maanantai 6. heinäkuuta 2009

Pääministerille päiväkahviseuraa

Pääministeri tahtoi iltapäiväkahviseuraa ja Kevan toimitusjohtaja Markku Kauppinen vastasi kutsuun. Näin se kuulemma meni, Kauppisen tiedotteen mukaan. Ja kuten tasavallassamme on tapana, pääministerin seuralaisten asioita käsitellään myöhemmin oikeudessa. Ehkä Markku Kauppinenkin kirjoittaa suhteestaan vielä best-sellerin?

Tähän mennessä Kauppinen on "uhannut" viedä asian oikeuteen. Miksi vain uhata? Jos aihetta on, on syytä puhdistaa nimensä vaikka Korkeimmassa Oikeudessa asti. Ja Julkisen Sanan Neuvostoon on myös syytä valittaa. Mitä isot edellä....

Samaan aikaan Kauppalehti "paljastaa", että kahta lukuun ottamatta kaikki työeläkeyhtiöt ovat tukeneet ehdokkaiden vaalityötä. "Puolueiden tukiseminaareihin on osallistuttu Eläke-Tapiolasta, Eläke-Fenniasta, Kuntien eläkevakuutuksesta, Maatalousyrittäjien eläkelaitoksesta, Varmasta ja Veritas Eläkevakuutuksesta." Ja varmasti muutaman taulunkin joku ehkä on ostanut?

Ehdokkaan vaalityön tukeminen yritysten toimesta on toivottavaa. Missä määrin työeläkeyhtiöitten toimesta, tullaan varmasti syksyn aikana selvittämään. Mutta se, että Kevan toimitusjohtaja suosittaa ulkopuoliselle yritykselle tukemaan Kevan hallituksen puheenjohtajaa ja muutamaa muuta eturivin poliitikkoa asettaa hänenkin arvostelukykynsä kyseenalaiseksi. Vaikka onhan sekin kyllä ollut Maassa Tapana.

Joskus aikoinaan Midas muutti kaiken kullaksi, mihin koski. Nyt kaikki mihin Matti Vanhanen ja Jarmo Korhonen koskevat muuttuu .... paskaksi?

PS.

Pääosin julkisin varoin toteutettu puoluetuki on lopetettava. Puolueitten toiminta on rahoitettava pelkästään yksityisistä varoista. Demokratiasta kannattaa maksaa. Lisätietoja vaikka tästä.

14 kommenttia:

hakki47 kirjoitti...

Tähän mennessä asiat etenevät kuin aina ennenkin. Nyt Markku Kauppinen sitten erosi. Omasta tahdostaan, luonnollisesti. Vaan eiköhän vaikenevaa veljeä muisteta?

Vasta seuraavassa vaiheessa hän kirjoittaa muistelmansa. Siis, jos ei muistettaisi.

Archer kirjoitti...

Kieltämättä tuo toimarin paljastus toi Masan suhteet ihan uuteen valoon. Siinä taisi tulla ainakin kaksi jamppaa yhtäaikaa, jos ei nyt ihan samasta niin vierekkäisistä komeroista ulos. Herää kysymys onko uuniperuna jokin slangisana joka tarkoittaa ihan muuta?

hakki47 kirjoitti...

Archer

Yritä nyut pitää mielessä, että olen vanha, vasynyt ja varmasti osin dementoitunutkin äijän-käppänä. Kerro nyt vähän tarkemmin, mitä mahdollisesti valastui ja ketkä tulivat komeroista? Ja miksi juuri toimarin, mikä paljastus toi, mitkä Masan (kuka hän lienee?) mitkä suhteet ja minkälaiseen valoon.

Ruma sana pitäisi jo vähitellen oppia sanomaan niin kuin se on. Arvuuttelusta ei ole apua.

Archer kirjoitti...

Jaa...a. Missä kulkee kunnianloukkauksen raja? Vanhanen tahtoi Kauppiselta päiväkahviseuraa? Linkissä iltapäiväkahvi. Leikin nimi? Viimeinen pari kaapista ulos? Voihan kaapissa olla kassakaappikin jonka kanssa on nyhvätty. Ei liity tähän, mutta onko homo ruma sana?

helanes kirjoitti...

Hyvin yksinkertainen kysymys: Miksi Kauppinen erosi?
Kohtuullisen sekavalta kuvio joka tapauksessa näyttää:
http://helanes.blogit.kauppalehti.fi/2009/07/05/dagadaga

Aiheesta laajemmin:
http://helanes.blogit.uusisuomi.fi/2009/07/06/muistatko-viela-maan

hakki47 kirjoitti...

Archer

Kyllä minä ennenkin olen tavannut homppeleita, joilla on lapsia ainoasta avioliitosta. Ja kaikkea mahdollista olen ollut valmis Matinkin viaksi kääntämään. Mutta homppeli? Vähän menee vaikeaksi. Ja mitä se Mertalakin asiasta tuumaisi?

hakki47 kirjoitti...

