tiistai 25. tammikuuta 2011

Sopimus yhteiskunnan kuppaamisen jatkamisesta

Aina silloin, kun kepulit esittävät yhteiskuntasopimusta, laajaa tai vähemmän laajaa, työmarkkina-, ulkopolitiikka- tai vaikkapa finanssipolitiikka- yhteiskuntasopimusta, minulle syntyy tunne siitä, että taas meitä muita kusetetaan. Tai ainakin yritetään kusettaa. Sen verran on tuon puolueen uskovaisten rehellisyys on vuosien varrella ja erityisesti viimeisen muutaman vuoden aikana ryvettynyt. Tulee tunne, että heikäläiset todella vielä uskovat siihen, että äänestäjien muisti kykenee venymään enintään kolmeen kuukauteen. Ehkä he ovat oikeassa?


Jos ehdotuksen tekisivät demarit, kokikset, persut tai vihreät jopa ristilliset, vaivautuisin varmaan edes selvittämään mitä moiset ehdottavat ja miksi. Mutta kepun uskottavuus on mennyt jo hyvin, hyvin moneen kertaan. Siis minun silmissäni.


Maailma on muuttunut. Kepu ei. Nettikään ei enää auta äänestäjää unohtamaan. Ellei äänestäjä itse sitä halua. Haluaako?


 


 

15 kommenttia:

Tobe kirjoitti...

Ärsyynnyin aivan samasta asiasta...syy ei ole pääministerin itsensä, vaan edustamansa puolueen arvomaailman.
Äänestäjien suunnaton tyhmyys nähdään jo muutaman kuukauden päästä. Jos tuolla maakunnassa on ihan aikuisten oikeasti niin paljon niitä joiden mielestä nykyinen meno on mahtavaa ja se saa jatkua niin voi meitä. Kaduille on mentävä ja kieltäydyttävä maksuista joilla ylläpidetään kuluja joissa ei ole tolkkua.Vaikka ehdotat Joku muu vallankumousta en usko sen vaikuttavan.
Tunisian malliin maailma saattaa muuttua.Ongelma noissa mielenilmauksissa on se, että ne omii aina joku porukka.Jos vaikkapa SDP omii nykymenon vastaisen liikkeen niin se ei ole nykymenon vastaista liikettä silloin.Liikkeen pitää syntyä ilman puolueita ja se ei mediaa kiinnosta ennenkuin autot palaa ja väkivalta saa pääroolin.Sitäkään emme halua.Tyydymme siis Kiviniemeen ja toivomme parasta,,,ei helkkari...ei enää Kepua ei.Suurin osa kansasta on ikuisessa oppositiossa ja se ei ole demokratiaa se.

hakki kirjoitti...

OrNot

"syy ei ole pääministerin itsensä, vaan edustamansa puolueen arvomaailman." No, tässä erikoistapauksessa olen kyllä kanssasi eri mieltä. Mutta noin voisi toki olla. Siinä juuri paljastuu poliittisen järjestelmämme valuvirhe. Kansalaiset saavat vielä äänestää puolueiden ehdolle asettamaa henkilöä, mutta valittujen henkilöiden kädet sidotaan ryhmäpäätöksillä. Periaatteessa saamme ao. henkilön vastuuseen päätöksistään, mutta siihen, joka aiheutti päätöksen, siis puolueeseen, emme.

Eli sama asia toisin päin. Sen jälkeen kun olemme valinneet jonkun edustajan Arkadianmäelle, hän on pakotettu ulvomaan laumansa rinnalla, eli alistuttava ryhmäpäätökseen. Sen jälkeen, ainakin jos uudelleenvalintaa aikoo yrittää, hänen on pakko keskittyä puolueensa edustamiseen.

Toivon todella, että kansalaiset menisivät joukkoina antamaan äänensä JOKU MUUlle, ettemme joutuisi Tunisiankaan tielle.

Pohdiskelija kirjoitti...

Eihän etujärjestöjen puhemiehistön puheenjohtajistossa voi tehdä päätöksiä muuten kuin sopuratkaisulla. Tuossa on sulle ja tuossa on mulle. Mikäli rahat ei riitä otetaan velkaa niin paljon, että kaikki saavat nokkimisjärjestyksen (varallisuutensa) mukaisen korvauksen. Siinä ei ole paljon osaa eikä arpaa talousasioilla ja demokratialla. Kaiken kruunaa Kiviniemen ajattelu rikollisuuteen taipuvaisten edustajien uudelleen valintaan - " Ei siinä ole mitään estettä kaikki on valitsijoiden käsissä " Tästä joukosta on sitten hyvä valita hyvä maineisia Suomen kansalaisia pitämään sormea raamatun päällä. Poliisi on muuten varoittanut rikoksiin altistuneiden pyrkimyksistä politiikkaan, näitä synapseja jotka ovat välittäjinä harmaalle alueelle ( lain ulkopuolella oleva alue ) on nykyisin noin 10% edustajista. Rangaistukset eivät ole aiheuttaneet kohteille mitään poliittisia menetyksiä , ainoastaan tunnettuus on kasvanut.

fundeeraaja kirjoitti...

