomiostaan, eli jo 75 vuoden kuluttua.

Sitä paitsi, eihän tuo 150 vuotta ole mitään. Muistan jossain juuri nähneeni suurimman yhden henkilön saaman rangaistuksen ylittävän yhteenlaskettuna 800 vuotta.

Eikö kaikkien kannalta tarkoituksenmukaisempaa olisi päästää henkilöstä ilmat pihalle valtion toimesta?

hakki47 kirjoitti...

viljo.eistola

Valitan. Olet toinen ilmeinen örveltäjä, jonka kommentteja en julkaise.

Vox Populi kirjoitti...

Mikähän subprimesijoitus vaiko käänteinen pyramidi on tämä KEVA:n moottorikelkkatehdas. Yli 20 miljoonan satsaus onkin runsaassa vuodessa kääntynyt negatiiviseksi. Ja vielä äsken kuvittelin, että rovaniemeläisseinästä raavitaan osa minunkin eläkkeestäni !
Onneksi mitään väärää ei ole tapahtunut ! Talousmiehet vain järjestelivät papereitaan.

Tyhjätaskuille avautui sijoittajan unelma : Ilmainen tehdas ja kaupan päälle taskurahaa 1,3 milj. euroa.

hakki47 kirjoitti...

Vox

Toivoisin, että ihmeiden aika ei olisi vielä ohi. Mutta vaikka kuinka kurkottelen en lentäviä lehmiä ilmatilassa havaitse. Wait and see. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Kakka pökäle !

Anonyymi kirjoitti...

Mikä kakka pökäle höpö höpö lopetetaan tää paskan puhe heti alkuunsa !!

Anonyymi kirjoitti...

MORO ! haloo onko ketään kuulolla

VOI VITTU JA PERKELE ! antaa sitten vaan olla jos ei kukaan huomaa !