maanantai 31. tammikuuta 2011

Suomi ei elä matkailulla


Suomi ei elä matkailulla ja päivittäistavarakaupalla.  Ei edelleenkään.


Eikä moista kannata Suomen edes tavoitella. Egypti kun elää kai pelkästään ensin mainitulla. Niin taitaa elää Tunisiakin? Juurin niin kauan kunnes siellä tai niissä maissa, joista matkailijoita lähettäväksi asti riittää, jotain vähänkään poikkeuksellista tai vakavampaa tapahtuu. 


Ottakaamme onkeemme. Suomessa kun ei ole muumioita, ei pyramideja, ei edes palmuja muille jaettavaksi asti. Eikä aurinko talvisaikaan välttämättä, ainakaan lämmittäväksi asti paista. Luonnon ihailukin lämmittää vain siihen asti kun massu on täynnä. Tähänkin asti matkailu Suomeen on perustunut lähinnä kolmeen seikkaan: liikematkailuun, vakaaseen, kilpailukykyiseen valuuttaan ja valtion ylen runsaskätisiin tukiin. Lapin matkailu ainoastaan jälkimmäiseen.


Mutta varmaan Epäilevät Tuomaat haluavat ensin katsoa miten Epyktin ja Tunisian käy? Mutta tuskinpa kovin paljon paremmin kuin aikoinaan Libanonin, Jugoslavian, Romanian, Bulgarian, Israelin... ....ja mitä niitä muita esimerkkejä vielä löytyisikään?


1 kommentti:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Voisimme panostaa elämysmatkailuun. Masokistit kautta maailman tulisivat tänne kokeilemaan millasista on elää suomalaisena jos he vain tietäisivät millaista herkkua täällä on tarjolla.

Ikänsä keskinkertaisien kansankynttiöiden haukuttavana ollut ja sosiopaattien mieliksi rehellisyydessä ja luottavaisuudessa kunnostautunut tavis ei ymmärrä, kuinka eksoottinen hänen elämäntapansa on ihmisarvoista elämää viettävän henkiön silmissä.