Kovasti on haluttu viljellä kuvaa nuoresta ja pirpsakasta Espoon Siilinjärveläisestä, Kansallisen Kokoomuksen suosion keskeisimpänä dynamona. Ensimmäiset vaalit menivätkin nappiin. Samoin ulkoministerin vaihto-operaatio. Opetusministeristä en tiedä, mutta ei siitä soraääniä ole kuulunut.
Nyt kun ensi kerran on tullut seurattua Jyrki Kataisen toimintaa vähänkään pidemmällä aikajaksolla, täytyy ihmetellä millä lihaksilla puolueen puheenjohtajuus heltisi. Ja Euroopan paras valtionvarainministeri oli leivottu muutamassa kesän kuukaudessa. Siksikö? Mutta hetken miettimisen jälkeen vastaus on ilmiselvä. Kokoomus repi kannatuksensa viime eduskuntavaaleissa Sauli Niinistön kansansuosiosta. Itse asiassa kolme tai jopa neljä uusmaalaista kansanedustajaa saa kiittää Niinistöä paikastaan ja palkastaan. Ja aika moni muukin.
Ja niin myös Katainen. Niinistö ja demareiden romahdus tekivät Kokoomuksesta hallituksen toisen suuren puolueen. Ja Kataisesta valtionvarainministerin. Ja samalla Euroopan parhaan valtionvarainministerin. Muuta otetta kansantalouden johtajuuteen ei vielä oikein ole löytynyt. Ellei johtajuuten pidetä ilmaisuja jatkuvasti kasvavasta valtion velanottotarpeesta tulevina vuosina.
Tällä hetkellä, kun sekä demarit että kepulit tumpuloivat lähes kaiken mihin tarttuvat herää kysymys, loistaako Kataisen vai Kokoomuksen tähti vain ainoana valona pimeydessä? Vai onko se Kokoomus vaiko Katainen, jonka valonheitin on ainoana syöksymässä tunnelista vastaamme? Tai he kumpikin, yhdessä?
Meillä on taas alullansa raju muutos. Pitääkö sitä alkaa verrata toiseen vastaavaan yli sadan vuoden taakse? Aikaan jolloin sääty-yhteiskunta veti viimeisiään ja nykyiset puolueet syntyivät. Ja mitä olisi kasvamassa tilalle?
maanantai 16. maaliskuuta 2009
Kokoomusko King? Vai Katainen?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
10 kommenttia:
Ei ole valtiovarainministerin paikka herkkupaikka etenkään nykyisenkaltaisessa tilanteessa.
Vapaan pudotuksen vallitessa kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä. Aika vasta näyttää, miten meni tällä kertaa, menettääkö Katainen kasvonsa vai pelastaako maan. ;)
hakki47,
etkai sä tosissasi tarkoita, että tätä kansantaloutta "johdetaan". Tää on kaarnalaiva, joka keikkuu aalloilla. Turvallisuuspolitiikan puolella olemme "ajopuu". Onneksi emme vielä uppotukki.
helanes
Päätellen siitä mihin toimenpiteisiin on ryhdytty ja millä tavalla vapaaseen pudotukseen on muuten reagoitu en oikein positiivisella mielellä odota hetkeä, jolloin katsotaan voitavan jotain tehdä. Milloin se sitten lienee ajankohtaista.
Helge
En tarkoita. En. Kaarnalaivasta, itse asiassa jopa uppotukista olen melko vakuuttunut, kohteena kansantalous. Muiltakin osilta, kuin turvallisuuspolitiikassa.
Presidentti ei hoida hommaansa. Eduskunnan puhemies on vastanainut. Pääministeri ihan pihalla. Oppositio merkityksetön. Suomen Pankin pääjohtaja savolainen. Työmarkkinajärjestöt vanhan valtansa lumoissa. Politokratiamme kriisissä. Mitä vielä?
Ja kaikki tämä siksi, että olemme luoneet kahden kerroksen virkamieskunnan. Ensin perinteiset virkamiehet ja niiden päälle poliitikot. Ja me elätämme koko porukan.
Kun puoluejärjestelmä on menettänyt uskottavuutensa, mitä tilalle?
Hyvä hakki!
