sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ruotsalainen kansanpuolue hajoittaa itsensä, tarpeettomana

Eläköön puhdas valtapolitiikka.


0 0 0 . . .


Suomen ainoa kielipuolue ei pidä kielikysymystä hallituskysymyksenä.


Korjatkaa, jos olen väärin ymmärtänyt, mutta eikö RKP siis Svenska Folkspartiet rp. ole nimernomaan perustettu ruotsinkielisen kansanosamme etuja ajamaan? Nyt puolue on valmis luopumaan tärkeimmästä identiteetistään, kielestään. Voidaan tietysti väittää, että se on vain taipumista ajan realiteetteihin, mutta miksi eivät sitten samalla hajoita itseään? Eihän puolueella sen jälkeen kohta enää ole perustehtävää, jos se luopuu ajamasta ruotsinkielen oikeuksia maassa.


Vai olisiko niin, että kun Ideologiat ovat kuolleet, puolueet keskittyvät entistä julkisemmin ajamaan omaa etuaan? Vaan miksi ihmeessä puolueen rakenteita tämän jälkeen pitäisi julkisin varoin enää tukea?

8 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

Syvemmälle hakki, sukella syvemmälle. RKP ei ole pelkkä kielipuolue. Se on ollut syntymästään saakka taakse jätetty sillanpääasema. Suurvalta-ajan toiveitten tynnyri se on ollut vaikka alkuperäinen tarkoitus onkin ajatuksissamme typistynyt pelkkään ruotsinkieleen. Suomi on henkisen Suur-Ruotsin Taiwan. Historiamme osoittaa selkeästi mihin Ruotsi olisi toivonut asioitten ajautuvan Suomen kriiseissä. Meillä on tapana ajatella asioita tässä ja nyt. Minä katson historiaa ja erilaisia tulevaisuuden mahdollisuuksia.
RKP on mielestäni tietoisesti tai tietämättään läntisen naapurimme asianajotoimisto. Se ei ole paha asia. Parempi niin kuin ilman sitä. Sotiemme siirtolaisten kohtaloa asianajotoimisto hoiteli emämaansa diplomatialla. Lauttaliikenne maittemme välillä on ollut sitä ulkopolitiikkaa, jota on tuettu monin tavoin osoituksena kahden naapurimaan läheisistä suhteista. Hyvä niin, hyvää on myös ollut, että meillä on ollut naapuri, joka on tarvinnut työvoimaa kun me olemme työtä tarvinneet. Suhde länteen on hyvä. Se on niin hyvä, ettei hallituksessamme tarvita enää sen kuumemittarin anturia, joka mittaa Ruotsin itäisen rintamaan lämpötiloja. Suomi puolustaa edelleen Ruotsia niin taloudellisesti kuin sotilaallisestikin.

Tobe kirjoitti...

RKP antaa väärän kuvan kielivähemmistömme todellisesta tilasta ja luonteesta.
Ruotsinkielisiä on joka puolueessa.On kommunisteja ja varsinkin demareita.Pohjanmaalla jordbrukaret Kepua kannattaa på svenska.
Ärkope on enemmänkin från Helsingfors.Konstsamfudetin luomus.Hoblannäköinen porukka.Ei saa unohtaa edesmenneitä perustuslaillisia Grundlagpartei.Ruotsinkielisillä oli myös iso osa äärioikeistomme historiassa.Punakapinan jälkihoidoissa juuri he olivat niitä kovimpia luita.Westö kirjoittaa asiasta ihan hyvin.
Me emme Suomessa ole koskaan käsitelleet kunnolla kuinka laajaa oli Rikssvenskoissa natsien kannatus.
Mielikuva liberaaleista ruotsinkielisistä Evaa Biaudet tyyppisistä Henkka Lax:eista on harhaanjohtava.
RKP on kaukana liberalismista.RKP taitaa ollaa juuri se edunvalvontaorganisaatio.Onko se etu isojen säätiöiden etu vai mikä se on.
Homma jatkuu koska rahaa / pengarna riittää.
He eivät keskimäärin ole kaksikielisiä, niinkuin väittävät, vaan kahdella kielellä puhetta yrittäviä suomalaisia.
Jokainen suomenkielinen joutuu usein samaan tilanteeseen.Huomaamme ettei suomen sisältö aukene rakkaille kanssaeläjille, koska hän/he eivät kuule nyansseja.Samma på svenska myös minulle.Jos RKP haluaisi suojella/kehittää R-kieltä se vaatisi tänne opettajat från Sverige.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Kun runsaaksi neljännekseksi sukua on Ruotsista Suomeen tullutta, ei minulla mitään ruotsinkielisyyttä tai ruotsalaisuutta, ei edes suomenruotsalaisuutta vastaan ole. Mutta noin pari vuotta on selkeä kanta syntynyt vain ns. pakko-ruotsiin. Se on ahterista.

Maantieteelle emme voi mitään ja historialle vain uusilla tulkinnoilla. Sen sijaan RKP on enää historiallinen reliikki. Varsinkin kielipuolueena.

hakki kirjoitti...

OrNot

Seinät leviällä ja katto korkealla? Etujärjestöpohjainen valtapuolue. Sitä kai se nyt jo on? Juuri esittämistäsi syistä RKPn pitäisikin olla puolue, joka nyt ensimmäisenä kieltäytyisi julkisesta puoluetuesta. Sehän hoitaa todellisen puoluerahoituksensa aivan muita, yksityisiä teitä.

fundeeraaja kirjoitti...

Hakki, Sinä sen sanoit. Minullakin on iso osa kaksikielisiä ystäviä ja kuulun kahteen ruotsinkieliseen yhdistykseen. Ei minulla varsinkaan ole mitään Suomen ruotsinkielisiä vastaan. Paljon mukavampaa porukkaa kuin omat juntturamme. Haluan vaan tuoda esille sen Tobenkin toteaman tosiasian, että RKP:n rooli on paljon suurempi kuin päältä näyttää. Se Sinun JOKU MUUkin saa kehykset kun ilmoitat juurtuneesi lännestä ja ilmeisesti RKP:een. RKP nimenomaan hyötyy alhaisesta hyväksyttyjen äänien määrästä seuraavissa vaaleissa!!!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Minäkö juurtunut RKPhen? Älä hyvä ihminen moista edes kuvittele.

Tiedä häntä kuka kulloinkin hyötyy ja mistäkin. Suomen kansa, yhteiskunta ja demokratia hyötyisi JOKU MUUn massiivisesta vaalivoitosta. Enkä oikein usko, enkä missään tapauksessa kuvittele sen sinänsä vääristävän puolueiden tuloksien suhteellisia äänisaantoja.

Antaisin arvoa jo vähitellen sille, että 4 vuoden ja yli 1 000 blogiartikkelin jälkeen vähitellen uskottaisi siihen mitä sanon omasta poliittisesta kannastani. Olen puoluepoliittisesti sitoutumaton porvari, joka äänestää vaaleissa "joka" kerta mutta viimeisissä vaaleissa kirjoittaa lippuun JOKU MUU. Siltä osin voit aivan rauhassa lopettaa fundeeraamisesi.

Tobe kirjoitti...

Taisi se minunkin isoisäni isä tulla ruotsista ja ristiin rastiin naituaan syntyi nykyisiä suomalaisia sukulaisiani.
Ruotsinkieli katosi päivittäisestä käytöstä ja vain nimissä esiintyy se historia.
Useimmat "hurrit" nai nykyään suomenkielisen ja koti kaksikielistyy.
Harvoilla on mahdollisuus pitää lapsia puhtaasti ruotsinkielisinä Suomessa.Mitä järkeä siinä olisi.
Olisiko Walesissa tai Espanjassa järkevää pitää lapset Gaelin , Iirin tms. kielisinä ja Baskia puhuvina?Ei todellakaan.
Kaksikielisyys.Bra! Minusta tuo nykyinen miksaantuminen on luonnollista ja suorastaan kannustettavaa kehitystä.
Kannattaa tosiaan naida ruotsinkileinen niin saadaan kaksikielisiä.RKP:n ajattelussa rakennetaaan jotain Jakobstad tyyppisiä reservaatteja joissa viljellään jotain kulttuuria joka ei enää elä. Toistan itseäni sanomalla seuravaa:Jos heillä ei olisi niitä suuria kapitaaleja joita Amos Andersson ja Gösta Stenman sun muut ovat säätiöineet ei koko hommasta puhuttais nykyisin yhtään mitään.
Ruotsinkielisyys olisi silloin itsensä kokoinen, luonnollinen osa suomalaista kulttuuria.Se ei olisi erillinen suojeltava kulttuurisaareke, niinkuin RKP ajaa.Näen siinä jopa jonkinlaista rotujen puhtauden sanomaa jota on syytä kavahtaa.
Hienoa, että Wallinilla on sentään suomenkielinen vaimo.Oppii puheenjohtaja hieman parempaa suomea.

hakki kirjoitti...

OrNot

Pakko-ruotsi ajattelun suurimmat häviäjät ovat lapsemme ja heidän lapsensa. Äidinkielestä riippumatta. Enkä kannattaisi sitäkään, että pakko-venäjä korvaisi pakko-ruotsin edes osassa maata. Pakko-Suomea kannatan, ainoana pakollisena kielenä Suomessa. Ja pakollisen lisäkielen/lisäkielten vapaaehtoista valintaa useampien/muutamien tarjolla olevien vaihtoehtojen joukosta.