keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Vain vetäytyvät poliitikot uskaltavat puhua ikäviä

Ja mitä ihmeen iloa siitä kellekään on? Manninen, Söderman, Niinistö, Vanhanen.... ja varmasti vielä moni muukin Arkadianmäen jättävä avaa vielä sanaisen arkkunsa ja kertoo mitä nyt pitäisi tehdä. Eikä kyse ole huonoja aikoja varten jätettävä testamentti. Kyseessä on osoitus vastuun välttämisestä sinä aikana kun siihen oli valtuutus.


Miksi he eivät ole aiemmin uskaltaneet? Halunneet? Viitsineet sinä aikana, jolloin he eivät vielä olleet halvaantuneita ankkoja? Vai olivatko nimenomaan silloin, mutta nyt eivät?


Eikö tämä osaltaan kerro siitä, että parlamentaarisessa demokraatiassa ei kaikki todellakaan ole hyvin? Ja se mikä ei hyvin ole on puolueitten ja heitä edustavien kansanedustajien kieroutunut vastuunjako. Sen pohjana on kaksi yksinkertaista asiaa. Toisaalta perustuslain 29§n jatkuva rikkominen ja ennustettavuuden lisääntymisellä perusteltu puolueryhmien ryhmäkurin salliminen. Toisaalta puolueiden itseisarvoistuminen vuosien ja vuosikymmenien saatossa niin merkittäviksi pelaajiksi, että kukaan valituksi tullut kansanedustaja joka haluaa tulla uudelleen valituksi, muutamaa hyvin harvaa poikkeusta lukuunottamatta, ei puolueen eliitin ohjeita ala tietoisesti kyseenalaistamaan. Vastustamisesta puhumattakaan.


Lisäksi puolueiden omat intressit uskovaistensa suojatyöpaikkojen, virkojen ja työpaikkojen, kylpylöiden, yleishyödyllisen rakennuttajan, oppilaitosten jne. jne. ylläpitämisen osalta on pitänyt huolen siitä, että puolueiden etu on aina huomioitava ennen kansalaisten etua.


Juuri siksi vallassa vuosi- ja vuosikymmentolkulla olleiden puolueiden olisi syytä katsoa peiliin ennenkuin ääneen kun ihmettelevät populisten liikkeiden protestia. He itse ovat syypäitä demokratiamme rapautumiseen nykyiseksi politbyrokratiaksi.


 


PS.


Syy miksi tämä ei ole kommentina Kyösti Jurvelinen kirjoitukseen on varmaan jokaiselle lukijalle jo selvä?

5 kommenttia:

hakki kirjoitti...

Tiedoksi

Poistin Kallen kommentin samasta syystä kuin poistin PeruS på svenska kirjoituksen. Syynä se, etten halua blogini muodostuvan puolueiden "mainonta"välineeksi.

Tobe kirjoitti...

On kuitenkin yksi joka puhuu samaa kuin vallassa ollessaan.....kuka?
-
-
-
Iiro Viinanen tuo suoraselkäinen.

Hän katuu vain sanamuotojaan, mutta asia oli ja pysyy.
Kun se karua on kerrottavaa se karusti olisi kerrottava...ei siitä kannata olla täpinöissään eikä muussakaan eu- hurmiossa.
Toisaalta meillähän ei enää ole poliitikkoja vaan julkkiksia jotka istuvat arkadianmäellä.
Melkein kaikki johtavat sosialidemokraatit ovat tulleet/tipahtaneeet sinne jostain...Guzenina mallimaailmasta ja mediasta,Kantola ja eu-pappi taivaasta.Frederik se vain etsii ostajaansa.
Olen havainnut inhimillisä äänenpainoja myös entisessä pormestarissamme Ilaskivessä...hän on nyt ihmisen asialla.Oli aikakin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Saattaisiko olla niin, että vanhetessaan ihminen viisastuu? Vai olisiko sittenkin niin, että lähinnä suvaitsevaistuu? Alkaa ymmärtää, että niilläkin, joilla on itsestä poikkeava mielipide on oikeus siihen, kansalaisuuteen ja ihmisyyteen?

Ehkä yllättävää, mutta olin aikoinaan Ilaskiven jonkinlainen fani. Hänkin silloin mielestäni sanoi asiat niin kuin ne ovat. Siis minun mielestäni. Ihan kuten Viinanenkin.

Huomaa myös, että toinen suuri etujärjestöpuolue on kerännyt edustajansa omasta puoluekasvatusohjelmastaan jo nuorena. Ja sanotaanhan, että tyhjät tynnyrit pitävät eniten ääntä. Vittaan myös ensimmäiseen kappaleeseen. Ajattelepa kun on koko elämänsä katsonut maailmaa paskanvihreiden silmälasien läpi. Siinä sitä sitten "edustetaan".

Mainitsemasi demarijulkut ovat kuitenkin edes jotain, jonka hyödyllisyyden kansanedustajan tehtävässä saamme toki kyseenalaistaa, saaneet aikaan siviilissäkin. Ilman puolueensa siipien suojaa. Jos vielä toimisivat perustuslain 29§ kunnioittaen niin siitä vaan.

Tobe kirjoitti...

No joo....kyllä kaikkein pahimipia ovat nuo Kanervat&co. Toinen sakki nuo paikalliset junttapomot maakunnasta.Hirmuinen myötäjuoksijoiden joukko ylläpitäää glooriaa vaikka jäisi valheesta kiinni tai tuomittaisiin valtakunnaoikeudessa.
Toki molemmat olivat taitavia pelureita...taito se on sekin kun osaa varastaa yhteistä hyvää.
En silti ymmärrä kansalaista joka äänestää Mitro Repoa tai edes Kantolaa /Guzeninaa. Muistan G.n tosin kunnolla vain mallivuosiltaan.Silloin en vaikuttunut-enkä vieläkään.Minulla oli tilaisuus olla todella lähellä ja sisällä tuossa SDP:ssä ja yhden miehen arvo siellä nousi...se oli Tuomioja.Olen sitten erimieltä kanssaan eli en, mutta onneksi hänellä sentään pää pelaa ja osaa kirjoittaakin ihan kunnon kirjoja.Ehkä politiikassa tarvitaan hieman tyhmempiä?

hakki kirjoitti...

OrNot

"Toki molemmat olivat taitavia pelureita...taito se on sekin kun osaa varastaa yhteistä hyvää." Taitoa vaatii moni asia, myös varastamisen osalta. Mutta eikö taitavien varkaitten paikka ole linnassa? Puolueesta riippumatta? Enkä suinkaan tarkoita presidentin linnaa.

Minä taas kuvittelen ymmärtäväni, miksi kaikenkarvaisia julkkuja äänestetään. Salaisena vaaliaseena on 7 päivää.