Mikäli olen oikein ymmärtänyt haet muutosta. Niin "kansakin". Se on nähnyt että
pistämällä vanhat kalkkikset pois päivänpolittiikasta saadaan vähän nuorempaa ajatusta politokratiaan. Tämä on se "Star Wars'in" salaperäinen VOIMA. Sen tavoitteena on "kansan" hyvinvointi.
Politiikka itse hoitaa yli yön nukkuneensa ja änkyränsä omiin suojatyöpaikkohinsa. Valitettavasti se sama politiikka laajentaa suojatöitä myös avustajina, liittovirkalijoina ja yhdistysvirkailijoina sekä paikallispoliittisissa virkanimityksissä. Sen tavoitteena on politokratian hyvinvointi. Tämä on "Star Wars'in" voiman paha puoli.
Pitkälinjalainen
Olet ymmärtänyt oikein.
Onpa todella metafysipsykologinen maailmankäsitys. :-) Ja kaiken maksaa "kansan" hyvinvointi. Siis se joka puuttuu, riippumatta siitä onko kyseessä onko vallassa hyvä vai paha voima.
Sovitaanko niin, että minä vaan en usko kansan suostuvan aina vaan sietämään.
PS.
En nähnyt kuin ensimmäisen Star Warsiin.
"Ja kaiken maksaa “kansan” hyvinvointi." Kyllä. Kaiken se kestää ja kärsii. Kauan on kärsitty vilua ja nälkää..... ja kärsitään edelleen. Omat koirathan ne pahiten purevat. Sanovat että herrakansan leireillä pahimmat vartijat tulivat vertaistensa (vankien) joukosta.
P.S. Katso muutkin.
Kaiketi kansan sietäminen on pitkälti sitä, että kunhan potkuriin osuva p**ka ei osuu itseen, niin kyllä sitä kestää mitä vain. Ei taida löytyä tästä kansasta enää sellaista yhteisöllisyyttä, että muutosta todella lähdettäisiin hakemaan. Ennemmin se sitten tapahtuu kun osa kansasta jättää äänestämättä ja valtaan nousee ketä milloinkin.Valtaosalla kansasta asiat on kuitenkin niin hyvällä tolalla, ettei sitä nyt viitsitä ihan kaikkiin lillukanvarsiin puuttua. Eihän Suomessa ole juuri korruptiotakaan jos kansainvälisellä määritelmällä mitataan.On vain maan tapa eli poliittiset lehmän kaupat. Eiköhän sitä olla siltäkin osinkin USA:n tiellä, että valtapuolueet eivät juuri ero toistaa. Ja valtaan päästyään vahvistetaan omaa valtaa hinnalla millä hyvänsä. ns. yhteisten asiioiden hoitaminen on toissijaista kunhan saadaan meidän puolueen jäsen sinne ja tänne.
maavaanjaairee
Taidamme olla hallinto-alamaisiksi ehdollistettuja. Hallinto-alamaiset ovat kiinnostuneita itsestään. Irrallaan hallinnosta. Kunhan ei itse keikuta venettä.
Mahdollisuutta, että itse oltaisi mukana vaikuttamassa siihen, miten asioita hoidetaan pidetään uhkaavana. Esimerkkinä ns. Maan tapa. Kyseessähän on korruptio, nepotismi ja heikompien hyväksi käyttäminen. Uskotaan siihen, mitä on aina kehotettu tai suostuteltu uskomaan.
Tuosta lopusta seuraava. Nykyaikana puolueet ovat osa hallintoa. Ehkä näin kaikkialla muualla kuin USAssa. Siellä puolueet ovat pääasiassa valintaorganisaatio. Meillä ne valitettavasti kertovat jatkuvasti, mitä valitsemiemme edustajien pitää tehdä. Puolueen edun nimessä.
No ! Kiroavat Kullervot ! Valttikortit pöytään !
Niin saisi Jyrki Boy oikean stemman ( stämma = sointu / kokous / taivuttaa puolelle / haastaa / tyrehdyttää ; valitse sopiva ) !
Luulen, että lainattava on, jos on rahasta puute. Mutta luottoa vielä riittää.
Mustalaisen hevoselle kävi huonosti, vaikka oppikin olemaan syömättä.
Lähetä kommentti