Pikkuisen kierretään kehää, mutta väliäkö sillä. Energiapoliittinen yhteiskuntasopimus vietiin läpi hallituksen yksimielisellä päätöksellä. Siinä vihreät toimivat arkkitehteina. Kokoomus sai hienosti paineita pois progresiivisesta verotuksesta ja kepu veti pitkän tikun. Kaikki se mikä olisi järkevää jättää maahan sitä parantamaan poltetaan lämmöksi ja sähköksi, joista kaupunkilaiset suorittavat suoran tulonsiirron periferiaan. Hallituksessa jokainen sai jotakin. RKP tosin joutui tyytymään ainoastaan torjuntavoittoon kielipolitiikassaan.
Nyt pitäisi saada aikaan yhteiskuntasopimus, joka jäädyttäisi kustannustason palkkojen osalta, mutta sallisi elintarvikkeitten hinnankorotukset maailmanmarkkinahintojen mukana. Energian verotus on kuulemma topissa, mutta tuskin sentään hinnat. Nehän ratkaistaan maailmalla.
Pohdiskelija, edustajista noita poliisin varottelemia "synapseja" on ehkä 10%, mutta puolueista 90% eivätkä ne ole raamatun kanssa missään tekemisissä. Sitäpaitsi lobbaaminen on EU:n myötä tullut hyvinkin kunnialliseksi toiminnaks

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Taitaa tuo esittämäsi prosenttiluvut olla lievästi sanoen alakanttiin?

Kun Neuvostoliitto rojahti ja Venäjä alkoi uudenmallisen vaelluksensa syntyi taloudellista valtaa pitämään rikollinen oligarkia. Kun Kepu rojahdutti suomalaisten uskon poliittiseen järjestelmäämme syntyi poliittinen oligarkia pitämään maan lainsäädäntövaltaa?

Tunnettuutta ei aina voi lisätä taulukaupoilla ja seminaareilla. Täytyy substanssiakin olla mukana?

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Kuten juuri todistit, kepun uskottavuus on mennyt. Se, että se on mennyt myös kokiksilta ja viherpiipertäjiltä ei liene uutta sekään?

Mutta eikö kattava yhteiskuntasopimus kuulostakin kauniilta? Suorastaan ihanalta?;-)

fundeeraaja kirjoitti...

Yhteiskuntasopimus on kaunis ja kansanvaltainen sana. Melkein yhtä kaunis kuin uhrimieli. Pitää vaan huolehtia, ettei joudu uhriksi tai sopimuksen maksajaksi. Vaikeasti hoidettavia asioita molemmat,-täältä katsomosta käsin.
Asiasta kolmanteen. Mikä ihmeen yhteiskuntasopimus se sellainen on, että oppositiossa olleitten puolueitten suosio senkun laskee? Ei niin ole käynyt historian sivu. Mitä tästä ilmiöstä Teidän mielestänne seuraa? Voiko olla niin, että kansa muistaa vallankumouspuheet vai ovatko kaikki heittäneet haalarit nurkkaan?
Viisaat valistakaa!!!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

En ollut selvillä siitä, että persut ovat jo hallituspuolue. Mutta oppia ikä kaikki.

Tobe kirjoitti...

