torstai 25. kesäkuuta 2009

Kataja, Kauppinen ja lahjusrahat

Nyt kun Kuntien Eläkevakuutuksen eli Kevan vyyhti vähitellen alkaa aueta herää kysymys vastaavan yksityiskohtaisen tarkastelun tarpeellisuudesta myös muissa eläkevakuutusyhtiöissä. Niitähän tässä maassa riittää. Itseäni eläkkeet ovat aina kiinnostaneet yhtä paljon kuin verotus. Eli eivät lainkaan. Omaksi vahingokseni toki.

Ilmarinen, Varma, Etera, Mela, Tapiola, Veritas, Fennia ja totta kai myös Kela. Eikä varmaan sovi unohtaa Eläketurvakeskustakaan? Porukka, joka sijoittajana käyttää Suomessa sellaista taloudellista valtaa, anteeksi taloudellista VALTAA, johon tuskin mikään muu toimija, valtiota lukuun, ottamatta pystyy. Porukka, joka toimii pitkälti samalla tavalla kuin Kepu. ”Ulkopuoliset” eli työeläkkeisiin vihkiytymättömät pyritään pitämään ulkopuolella ja tietämättöminä, jotta oma valta säilyisi mahdollisimman pitkään.

Mutta eihän minun tästä pitänyt kirjoittaa.

Minua kun hämmästytti Kevan hallituksen puheenjohtajan kirkasotsainen mielipide, jota voi verrata vain pääministerimme vastaaviin. ”Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) torjuu syytökset Kevan roolista vaalirahoituksen junailijana. Katajan mukaan Kevan tehtävänä ei ole antaa vinkkejä vaalirahoituksen saajista.” Näin sanoo mies, joka on saanut oman alaisensa, toimitusjohtaja Markku Kauppinen on ollut junailemassa rahaa keskustalaisille. Ja itselleen.

Valitan, Sampsa Kataja (kok.). Jos hallituksen puheenjohtaja katsoo, että hän ei ulkopuolisen silmissä joudu koplauksen kohteeksi saadessaan alaiseltaan toimitusjohtajalta suosituksen 5.000 euron vaalitukeen Kehittyvien Maakuntien Suomelta, pitää kysyä onko hallituksen puheenjohtaja tehtävänsä edellyttämän arvostelukykyvaatimuksen tasalla. Ehkä hallituksen puheenjohtajan olisi parasta menetellä samalla tavalla, kuin toimitusjohtajan odotetaan toimivan? Ilmoittaa itse erostaan. (Tosin kepuleita eivät politiikankaan moraali, eikä etiikkakaan ole ennenkään juurikaan häirinneet.)

Testamenttinasi voisit suositella, että yhtiö järjestäisi huoneistojen vuokraamista silmällä pitäen järjestelyn, jossa mahdollisia vuokraajia kohdeltaisi tasapuolisesti.

Ei kommentteja: