ei riitä oppilasvääpeliltä puolustukseksi, jos aliupseerikoulu ei ole määräaikaan järjestäytynyt kentälle. Näin yksinkertaista se puolustuslaitoksen antama johtamiskoulutus on. Yksinkertaista ja tarkoituksenmukaista. Ilmeisesti samasta opista eivät ole nauttineet sen paremmin suomalaiset kuin muidenkaan euro- ja EU maiden poliitikot eivätkä virkamiehet?
Ei riitä, että ennen lomia heinäkuussa päätetään euro-maiden uusista pelastuspaketeista Kreikalle, kun mitään ei tapahdu sen paremmin Euroopan perinteisen elokuun loma-aikana kuin nyt syyskuun alkupuoliskolla. Eivät kauniit sanat ja hyvät aikomukset mitään pelasta. Tarvitaan tekoja. Puheitten säestämänä tai ilman.
Hyvä osoitus tästä varsin yksinkertaisesta totuudesta on eilinen keskuspankkien päätös lainata dollareita pankeille, jotta euromaiden suurten pankkien (ilmeisesti taas kerran Ranskan ja Saksan pankkien) taalahuolto saadaan turvattua. Ei siinä pelkät puheet vakuuttaneet. Ne taisivat tulla vasta toimenpiteitten jälkeen? Ja ihme tapahtui; valuutta vahvistui ja pörssit pomppasivat. Olisiko mahdollista toivoa, että sekä EU että EKP nyt vihdoin ymmärtäisivät viestin marssijärjestyksen merkityksestä? "Liian vähän, liian myöhään ja vielä ilman näkyvää vaikutusta" - strategia ei vain toimi.
PS.
Tärkeää on tietysti havaita, että kyseessä on laina. USAn Fedin laina EKPlle, Iso-Britannian, Japanin ja Sveitsin keskuspankeille. Siitä maksetaan korkoa ja ehkä se on joskus vielä maksettava takaisin. Eikä sitäkään lainaa pyyteittä anneta. Koko "Pohjois-Atlantisen" eli länsimaisen finanssimarkkinan perusta, velkaan perustuva FIAT-pyramidi horjuu. Ja sen perustana ovat Yhdysvaltain suurimmat pankit. Eikä valtio ollenkaan.
7 kommenttia:
Vähän tähän vielä täytyy lisätä, vai pitäisikö sanoa, että vähän pitäisi vielä puukkoa vatsassa vääntää.
Onko olemassa sellaista kuin rakenteellinen sattuma? Vai onko tässä taas yhden salaliittoteorian alku? Vai puhdas "vainoharha" ns. tavallisen tossunkuluttajan tulkinnassa?
Yksittäisenä tapauksena olisin valmis kallistumaan viimeiseen esittämääni vaihtoehtoon. Mutta kun ajatellaan Euroopan sodanjälkeistä historiaa vähintään Marshal avusta alkaen herää kyllä kysymys. Onko olemassa sellaista kuin rakenteellinen sattuma?
Todella dramaattista, että ne, jotka ovat aktiivisemmin ajaneet demokratiaa, vapaakauppaa ja kansalaisoikeuksia ovat joutumassa omien arvojensa uhreiksi.
EU:n piti helpottaa kansalaistensa elämää, vakauttaa talouspolitiikkaa, mutta nyt näyttää siltä, että saamme pettyä odotuksiimme.
Tällainen kehitys ei voi olla sattumaa, sillä sitä ovat olleet luomassa maailman terävimmät aivot. Mihin tällä kaikella sitten pyritään?
Voisiko olla mahdollista, että poliittiset päättäjät tekevät "markkinavoimista" syntipukin omaan muutoksentekokyvyttömyyteensä? Kaikille lienee selvää, että vapaan kaupan olosuhteissa on länsimaisten demokratioitten saatava tuotantokustannukset alas vähintään puolella arvostaan. Sitä ei saada aikaan poliittisin päätöksin. Vaikka saataisiinkin loppuisi monen puolueen kannatus totaalisesti. Annetaanko asioitten ajautua kriisin kautta katastrofiin ja sen jälkeen puhtaalta pöydältä poliitikot voivat taas pelaastaa maailmaa.
