Sillä siinä se meidän ongelmiemme keskeisin syy on. Ainoan valtakunnallisen Marko Junkkari kirjoittaa mielenkiintoisessa artikkelissaan tänään otsikolla Kansanvallan niskalenkki ei pidä. Olen samaa mieltä. Mutta ei pidä mistä?
Otsikollaan hän viittaa Jyki-boy julistukseen ”toukokuussa Kreikan tukipakettia hyväksyttäessä, että kansanvalta ottaa niskalenkin markkinavoimista. Vertaus sai opposition ilkkumaan, sillä aiemmin Siilinjärveltä ei ole tullut maailmanluokan painijoita. … Nyt ratkaistaan, kumpi vie ja kumpi vikisee: markkinavoimat vai yhteiskunnallinen päätöksenteko, Katainen uhosi. Haaste on kova, sillä ottelussa kohtaa epäsuhtainen pari.” Onneksi Jyrki-boy ei sentään väittänyt itse hoitavansa tämänkin homman, sen verran epäsuhteisesta parista todella on kyse.
Junkkari päättää artikkelinsa myös mielenkiintoisesti; ”Kansalaisistako kansanvallan pitäisi ottaa niskalenkki?” Hän ei esitä mielestäni huomattavasti lähempänä olevaa kysymystä; Pitäisikö kansalaisten ottaa niskalenkki kansanvallasta? Sitähän kansalaisilla enää ole.
Nythän esimerkiksi meillä, puolueita edustavat poliitikot ovat toimineet ainakin noin vuodesta 1960, eli puoli vuosisataa verratan systemaattisesti, omiakseen kansanvallan puolueille ja irrottaakseen kansalaiset kansanvallasta. Ja hyvin he ovat onnistuneet. Siitä pienenä esimerkkinä puolueiden hellimä käsitys siitä, että parlamentaarisuus on demokratian synonyymi. Ja koska Tasavallan presidentin vaali on suora kansanvaali ja siitä huolimatta, että sekin on demokratiaa, he karsivat kaiken vallan Tasavallan presidentiltä, synnyttäen samalla erottamattoman puolueiden valitseman pääministerin, jonka ei edes välttämättä ole saanut missään kansan demokraattisessa vaalissa ensimmäistäkään ääntä. Koskaan.
Viimeiset naulat naulataan kansanvallan riiston arkkuun, kun puolueita edustavat kansanedustajat hyväksyvät puoluesihteerien Tarasti/Brax-vaalirahoitusdiktaatin ja perustuslain uudistukset vielä tämän eduskunnan aikana. Sen jälkeen siirrytään lopullisesti puoluevaltaan, eikä kansalaisten milipiteellä ole käytännössä enää juurikaan merkitystä.
Kuitenkin puolueitten pitäisi olla kansanvallan välineitä. Ei päin vastoin, kuten nyt.
Siitä artikkelin varsinaisesta asiasta ”Kansanvallan niskalenkistä markkinavoimista” ei ole mintään apua, elleivät kansalaiset ensin saa niskalenkkiä poliitikoistaan. Niistä, jotka kansanvaltaa virtuaalivaltuutettuina ”edustajinamme” käyttävät. Ja poliittisen järjestelmämme nykyinen rakenne tehokkaasti estää, onhan sitä saatu pikku hiljaa kasvattaa jo 50 vuotta. On aivan turha kuvitella, että vallan ottaneet siitä vapaaehtoisesti luopuisivat. Valta aina otetaan, ei sitä anneta.
Eikä edes Junkkari ehdota, että kansanvallan pitäisi hankkia itselleen uudet edustajat, vaikka hän toteaakin, että ”Vaikka poliitikot yrittävät ottaa niskalenkkiä hallitsemattomista markkinavoimista, ei vielä voida sanoa, että politiikan rooli talouden ohjaamisessa olisi vahvistumassa pysyvästi. Paluuta suljettujen talouksien aikaan tuskin on. Markkinoista on vaikea ottaa niskalenkkiä, sillä ne eivät ole mikään monoliitti.”Jos rakenne säilyy muuttumattomana on aivan sama ketkä yksittäiset ihmiset puoluettaan edustavat.
Tämä puolueita edustavien poliitikkojen joukkue on 50 vuodessa riittävän monta kertaa saanut yrittää, onnistumatta. Turhaa kansalaisten siltä enää on uudenlaisia tuloksia odottaa. Sillä ongelma ei ole henkilöissä vaan heidän luomansa rakenteen heille määrittämässä toimintaympäristössä. He kun eivät vastaa kansalle vaan puolueelleen.
Siksi kansan on otettava niskalenkki ja vastuu valitsemistaan poliitikoista. Poliitikot on saatava takaisin tulusvastuuseen kansalaisille.
22 kommenttia:
Jyrki ei vielä tiedä kuinka isolla lusikalla hän joutuu tuon niskalenkkinsä suuhunsa tunkemaan.Ennen vaaleja kun Portugalissa pilli pirahtaa niin Jyrkiltä lusikka housuun lirahtaa.Nokkela Norman jolta Jyrki hieman näyttää kokee nopean alasajon.
Kolumni Hesarissa oli ihan kohdallaan ja osoitti ettei poliitikon kannnattaisi avata suutaan jos ei ole muuta sanottavaa kuin kehitellä kielikuvia.Niissäkin sitten epäonnistua kun reaalimaailma meneekin toisin.Onneksi ei sanonut "Tyrmäsimme" markkinavoimat.
OrNot
Olen pettynyt. Jutun clou ei todellakaan ollut Jyrki-boyn housut. Ei edes hänen kohta housuun pakeneva lusikkansa. Clou oli siinä kuinka todella syvältä joudumme tervehdyttämisemme aloittamaan.
Noista markkinavoimistakin saimme oikeaa tietoa...nehän ovatkin me...me itse...ennenkaikkea maailman eläkesäätiöt ja yhtiöt...me emme varmaankaan halua joutua siltaan johon Jyrki meidät pakottaa.Hallitukset ovat kautta aikain epäonnistuneet.Kaikessa-ihan kaikessa paitsi itsensä kehumisessa.Kun nyt olmme itse ne markkinavoimat niin otetaan se valta ja ei makseta niitä veroja mitä emme kannata.Emme voi olla mukana jos meidän äänemme ei kuulu koskaan.Jos ei ne kuntien määrät ala putoamaan niin johan nyt on piru.Jos niiden kohta neuvoteltavien virkamiesten palkat eivät samantien putoa 19% niin haloo..ensuostu maksamaan enään mitään.Parempi kuin äänestys ja protesti on veronmaksulakko.Viranomaisia ei riitä meitä kaikkia ulosmittaamaan.
Juristeja löytyy joista saa avun ensihätään.Viedään tältä byrokratialta rahoituspohja kokonaan niin alkaa päät vaihtumaan ja löytyy uusi kestävämpi kansalaissopimus.Nykyiseen diiliin en ole nimeäni pannut.
Hienointa tässä kaikessa sopassa on vaihtoehdottomuus.Jungnerin höpötys Rubenin rupattelussa oli senverran pohjanoteeraus ettei siellä ole edes itsellä uskoa johonkin vaihtoehtoon.Ovat ihan aikuisten oikeasti pitäneet miitinkiä päästäkseen mukaan vallankahvaan vaaleista välittämättä.Kolme suurta-siinäkö se on?Vaihtoehto on siis siirtyä kaiken tämän ulkopuolelle.Hoitakaa poliitikot soppanne kun ette anna meidän ajatuksillemme mitään arvoa.
Kai muistatte tarinan keisarista, jolta oli kledjut kadonneet. Nyt opitte sadun, jossa Teille kerrotaan, ettei markkinavoimilla ole niskaa. Jyrki boy puhuu meille silkkaa potaskaa sanoessaan, että markkinavoimista voisi muka ottaa niskalenkin.
Markkinavoima on se aktivitaattori, joka on meissä jokaisessa. Markkinavoimat on ahneus. Ei siitä minkäänlaista otetta saa. Se pitää kuohia ja siihen ei meidän kenenkään kantti riitä. Markkinavoimat ottaa jos sille annetaan, mutta se ei ota ellei anneta. Kun antaminen loppuu häviävät ottajatkin. Mitä tuohon kansanvaltaan tulee niin sehän on nousussa. Kansahan on par´aikaa ottamassa valtaa hylkäämällä ne, joihin ovat pettyneet. Demarit ovat häviämässä työväestön polittiselta karttalehdeltä. Kansa ei usko kokkareitten työväenaatteeseen. Tulee uskottavampi työväenpuolue ja se on PerSut. Sen saa aikaan kansanvalta!
Tiedän, että tämän toteamuksen jälkeen alkaa hakin huikea protesti, mutta tällaista tämä kansanvalta vaan on. Ellette sitä hyväksy niin etsikää jotain parempaa!
OrNot
Now you´re talking.
Suurin, ja väittäisin ehdottomasti suurin osa markkinasta ovat kuitenkin institutionaaliset sijoittajat. Tuskin sinä, vielä vähemmän minä, ehkä Nalle Wahlroos. Mutta vain ehkä. Varma, Keva ja Ilmarinen Suomessa varmasti. Tapiola ja Etera??? Katsotko todella, että he ovat me?
Koetapa olla, varsinkaan palkansaajana tai eläkeläisenä, maksamatta. Ei onnistu. Veronmaksulakko? Kerro ihmeessä miten moinen nykysuomessa edes tehtäisi? Samalla tavalla kuin voimme itse päättää maksammeko kirkollisveron, meillä kieltämättä pitäisi olla mahdollisuus myös päättää maksammeko muitakaan verojamme. Vaan kun ei ole.
Eikä tässä iässä ja näissä olosuhteissa enää oikein voi maisemaakaan vaihtaa.
Jungner on Jungner, leipäpappi, poliittinen broileri, joka on tottunut elämään verovaroillamme. Ruben taas on Ruben. Matinkylästä, se kai selittää kaiken? Ja ainoa mitä tuo porukka osaa on kähmyily.
fundeeraaja
Persut on vielä kauempana kansanvallasta kuin yksikään ns. kolmesta suuresta. Persut on vain ja ainoastaan T. Soinin vaaliorganisaatio, ei puolue ollenkaan, ja siinä mielessä toimivan demokratian ilmentymä. Sääli vaan, ettei hän yksin tule valittua.
Ilmarinen...olen minä...no jos ihan asiaa puhutaan niin todella pienellä osalla minä..ei edes me ole selitys.
Onko edes Varma ja kaikki kansalliset.Olisiko se suurin voima Amerikkalaiset kauan säästäneet kansalaiset omien isojen yhtiöidensä kautta.Ei edes Amerikassa kansa vaan ne erilaiset hiipparit joille on annettu tehtäväksi hoitaa niitä varoja.
Maksamatta en voinut jättää, mutta nyt ehtoon lähestyessä voin suunnitella kuinka vähällä jatkosssa osallistun näihin peleihin ja leikkeihin.En halua maksaa siitä että yhteiskunta kehittyy huonoon suuntaan.On jo mennyt liian syvälle.
Muistan kun aikoinaan 70 luvulla kommunistisessa Prahassa vietin kultaisen kuukauden. Ihmettelin miksi kaikkialla on rakennustelineitä.Miksi kukaan ei ole telineillä?Miksi kaikki olivat Pivolla siina alakerran Pivnicessä.Paikallinen Ystäväni väänsi minulle rautalangasta miksi?
"Jos kukaan ei tee kuin senverran että joku luulee meidän tekevän niin tämä järjestelmä kaatuu mahdottomana."Niinhän se sitten kaatuikin.Olisiko meille tarjolla joku toinen tapa jarruttaa noiden byrokraattien ja poliitikkojen jakovarapolitiikan jatkumista?
Ihminen joka omistaa maata / paikan talon on vanki. Köyhällä on helpompaa jatkaa köyhyyttään, koska ei ole koskaan mitään maksanutkaan.Vapaa on vain sellainen jolla on ammatti mukanaan.
Viulistina on hyvä olla.?
Kun puhutaan kansan vallasta niin mistä silloin oikein puhutaan? Mielestäni siitä, että kansa antaa valtansa vaaleilla valituille edustajilleen. Käytännössä nämä edustajat ovat puolueisiinsa sidottuja, mutta sehän kuuluu valitettavasti järjestelmäämme. Kun kansa tulee äänestämään toden näköisesti vähän eri tavalla kuin ennen niin jo alkaa parku siitä, ettei kansan valta toteudu tälläkään kertaa. Voisitko hakki sanoa keitä tai ketä muuta kuin jotain muuta kansan tulisi äänestää? Joku muuhan ei ole kansanvaltaa ollenkaan se on pelkkä turhautuneisuuden ilmaus.
Kansa käyttää valtaansa nimenomaan vaalien kautta. Vaikka tulos tulee olemaan median manipuloima ja rakentama niin kansa äänestää saamiensa tosiasioitten pohjalta. Tulevissa vaaleissa nämä tosiasiat vahvistaa vielä oikeuslaitos. Kuinka joku puolue voi olla toista kauempana kansanvallasta jos sille kansa äänensä antaa. Meidän kansanvaltainen järjestelmämme sattuu olemaan tällainen. Jos äänestäjät vaihtavat ehdokkaita yli puoluerajojen niin se osoittaa kansanvallan toimivuutta. Tällaisia liikkuvia demokratian ritareita kansanvalta juuri tarvitseekin. Ääniähän kansa ei anna niille joihin on pettynyt. Jos antavat jonkun mielestä väärälle puoluelle tai henkilölle niin sehän on sitten mielipidekysymys.
fundeeraaja
Olermme tainneet tästä aiemminkin mielipidettä vaihtaa? Tulossa on protestivaalit, joita elinaikanani lienee ollut kaksi. Ensimmäiset joskus 1960-luvun alussa kun demarit ryntäsivät "kansan" protestiäänillä valtaan. Toiset myöhemmin kun Vennamo ja Poudiainen yllättivät YLEn ääntenlaskijat. Mitä ihmeen iloa kummastakaan protestista on kansalaisille ollut?
Olen sitä mieltä, että kukin meistä äänestäköön vakaumuksensa mukaan. Jos olisin sitä mieltä, että valitsemalla oikeaa henkilöä voisin oikeasti vaikuttaa, äänestäisin tätä henkilöä. Kun puolueet ovat muuttuneet itsetarkoituksellisiksi vallan ja etujen hamuajiksi, jotka itse säätämiään lakeja, jopa perustuslakia katsovat voivansa rikkoa ja ainoastaan omaa etuaan ajaa ja lisäksi ryhmäpäätöksillä sitovat heitä edustavien kansanedustajan äänivallan äänestän minä protestiksi omalla tavallani. Ja ainoalla, jolla jotain muutosta voidaan edes toivoa aikaan saatavan.
Puolueet eivät vastaa kenellekään. Mutta käytännössä kansanedustajat vastaavat vain puolueille. Kansalaisilla ei ole otetta kummastakaan.
Jokainen vaaali on jonkinlainen protesti.Luulen Kokoomuksen nykyisen menestyksen takana olevan osin A)oikea profiloituminen yhteiskunnan muutokseen ja B) vanhemmille ihmisille jopa protestia vuosikymmenet kekkosen boikotissa olleelle puolueelle.
Tämän ikäinen muistaa ikuisesti Kepuikoni Johannes Virolaisen ilkeämielisen lauseen Kokoomuksen vaalivoiton jälkeen 70 -luvulla:
"Mitähän Kokoomus ajattelee vaalivoitollaan tekevänsä!" Taisivat melkein kaikki nauraa siinä vaalien jälkijuhlassa Suomen Televisiossa.Nyt emme toki enää voi sitä protestina pitää, jollei sitten sellaisena, että duunari on löytänyt Työväenpuolueen muualta kuin siltasaaresta.Jos jotain hyvää nykyään ei kukaan ole ulkopoliittisessa boikotissa....paitsi Persut Vihreiden ja RKP:n mielestä?
OrNot
No työväki taitaa olla aika passé, Pitkänsillan kummallakin puolin? Toimihenkilöitä ja virkamiehiä löytyy sitäkin enemmän. Työläiset taitavat tällä hetkellä matkata Suomenlahden toiselta puolelta? He taas eivät täällä äänestä.
Mutta seurattuani nappulaliigan edesottamuksia viimeiset vajaat neljä vuotta, voisin mielestäni aika perustellusti uudistaa Vihanneksen kysymyksen. Olisi ihan kiva tietää. Ei lupausten vaan toimien ja tekemisen tasolla.
Niin juuri Tobe, valinta on aina ilmaus jonkun puolesta ja jos niin haluaa kokea, jotain toista vastaan. Minusta nämä ymmärrystä suuremmant asiat vaan ovat. Ei niistä vatsahaavaa kannata ottaa. Ihmiset ovat raadollisia, puolueet vielä enemmän.
Tästä eteenpäin aina vuoden loppuun mennään kaikilla tahoilla lujaa. Vaaleihin valmistaudutaan ja EU natisee liitoksistaan. Voiko tämän mielenkiintoisemmin vuosi alkaa. Joku on multa kysynyt miten suhtautuisin maailman loppuun. Muistan sanoneeni, että suurella mielenkiinnolla, sillä se olisi tapahtuma, jota kukaan muu ei ole ennen kokenut eikä tule koskaan kokemaankaan. Pojat, tässä iässä pitää osata suhteuttaa.
OrNot ja fundeeraaja
Meillä ei ole käytössä negatiivisia valintoja. Valitsemme parhaan tai riittävän hyvän vaihtoehdon. Se ei ole valinta jotain vastaan. Jopa protestivaihtoehto JOKU MUU on paras vaihtoehto muutoksen puolesta. Se ei ole valinta ketään vastaan, ei yhtäkään puoluetta tai ehdokasta vastaan.
Hakki...otit mainion kopin tai vetäisit vastapalloon.Maali tuli.Kokoomukselta voisi jo ennen vaaleja kysyä mitä he vaalivoitollaan sitten tekevät, mutta saman saa esittää myös Urpilaiselle, joka aikoo olla suurin gallupeista huolimatta.
He eivät kuulemma ole vallassa.Anna mun nauraa.He eivät ole juuri nyt hallituksessa oli se oikea vastaus.
Eihän heillä ole enää valtaa.Kekkosen aikana meillä oli vallassa yksi joka johti ulkopilitiikkaa ja yksi puolue joka johti sisäpolitiikkaa aluepoliittisen silmälasin takaa katsoen.Tukiainen ei ollut haukkumasana vaan sehän tarkoitti tuloa.Kuntien valtionosuus oli vain sosiaalipolitiikkaa jne.Mikä meiltä nykyään kuitenkin unohtuu on silloiset veroasteet.Vedän ihan hatusta, mutta tokkopa muilla kuin superrikkailla meni veroja yli 50% palkasta.Muita veroja ei hirmuisesti ollutkaan.ALV:it toki!