Sanon ruman sanan ihan nimellä...se on Kaikkonen....niitä nuorisosäätiön syyllisiä on pitkä lista, mutta Kaikkonen A. on taas kerran ehdolla hoitamaan omia asioitaan maan tavalla ja puolueen normisäännöillä.Koska mies ei itse ymmärrä hakeutua muihin töihin häntä pitäisi auttaa.Toisaalta saisiko hän muita töitä noilla näytöillä.Tuomitsenko liian aikaisin ja tuomitsenko vain yhden?
Olisiko Vihriälä vielä suurempi kuppaaja, koska summat olivat suurempia.Jos noissa asemissa ei tiedä mikä on laillista ja mikä ei niin herranjestas kun nuo pääsee budjettiriiheen.Yhteiskuntasopimusta kannatan ilman muuta.Siihen tulee sisällyttää järjenkäyttö.
Kuntien määrän vähentäminen on järkevää, koska se vähentää virkamiehiä ja mahdollistaa nykyisellä veroasteella palvelujen ylläpidon.Listahan on kaikille tuttu, mutta sellaisia asioita ei Kivinimen papereissa ollut.Siellä oli vain unelmia jossa kaikilla on kivaa yhdessä sopien.Ei riidellä eihän? Järjenkäyttöön kuuluu myös asioista puhuminen niin että sanotaan koko totuus.Kun vaikkapa Tohlopin toimittaja kertoo pääomaverotuksesta hän aina unohtaa sen pääoman todellisen veroasteen.Samaa puolitotuutta on tarjolla kaikilla poliitikoilla.Osa osaa asiansa ja käyttää sitä hyväkseen ja osa ei osaa ja tekee samaa.
Olisiko liikaa vaadittu, että eduskuntaan vaadittaisiin jonkinasteinen talouspolitiikan tuntemus.Ymmärrys.Ehkä kauppakorkena pääsykoe olisi liikaa? Jotain kuitenkin ettei tarvitse kuunnella ihan päättömiä puheita.Toisaalta jos eduskunta edustaa kansaa niin sellainen peili kuin äijä.

hakki kirjoitti...

OrNot

En ole ollut kovasti sen kannalla, että tällaisessa tapauksessa meidän pitäisi kultavaa´alla määritellä syytettyjen syyllisyyden aste-ero toisiinsa ja muihin rikollisuuden ilmenemismuotoihin verrattuna. Jos jossain olisin tämänkaltaisissa tapauksissa ennemminkin taipuvainen langettamaan ryhmätuomion. Vähän samalla tavalla kuin eduskunnassa puolueiden ryhmäpäätös. Molemmat ovat luonnollisesti taatusti perustuslain vastaisia, mutta kohdepuolue ja yksityiset kohteet ovat osoittaneet niin täydellistä lakien halveksuntaa, että pienet poikkeamat lain tiukasta noudattamisesta, tuskin meitäkään tarvitsisi häiritä?

Pääkohde tässä on kepu, sen ikiaikaiset toimintatavat ja piittaamaton käytös jopa lain noudattamisessa. Ryhmätuomiona voisi ehkä olla tehokas sulkea kepu yhden vaalikauden ajaksi Eduskunnan ulkopuolelle. Yksittäisille syytettäville suosittaisin yhteisrangaistusta, suurimman tehdyn rikoksen mukaisesti kaikille määrättynä.

Taloustuntemuksen lisäksi on monia muitakin osaamisia, joita eduskuntaan valittavalta pitäisi voida edellyttää. Talouden lisäksi varmaan ainakin lain tuntemus, tulkinta ja ymmärrys rikkomisen seurauksista olisi paikallaan? Nämä veijarithan hyväksyvät lait, joiden perusteella meitä muita rangaistaan. Itse he kiirehtivät tarvittaessa muuttamaan lakeja tai pyytämään oikeuskanslerilta poikkeuslupaa.

Pohdiskelija kirjoitti...

Hakki

Sattumalta näin Iltalehden keskustelupalstalta nimimerkittömän vierailijan listan, koskien yhden puolueen julkitulleita puheenaiheita.Jan Vapaavuori (KOK) (asuntoministeri) tuomio pahoinpitelystä ja varkaudesta sekä rattijuopumuksesta
Taru Tujunen (KOK) (Kokoomuksen puoluesihteeri) tuomio myymälävarkaudesta
Jyrki Katainen (KOK) (Kokoomuksen puheenjohtaja, epäilty pöytäkirjanotteen väärentämisestä
Kimmo Sasi (KOK), kuolemantuottamus
Kari Häkämies (KOK), tuomio kolmesta pahoinpitelystä
Petri Salo (KOK), tuomittu kunnianloukkauksesta 2007 ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen 2010
Jari Vilén (KOK) (entinen kansanedustaja), Pro Gradun plagiointi
Harri Jaskar (KOK)i, laiton uhkaus
Olli Nepponen (KOK), rattijuopumus
Sirpa Pietikäinen (KOK), rattijuopumus
Pia-Noora Kauppi (KOK), törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Ilkka Kanerva, kansanedustaja, (KOK), lahjuksen ottaminen
Marja Tiura, kansanedustaja, (KOK)lahjuksen ottaminen elinkeinotoiminnassa
Sampsa Kataja, kansanedustaja,(KOK) lahjusrikkomus, tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen

Suomessa on ehdotettu kansanedustajien tekemien rikosten kirjaamista erikseen. Tämä estäisi ainakin EU:n määritelmän mukaisen järjestäytyneen rikollisuuden pesiytymisen Arkadian mäelle.