Tämä lamaan liukuminen ei voi olla sattumaa. Länsimaisten maitten kohtuuton ja tarkoituksenmukainen velkaantuminen on oleellinen osa strategiaa, jonka tarkoitus paljastuu viimeistään silloin kun velat erääntyvät maksettaviksi.
fundeeraaja
Olemme ulkoistaneet ja yksityistäneet pankeille oikeuden luoda rahaa. Jenkit tehkööt ihan mitä tahansa, mutta Euroopassa oikeus rahan luomiseen on ollut yhteiskunnalla. Olemme ilmeisesti "ostaneet" jenkkimallin sen haittavaikutuksia miettimättä. Haittavaikutus on se, että pankit eivät ole, eikä niiden pitäisikään olla huolissaan muusta kuin osakkaittensa hyvinvoinnista. Mutkien kautta kansallisvaltioihin liittyvä EKP on ollut ilmeisen huono kansalaisten intressien ajaja. Mitään kattavaa ja yhtenäistä pankkien toiminnan pelisäännöstöä ei ollut eurooon mentäessä, kansainvälisestä pelisäännöstöstä puhumattakaan.
Kansallisilla laeilla ei globaaleja pankkeja ole mahdollista kansanvaltaisesti ohjata. "Money talks" on ilmeisesti riittänyt poliitikoille perusteeksi laiminlyödä tehtävänsä. Ja ovathan trahteeraus, lahjat ja lahjukset olleet kuin eri maailmasta. Tuskin edes asekauppa on päässyt pankkien tasolle?
Kun muutoksen tuulet puhaltavat, niin nostetaan purjeet. Käytetään hyväksi tätä turbulenssia, jonka poliitikoiden kissa- ja hiirileikki markkinoiden, realiteetin ja polulismin pyörityksessä markkinoilla on synnyttänyt. Näin voimme "yksityistää" itsellemme mahdollisuuden tehdä rahaa.
Kaj
Purjehtiminen turbulenssissä ei oikein koskaan ole ollut alaani, niin paljon kuin aikoinaan purjehdinkin. Mielelläni minäkin rahaa itselleni yksityistäisin, vaan taitoni on tällä alalla vähän puutteellinen? Annatko vinkin?
Kaitsu haistaa bisnestä Kreikan lainapapereissa. Korko huitelee pilvissä. Portugalin pelipaperit eikun paranee. Madeiran velat pitää ynnätä vanhojen jatkoksi.
Markkinavoimia ei kannata mennä syyttelemään. Ne eivät käytä muuta valtaa kuin sitä, jonka politiikot heille antaa.
Pankit pelaa jos niiten annetaan pelata. Poliittiset päättäjät eivät pysty vastuutaan pakenemaan edes markkinavoimien taakse.
Oletteko panneet merkille, että opiskelijoitten suosikkipuolue on perusÄssät. Tältä tieltä ei taida päästä pois kuin eksymällä.
Gullkrona on mun lähiveteni. Sitä kautta kokka kohisi milloin Kihdillä milloin Gottlandin suunnalla. Ollut on mennyttä,-oi niitä aikoja GK.
fundeeraaja
En edes osaa pelata yksikätistä rosvoa, en hedelmäpelejä ja Pajatsoa lopetin pelaamaan niihin aikoihin kun "panos" on 20 markkaa(?). Lottoon osallistun silloin, kun tytär innostuu isosta saatavissa olevasta potista.
Tuosta "opiskelijoitten suosikkipuolue on perusÄssät" tuli mieleeni aikoinaan kirjoittamani artikkeli http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23913/persut-ovat-aikamme-taistolaisia .
Toivottavasti edes lauluäänet olisivat taistolaisia parempia.
Lähetä kommentti