torstai 29. heinäkuuta 2010

Kertakäyttösankareita

Onko kestosankareita yleensä edes olemassa? Ajatus heräsi Napakan tämänppäiväisestä kirjoituksesta, lähinnä sen otsikon perusteella, Ollilan jalusta horjuu.


Konkurssikypsä Nokia kasvoi Ollilan tj-kaudella Suomen kruununjalokiveksi. Mutta missä määrin kasvu oli Ollilasta johtuvaa, missä määrin koko dream-teamistä, missä määrin monimutkaisten sattumien summasta, jonka menestystä edes Ollila tai edes dream-teami yhteisin ponnisteluin eivät voineet estää?


Sitä paitsi, tuskinpa Ollila on itsensä jalustalle nostanut. Eivätköhän jalustaa horjuta lähinnä he, jotka ovat nostaneet hänet jalustalle? He, jotka tarvitsevat sankareita?


What goes up, must come down.

1 kommentti:

tobe kirjoitti...

Ollilasta kaavailtiin jopa kepun presidenttiä.Hän ei ollut ns käytettävissä.Nokia on tehnyt suomalaisen teollisuushistorian suurimman loikan ja se henkilöytyy Ollilaan.Ansiosta tai ei on helpompaa kiittää yhtä miestä kuin koko systeemiä.
Nyt odotamme sitä viimeistä loikkaa, joka kertoo Nokiasta totuuden.Osaako yhtiö muuttua asiakaslähtöiseksi vai jääkö koko tarina esimerkiksi loistavasta logistiikasta.Kestosankareita on ainoastaan yleisurheilussa ja hiihdossa.Ei niin huonoa yleisurheilijaa etteihän olis melkein ikonin maineessa jos pääsee arvokioissa maaliin saakka.Noloa toki kun juoksevat suomipaita päällä.
Onneksi ruotsalaiset jäi sentään taakse ja siitähän tässä on nykyään kysymys.Se riittää.Erickson hävisi.