tiistai 7. heinäkuuta 2009

Vallan Vahtikoira

Surffatessani netissä kompastuin uuteen tulokkaaseen. Ne, jotka ovat näitä blogeja jo pitkään lukeneet mahdollisesti muistavat ajatuksesta, jota kuvasin artikkelissani Adopt an MP pari vuotta sitten. Siis ajatusta seurata vertaisverkon tavalla poliitikkojen tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.

Valistus.net on sivusto. Se lienee alkanut joskus keväällä ja varmasti sitä voisi kehitellä edelleenkin, mutta se antaa aika paljon mahdollisuuksia seurata, jopa vertailla poliitikkojen ja muuntin valta-eliitin tekemisiä.

En tiedä sivuston rakentajien taustoista, tavoitteista tai mielipiteistä mitään, joten en voi suositella liittymistä. Mutta he toteavat etusivullaan:

"Blogikirjoittajat ja poliittisaiheisten sivustojen ylläpitäjät ovat enemmän kuin tervetulleita rekisteröitymään portaaliimme ja lisäämään linkkejä omilta sivuiltaan löytyviin kirjoituksiin. Sama neuvo koskee toki aivan kaikkia portaalissamme vierailevia. Mikäli löydät minkä tahansa mielenkiintoisen sivustollamme esiteltyihin henkilöihin liittyvän uutisen tai kirjoituksen, kannattaa se ehdottomasti lisätä mukaan portaaliin. Sekä sivustomme käyttäjien että blogikirjoittajien kannalta tämä on puhtaasti win-win -tilanne, jossa blogien kirjoittajat saavat kauttamme lisää lukijoita ja näkyvyyttä, ja portaali entistä enemmän poliittisten vaikuttajien profiileihin niputettua tärkeää tietoa kaikkien luettavaksi."

On tämä ainakin tervetullut potentiaalinen Vallan Vahtikoira.

PS.

Palautteena sivuston ylläpitäjälle se, että päivityksien reaaliaikaisuuteen kannattaisi panostaa. Jopa näin kesällä- :-)

3 kommenttia:

Oijoi kirjoitti...

Mitäs tätä ihmettelemään.

Aina on ollut ja tulee aina olemaan:

Totta helvetissä poliittisesti ohjattu ministerö tukee poliittisesti ohjattun laitoksen johtajuutta.

Ihan presiis sama jutska on siinäkin, ettei “ekonomisteina” itseään pitäneet nähneet laman tuloa, jota asiaa mm. Helge von Keitel huuli pyöreänä viimeisissä blogeissaan ihmettelee.

Pääosa meidän ja maailman osaavista ekonomisteista teki tiliä ja muut pökerömmät pankeissa olivat hiljaa.

Muutama meklarisalin asukki naureskeli vuosi puolitoista sitten rahastosijoittajia ja "tanssinopoettajia" koska jo tiesi näiden menettävän rahansa.

Katos heittin putkesta näkyy aina kuka myy ja mitä. Siinä ei tarvise olla kaksista logiikkaa kun tekee tiliä itse ja sukunsa..

Ja, tässä pelissä muista.

Korppi kun ei korpin silmää kaiva..

hakki47 kirjoitti...

Oijoi

"Korppi kun ei korpin silmää kaiva." Näinhän se on ollut. Ja vastakin on. Mutta luulisin, että kommenttisi paremmin sopisi edelliseen artikkeliin? Tai JOKU MUU Eduskuntaan 2011 blogille?

Oijoi kirjoitti...

Joo, passaa se sinnekin.