keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kumpi on enempi syyllinen?



Sekö, joka omista itsekkäistä motiiveistaan rakentaa ikuiselta runsaudensarvelta näyttävän rahasammon ja mahdollisesti vielä painostaa pienempäänsä sen suoltamasta rahasta nauttimaan? Vaiko se, joka suostuu, tai mahdollisesti jopa taipuu, tuputetun rahan vastaan ottamaan?

Ja NATO-maiden kynnyksen, varsinkin hyvin pienten NATO-maiden kynnyksen, voi hyvin olettaa olevan sattuneesta syystä, aika alhaalla? Sekä rahan vastaanottamiseen että painostukseen altistumisessa.

Olen muutamassa aikaisemmassa artikkelissa peräänkuuluttanut USAn pankkien, ja sen myötä mahdollisesti USAn valtion roolia euro-ongelmamaiden rahoituksessa. Viime sunnuntaina myös esitin pohteen, konkreettisen mahdollisuuden otettujen velkojen käyttötavasta. ”Väikkyy mielessä esimerkiksi mahdollisuus, että meidät muut pannaan maksamaan NATOn varustautuminen, vaikkemme ole edes NATOnjäseniä. Tai vaikkapa Libyan pommitukset. Tai Irakin sota.” 

Melkein kuin siltä kuuluisan apteekin hyllyltä Taloussanomat, ja luonnollisesti Jan Hurri julkaisee tänään tiedot siitä saamisten suuruusluokasta, joka USAn pankeissa maan valtionvarainministeriä Timothy Geithneria pelottaa. 1.500 miljardia. Ja tuokin lienee vain akateeminen alakantin arvaus. Ei siis ihme, että Geithner halusi piipahtaa Puolan ECOFIN kokouksessa ripittämässä Euroopan valtionvarainministereitä viime viikolla.

Geithner halusi euromaiden pikaisesti, mieluiten edellispäivänä sitoutuvan pankkien pääomittamiseen euro-valtioiden, siis euro-valtioiden veronmaksajien rahoilla. Onneksi (?) edes joku pani vastaan. Se joku ei luonnollisestikaan ollut ryhdikäs Ranska vaan sitä ja sen ratkaisuja tähän asti peesannut Saksa. sen valtionvarainministerin Wolfgang Schäublen muodossa. Ja hän jatkaa linjaansa edelleen. Onneksi(?). 

Libyan sota, siis se Libyan ystävien ristiretki, jatkuu edelleen. Mutta mediatietojen mukaan se on myös tyhjentänyt retkeläisten arsenaalit. Ja mitäpä nuo ammukset, kranaatit, pommit ja ohjukset muualta tulisivat? Ehkä Geithnerin huolet siitä vähän helpottuvat?

Omia johtopäätöksiäni:
  • On kristallinkirkkaasti selvää, että ns. Pohjois-Atlantisella yhteisöllä on käsissään sitä koskeva pankkikriisi. 
  • Alkaa olla varsin selvää, että amerikkalaisten pankkien luova tuotekehitys on syynä euronkin nykytilaan. 
  • On itsestään selvää, että USA ja Britannia haluavat maksattaa oman potentiaalisen pankkikriisillä euro-mailla 
  • Aivan ilmeisesti sekä USA että sen keskeisin hengenheimolainen Euroopan Unionissa - Iso-Britannia haluavat maksattaa meillä pankkiensa tuotekehittelyjen aikaansaannokset, valtioittensa löperön rahoitusvalvonnan ja kaiken tämän päälle vielä NATO-maiden aseistuksen ja sotansa.
  • Sopii toivoa, että euro-maiden ns. päätöksentekijät eivät pelkkää myöntyvyyttään ja NATO-lähtöisyyttään, taivu USAn ja Britannian uskomattomiin maksatusrakennelmiin

Emmekä me suomalaiset ole edes NATOn jäseniä. Siitä huolimatta, että kaikki nyökkäsivät, tämä koskee meitä.


PS. 7.10.2011

Piti oikein selvittää kuinka suuri on Kreikan sotalaitos. Väkeähän maassa on tuplasti Suomen verran. Suuri, huomattavasti suurempi on tämän NATO-maan sotilasvoima.


http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Greece

Ei kommentteja: