keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Käyhän se näinkin

 


hakki kirjoitti 05.01.2011 - 11:32 Kyösti Jurveliinin artikkeliin Kuka kävisi käsiksi tukiviidakkoon?  Epähuomiossa. En havainnut, että tämä on se KLn ikioma blogi, jossa mielipiteellä ei ole väliä vaan ainoastaan nimellä. Se taas sananvapaudesta. Mutta käyhän se keskustelu täältäkin?

 

Tukiviidakkomme on punamullan sodanjälkeisen yhteistyön kirkkain helmi. On turha kuvitella, että sen paremmin kepulit kuin demaritkaan, ikuisuushallitsijasta RKPstä nyt puhumattakaan leikkaajaksi lähtisivät. Molemmat ovat aina panneet kulunlisäysten, ja miksei harvojen leikkaustensakin maksumiehiksi muut kuin omat porukat. Heistä ei tasapuolisiin leikkauksiin ole. Varsinkaan kuin leikkaaminen, jota ei täydennetä ajattelu- ja toimintatapojen muutoksilla ainoastaan syventää taantumamme. Säästämme itsemme kuoliaaksi jo nyt.

Kokikset ovat verorahan hajuun päässeet samoin vihertytöt. Eivätkä hajun saaneet palkkiosaaliistaan helpolla luovu. Persujen himot heräsivät vaaligalluppien myötä, päinvastaisesta uhosta huolimatta puoluetukeen ei kosketa. Periaatteet taipuvat kun kulta silmissä kiiltää. Kristillisiä ei, kieltämättä, ole vielä testattu. Mutta heille riittääkin Kossuvissy. Vai oliko sittenkin salmiakkikossu?

Puolueiden rummuttama parlamentaarisuuden ihanne on poistanut tasavallan presidentin vallan ja monen muun haitallisen seurauksen lisäksi, samalla tehnyt virkamieshallitukset käytännössä mahdottomiksi. Joten se tie on tukossa, että "ulkopuoliset asiantuntijat" tekisivät sen mikä on pakko tehdä. Sitä keinoa aikoinaan voitiin käyttää ilman, että puolueitten tarvitsi käsiään liata.

Joten noista voi sitten valita.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/21634/kansallinen-totuuskomissio-jo-ennen-vaaleja

 PS.

 

Sitä paitsi, eihän poliitikkojen tarvitse leikata. Kyllä kansan karttuinen käsi kestää isommatkin verot.

 

 

PPS.

 

Kun omasta mielestä sanottavaa asiassa oli, piti kommentoida ja samalla siirtää päivän varsinainen blogi pois etusivun 6 näkyvän listalta. Täältä se kyllä löytyy, Ottaakko lättyyn vai nokkaan.

 

 

13 kommenttia:

Vihannes kirjoitti...

Totta.

Onhan siinä kommenttia kerrakseen Jurvelinin pojalle. Eipä ole kertynyt kummoista kommenttisaalis hoksaamatta ja tilaamatta toimivalle päätoimittajalle.

Vaan sääli, menetti Kl. erinomaisen Brysselin kirjeenvaihtajan, että blogistin ja sama tämän Herralan kohdalla Amerikoissa.

Ihan kuin sääliksi käy.

Yleiset syyttäjät Lapin perillä joka poliisin piilottelemia pöytäkirjoja tavatessaan pohtivat uskaltaisiko nimikuuluja porotarhureita syyttää törkeästä tieliikenteen vaarantamisesta, laittomasta tieliikennevero- ja vakuutushyödystä /-hyödyn tavoittelusta kun ajelevat rekisteröimättömillä ja vakuuttamattomilla kelkoilla ja mönkijöillä porojaan yleisiä teitä liikenteen seassa tarhasta toiseen.

Hoksaamatta ja tilaamatta tuoreen citylullan keulasta pyrki vihannes sisään.

hakki kirjoitti...

Vihannes

Juu, enempi vähempi ovat kommentteja saaneet. Mutta media saa luonnollisesti oman linjauksensa tehdä ja toimintatapansa valita. Odotan vaan sitä, milloin vaalisalaisuus lakkautetaan, sananvapaus kriminalisoidaan ja toimittajien lähdesuoja kumotaan. Silloin meille taviksille jää vain ajattelunvapaus.

Se niistä demokratian kulmakivistä.

Tobe kirjoitti...

Tutkimusten mukaan verojen korottamista kannattavat kaikkein eniten ne jotka niitä vähiten maksavat.
Virkojen lakkauttamista vastustavat kaikken eniten ne, jotka niissä viroissa istuvat.
Puolueiden välillä on eroja.Vihreät näyttävät kannattavan kaikkia veroja kunhan he ovat itse ne verotyypit valinneet.
Vihreiden ideakirjossa on jopa työn vähentäminen kansakunnan pelastavana ideana.Se kuulemma silloin jakautuu tasaisemmin.Huhuhuhhahhei.Kokkareilla ei ole mitään suuntaa ja omaa ideaa mistään.Pragmaattinen kunhan taas tuosta kuopasta selvitään riittää heille.Yleisideana toki kaunis "annetaan ihmisten pitää rahansa!"Demarit.Missä on se Uusi Työväenliike joka tässä ajassa pystyy johtamaan maata?Samoja vanhoja Backmannin näköisiä verojen korottajia.Ei yhtään ajatusta isommasta kuvasta maan talouden nostamiseksi.Oliko niitä muita puolueita?Keskustahan ei ole puolue vaan etujärjestö.Ei siis ole muita.
Ainakaan niillä muilla ei ole mitään merkitystä kunnes Soini toista todistaa.Ideoitahan sieltäkään ei kuulu.Vanha kunnon SMP sentään lupasin puolittaa työttömyyden ja Urpo Leppänen sen melkein kikkakonstein tekikin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Vahingosta viisastuneena Soini ei lupaile. Ja miksi ihmeessä enää mitään lupailisi? Liian kovaa menee jo näilläkin; maahanmuuttajat kotiin, pakkoruotsi pois ja "vanhat" puolueet nahkurin orsille. Seireenin laulu soi, eikä kukaan ole sitomassa äänestäjiä mastoon. Eikä äänestäjät edes moista pyydä. Päin vastoin.

Tobe kirjoitti...

Soini edustaa politiikassa samaa kuin bb-talot mediassa.Kaikki puhuu asiasta ja hommassa ei ole mitään tolkkua.
Tavoitehan on lopulta olla yksi puolue muiden kiusana.Olla kanava tuskalle! Olla ärsyke tuolla kuntatasolla.
Pääasia lienee ettei Kepu juhli..ettei Vihreät höpötä...ettei Demarit saa päättää...ettei Kokkarit ole liian itsevarmoja...ettei RKP saa sanoa mitään på svenska.Se riittää Soinille.
Yritän henkilökohtaisesti ottaa asian viihteen kannalta.Ketä jaksan katsoa ja kuunnella seuraavista? Jykä Katainen,Suvi Linden,Mauri Pekkarinen,Sirkka Anttila,Jutta Uuuu, Eero Hoo vai Timo S. Ainoastaan Timo Soinilla on viihdearvoa.Ainoastaan Timo S voisi elää omalla talkshow:llaan.Kaikki nuo muut puhuvat sovittuja tylsiä vuorosanojaan kuin mantraa joissa ei vitsiä löydy.Ovat tehneet omasta tylsyydestään tavaramerkin.Soini on sentään hauska ja onneksi ei saavuta koskaan niin paljon, että joutuisi vastaamaaan sanoistaan.
Ps. Oma viihdearvonsa on kyllä myös Paavo Väyrysellä, koska vain hän voi ihan totisella naamalla puhua rahaa omilleen.
Vain hän voi muuttaa valheen todeksi.Kaikki totisella naamalla.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Soini edustaa politiikassa samaa kuin bb-talot mediassa.Kaikki puhuu asiasta ja hommassa ei ole mitään tolkkua." Loistava kiteytys. Mutta ongelmaksi muodostuu se, että lisää tolkuttomia pääsee Eduskuntaan. Ja kansa huoahtaa, Homma hoidettu vaikka paikalle on tuotu vain uusia napinpainajia ja verovarojen norkkijoita. Minun on kovin vaikeaa ottaa Soinia viihteenkään kannalta. Mutta hänen siirtymistään talk-show-tähdeksi kannatan, totta kai.

Noita muita kuunnellessa minulle tulee lähinnä vaivautunut, myötähäpeän olo.

fundeeraaja kirjoitti...

Kyösti tosiaan vaati omaa nimeä bloginsa avaimeksi. No, kirjoitin Oma Nimi, mutta ei auennut. Kenenköhän oma nimi pitäisi kirjata? "Vapaan" lehdstön ammattilainen kuvaa sanan vapautta ajattelemattomasti ja alatyylillä.
Kuka tekisi tarvittavat leikkaukset tässä yhteiskunnassa? Puolueet eivät eduistaan vapaaehtoisesti leikkaa. Ainoa mahdollisuus panna yhteiskunta jonkinlaiseen ryhtiin on vaalien jälkeinen virkamieshallitus tai virkamiehillä vahvistettu hallitus. Leikkauksilla ei koko vajetta ratkaista, joten verojakin on nostettava. Siihenkään ei löydy poliittista tahtoa. Politiikan ulkopuoliset joutuvat tuomaan hikkalaatikolle lisää puhdasta hiekkaa ulos heitellyn tilalle.
Tukala tilanne koskee koko EU:ta, joten osa korjauksista tehdään Brysselissä. Euron arvoa lasketaan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Korkoa joudutaan nostamaan jo alkuvuodesta. Ristiriitaisia toimenpiteitä kaasuttaa ja jarruttaa samaan aikaan, mutta tässä tapauksessa toimenpiteitten teho suuntautuu sekä sisämarkkinoille, että vientiin.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Virkamieshallitus on historiaa. Ja on ainoastaan puolueiden ja virkamiesten vastuutonta vaalilegendaa, että ilman veronkorotuksia ei selvitä. Ja me hölmöt nielemme moiset höpötykset purematta.

Kun lähtökohdaksi otetaan 5,3 miljoonaisen yhteiskunnan tarpeet ja vastainen veronkantokyky, ja mitoitetaan rakenteet ja julkishallinto niiden mukaan väitän, että palvelutasoa saataisi parannettua ja pitkällä aikavälillä voisimme jopa pienentää veroja.

Olen muutamankin artikkelin vuosien aikana tästä kirjoittanut. Viimeisen tänään.

Tobe kirjoitti...

Itseasiassa meillä on jo nyt virkamieshallitus.EU:n vaatimukset,Euron puolustus ja maailmantalouden liikkeet johdetaan kaikki jostain virkakoneistosta jolle haetaan vain poliitikkojen siunaus.Liikkumavara itsenäiseen päätöksentekoon on todella pieni.
Sairasvuoteeltakin Viisaita madonlukuja heittelevä Sailas on oikeastaan herra joka asettaa ne rajamerkit jonka sisällä saa leikkiä.
Eduskunnalle ei paljoa hommia jää. Hallituksessa saa sentään olla mukana itse asiassa eikä sen vieressä.Olla siis samaa mieltä tai täysin samaa mieltä.
Vain rikkailla, velattomilla mailla, jotka pysyttelevät varojensa avulla emujen yms. ulkopuolella voi olla omaa vapaata poliittista päätöksentekoa.
Norja tässä lähinnä meitä.Kaikki jotka haluavat Suomen vapaaksi maailmantuskasta tarttukaa töihin ja tehkää maastamme vauras ja vapaa.Rikastukaa olkaa niin hyvät.Löytäkää malmeja.Innovoikaa.Oma öljykin auttaa hetken aikaa.Toki muutto Norjaankin on mahdollista.Samalla saa hyviä hiihtäjiä kaupan päälle.

hakki kirjoitti...

OrNot

Määrittelykysymys nykytilanteessa kieltämättä kumpi meillä on, puoluepoliitikkojen vai virkamiesten hallitus. Siksi tuo termi politbtrokratia onkin niin kuvaava. Ja jos Matti Vanhasen johtajanotteet vielä muistaa, virkamies sieltä pahimmasta päästä.

Mutta väitän, että vapausasteita on huomattavasti enemmän kuin mitä käytetään. Mutta meillä poliitikot ovat aina tottuneet siihen, että sekä Isoveljeä että Isää Aurinkoista on toteltava ja sassiin, jos paikastaan aikoo olla varma. Kyllä siinä muu itsenäinen ajattelu on aiklaa sitten jo poisopittu. Taisi kuvata joskus tilannetta sillä, että UKK kuohitsi kokonaisen johtajasukupolven. Ja voisin lisätä, että seuraajat oppivat väärille tavoille. Nuoleskelemaan.

fundeeraaja kirjoitti...

Tokihan me selviydytään leikkaamalla ja ilman veronkorotuksia, mutta emme poliittisin päätöksin. Valitettavasti on vaan niin, etteivät veljet vasemmalla eivätkä varsinkaan keskustassa hyväksy sellaisia leikkauksia, joita tarvittaisiin. Niinkuin me kaikki hölmöimmätkin historiaa harrastaneet tiedämme historialla on tapana toistaa itseään.
Niinhän se käytännössä on, että virkamieshallitushan meillä nytkin on. Kaikilla hallituspuolueilla on ministeriöissä omat virkamiehensä, joitten kuiskeitten mukaan maamme ruoria hallituksessa käännellään. Tuskin meistä kukaan on niin hölmö, että luulee noilla tyttösillä ja pojanklopeilla olevan niin paljon elämänkokemusta ja tietoa, että keksisivät kaiken itse.
Vaalien jälkeen tilanne on niin vaikea, että kapteenin (virkamiesten) on syytä ohjata laivaa ohi karikkojen. Sen jälkeen voivat kapernaumilaiset juhlat taas jatkua vaaleissa todistettujen parlamentaaristen pelisääntöjen mukaan. Elikkä nämä meille ja noi teille ja muille mitä sattuu jäämään.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Historia toistaa itseään ceteris paribus, mutta silloinkin vain samansuuntaisesti. Muuttujia kun aina on aivan liian paljon. Mutta jos cp ei toteudu on mahdollista luoda uutta. Ja sen aikaansaaminen on helpompaa kuin sanoa kissa. Käy äänestämässä, älä kirjoita ensimmäistäkään numeroa ja voila. Jos riittävän moni äänestää samoin edes niillä, jotka lopulta valitaan ei ole äänestäjien valtuutusta.

Kun politbyrokratiamme virkamiehiltä puuttuu asiaosaaminen ei kannata toivoa, että he meitä pitkällä aikavälillä muualle kuin kareille osaisivat opastaa. Juuri siksi tarvitsemme jatkossakin poliitikkoja. Mutta poliitikkoja, jotka vastaavat toimistaan kansalaisille, eivät puolueille.

hakki kirjoitti...

Tiedoksi

Olen poistanut PeruS på svenska kirjoituksen. Syynä se, etten halua blogini muodostuvan puolueiden "mainonta"välineeksi.