Tämä valtion ja kuntien eli julkisen puolen osuus on noussut taivaisiin vaikka toista olisi luullut viimeisen 20 vuoden aikana.
Eihän meillä ole purettu mitään vaan lisätty kiinteitä kuluja tasaisesti.Kukaan ei puhu siitä vaan jauhaminen jostain veronalennusten loppumisesta saa huomion mediassa.Korkea vai matala verotus?Verrattuna mihin aikaan?
Globaali maailma asettaa rajat ja mukana on kuitenkin parempi kuin ulkopuolella Lukashenkojen ja muiden kumppanien joukossa.
Silti olet Hakki oikeassa...joku muu muutos on pakko aikaan saada, vaikka se ei tarkoittaisi kuin saman homman toistumista uusin naamoin.On edes uutta katsottavaa ja nuo liturgialuetteloa höpöttävät Urpilaiset eivät häiritse aamusta asti.Osaatte varmaan ulkoa miten vastaa Urpilainen jokaiseen kysymykseen...en toista, mutta se on luettelo mikä sieltä tulee.Osaisiko joku panna paremmaksi ja höpöttää kokonaisen katalogin yhteen pötköön.Siinä tulee mainituksi kaikki kohderyhmät kolmeenkymmeneen kertaan."Asiasta en tiedä mitään, mutta vastustan."
OrNot,
Oletko varma ettei Tukiainen sittenkin ole yhden tyttelin sukunimi? KVG ;-)
Mutta tottahan sinä puhut; "Kekkosen aikana meillä oli vallassa yksi, joka johti ulkopolitiikkaa ja yksi puolue, joka johti sisäpolitiikkaa aluepoliittisen silmälasin takaa katsoen. JA Tämä valtion ja kuntien eli julkisen puolen osuus on noussut taivaisiin, vaikka toista olisi luullut, viimeisen 20 vuoden aikana. Eihän meillä ole purettu mitään vaan lisätty kiinteitä kuluja tasaisesti." Mutta oli meillä kyllä Lvv, joka nyttemmin alvin muodossa on tappamassa tehokkaasti uuden osaamis-intensiivisen palvelutuotannon kasvu- ja kehittymismahdollisuudet Suomessa.
Betonoiduilla puolueilla, jotka vielä muodollisesti saavat kannatuksensa kansalaisten valitsemien kansanedustajien määrän kautta, ei ole helppoa helppoa lähteä karsimaan julkisen sektorin kiinteitä kuluja, noin puolet on henkilöstökuluja. Jos palvelutason säilyttäminen priorisoitaisi karsinnassa pakoksi (=palvelutaso ei saa laskea) vähennettäväksi joutuvat poliittiset suojatyöpaikat, jotka puolueet ovat vuosikymmenten uurastuksella itselleen, eli omille uskovaisilleen, julkiselle sektorille luoneet.
Karsimalla julkisen sektorin henkilöstökuluja he samalla pienentäisivät suoraan BKTtä. Eikä se taas sovi ainakaan Euroopan Xsänneksi parhaalle valtionvarainministerille, koska BKT jo viime vuonna laski, oliko 6 vai 8 % ja kun sitä lainanantajat vertaavat julkisen sektorin nettovelkaan he havaitsevat, ettei se valtiontalous sittenkään kovin varmalla pohjalla ole. Varsinkin kun teollisuus pakkaa laukkujaan siirtyäkseen ties minne, eikä kansakunta riittävän nopeasti pysty, yllä mainitusta syystä, kasvattamaan kannattavaa uutta osaamis-intensiivistä palvelutuotantoa.
PS.
Tätä UKKn ja Maalaisliiton kultakautta saamme pitkälti edelleen jatkuvista rakenteellisista vaikeuksistamme kiittää. Demarit mitä vähän 1960-luvulta lähtien avittivat.