"Tätä vyyhtiä on nyt ryhdytty muutaman varomattoman paljastuksen jälkeen selvittämään. Ainakin aluksi halutaan ko. rahoitus avoimeksi. Onpa laadittu lakikin velvoittamaan, tai ”velvoittamaan” sillä käytännössä se on ollut vapaaehtoista, könttämuotoista ja sanktioimatonta."

On korkea aika, että puolue-eliitti vastaa kansalle.

Archer kirjoitti...

Puolue-eliitti tuskin vastaa kansalle. Omilleen pitäis joku selitys olla. Varsinkin Vanhasella joka oli järkkäämässä pro merikukkayhdistystä.

Eikös sitä sanota ettei paska pöyhimällä parane.

Ainoa mikä voi menoa muuttaa on, että äänestäjät löytävät ehdokkaansa netistä. Silloin tukirahoitus edes vähän menettäisi merkitystä eikä puolueet pystyisi samalla tavalla rankkaamaan ehdokkaitaan parhaaseen Aaaa... ryhmään.

Vox Populi kirjoitti...

Toivottavasti tämä moottorikelkkaralli nyt tutkitaan pohjia myöten. Vuosi sittenhän poliisi jo alkoi kaivella asiaa. Taisi silloin olla ainoa vaalirahoitusjuttu, jota poliisi alkoi tutkia. Mutta pian painettiin villaisella !

hakki47 kirjoitti...

Archer

Tässä havaitsee kuinka kauas perinteisestä maalaisyhteiskunnasta olemme jo päässeet. Ei paska varmaan pöyhimällä parane, mutta kyllä se nopeasti asfalttipihalta pois on kärrättävä. Ainakin kesähelteellä.

Siinä muuten huomio Vanhasen aktiviteeteistä. Tämä varaukseton "hyväntekijä" teki samaa kuin Markku Kauppinen, joskaan ei pomolleen. Ja puolue antoi hänelle jo anteeksi hairahduksen osoittaa vaalitukea muun puolueen ehdokkaalle. (Josta ei muuten ole vaalien jälkeen kuulunut ei näkynyt yhtään mitään.)

hakki47 kirjoitti...

Vox

Eikö olekin tämä yhteiskuntamme ihana. Kansalaiset eivät kohta luota enää edes poliisin poliittiseen puolueettomuuteen.

Toivottavasti tutkitaan. Mutta tutkittavaa riittäisi vielä paljon enemmän S-ryhmän ja paikallisosuuskauppojen poliittisista kytkennöistä kaavoituksen osalta. Kiistattoman näytön saaminen vaan on ilmeisesti aika vaikeaa.

eurooppalainen kirjoitti...

Haluan vielä lisätä viimeiseen rinnastukseen Midaksen kosketuksesta, että tämä on kerrassaan häkellyttävää! Kertokaa joku, jos tässä on logiikkaa takana:
Kauppinen eroaa Kevasta. OMA kepulainen Kiviniemi tilaa lumeselvityksen, että alles gut! Mikä helkkarin järki tässä on? Nyt Keva haluaa näyttäytyä ihan ok firmana ja Katainen nostaa taatusti omansa Kauppisen seuraajaksi. Selvitys vain sementoi sen että ei ole syytä tonkia firmaa vähään aikaan ja vaikka tonkisikin, voidaan paperi aina vetää esiin ja väittää muuta. Kiviniemi pelaa suoraan kokoomukselle antaen heille "vapaudut vankilasta" kortin ja kokisjohdolla sama korruptio voi jatkua, mutta todennäköisesti oman puolueen suuntaan. Tilanne olisi tietysti hyvän politiikan tekemisen mukaista, jos kepu saisi omansa seuraamaan Kauppista, mutta Jürgen ei tätä tilaisuutta jätä käyttämättä, kyllä sen verran on vipuvartta kepun sekoilujen jäljiltä.

eurooppalainen kirjoitti...

...vai onko tämä "bad timing"? Kauppinen erosi tyyliin 5 minuuttia ennen kuin saatiin vapauttava paperi aikaiseksi? Nyt onkin sitten Kiviniemien hyvä todeta että "ryhdikäs teko" että erosi, vaikka mitään ei ole edes tehty moraalin, saati lain vastaisesti. Mutta ihan hyvä, että varpmuudeksi ymmärsi lähteä :D

hakki47 kirjoitti...

eurooppalainen

Kiviniemi sai haluamansa viestin ehkä läpi metsien miehille, peltojen pojille ja talojen tyttärille. Siis sille porukalle, jotka eivät edes ymmärrä mitä poliittinen korruptio on ja miten se eroaa puoluepolitiikasta. Ja ehkä vielä samanmieliselle poliittiselle nomenklaturallemme, kaikissa puolueissa.

Toivottavasti hän ja tämä tilattu selvitys ei kuitenkaan saisi aikaan sitä, mitä näiltä toimilta odotetaan. Siis sitä, että juttu häviäisi otsikoista.