sunnuntai 10. elokuuta 2014

Geneettisesti tervettä Suomea rakentamassa?Kävimmepä jälleen kerran perheen kanssa Tallinnassa. Näin helsinkiläisenä se nyt ei paljoa vaadi. Ei ajassa, eikä rahassa. Opintomatkana se on ollut edullinen, ellei suorastaan ilmainen, jo noin sukupolven ajan. 

Viime viikolla meuhkattiin Suomen Pravdan palstoilla kovasti siitä, miten suomalaiset naiset ovat kiinnostuneita ihastumaan, seurustelemaan ja naimaan ulkolaisten miesten kanssa. Miksi meuhkata, missä lienee asian uutisarvo? Tilanne on ollut päivänselvä omankin kokemukseni mukaan jo vähintään kymmeniä vuosia. Itse asiassa ilmiö on tuttu vähintään jo niistä ajoista lähtien, joita Juhani Aho kuvaa historiallisessa romaanissaan Juha, vuodelta 1911. Ja Mika Waltari varmaan kuvaisi imiötä Sinuhen tunnetui säkein?

Jo eilen Tallinnassa, terassilla istuessamme kiinnittyi huomio meille uuteen ilmiöön. Kaupungin suomalaiset turistit näyttivät koostuvan suomalaisista tyttöporukoista, lapsiperheistä ja eläkeläisistä. Ennen niin häiritsevästi örveltäneet nuorten suomalaisten miesten laumat loistivat poissaolollaan. Mitä näille tulevaisuutemme toivoille oikein on tapahtunut? Ovatko he kaikki jo juoneet itsensä hengiltä? Vai ovatko koodaamassa pelejä virtuaalimarkkinoille?

Varmemmaksi vakuudeksi, istuessamme ainoan Tallinnan liikenteessä liikkuvan suomalaisen aluksen m/s FINLANDIAN Nosturissa kiinnittyi huomio lattialla, Disco-musiikin jumputuksessa liikehtivään ihmismereen. Silmämääräisesti reilusti yli sadan rytmiliikkujan joukosta bongasimme korkeintaan puolen tusinan nuorta miestä. Olivatko nuoret miehet paikallisessa Pubissa kittaamassa kaljaa ja joikhaamassa karaokea, kun ei heitä buffetpäivälliselläkään näkynyt, jäi selvittämättä?

Nykynuorten mittapuun mukaan varmasti alkuillasta, siis laivalta vähän ennen keskiyötä palatessamme, ihonvärit ja ohimennen kuullut irralliset keskustelun pätkät eivät nekään suomalaisia nuoria miehiä esille nostaneet. Olivatko ehkä nukkumassa raskaasta työviikosta toipuakseen? Kaikkia muita ja nuoria selvästi suomalaisia naisia tuntui olevan liikenteessä terveen väestökasvun edellyttämä määrä. 

Ainoa mieleen tullut tapahtunut pitkän aikavälin trendimuutos - ainakin näin pääkaupunkiseutulaisten perspektiivistä - on ulkomaalaisten miesten tarjonnan lisääntyminen naisten arkipäivässä ja erityisesti illassa. Onko tämä meidän, aiemmin peräti yhdeksi Euroopan geneettiseksi saareksi tuomittu maamme nyt vihdoin saamassa kauan toivottua uutta geneettistä materiaalia? Tästäkö evoluutio jälleen kerran voi - mutaatioiden myötä -synnyttää myös geneettisesti entistä terveemmän, sisukkaamman Suomen?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, suomalaiset miehet olivat jo siinä vaiheessa tosi toimissa.
Suomalaiset mulatisoituvat ja hyvä niin, eipähän mene aikaa itsensä ruskettamiseen kesäisin.

Geneettisesti kansaa voitaisiin parantaa niin, ettei tohtoreiksi väiteilleille terveille miehille annettaisiin todistuksia, ennen kuin ovat lorauttaneet osaa itsestään kansan sivistykselle. Saisivat ymmärtämättömät naiset hakea heiltä annoksensa kansansivistyksen nimissä.

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Mitä lienevät nuo tositoimet, kun suomalaisten näköiset naiset ovat kaduilla? Eivät kaikki sentään ole venakkoja ja thai-tyttölöitäkään löytää voineet.

Uskot ilmeisesti rationaaliseen maailmaan, minä taas sattuman. Tohtoriksi väitelleistä potentiaalisista siemenlingoista syntyy jälkeläisiä ja sivistyksen valoa ihan normaalijakautuman mukaisesti, vaikka muuten kuinka terveitä olisivat.

Kun ei niistä todistuksista muutenkaan taida olla hyötyä kuin julkishallintoa kasvatettaessa, sitä paperia voitaisi voitaisi yhtä hyvin käyttää kertakäyttöisenä henkilökohtaisen hygian kohottamisen apuvälineenä.