Vähin, mikä tuntuisi kohtuulliselta olisi vaatimus hyvämaineisesta kansalaisesta, jonka rikosrekisteri on puhdas. Jostakin syystä Eduskunta ei ole kiinostunut omasta maineestaan. Käsitykseni mukaan ainakin Keskustan vaaliraha sotkut täyttää varsin hyvin epäilyn EU:n mukaisesta järjestäytyneestä rikollisuudesta.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Yhden puolueen aikaansaannoksena tuossa lienee kotomaamme koko kuva? Sillä sitä kai 200 edustajan valitsemisella tavoitellaankin, kansan kuvajaista? Enkä usko, että yksikään ns. kolmesta suuresta + RKP selviäisi tuota paremmin. Järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit täyttyvät niin ikään jokaisen kohdalla.

Eikä tuo tilanne tule mihinkään muuttumaan seuraavienkaan vaalien jälkeen. Uusia roistoja sinne vaan kapuaa.

Tobe kirjoitti...

Pääseekö sinne eduskuntaan jos ei kuulu sisäpiiriin ja herramafiaan?
Meillä on oikeastaan pitkät listat käytössä, mutta niitä ei näytetä kansalle.
Vihriälän 50 tonnnia ja Kaikkosen suuret yllätystuet...toinen pyytämättä ja yllätyksenä, mutta toinen peräti pyytämällä.
Ei se puhtaaksi pese jos etssii roskia myös muiden silmistä.On niitä siellä SDP laarisssakin silkkoa välistä vetoa.
Koko ay-liike on kunnolla tutkimatta.Jos noita asioita katsoo historian näkökulmasta ollaan lähellä maanpetosta ja vieraan vallan agenttina toimimista...vaikkapa äärivasemman osalta.Maan tapa oli saada isoa rahaa ilman selvityksiä ja nykyiset pikkukillingit ovat vain jälkilöylyt niihin verrattuna.Silti ne ovat juuri sitä mikä turruttaa ja tuhoaa moraalin.
Noiden rattijuoppojen heittäminen noihin listoihin on heikko vertaus.Rikollisuus ja rike eroavat toisistaan kuin yö ja päivä.
Mitäs teet.Teemme? Kepun kenttä tuomitsee tämän taas mediapeliks ja tupailtojen kunkut kärrää äänestäjät autoillaan kirkonkyliin ääntään käyttämään ja homma senkun jatkuu.Kepun sulkeminen olisi Kepun pelastus, koska kansahan menisi samantien Kepun taakse.Sympatiapisteet! Meillä ei ole puolueita jotka ajaisivat maan asioita.Kaikki ajavat omiaan ja omiensa etuja.Maan etu vaatii uutta moraalia vaikkapa edes väliaikaisesti.Valtahan sitten aikanaan rämettää myös ne uudet puhtoiset peput.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kyllä sinne vielä saattaa päästä, mutta tarkkaa peliä siitä minkä puolueen listoilla milloinkin on vähiten mahdotonta, vaatii todellisia kykyjä ja mahtavaa tuuria. Kun kyse ei ole edes puolueesta vaan myös siitä, miten muut ehdokkaat asemoivat itsensä ja puolueet ehdokkaansa.

Vai ettei pese puhtaaksi? Kyllä varmaan pesee. Oikeuskansleri, uuden lain laatiminen tai rahojen palauttaminenkin kuulemma pesee. Miksei siis muidenkin komeliantereiden samanlaiset teot? ;-)

"Meillä ei ole puolueita jotka ajaisivat maan asioita." Näin on, kun etujärjestöt ajavat vain omia, edustajiensa ja jäsentensä etuja. Tässä järjestyksessä.

Eikö olekin hienoa, että on olemassa yksi ehdokas joka on ehdokkaana koko maassa, kaikissa vaalipiireissä, ja joka ei muuta teekään kuin ajaa maan ja sen kaikkien kansalaisten etua? Eikä moinen osaa edes vastaanottaa lahjomia eikä puoluetukia.

fundeeraaja kirjoitti...

Tattísta vaan hakki, minä en osaa sitä esille nostamaasi pitää oikein puolueena. Siitä on tullut mielestäni kansanvallan keihäänkärki, se on ilmiö.
Niin yksi ehdokas, joka on ehdolla koko maassa on "Jokke Mutanen", JM. Puhutaan sen saavan numerokseen 007,- se nähdään sitten. JM takaa kaikille entisille pelimanneille varman jatkopaikan Arkadian sekakuorossa. Jokkea äänestämään!!!