Nyt kun hallituksen eläkehöpsötys on haudattu, siirrytään seuraavaan.
Entisaikaan huonojen viestien tuojien elinajanodote oli hyvin lyhyt. Ja oli siitä ainakin se hyöty, ettei moinen pessimisti päässyt uudestaan pilaamaan hallitsijan hyvää tuulta. En väitä olevani hallitsija, en sinne päinkään, mutta toivoisin, että valtionvarainministeri lopettaisi jo vähitellen kansakunnan motivoimisen talvisota-talkoisiin.
Vajaa puoli vuotta sitten, kansainvälisen talouden kriisi ei aiheuta syytä huoleen. Ei koske meitä. Sitten elvytystä pari sataa miljoonaa. Sitten pari miljardia. Yks´kaks 10 miljardia. Vastikkeetonta pankkitakausta 50 miljardia. Valtionlainaa 20 – 30 miljardia. Nyt 40 – 60 miljardia. Jos hän vielä muutaman lisäviikon saa tuplaa varmaan tuokin.
Muutamassa kuukaudessa kansantalouden tulevaisuus on täysin kuralla. Mustemmalla maalilla taivaanrantaa ei juuri voi enää piirtää. Kannattaisiko hallituksen miettiä mitä voitaisi tehdä, että tuollaista lainamäärää ei jouduttaisi ottamaan? Sen ottaminen kun tarkoittaisi, että valtion nykyinen 50 miljardin lainakanta nousi yli 100 miljardin euron. Ja tämä on vasta arvio. Minua ei lainkaan ihmetyttäisi, jos kyseessä olisi poliittinen arvio. Arvio jonka ei vielä oleteta herättävän kansalaisia vaatimaan johdon vaihtamista.
Taktiikka on kyllä hyvä. Hilataan velkamäärää pikku hiljaa ylös. Ettei kansa pelästy. Etteivät typerykset huomaa, mitä se merkitsee. Etteivät ala vaatia tilille.
100.000.000.000 euroa on aika iso velka. Suomen valtionvelaksikin. Lähes 20.000 euroa jokaista kansalaista kohti. Ja enemmänkin niitten osalta, jotka sitä ovat joskus maksamassa.
Milloin alatte tehdä töitä sen eteen, että tuon kokoista lainaa ei tarvitse ottaa?
PS.
Taisivat olla Neuvostoliitolle maksetut sotakorvaukset pikkuraha tähän verrattuna?
torstai 12. maaliskuuta 2009
100.000.000.000 euroa
Tunnisteet:
Corruption,
Crises,
johtaminen,
Poliittiset puolueet,
talous,
Työelämä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
7 kommenttia:
Unohtui tuosta vielä näkökohta.
Maksamme poliitikoille ja varsinkin hallituksessa istuville kansanedustaja poliitikoille kovaa palkkaa. Joku saattaisi jopa sanoa, että sikamaisen kovaa palkkaa. Palkkaa maksetaan heille "vastuusta" ja "tuloksista" heidän hoitaessa "ammatikseen" meidän yleisiä ja yhteisiä asioitamme.
Lisälainan ottamiseen ei ammattitaitoa vaadita. Se onnistuu pienemmälläkin palkalla. Ja vastuusta ei kannata edes puhua, kun velan kejityshistoria on yllä kuvatulla tavalla syntynyt.
Mutta sen toki olen valmis myöntämään, että näyttää paremmalta, jos valtionvarainministerin käsi ei vapise hänen allekirjoittaessaan meidän nimeämme lainapaperiin. Me maksajina, GOP edunsaajana.
Minun yleissivistyksessä on varmaan joku aukko. Mikä on GOP?
Jospa myö tehhään sillee,että kun on tuo maine kunnossa, niin myö vetästään pokkana lainat tappiin ja kun PerSu:t saa ääriainekset liikkeelle ja Suomen irti EU:sta niin hyö ilmoittaa, "Et myö ei makseta, lainat oli korvausta kaikesta siitä mitä olemme tehneet maailman hyväksi. Tulkaa hakemaan jos uskallatte!"
Siitä sitten palataan pikkuhiljaa kohti keräily- ja maatalousyhteiskuntaa, joka tulee olemaan huomattavan helppoa kun EU:sta irtautumisen yhteydessä täältä on lähtenyt pakolaisiksi miljoona tai pari ihmistä. Ei heilauta meitä vienti eikä tuonti kun ollaan vaihdantataloudessa. "Vaihda pupu leipään."
Velka on veli otettaessa, velipuoli maksettaessa. Ei tainnut Katainen kuitenkaan tätä soppaa keittää, vaikka kauhan varressa nyt profiloituu.
Pitäisikö lasku lähettää reittaajille, subprimelainoja paketoineille pankkiireille, kummisetä Bill Clintonille vai Kyösti 2:n manaamalle talousrikolliselle, puska-W:lle ?
Miten hoitaisit homman Kataisen housuissa ? Leikkamalla menoja ? Veitsi kahvaa myöten pöydässä, eikä piisaisi !
IsoIgor
Grand Old Party. Tiedä tuosta yleissivistyksestä? ;-)
maavaanjaairee
Toivotaan nyt sentään, että ihan sinne keräilytalouteen asti ei päästä. Ja ongelma se on kai sekin, että minne ne 1 - 2 miljoonaa muuttaisivat. Rajaestävät silloin liikkumisen. Toisaalta, Siperiassa on kyllä tilaa. Sonjan kanssa lunta lapiodessa.
Vox
Ajattelinkin, että joku "inhokki" tuon kysymyksen esittäisi. ;-)
En ole ministeri, en edes kansanedustaja. En ole työelämässä vaan eläkkeellä. Eläkeläisellä ei ole edes työvelvoitetta. Mutta jos kohtuullisesta konsulttipalkkiosta sovitaan lupaan kertoa. Osviittaa voi ihan hyvin kaivella runsaan kahden vuoden blogeista.
Lähetä kommentti