[Siitä artikkelin varsinaisesta asiasta ”Kansanvallan niskalenkistä markkinavoimista” ei ole mintään apua, elleivät kansalaiset ensin saa niskalenkkiä poliitikoistaan.]
Ensiaskel tälle niskalenkille on vaatia sitovia kansanäänestyksiä, joka on yksi pienpuolueen Muutos 2011 keskeisistä tavoitteista. Sitä kautta saadaan valtakunnan esitys- ja toteutuslistalle asioita, joita kansa kannattaa mutta poliitikot eivät.
Saataisiin nyt ensin vaalitentteihin oikeat kysymykset.Mitä kysyy YLE...sitä se kysyy mitä on käsketty kysyä.
Potkisitko pihalle ensialkuun 10% turhasta virkamieskunnasta?
Pakotettaisiinko kunnat yhteen niin että kokonaismäärä saa olla max 100?
Lopettaisitteko kaikki tuet poliittisille järjestöille ja liitoilla ja myötäjuokseville organisaatioille?
Tiedät Hakki minua paremmin ne kysymykset joihin ei saa vastauksia.Ei keneltäkään..Eniten kiinnostaisi tietää miten niihin vastaisi oppositio ja varsinkin Urpilainen, koska luulisi haastajan edes pystyvän siihen?
Omalla toiminnallaan juuri he osittavat olevansa osa samaa kulujen ylläpito porukkaa ja siten ei vaihtoehto lainkaan.
vaaliehdokas
Olet väärässä. Et siinä siinä, etteikö kansalaisten pitäisi saada niskalenkkiä poliitikoistaan vaan siinä, että heillä nykyisen järjestelmän puitteessa olisi siihen edes mahdollisuus. Puhumattakaan, että he voisivat saada heistä ensin niskalenkin. Halutessasi voit tutustua perusteluihin, miksi se ei ole enää mahdollista varmaan teidänkin liikkeenne hyvistä aikomuksista huolimatta. http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10390/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa-meita
OrNot
Oikeitten kysymysten löytäminen onkin varmasti yksi ihmisen kehittymisen kaikkein vaikeimpia asioita tässä maailmassa. Vastausten löytäminen onkin sitten jo paljon helpompaa. Puolueet taas esittävät vastauksia kysymyksiin, jota kukaan ei edes kysy. Ja yleisten ja yhteisten asioitten osalta tekeminen jää enintään puolitiehen
Sillä miten Urpiainen vastaisi ei ole väliä. Heikäläisten arvot ja toimintatavat ovat toinen niistä syistä, miksi nykyisessä tilanteessa olemme. (Herra varjelkoon meitä punamullalta.) Mikä ihme saa sinut uskomaan, että demarit yleensäkään olisivat vielä siinä kunnossa, että pystyisivät haastamaan yhtään ketään?
Poliitikkojern vastaus kaikkeen on perustaa arvovaltainen työryhmä, joka aikanaan antaa loppuraportin salamavalojen välkeessä.Tuhannen kahvin, pullan, viinerin, voileivän, kaljan, konjakin ja saunailtaman tuloksena he ehdottavat uuden ministeriön perustamista.Se olisi: Yhteisten, kansalaisia vaivaavien asioiden ministeriö.
Tehtävään valitaan sopiva pienpuolueen tarmokas tytteli.Kuka nyt naiselle nauraisi?
Tuo Demarien pelko joka minua vaivaa saa voittajansa ainoastaan Kepun paluusta ykköspaikalle.
Miten tätä maata hallitaan kun kaksi puoluetta on jo pannassa ja kolmaskin suuri on vain täpinöissään?
OrNot
Onhan meillä sentään viisaat ja tehokkaat ja puolueita edustavat virkamiehet hallitsemassa. Ja itsehillinnästä ( =itsesensuurista) meillä on vuosikymmenten perinteet.
Lähetä kommentti